Ben şuan boşanma aşamasındayım, 1 ay süren bir evliliğim oldu. Aylardır ayrı yaşıyoruz hiçbir iletişimimizde yok.
Şuan dilekçeler gelip gidiyor. Karşı tarafın dilekçeleri iftira ve yalan dolu. Altınlarda bende olmadıgı halde aldıgımı yazmışlar. Düğünde ve öncesinde takılan altınların hepsi kayınvalidemdeydi, yöremizin adeti gereği düğüne kadar kayınvalidede durur takılması gereken bir ortam olursa kayınvalide emanet getirir sonra götürür. ama bu tabiki alma verme işi herkesin arasında yapılmaz etik olarak. Dolayısıyla ona verdiğimize dair hiç şahidim yok gözüyle görmüş olan. Fakat onlar almadıklarına dair onlarca şahide sahiplermiş dilekçelerinde yazdığına göre. Nasıl mümkün olabilir bu. Demekki yalancı şahit getirecekler fazlasıyla. Ama ben aile mahremiyeti nedeniyle birde hiç boşanma gibi bir durum aklımın ucunda olmadığı için hep aramızda kalacak şekilde verdim altınları. Düğünden sonra kendi elimle görütüp saklaması için düğünde takılan takılarıda verdim. Ben yalancı şahit getiremem. Allahtan korkuyorum. Çevremdeki herkesde görmediği şeye gördüm diyemeyecek kadar allahtan korkuyor.
Bu mahkemede nasıl görülecektir ? Kendimi nasıl anlatabilirim? Benim sözlerimin hiçbir yaptırımı yok mu?
Diğer bazı konudada bu tarz problemlerim var. Karı kocayız evimizin içinde olan kavgaya kim nasıl şahit olabilir. Ama karşı taraf yalancı şahit getiriyor. Ben kimse yoktu yanımızda diyorum.
Hiç ümit yok mu? Dürüst olduğum için mi kaybedeceğim?
Merhaba benim adım pelin ama kimlikte Nurhan yazdırmis ailem. Herkes tarafından pelin diye biliniyorum ama resmi yerlerde is okul gibi yerlerde Nurhan diyorlar. Ben Nurhan ismimin yanına pelin i de eklenmesini Nurhan Pelin olarak yazılmasını istiyorum . Herkes çok masraflı olur diyor maddi imkanım kısıtlı ortalama ne kadar masraf çıkar bana bilgisi olanlar yardimci olursa çok sevinirim
Merhabalar,
4. Yilina girmis evliligimden 3 yasinda kizim var. Babasinin surekli icki icmesinden, dogru duzgun para kazanamamasindan, sacma sapan kavgalardan yıldım. Bosanmayi 1.5 sene oncede istemis ama kizim kucuk diye bir şans daha vermek istemistim. Ama artik şiştim. Bosanmak istiyorum ama bosaninca kizimin babasini gorecegi zamanlarda yine ickili olmasindan ve/veya bir zaman sonra kizimi babaanneye birakip kendi keyfine bakmasindan endise ediyorum. Hukuki olarak bu konuda bir yaptirim var mi?
2.sorum; ailemden aldigim para ile kocamin ustune araba aldik. Parayi banka yoluyla kocamin hesabina araba icin diyerek gondermistim. Bana arabanin borcunu odemesini istiyorum bosanma davani aç oderim diyor. Bende davadan once öde bitsin diyorum. Bilemedim nasil alacagim parayi.
Yurtdışında olan kardeşimin yeni yapılan evinin kira kontratını vekaleten ben yaptım. Şimdi ise kendisi yurt dışından geldi. Aldığım kiraları adına bankaya yatırdım. Kiracısı ile yaptığım kontratı da iptal etmek istiyorum. Aramızda miras nedeniyle sorunlar var ilerde hukuksal anlamda sorun yaşamamak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?