arkadaşlar benim de bir sorum olacak,
ama önce yaşadığım olayı bir okuyun,
bu durumda ne yapabilirim????
size daha dün (21-06-2008) muş ilinde bulunan özel hastanede yaşadıklarımı anlatmak istiyorum,daha doğrusu o hastanede yaşadığım olayla ilgili hatanenin sitesine yazdığım şikayet mektubunu ,,paylaşmak istiyorum,
bana yapılan saygısızlığa rağmen ben saygımı koruyarak bu doktorun ismini vermeyeceğim(bayan doktor)
ama size tavsiye arkadaşlar,
eğer bebek bekliyorsanız erkek doktorları tercih edin,
aksi taktirde bayan doktorların bir çoğu çok kaprisli oluyorlar.
işte mektubum:
günaydın,günaydın diyorum çünkü sabahın 08:00 da (21-06-2008)hastanenize geldim. Bu tarihten 16 gün önce boş gebelik nedeniyle .........(kendi doktorum.)tarafından kürtaj operasyonu geçirdim,1 yıldır bebeğimiz olmuyordu(eşimde var olan problem yüzünden)ama bir mucize sonucu hamile kaldım ama bunun da boş gebelik olduğunu öğrendik ve yıkıldık,hala bunun acısıyla içim yanıyor,geceleri ağlayarak uyanmanın acısını siz anlamazsınız,ailenizden uzak olmanın ve bu acıyı onlarla paylaşamamanın acısını anlayamazsınız.neyse sizi anlamayacağınız acılarımı anlatmak için yazmıyorum,derdime de ortak aramıyorum.
doktorum .................izinde olduğu için istemeye istemeye(daha önce,bu bayanla yaşadığım olumsuzluklar yüzünden,istemeyerek de olsa gittim)
...............hanıma geldim,sabah kahvaltı yapamadığım için ağız kokum olur endişesiyle ve doktor hanımın rahatsız olmaması için odasına girmeden önce ağzıma mentollü ciklet aldım(sabahın 09.00 da kahvaltımı yapmadan ciklet çiğnemeye hevesli de değilim)ve bir süre ağzımda çiğnedim,doktor hanım ultrason odasına girince cikletimi farkatmiş ama ben kontrol sırasında problem çıkarsa endişesiyle cikletimi çıkarmayı unutmuşum(bunu bir saygısızlık ifadesi olarak algılıyorsanız ve siz saygıyı sadece sakız çiğnememek olarak algılıyorsanız buna bişey diyemem,haklısınız ve bu yüzden hepinizden özür diliyorum, .......... hanım da beni dinleme zahmetinde bulunsaydı ondan da özür dileyecektim ama nafile, ama ben saygının daha farklı bir boyut olduğunu düşünüyorum ve saygısızlık yaptığıma inanmıyorum,cikletim de mentollü olduğu için küçüktü) ......... hanım bu durumdan öyle etkilenmiş olacak ki!!!!!! sorduğum sorulara cevap verme lütfunda dahi bulunmadı ve sert bir şekilde kilotunu indir dedi,o sırada yapması gereken kontrol yerine bana ağzımda bulunan cikletin hesabını sordu sert bir uslupla ve beni bir çocukmuşum gibi azarladı, ben de bu durumu sebebiyle birlikte açıkladım ama nafile takmış bir kere ciklete,bir kaç saniyelik kontrolden sonra sorularıma da cevap vermeden ultrason odasından çıktı ve dışarda bulunan hastanın yanında beni rencide edecek sözler sarfetti,(sokak.....,saygısız,terbiyesiz,o.....gib i ağzı alınmayacak küfürler.)buna rağmen iyi niyetimi korudum ve dışarı çıktım,yine de bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum çünkü haftalardır yaşadığım acıyı bir kaç dakikalığına da olsa bana unutturmayı başardı,bravo doğrusu.
ama bu sadece buraya yazdığım şikayetle kalmayacak siz bu kişiyi uyarana kadar.
tek dileğim benim yaşadığım acılara rağmen karşılaştığım muameleyi başka bir anne adayı ve anne olamayan başkaları yaşamasın.
merak etmesin ............ hanım o eğitimli ise ben de eğitimliyim,ve saygının ne olduğunu onun kadar iyi bilirim...Gerekli yerlere müracaat etmeyi de bilirim bu yaşadığım olumsuzluklardan ötürü.....
ben bu olaydan sonra 5 ayrı dilekçe hazırladım,ve gerekli yerlere verdim,fakat araştırmalarım sonucunda şahidim olmadığı için suçlu durama düşebilirmişim ve bu yüzden hastana başhekimine verdiğim dilekçe haricindekileri geri çektim,
sağlık bakanlığını aradım ve olayı anlattım yetkili mercilere,
ama oradan da bir sonuç çıkmadı,çünkü devletin bu özel kurumları denetleme yetkisi yokmuş,beni tabipler odasına yönlendirdiler,
şimdi soruyorum size:
tabipler odası adından da anlışılacağı üzere doktor haklarını savunur,bu durumda aklıma şu meşhur atasözü geliyor ama bunu da hakaret sayacakları için yazamıyorum,ama başka bir atasözü ile bir benzerlik kurabilirim:tereciye tere satılmaz,
siz olsanız bu durumda ne yapabilirdiniz,
bu başıboşluğa kim dur diyecek.....
hasta haklarını kim koruyacak,
haklarımızın korunması için illaki devlet hastanelerine mi gitmek gerekiyor,
özell hastaneler bu başıboşlukla çevrede çirit mi atacak?
bana akıl verin.....
imdat çığlıklarımız havada asılı mı kalacak...biz hangi ülkenin vatandaşı oluyoruz böyle bir durumda??????????????????***[/I]