Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

selam ben bugün hayatımda ilk defa karakol yollarına düşmek zorunda kaldım olayı kısaca anlatayım sizde bana neler yapabileceğimi sonucun ne olacağı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim
memleketime gittim kuzen düğün için.meydanda bir park var ve halam orada esnaf parkta bana gelip sen yengene bişeyler sölemişsin banada söle aynı şeyleri dedi bende olayı yaşayanlara sorun beni ilgilendirmez dedim arkasında çeneme bir yumruk yedim 2 tane kuzenimde benimle birlikteydiler 3 yaşındaki oğlumun gözü önünde olay olduğu için hiçbir tepki veya karşılık vermedim söz veya hareket olarak çocuğumu kaptığım gibi uzaklaştım ordan ve karakola gittim şikayette bulundum ben sadece bi özür bekliyodum ve olayı kapatmaya hazırdım özürü geçtik nerdeyse karakol komutanıyla beni suçlu duruma düşürecek(afedersiniz komutan ben 19 yılım içerisinde böyle bir insan tanımadım dedi gerisini siz düşünün) sonra madem özür yok artık birileri bu şahsa dur deme zamanının geldiğini göstermesi gerekiyodu buda ben oldum ne yazıkki neyse oda benden şikayetçi oldu.ama komutanın söylediğine göre şahsın elinde somut bi kanıt veya olay yok dedikodudan ibaret ama benim şahitim var 2 kuzenim yalnız çenemde şişme veya morluk olmadığı için darp raporu alamıcamı söylediler
sizden ricam benim bu durumdaki gidişatım nasıl olur neler olabilir tehditler bana ve aileme devam etmekte ama bişey yapılamıyo yani mahkeme ne zaman görülür uzun sürermi benim durumumda aleyhime olabilirmi mahkeme olursa avukat tutmak filan gerekirmi çok özür diliyorum hiçbir bilgim yok bu konuda dediğim gibi hayatımda ilk kez başıma geliyolar komutanın söylediğinden anladığım tazminat olurmuş galiba sonu ama avukat olarak siz daha iyi bilirsiniz tabiki umarım durumu anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler

merhaba bende birşey sorayım bari eşimin bir şirketi var ve çalıştığı firma ile sorunları var şuan 1 yıl olacak neredeyse ödeme alamıyoruz ertelemeler peşpeşe geldi sonrada vermeyeceklerini söylediler ve bu firmanın saibi eski bir politikacı.eşim önce böyle biriyle uğraşmak istemedi konuşarak araya birilerini koyarak alacağını almaya çalıştı tabi alamadı bundan dolayıda mağdur olduk ödemelerimiz gecikti bizim ürün aldığımız firmalara verdiğimiz çekler yazıldı biz zor durumda kaldık yanii ve eşim son çare icraya verdi ama itira etmişler mahkeme açıldı şuan itiraz ettikleri için bu olay nasıl oluyor anlamıyorum fatura var ödeme yok icraya nasıl veremiyoruz ve bu dava ne kadar sürer yok defter fatura ödemeler incelenecekmiş falan filan kafam almadı bunu ya sen git dolandır birini sonra süründür ohh ne ala memleket yawww bide alacağımız rakam 850.bin YTL 8 bin ytl kadarda harç ödemek zorundaymışız yanii ohhhh ohhh valla bu dolandırıcıların işine yarıyordur herhalde

merhaba bende birşey sorayım bari eşimin bir şirketi var ve çalıştığı firma ile sorunları var şuan 1 yıl olacak neredeyse ödeme alamıyoruz ertelemeler peşpeşe geldi sonrada vermeyeceklerini söylediler ve bu firmanın saibi eski bir politikacı.eşim önce böyle biriyle uğraşmak istemedi konuşarak araya birilerini koyarak alacağını almaya çalıştı tabi alamadı bundan dolayıda mağdur olduk ödemelerimiz gecikti bizim ürün aldığımız firmalara verdiğimiz çekler yazıldı biz zor durumda kaldık yanii ve eşim son çare icraya verdi ama itira etmişler mahkeme açıldı şuan itiraz ettikleri için bu olay nasıl oluyor anlamıyorum fatura var ödeme yok icraya nasıl veremiyoruz ve bu dava ne kadar sürer yok defter fatura ödemeler incelenecekmiş falan filan kafam almadı bunu ya sen git dolandır birini sonra süründür ohh ne ala memleket yawww bide alacağımız rakam 850.bin YTL 8 bin ytl kadarda harç ödemek zorundaymışız yanii ohhhh ohhh valla bu dolandırıcıların işine yarıyordur herhalde

Faturaya bağlı icra takiplerine itiraz edilirse takip durur, itirazın iptali davası açılır. Davada ticari defter ve kayıtlarınız incelenir, buna göre mahkeme alacağınızda haklı olduğunuza karar verirse icra takibi devam eder. Faturasını ödemeyen dolandırıcılar olduğu gibi sahte fatura kesen ve haksız yere icra takibi başlatan dolandırıcıların da sayısı az değil, bu yüzden mahkeme tüm delilleri inceler, buna göre bir karar verir. Rakam büyüdükçe harçta büyüyor. Alacak 850bin ytl olana kadar bir önlem alsaydınız keşke, o insanlarla ticaretinize bir son vermek gibi mesela.

merhaba, fazla detaya girmeden sorum şu;
iş mahkemesinde görülen dava karara bağlanır ve temyiz edilir,
yargıtay dan bu temyiz sonucu ne kadar sürede belli olur
yani bundan sonraki süreç nasıldır?
çok mu kısa oldu :uhm:

merhaba, fazla detaya girmeden sorum şu;
iş mahkemesinde görülen dava karara bağlanır ve temyiz edilir,
yargıtay dan bu temyiz sonucu ne kadar sürede belli olur
yani bundan sonraki süreç nasıldır?
çok mu kısa oldu :uhm:

6 ay civarı, onanırsa karar kesinleşir, bozulursa kararı veren mahkemeye döner dosya yeniden duruşma yapılır, yeni bir karar verilir.

Faturaya bağlı icra takiplerine itiraz edilirse takip durur, itirazın iptali davası açılır. Davada ticari defter ve kayıtlarınız incelenir, buna göre mahkeme alacağınızda haklı olduğunuza karar verirse icra takibi devam eder. Faturasını ödemeyen dolandırıcılar olduğu gibi sahte fatura kesen ve haksız yere icra takibi başlatan dolandırıcıların da sayısı az değil, bu yüzden mahkeme tüm delilleri inceler, buna göre bir karar verir. Rakam büyüdükçe harçta büyüyor. Alacak 850bin ytl olana kadar bir önlem alsaydınız keşke, o insanlarla ticaretinize bir son vermek gibi mesela.

bu firma ile 4 yıldır çalışıyorduk birkaç şirket sahibi olduklarından güvenilir kişi diye bir de tabii dediğim gibi eski ünlü politikacılardan biri ortak çünki ve son 8 ay ödemeleri aksadı sonrası gelmedi çay işi yapıldığı için yüksek meblağlı işlerdir büyük firmalara mal üretiyoruz çünki ha bugün ha yarın derken böle oldu sonuç.çok uzun sürermi peki incelemeleri falan tahmini 1 yılı geçermi incelemeler ertelemeler sizce .şimdiden teşekkürler

bu firma ile 4 yıldır çalışıyorduk birkaç şirket sahibi olduklarından güvenilir kişi diye bir de tabii dediğim gibi eski ünlü politikacılardan biri ortak çünki ve son 8 ay ödemeleri aksadı sonrası gelmedi çay işi yapıldığı için yüksek meblağlı işlerdir büyük firmalara mal üretiyoruz çünki ha bugün ha yarın derken böle oldu sonuç.çok uzun sürermi peki incelemeleri falan tahmini 1 yılı geçermi incelemeler ertelemeler sizce .şimdiden teşekkürler

Benim aynı şekilde bir ticari davam var, faturayla başlattık icra takibini, karşı taraf itiraz etti, dava açtık 2005 yılı bu aylarda, hala devam ediyor ne yazık ki. Benimki 100 bin ytllik bir alacaktı. Açıkçası en basit ticari davalar bile 1 yıldan önce bitmiyor, sizinkinin meblağına bakılırsa 2 yılı gözden çıkartın derim. Umarım bir ance çözülür ve paranızı alırsınız.

merhaba benimde bir sorun olacak.bundan yıllar evvel babam muhtar senediyle ozamanlar tapusuz yerleri öyle alabiliyormuşun satın almış.şahitler ve satanların imzaları var.
ayrıca bir not var.:eğer satıcı zaman aşımı olmaksızın satıştan vazgeçer veya herhangibir durumda zorluk cıkartırsa bugünkü tarih göz önüne alınarak tazminat ödemeyi kabul etmiştir yazıyo.yerin aslında tapusu var ama miras malı haline gelince o yerin tapu sahibi bize bu yeri sattı.şuanda mahkeme tarafından bu yerin satışı söz konusu.acaba bu muhtarlık senediyle bir hak talebedebilirmiyiz.sahipleri zorluk cıkarmıyolar ama.zamana bırakıp ta yerin satılıp sahibinin bize o parayı vermesinimi bekleyelim ?yoksa mahkemeye bu belgeyle başvurup bir hak iddaedebilirmiyiz.?cevaplar için şimdiden teşekkürler.

merhaba benimde bir sorun olacak.bundan yıllar evvel babam muhtar senediyle ozamanlar tapusuz yerleri öyle alabiliyormuşun satın almış.şahitler ve satanların imzaları var.
ayrıca bir not var.:eğer satıcı zaman aşımı olmaksızın satıştan vazgeçer veya herhangibir durumda zorluk cıkartırsa bugünkü tarih göz önüne alınarak tazminat ödemeyi kabul etmiştir yazıyo.yerin aslında tapusu var ama miras malı haline gelince o yerin tapu sahibi bize bu yeri sattı.şuanda mahkeme tarafından bu yerin satışı söz konusu.acaba bu muhtarlık senediyle bir hak talebedebilirmiyiz.sahipleri zorluk cıkarmıyolar ama.zamana bırakıp ta yerin satılıp sahibinin bize o parayı vermesinimi bekleyelim ?yoksa mahkemeye bu belgeyle başvurup bir hak iddaedebilirmiyiz.?cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Soruyu anlayamadım ben.
1-Ev tapuda kimin üstüne?
2- Evi mahkeme nasıl satıyor? Satış tapuda olur.

Soruyu anlayamadım ben.
1-Ev tapuda kimin üstüne?
2- Evi mahkeme nasıl satıyor? Satış tapuda olur.

özür dilerim yanlış anlattım galiba.bu yer bir arsa içinde tüm aile fertlerinin evleri var.ama bu yerin asıl sahibi dedeleri ama herkes kendince paylaşmışlar yerlerini ve evlerini yapmışlar.kadostra gecen sene geçti ve herkesin kendi tapusu cıkacaktı ama arada pürüz cıkaranlar olmuş ve bu yer mahkemelik olmuş.bizim anlaşma yaptığımız kişi kendine kaldığı yerden bize sattı ama üstünde değildi tapusu.bu mesele 20 yılı geçti ozamanlar muhtar senediyle alına biliyormuş.tapusu cıkarken o bölümü babamın üzerine yapacaktılar ama mahkeme işi girdi araya ve şimdide mahkeme tarafından satış söz konusu.
biraz karışık ama o satın oldığımız kişiler hakkımızı vereceklerini söylüyorlar ama emin olamıyorum.çünkü turizim yerinde cok para eden yerler.o yüzden emin olamıyorum.ne yapmalıyız.

özür dilerim yanlış anlattım galiba.bu yer bir arsa içinde tüm aile fertlerinin evleri var.ama bu yerin asıl sahibi dedeleri ama herkes kendince paylaşmışlar yerlerini ve evlerini yapmışlar.kadostra gecen sene geçti ve herkesin kendi tapusu cıkacaktı ama arada pürüz cıkaranlar olmuş ve bu yer mahkemelik olmuş.bizim anlaşma yaptığımız kişi kendine kaldığı yerden bize sattı ama üstünde değildi tapusu.bu mesele 20 yılı geçti ozamanlar muhtar senediyle alına biliyormuş.tapusu cıkarken o bölümü babamın üzerine yapacaktılar ama mahkeme işi girdi araya ve şimdide mahkeme tarafından satış söz konusu.
biraz karışık ama o satın oldığımız kişiler hakkımızı vereceklerini söylüyorlar ama emin olamıyorum.çünkü turizim yerinde cok para eden yerler.o yüzden emin olamıyorum.ne yapmalıyız.

Mahkemede görülen dava anladığım kadarıyla izaleyi şuyu (ortaklığın giderilmesi ) davası. Bu dava sonucunda hisseli yer satılacak, ortaklar paylarını alacaklardır. Tapuda satın aldığınız kişi de kendine düşen bedeli mahkemeden alır, aranızda yaptığınız satış sözlemesi geçersiz, satışın resmi şekilde olması şart. Kaldı ki ortaklık giderilmeden satış yapılamaz. Davanın snuçlanmasını bekleyin, orada herkesin alacağı para belli olur. Ondan sonra siz satış için verdiğiniz parayı faziiyle geri isterseniz, inşallah verir...

Merhaba
Benim de bir sorum olacaktı.Oturduğumuz bina 10 katlı ve 40 daire.Isınma şekli kömürlü kalorifer.Geçen sene evimize boyner taktırmak istedik.Ama bunun yasak olduğunu söylediler.Vazgeçtik.Bu sene yönetici değişti boynerin yasak olduğunu söyleyenler ilk kendileri taktırdılar.Onları örnek alan 3 4 dairede kaktırdı.Şimdi yakıt parası toplanacak boyner farkını vermemkte ısrar ediyorlar.Binada huzur kalmadı.Hukuki yolla halledebilirmiyiz?

öncelikle soruları özenle cevapladığınız için size minnettarım.benim de bir sorum olacak.eğer beni de aydınlatırsanız size minnettarlıktan öte dua edeceğim.birde(özel mesaj olarak)ofis adres ve telefonunuzu istiyorum.benim sorum şöyle;bundan 25 yıl önce babam vefat etti.mal varlığı annemin üzerineydi.ancak annemin okuma yazmasıyoktu.biz küçüktük birşey de bilmiyodum.dedem(babamın babası)annemi kandırıp parmak attırarak annemin üzerinden kendi üzerine devretmiş.annemin hiç birşeyden haberi yokmuş.fakat ölmeden önce dedem biraz insafa gelip muhtarlığa gidip vasiyetname yazdırmış''ben ölene kadar benim ben öldükten sonra torunlarımın''diye.ozamanlar noter şart değilmiş galiba yani anladığım kadarıyla muhtarlıkta da oluyormuş böyle şeyler.fakat bu kağıdı ölürken vermesi bayağı yıllar aldı.yani öldüğünde artık bu işleri muhtarlıklar yapmıyordu.noter tasdikli olmadığı için geçerli olabilir mi.ozamanki muhtarlık ve şahitleri bulamadık.daha kötüsü arsamız ve evimiz dedemin bütün çocuklarına kaldı.yani aralrında insafsızlar da olduğu için alamıyoruz.sorum şu elimizde birşey gelebilir mi yani bu durumda yapılacak birşey varsa ben sizinle yüzyüze de görüşmeyi isterdim.yazımın uzunluğu için kusura bakmayın.hayırlı ve iyi günler
:asigim:
avukat hanımcım beni hiç okumadan mı geçtiniz acaba?:asigim:

Merhaba
Benim de bir sorum olacaktı.Oturduğumuz bina 10 katlı ve 40 daire.Isınma şekli kömürlü kalorifer.Geçen sene evimize boyner taktırmak istedik.Ama bunun yasak olduğunu söylediler.Vazgeçtik.Bu sene yönetici değişti boynerin yasak olduğunu söyleyenler ilk kendileri taktırdılar.Onları örnek alan 3 4 dairede kaktırdı.Şimdi yakıt parası toplanacak boyner farkını vermemkte ısrar ediyorlar.Binada huzur kalmadı.Hukuki yolla halledebilirmiyiz?

Avukat Hanım benim mesajımıda okumuyor......Neden acaba??????????:eek:

Boyner termosifona benziyor. banyodaki kalorifer peteği söküp yerine boyner takılıyor.Yani içindeki sıcak su kalorifer kazanından geliyor.Kullanılan su ortak giderden karşılanıyor.Bu da binanın su faturasını ve kullanılan yakıtı etkiliyor.Boyner kullananlar ne kullandıkları suyun nede yakıtın farkını vermiyorlar.Yani bizim cebimizden çıkıyor.Uyarıları bitürlü dikkate almıyor.Hukuki yollarla bu komşularımıza müdahale edebilirmiyiz.

MERHBA
ablama seneelrdr birisi musallat oldu yapmadığını bırakmadı kapıya gül bırakmalar,telefn dinlemelr..bizde geçen sene mahkemeye verdk..maalesef hiç suçu olmadığından sadece para cezası aldı ama bu sahıs daha hala rahatsız ediyor hemde hepimizi..
başımız belaya girecek diye korkuyrz.tekrar dava açsak bu sefer hapsi girermi???
bu şahsın birtakım psikolojik sorunları var ve bu yüzden askere bile gitmedi..bu drum ceza almasını önlermi??
teşekkürler

slmlar.avukat arkadaşlar bi konuda yardımınıza iğtiyacım var.eşim boşanma davası açmış bulunkatatadır ve süreç devam ediyor.eşimin üstüne olan evi boşanma davasını açmadan önce diğer bir şahısa satış göstermiştir.ev bu durumda üzerine görünmüyor.bahsettiğim bu evde hak talebim olurmu yeni medeni kanun bu konu hakkında nasıl bir yol izleyicidir.şimdiden ilginize teşekkürler...

merhaba benim sorum kızım 3 yaşında oldu kimliğinde 2 isim yazılı tek isime kimlikten nasıl düşürebilirim maddi boyutu nedir

X