- 8 Haziran 2008
- 440
- 5
benimde bir sorum olcak avukat arkadaşlara yardımcı olurlarsa çok sevinirim.benim kayınpederimin kira da evi vardı.biz evlenirken kiracıyı çıkartıp bizi oturtacağını söylemişti.fakat kiracı çıkmadı biz şimdi başka bir semtte kira da oturuyoruz.kayınpederim kiracıya protesto çekti eve oğlumu oturtcam çık diye.kiracı da ona protesto çekmiş ben çıkarsam eve oğlundan başkasını oturtamaz falan gibilerinden tam detayları bilmiyorum.kiracı çıkmadı ve mahkemeleik oldular.bir hafta sonra 2. duruşma olcaktı.ama kiracı çıkmış gitmiş.daha mahkeme sonuçlanmadan.şimdi biz o eve taşınmak zorunda mıyız.yani başkasına kiraya veremezler mi?ben hiç taşınmak istemiyorum.aramız kötü olduğu için.eşimin ailesi tarafına çok yakın olmak istemiyorum.ama evi başka birine kiraya veremeyeceklerse galiba mecburen gitcemsenağlama
Sizin durumunuzda tahliye ettirdiğiniz evi mücbir sebep olmaksızın üç sene müddetle eski kiracınızdan başkasına kiralayamasınız. Oğlumu oturtucam diyerek tahliyeye ettirdiği için 3 sene başkasına kiraya veremez.Verirse çıkardığı kiracının dava hakkı bulunuyor.Ama dava sonuçlanmamış diyosunuz .Davanın durumu önemli burda dava tarafsız kaldığı için yenileninceye kadar kaldırılmış olabilir.Bu durumda yani oğlumu oturtucam sebebiyle bir tahliye söz konusu değilse başkasına kiraya verilmesinde bir sakınca yoktur diye düşünüyorum umarım yardımcı olabilmişimdir.