How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Avukat arkadaşlar bakabilir mi? İstifa hakkında

lavieenrose26

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2020
989
1.180
63
Selam arkadaşlar.

Ben iş yerimden istifa edeceğim. 8 haftalık ihbar sürem olacak istifadan sonra ancak ben şu an doğumdan dolayı ücretsiz izindeyim. Mayısa kadar da devam ediyor iznim. Dolayısıyla ihbar sürem zaten iznimin içine denk geliyor. Bu durumda yine ihbar süremi beklemem gerekiyor mu ilişiğimi kesmek için yoksa hemen kesebilir miyim? Teşekkürler 😊

Selam arkadaşlar.

Ben iş yerimden istifa edeceğim. 8 haftalık ihbar sürem olacak istifadan sonra ancak ben şu an doğumdan dolayı ücretsiz izindeyim. Mayısa kadar da devam ediyor iznim. Dolayısıyla ihbar sürem zaten iznimin içine denk geliyor. Bu durumda yine ihbar süremi beklemem gerekiyor mu ilişiğimi kesmek için yoksa hemen kesebilir miyim? Teşekkürler 😊
avukatları ilgilendiren bir konu değil ki bu.

Selam arkadaşlar.

Muhasebecilere sorun, ik sorun

Avukat değilim ama doğum izninde olmanız kodu değiştirmez. Siz ihbar süresinden sorumlusunuz. Ya ihbarı ödeyeceksiniz ya da bildirimi yapıp yine izinde bekleyeceksiniz. Sizi ücretli izin süresince işe çağıramaz. Ancak ücretsiz izinde ihbar süresince çağırabilir.

Normalde ücretsiz izin kullandığınız için ihbarı sürenizi beklemeye gerek yok ama neden 8 hafta!? 15 gündür ihbar resmi olarak..

Normalde ücretsiz izin kullandığınız için ihbarı sürenizi beklemeye gerek yok ama neden 8 hafta!? 15 gündür ihbar resmi olarak..
İhbar çalıştığınız yıla göre değişir

Hizmet Süresi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin: 2 Hafta (14 gün)
Hizmet Süresi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin: 4 Hafta (28 gün)
Hizmet Süresi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin: 6 Hafta (42 gün)

Hizmet Süresi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin: 8 Hafta (56 gün)

İhbar çalıştığınız yıla göre değişir

Hizmet Süresi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin: 2 Hafta (14 gün)
Hizmet Süresi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin: 4 Hafta (28 gün)
Hizmet Süresi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin: 6 Hafta (42 gün)

Hizmet Süresi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin: 8 Hafta (56 gün)
Evet böyle bir prosedür var ama işveren çok mu kurumsal? 15 güne bağlar çoğu..

Evet böyle bir prosedür var ama işveren çok mu kurumsal? 15 güne bağlar çoğu..
nerde çalıştığına bağlı. merdiven altı bir yer ya da patron şirketinde çalışıyorsa 15 günde salabilirler ama ben kurumsal ve büyük yerlerde iş değişikliği yaparken ihbar sürem neyse ona uyuldu hep.

Selam arkadaşlar.

Ben ik uzmanıyım, tabiki ihbarınızı bildirmekle sorumlusunuz. Fakat, siz ücretsiz izinde olduğunuz için firmanız insiyatif alıp kullandırmaya da bilir.
Bu gibi durumlar da ben personellere bu hakkı veriyorum çünkü zaten ücretsiz izinde. Bu konuyu İk ile konuşun yardımcı olacaklardır.

Ben ik uzmanıyım, tabiki ihbarınızı bildirmekle sorumlusunuz. Fakat, siz ücretsiz izinde olduğunuz için firmanız insiyatif alıp kullandırmaya da bilir.
Bu gibi durumlar da ben personellere bu hakkı veriyorum çünkü zaten ücretsiz izinde. Bu konuyu İk ile konuşun yardımcı olacaklardır.
Çook teşekkür ederim

Peki bir şey daha geldi aklıma. Olur da ihbar süreni bekle dediler. Bende o sırada yurt dışında olacağım (Acil bir durum gelişti ve daha sonra planladığımız yurt dışına taşınma işini öne almak durumunda kaldık o yüzden zaten ihbar süresi vs hep karıştı). Zaten ücretsiz izindeyim bir yükümlülüğüm yok. Sürem dolduğunda ilişiğimi kesmek dışında bir işim olmayacak. Acaba eşime vekaletname versem o benim adıma ilişiğimi kesebilir mi?

Back