• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avrat kelimesi

Birnazenin

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2019
313
115
103
Nişanlım son bir kaç aydır sürekli bana avrat diyor daha öncede balım vs vs derken şimdi avrat diyor . Hiç hoşuma gitmediğini söylüyorum ama o seviyormuş . Sizce ben bunu çok mu takıyorum yoksa normal mi ve ben bu kelimeyi daha nasıl sevmediğimi ona belli ederim

Nişanlım son bir kaç aydır sürekli bana avrat diyor daha öncede balım vs vs derken şimdi avrat diyor . Hiç hoşuma gitmediğini söylüyorum ama o seviyormuş . Sizce ben bunu çok mu takıyorum yoksa normal mi ve ben bu kelimeyi daha nasıl sevmediğimi ona belli ederim
Ayy gıcık sey:/
Bir arkadasimin esi de kocakari diyordu:KK11::KK11:
Adami degil de arkadasi yolasim geliyordu,yaptirmayin bunu kendinize.
Gerci bu ipucu,corabi sokseniz ne cikacak merak ediyorum...

Güzellikle de dedim ama hala inatla sürekli avrat diyor . Birde arkadaşımın biri şey dedi ben güzel bir kızım çevremde de hep derler. O bana göre biraz çirkin kalıyor . Arkadaşım da sana bilerek öyle diyor gibisinden şeyler dedi sizce alakası var mı

Avrat; arapça kökenli bi kelime olup , kadının avret yeri ya da kadının ayıplı yeri anlamına gelirmektedir.

Anlamından , nişanlına bahsedersen ve kendini iyi hissetmediğini söylersen, anlar diye umuyorum. Ball gibi Türkçe kelimelerimizden, HATUN YADA KADINIM hitabetleri dururken neden Avrat? Diye gir konuya ve bıçak gibi kess mevzuyu.

Bence kötü bi kelime değil. Yalnız kullanılmamasını istiyorsanız direkt konusun.Bana böyle hitap etmen hoşuma gitmiyor kullanma ,olsun bitsin.

Avrat; arapça kökenli bi kelime olup , kadının avret yeri ya da kadının ayıplı yeri anlamına gelirmektedir.

Anlamından , nişanlına bahsedersen ve kendini iyi hissetmediğini söylersen, anlar diye umuyorum. Ball gibi Türkçe kelimelerimizden, HATUN YADA KADINIM hitabetleri dururken neden Avrat? Diye gir konuya ve bıçak gibi kess mevzuyu.
Himm anlamini bilmiyordum 😮

Avrat kelimesinin anlamını bir arastirsin öyle düşünsün birde hiç hoş değil
Benim eşimin çevresinde ki akrabalari da eşlerine avrat, karı diye hitap ediyor çok çirkin şahit olmak bile sinirimi bozuyor
Ağzına elinizin tersiyle çarpın bir tane 😠

Güzellikle de dedim ama hala inatla sürekli avrat diyor . Birde arkadaşımın biri şey dedi ben güzel bir kızım çevremde de hep derler. O bana göre biraz çirkin kalıyor . Arkadaşım da sana bilerek öyle diyor gibisinden şeyler dedi sizce alakası var mı
Valla onu bilmem de canim,seni asagiliyor onu bil.
Peki en guzel olmasi gereken nisanlilik gunlerinizde onca tatli sözden bula bula avrat kelimesini bulduysa,evlenince ne diyecek?
Kaşık düşmanı?
Eksik etek?
Bizim köroğlu?

Nasil nisanlandiniz,sevip deger veriyormuydu nişan oncesinde?
Bazi erkekler de fındık kadar akillariyla kendilerini cok esprituel zannediyor,gulunc duruma düşüyorlar halbuki...

Back
X