Bi avon temsilcisi olarak ürünler cilt yapısına uygun olarak kullanıldığında sorun yaşanacağını sanmıyorum. Ama çok kaliteli bi marka değil, kesinlikle buna katılıyorum çünkü evet cildin daha kötü olmasını engelliyor ama iyiye gittiğini de görmedim açıkçası. Ben yağlı ciltler için olan pure-pore fection serisini kullanıyordum, temizleme köpüğü toniği, yağ kontrol jeli vs. iki sene kullandım, cildimde bi problem olmadı. Serinin etkisi de olabilir ve sanırım bu dönemde hormonlardan da kaynaklı yağ salgım azaldığı için bu seri cildimi kurutmaya başladı. Ben de annem için aldığım aloe vera ve avakado özlü ikisi birarada temizleme jeli&toniğini kulanıyoırum. Fiyatı da oldukça uygun ve cildime çok iyi geldi. Nemlendirici sürmeme gerek kalmıyor cildi zaten nemli bırakıyor ve besliyor. (bir dönem onun üzerine biothermin aquasource nemlendiricisini sürdüm, başka bi başlıkta yazdım sonuçları çok iyi)
Erkek arkadaşımın annesi avon'un anew serisini kullanıyor, ikinciye de aynılarından aldığına göre o da memnun sanırım. Anew'in lekeleri yok eden serumunun da iyi olduğunu duymuştum.
Parfümler gerçekten kalıcı değil, çok çabuk uçuyor ama sanırım bunun sebebi EDT ağırlıklı bir parfüm skalası olması, üç tip parfüm var arkadaşlar EDC, EDT ve EDP bunlardan en hafifi eu de cologne, bu vücut spreylerine eş değerdir ve çok çabuk uçar. EDT eu de toilette dediğimiz (pur blanca, be spontaneous, celebre) bunlar ikinci seviyededir ve biraz kalıcı olsa da gündüz parfümleri olarak sayılabilir. Etkileri bir iki saate geçer. EDP eu de parfüm dediğimiz en kalıcı olandır. Extraordinary, far away, rare gold, incandessence gibi parfümler EDP'dir ve daha yoğun esanslara sahiptirler, etkileri uzunca bir süre geçmez. Ben Extraordinary kullanıyorum ve kıyafetlerin üzerinde iki üç gün kadar kalıyor kokusu. Parfüm alırken ihtiyaca göre alırsanız memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Avonun vücut kremlerinden memnun değilim açıkçası. Genel olarak hepsi çok yağlı ve vıcık vıcık bi his bırakıyor ciltte. Onların yerine parfümlerin devam ürünleri olan kremler (mesela blue rush'ın kremi serinletici özellikle yazın muhteşem oluyor) ve güneş sonrası nemlendiricileri çok güzel. Nemlendirici güneş sonrası losyonu kesinlikle kızarıklığı alıyor, soyulmayı önlüyor. Üç dört senedir kullanıyorum ve her yaz memnuniyetim artıyor. Eğer simli kremlerden hoşlanıyorsanız ve ışıl ışıl görünmek istiyorsanız aynı kremin bronzluğu koruyanı var, kahverengi bir krem ve içinde simler var.
Makyaj malzemeleri vs diğer ürünlerle ilgili de fikirlerim var ama uzatmak istemiyorum. Bunları temsilci olduğum için değil, gerçekten kendi kullandığım ürünlerle ilgili fikirlerimi yazmak istediğim için yazıyorum. Zaten satamıyorum da kendim alıyorum sadece
Başka ürünlerle ilgili sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya hazırım. İyi günler kızlar :)