- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
Gazelim inanır mısın, bu saydıkların benim bu dönemki eski türk edebiyatı dersimin tamamı; söz sanatları. Yani ben de aynı şeylere çalışacağım. Şimdi bu akşam temel bilgi teknolojileri bitiyor, yarın da buna başlayacaktım, tam da isabet olmuş. Ben yarın onların özetini çıkarırım, sana da nasıl kolay aklında kalacak şekilde onları ezberletebilirim onun da yolunu bulacağım. Yarın akşam hepsiyle ilgili bilgi vermiş olurum canımın içi...
teşekkür ederim biberonum valla bi görsen 30 küsür sayfa bu sanatları açıklamış...uzun uzun maşallah.. üç beş olsa ezberler insan da hepsini akılda tutmak zor...
bazılarını liseden hatırlıyorum ama kalanlarını ilk kez duydum tazmin mesela ilk duyuyorum..ha uğraşsam üzerine düşsem satır satır ezberlerim ama ne onları ezberleyecek zamanım var nede mecalim..yetişemiyorum bu aralar misafirlerim gelip gidecek yatılı....sınava da az kaldı...bu ders de yeni eklendiği için kime sorsam, sen bi yolunu biliyorsan bize söyle asıl dediler :)
satır satır ezberlemek yerine şöyle kelimeyi görünce hemen anımsayacağım bi cümle veya örnek istedim mümkünse canım...
malum daha bitecek çok ünitem var tek tek ezberlemeye zzaman yok..
sende edebiyat okuyunca hani dedim biberon bunları yalamış yutmuştur diye düşündüm canım
hani sırf benim için uğraşıp zaman harcamanı istemem de aklında kalan örnek varsa bana da yazarsan diye canım