Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

O inanmaya bilir ama. Seni sevdigi icin deger verdigi icin imam nikahına karşı çıkmaz. Seven sevdigi için herseyi yapar. Tabiki inanci bir anda degissin etsin demek olmaz. Bu onu tercihi. Ama evlendigijiz vakit her zman onune cikacaktir bu ayriliklar. Ama seviyorsanız bir yol yordam bulabikirsimiz Karşılıkli anlayış onemli olan.

Herkes hoca herkes imanlı herkes bilirkişi kesiliyor. ama topyekün saygıyı unutuyorsunuz. Allah sevgiden ibarettir. Yaradan sessiz olduğu için herkes onun adına ahkam kesiyor. sevgiyi unutuyorsunuz. sevgisizlik kör etmiş hepinizi birbirinize hakaret etmek hoşunuza gidiyor üç kuruşluk din bilginizle. lafım herkese. okudum okudum sustum tahammül edemedim. dini konu bu sebeple yasak çünkü toplumumuzda saygı yok. herkes birbirine parmak sallıyor. bırakın herkes istediği gibi yaşasın kimse birbirine ahkam kesmesin. belki birinin bildiği yanlış diğerininki doğru. veya bırakın yanlışı doğruyu önemli olan sevgi ya bırakın herkes istediğini yaşasın saygı çerçevesinde..

Teşekkür ederim hanfendi

Siz benim mesajlarimi niye baska mesajlarla bagdastiriyorsunuz?
Ters yorumlari kaldirabilirsen evlen demekle miden aliyorsa evlen demeyi bir mi tutuyorsunuz?
Hic boyle soylemlerim olmadigi icin ustume alinmiyorum.

2 yorumunuza birden cevap vereyim.
Tek bir kısım da sadece size cevap verdiğimi
Son söylediklerimin de size olmadığını belirttim zaten.

Bunu kimse demedi canm bi bak mesajlara ondan sonra muneyi etiketle. Kimse abdest almayan kokuyo vs diye bisey yazmadı sen olayı saptırıyorsun

Bunu kimse demedi canm bi bak mesajlara ondan sonra muneyi etiketle. Kimse abdest almayan kokuyo vs diye bisey yazmadı sen olayı saptırıyorsun

Miden kaldırmaz vs vs niye dendi?
Gusul almaz dendi? Gusul yıkanmak demek kimsenin haberi yok
Dere yok artık duş var evde milattan öncede yaşamıyoruz

Ailemle sevgilimin dinini niçin konuşayım? Siz hemen söylüyorsunuz sanırım

Söylemek değil yaşayışından belli oluyor. Hiç mi din konuşulmuyor evde? Hiç mi onun da fikri şöyle diye konu açılmadı? Ya da sen hiç mi anne işte onun da dini yok falan demedin? Demekki umursamadın, dinin İslam olabilir ama Müslümanca yaşamayıp kurallarını bilmedikten sonra bence ateistle evlenmen de sorun olmaz senin için. Şu zamana kadar sorun olmamış, hatta konuşulmamış dahi yAni o kadar önemsiz, o zaman sorun olmaz.
Ayrıca bana diyorsunuz da demekki konuşma yapmışsınız da aileniz ateist olduğunu öğrenmiş!? Demekki konuşuluyormuş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…