Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Arkadaşım hislerime tercüman oldun adeta. İslam dini hoşgörü dini derler ama baktığında burada insanlar kesmiş, biçmiş ateistleri. Hiçbirşey olamıyorsanız saygılı olun!
Konu sahibine gelince ailen tutucu biraz sanırım. Babasının içki içmesine bile inançsız demişsiniz. Madem bu görüşteydiniz neden böyle bir ilişkiye başladınız? Benim size tavsiyem bu adamdan koca olur mu, baba olur mu? Çevresine karşı duyarlı mı ona bakın

dini açıdan fetva istiyorsanız müftülükler ve diyanetin fetva hattı sizi yönlendirecektir.

aileniz haklı, sebeplerini de küçük bir araştırmayla anlarsınız.

sosyal anlamda da iki ayrı yerdesiniz. ortak bir kültürle yetiştirebilecek misiniz çocuklarınızı, kendinizi...?
önemsiz bir ayrıntı dediğiniz şey yani din aslında kişilerin yaşam biçimini etkileyen kocaman bir olgudur.

Arkadaşlar niye linç ediyorsunuz beni sevmek elimizde mi Allah aşkına ? Sanki hiç sevmemiş gibi konuşuyorsunuz ayrıca evlendik diye illa çocuk olacağı anlamına gelmez bu

Arkadaşım insan mı değil mi ona bak. Ayrıca buraya sormakla hata ettin. Konu din inanç olunca herkes nirvana da adeta.

Kafalardaki Standart insan şekli dışında farklı insanı kabul etmek zordur belkide dünyadaki en zor şeydir bu uğurda azmı can aldılar can verdiler
Yani sinir sistemlerimi bozdu cok haklisiniz iyi olmak icin illa Boyle cahil insanlar gibi dusunmek gerekir bunlar gibi cahil olacagima kafami kuma gomerim daha iyi

Babasının içki içmesine bile inançsız

sadece şu kısımla ilgili bir şey söylemek istiyorum.

inançsızlık ile günah işlemek bambaşka şeyler...

arkadaşın itikad ile ilgili bir ön araştırma yapması en doğrusu.

müslüman olan birisi sadece diyanetin ilmihalini okusa bile hayatını düzene sokacak yanlış fetvalar vermeyecek kadar bilgi sahibi olur.

öte taraftan dediğiniz gibi madem bu kadar fark vardı hiç mi görmediniz yıllarca sürdürdünüz ilişkiyi...

yahu anlamıyorum müslümanlıkta şu yokmu ,bu yokmu diyenler neden başkalarına bakıp müslümanlığı yargılıyorsunuz herkes kendinden sorumludur milleti yargılayacağınıza dininizi güzel yaşayın o zaman

– İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mümin bir cariye Allah’a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de; iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara ayetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler. (Bakara 221)

Bu ayeti kerime bu konu hakkında bütün bilgileri bizlere vermektedir. Dolayısı ile sevdiğiniz kimse sizin açınızdan iyi biri olabilir. Lakin ayeti kerimede yüce Mevla’mız sevdiğiniz kişinin sizin için hayırsız olduğunu ve inançlı bir Müslüman olarak evlenmenizin yasak olduğunu size belirtmektedir.

din, ırk, mezhep farklılığı gibi nedenler bana göre evliliğe asla engel olamaz, olmuyor da. 7 yıllık ilişkimde ikimiz de farklı dini düşüncelere sahibiz en ufak sorunumuz olmadı ne ailelerimiz arasında ne de ikimiz arasında.

İnançtan öte evlenilecek kişiyle kafanızın uyuşması, kalplerinizin birbirini tamamlaması önemli. Yokaa görüyoruz ne tatlı su müslümanları var yapmadıkları halt kalmıyor. Çok şey yazardım da nefret içerikli yorum atanların seviyesine düşmem istemediğim için yazmıyorum.

Canım görüşüne tabiki saygı gösteriyorum fakat, onu karşısına çıkaran da bizim inandığımız, onu sevdiren de.
Dinden bahsedersek, belki de o insana doğru yolu konu sahibesi bulduracak.
Sırf aynı dinden değiller diye insanlar ayrılmamalı.

Allah a ortak koşan demiş

Yani hristiyan olmaz mesela baba oğul kutsal ruh var

Ama Ada'm Allah a inanmıyor ki kimseyi Allah a ortak da koşmuyor

İyide sen musluman o ataist nasil anlasmayi dusunuyon ki.
Sonucta musluman biri tam tersi dusunceler nasil olcak evlilik bide.
Arkadaslik olsa neyse herkesin gorusu kendine.ama evlilik zor.
Ornegin sen imam nikahi istersin o istemezse nolcak

Dini acidan zaten olmaZ . Çünkü Allaha inanmayan birine , bir aile musluman kizini veremez . Altini ciziyorum dini acidan bu boyle . Kaldiki muslumanlar dinlerine bagli olan aileleri kesinlikle birakmaz . Onemsiz bir konu olsaydı keske . Ama ahiretini bile ilgilendiriyor

sevgilin senin hatırın için imam nikahı kıysın göstermelik de olsa.çünkü ateistler için bu bir kayıp değildir.sorun olmaz.

eğer senin için ateist olması sorun değilse , aileni bir yanlış anlama olduğuna inandır tabi bu mümkünse.

eğer çok seviyorsan ve de sevgilin buna değer biri ise.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…