• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Miden kaldırmaz vs vs niye dendi?
Gusul almaz dendi? Gusul yıkanmak demek kimsenin haberi yok
Dere yok artık duş var evde milattan öncede yaşamıyoruz
Biz diniöizi yasıyoruz canım senın ınancın var veya yok saygı duyarım ama sende bıze saygı duymalısın hakaret ve kıskırtmak yerıne

Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
Assalamualaikum Beijing (2014)
bu filmi izlemenizi tavsiye ederim

Ateistleri ne sanıyorsunuz anlamadım. Onlar içlerinde bazı soruların cevaplarını bulamıyorlar diye neden kötü insan olsunlar? Benim çok arkadaşım ateist. Karakterleri mükemmel. Bazı müslümanlar sırf cennete gidebilmek için iyilik yapıp, cehennem korkusu ile ahlaklı davranmaya çalışırken onlar sadece vicdanıyla yani hiç bir çıkar gözetmeksizin iyi insan oluyorlar. Onlardan da kötüler var elbette, müslümanlarda da var. Bu insanın vicdanı ile alakalı. Allah'tan korkmayan her şeyi yapar demek çok saçma ya. İnanmamak ile ahlaksızlığı nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz? Bir müslüman ile bir ateist evlenemez hüküm budur demek başka, ateistlere hakaret etmek başka. Ufku genişletmekte yarar var...

Sem hakaretlerine son vermezsen evet Gene Ben

Uzak dur!
Hakaret eden sensin ortalığı karıştıranda.
Enbaşından beri dinin değil kişinin önemli olduğunu savunuyorum ayrımcı değilim dışlamam .
Engelliyorum seni evin içinde mune mune bağırıp durursun

Güle güle cicim! Bu cicim senin bildiğin cicimden değil ama.

Hamsi gibi cırpınanlar ortada

Sen konuyu takip et beni degil film baska yerde oynuyor

Hadi ben kacarrrrre bye bye

ya bi gidemedin nedense.. bizden ayrı kalamıyorsun herhalde.. hamsi derken?? ben konuyu takip ediyorum ama arada senin mune muneee diye çığrışların bölüyor beni. fazlalık yapmadan git. olmayan işini yap

ıkıde bır mune mune demesenız. saygı cervesınde yazın cızın. herkes bırbırıne fıkrını empoze edıp evet haklısını duymak ıster ama oyle bazen olmaz. o zamanda karsında kı algılamaya calışırsın tatlı tatlı tartışırsın.kendini fıkrını ifade etmeye calışırsın.
ama sen bunu dıyemezsın onu yapamazsın ile olmaz
konu sahıbı, erk. ark ve dogacak cocuklarının dını tıpi fıkrı zıkrı ahıreti hıc birimizi ilgilendirmez...
her cocuk buyudugunde tercıhını dinini eşini başını kaşını işini kendı secer.

Sen ne diyorsun ya! Her müslüman tecavüzcümü sectigin kelimelerine dikkat et herkesi ayni keseye koyma haddinide asma bildiriyorum mesajini! Sanki hrstiyan veya ateist sapik yok dünyada hayret bisey
Siz ne kadar cahil bir insansiniz yazik sizin yetistireceginiz cocuga ilerde cocugun ateistligi tercih ederse napacaksin siz inaniyorsaniz ki buyuk konusma basina gelir gelsinde:olamaz:

Siz ne kadar cahil bir insansiniz yazik sizin yetistireceginiz cocuga ilerde cocugun ateistligi tercih ederse napacaksin siz inaniyorsaniz ki buyuk konusma basina gelir gelsinde:olamaz:
Kafalardaki Standart insan şekli dışında farklı insanı kabul etmek zordur belkide dünyadaki en zor şeydir bu uğurda azmı can aldılar can verdiler

Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem

koyu dindan bir ailede büyüdüm..bende zorla dini eğitimm aldım vs vs...meshep ayrımları denen zırvalıklar dolduruldu kafama..okudukça araştırdıkça o kadar aptalça o kadar konik şeyler oldguunu gördum ki,eşim de deisttir benim..namaz kılmaz.ama kalbini yüreğini hiç bişeye değişmem..bende müslümanım ama dindar değilim.yani ibadet konusunda.ama sana yemin ederim eşim ateist olsa hiç düşünmem evlenirdim.şimdi burda konusacaklar bu benim düşüncem arkadaşım asıp kesmek size düşmez..sen fikir sordun bende soyluyorum.seven sensin evlenen sensin..kalbini gören sensin..seviyorsan kimseyi bağlamaz.olayı kapatabilirsin şaka yaptım bee saçmalamayın de,sevgiline de soyle azcık rol yapsın.sonra kımseyı bağlamaz.ha bu arada 2 kızım var;ilerde bana yabancı damat ile gelse sevıyorum ,seviliyorum dese önce huyuna bakar sonra olur derim.ne müslümanlar tanıyorum hey gidi heyy..

Dinen farklı inançtan biri ile evlenemez bir müslüman.
Ayrıca konu içinde 'imam nikahı bunlar evlendi işte demek için' diyen olmuş. O iş öyle değil. İmam nikahının kıyıldığını çekirdek aileler ve 1 şahit bilmeli. Tabi o anda sonra soran olursa söylenir kıyıldı diye. İmam nikahı gösteriş değildir.
Ve konu sahibi dinde zorlama yoktur u çok yanlış anlamışsınız o iş de öyle değil de şimdi uzun uzun burda açıklanmaz. Siz en iyisi bir hocayla veya diyanetle görüşün

Dini boyutunu zaten herkes biliyor. Onu geçelim derseniz. Ya siz ateist gibi yaşamaya başlayacaksınız ya da o Müslüman gibi yaşamaya başlayacak. Yoksa o evlilik uzun sürmez.
Misal, bana masal anlatıp durma başlatma peygamberine vs vs onun saygı duyarım biçimi olur. Sen zaten Allah'ı tanımıyorsun abdest almıyorsun vs vs sizin saygı biçiminiz olur. Karı koca olunca o saygı duyarımlar benim tercihime saygı duya dönüşür. Burada üyeler arası tartışma da bile böyle olmuş. Evlilik boyutu daha katlanılmaz olur. İyice düşünmelisiniz.

Back