• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Gusul yıkanmak demek zaten hanımefendi
Yüzümüzü ayaklarimizi yikamak ta namaz abdesti almak o zaman biz boşuna ağzımıza burnumuza su veriyoruz bi netten açıp okuyun onun da farz lari var arti konu sahibine yazdım siz neden dahil oldunuz anlayamadım

ateistler kendilerine yoldas toplamayi dustur edinmisler. Surekli din hakkinda ters yorumlar yapacaktir

Ben tamamen bu söylediğinize cevap verdim.
Ateistler ters yorum yapabilirler
Ama bizim en müslüman din kardeşlerimiz direk aşagılıyor.

Iyyyy, tiksinç, bu tavrında bir müslüman da olmaması gerekir
Ama yıkanıyorsan tamamdır (bir tek müslümanlar yıkanabiliyor gibi).
Gerisi önemli değil, gavur zaten şeklinde yaklaşmaları da benim
midemi bulandırıyor.
Son sözlerim size değil.
Hic boyle soylemlerim olmadigi icin ustume alinmiyorum.

evlilik cok farklı bir kavram kendının bunu kaldırıp kaldıramayacagını bı düşün ayrıca cocuklar genelde babanın dinine daha cok mensup oluyorlar dinsel bir takıntın yoksa evlenebılırsın ancak aılelerı ıkna etmek yıne sıze dusuyor.

Bu kişinin kendi iradesi kendi kararı değil mi?

Bir müslüman farklı inançtan biriyle evlenmesinin caiz olmadığını
herkes kadar bilir, bilmiyorsa öğrenir.
Ama bunu bile isteye tercih etmek istiyorsa gerisi kendisi ve Allah arasındadır.

Miden alırsa evlen şeklinde yargılama hakkınız da var sanıyorsunuz galiba?
Siz benim mesajlarimi niye baska mesajlarla bagdastiriyorsunuz?
Ters yorumlari kaldirabilirsen evlen demekle miden aliyorsa evlen demeyi bir mi tutuyorsunuz?

Allah bilir :)
Müslümanlık dininde eğer kadın müslüman erkek değilse evlilik caiz değil. Erkek müslüman kadın değilse evlenebilir diye biliyorum ama diyanet aranıp sorulabilir.
Benim fikrime gelince kültür farklılığı, siyasi görüş farklılığı bile evliliği ciddi anlamda etkiliyorken inanç farklılığıda ciddi anlamda etkiler. Bu sizin ikinizin birbine davranışına göre değişir. Ama ailelerde işin içinde zor bir durum kolay gelsin ama iyi düşünün tartın. Evleneceksenizde yuvanızı iyice oturtana kadar bebek düşünmeyin bence

Konu kamu yoklamak icin acilmis belli
Bende evliyim annem babam hic sormadi kocan inancli mi diye
Hangi aile soruyor hangi inanctan kocan diye
Ateistlik nasil 4 seneden sonra agizdan kacabiliyor
Hangi konusmadan sonra mesela ?

Mezhep farklı olur anlarım dini farklı olur anlarımda ateist diyorsun. Deist olsa yine neyse. Ateist bambaşka bir olay. Ben yapamazdim
Ki sen nasıl önemsiz olduğunu dusundun orası ayrı bir konu.

şunu söylemek isterim. eniştem ateist halam değil. birbirlerine saygı sevgi çok güzel şekilde 20yıldan fazladır devam ediyor. çocukları da çok güzel bi evde büyüdü emin olun. bu eniştemin ya da halamın dine bakış açısından değil insan olmasından kaynaklı.
çevremde insan olmayan müslüman hristiyan yahudi de var ; insan olan da. ateistlere bakış açınız çok farklı bence. müslümanları da ilahlaştırmak ayrı bi konu. evet müslüman da çok şey yapıyor diğer dini benimseyenler de. ülkemizde müslümanım diye geçinen ama ne pislikler yapan insanlar var görüyoruz yaşıyoruz. ama ateist olan ahlaksız olan da var.
bence eğitim şart!:süslü:

Yüzümüzü ayaklarimizi yikamak ta namaz abdesti almak o zaman biz boşuna ağzımıza burnumuza su veriyoruz bi netten açıp okuyun onun da farz lari var arti konu sahibine yazdım siz neden dahil oldunuz anlayamadım

Yanlış yönlendiriliyo da ondan
Bitek müslümanlar yıkanıyomuş bitek müslümanlar temizmiş gibi.
Galbuki müslüman olup pis olanda çok namaz kılıp pis olanda.
El ayak ağız burunla temizlik olmuyo saçlar ten ? onlar yağ içinde ama temizim yok öyle dünya

Sual: Müslüman erkek ve kadın gayrimüslimle evlenebilir mi?
CEVAP
Müslüman erkek kitapsız kâfirlerle evlenemez. Kitaplı kâfir kadınla yani Hristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur. (Hindiyye)

İslam idaresi altında zimmi olarak yaşayan kitap ehli kadın ile evlenmek tenzihen mekruh idi. Zimmi olmayan kendi memleketinde yaşayan gayrimüslimlere harbi kâfir denir. Bugün yer yüzünde zimmi kâfir yoktur. Onun için bugün kitap ehli kadınla evlenmek tahrimen mekruhtur. Zaruretsiz evlenmemelidir.

Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)

Konu ile ilgili âyet-i kerimelerden üçünün meali şöyledir:
(Kitap ehli [Yahudi ve Hristiyan]kadınlarla evlenmeniz helaldir.)[Maide 5]

(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]
ALINTIDIR:

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendısı kıskırtmakla mesgül canm. Bilende konusuyor bilmeyende malesef bosver sonrada sıkayet edıyorlar admine ceza yemen ıcın

Yazık bu ülkeye. ne kadar çok bilinçsiz, cahil ve önyargılı insanlar var. Bir kişi ateist diye illaki eşiyle dini tartışmalara girecek ya da çocuğunu ateist olmaya zorlayacak diye bir kural yok. siz ateist insanları nasıl görüyorsunuz ya? asıl zorba, baskıcı olan sizlersiniz. İlk başlarda Deizmr alf eden birisi olmuş. ben bir deistim. ve hiçkimse benim dini görüşüme/inancıma en ufak bir laf söyleyemez. kendinize gelin. dünyada sadece sizin gibi düşünen insanlar yok!

konu sahibi, önemli olan karşılıklı hoşgörü ve saygı. bunlar varsa zaten bu evlilik gayet güzel ilerler. birbirinize karışmayın ve çocuk üzerinde de baskıcı olmayın. gerisi zaten normal bir evlilik.
Haklısınız hanımefendi

Bu sorunun cevabı sende. Dini hassasiyetin varsa, dinen caiz değil. Yok din hayatımı çok yönlendirmiyor dersen sıkıntı değil. Dine göre soruyorsan sadece İslam değil hiç bir dinde farklı inançtan biriyle evlilik doğru bulunmaz. Çünkü çocuk yetiştirirken bu sıkıntı yaratır. Şahsi fikrim, 4 yıldır sevdiğim bir adamı bu sebepten bırakmazdım sanırım. En baştan başlamazdım ama çünkü denedim daha önce, sıkıntı çıkıyor. Sizde sıkıntı çıkmamış, o kadar da hassas değilsiniz demek ki. Devam....

Yanlış yönlendiriliyo da ondan
Bitek müslümanlar yıkanıyomuş bitek müslümanlar temizmiş gibi.
Galbuki müslüman olup pis olanda çok namaz kılıp pis olanda.
El ayak ağız burunla temizlik olmuyo saçlar ten ? onlar yağ içinde ama temizim yok öyle dünya
Ben temiz veya pis demedim farkındaysanız tabi ki o farklı bir konu ben abdest ten bahsediyorum siz yalnıs anlamışsiniz beni abdest te farz olan durumları söylüyirum manevi anlamda yani temizlik ve pislik ayrı bir konu

Back