• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ataletsizlik

Açıktan AÖF adalet okuyabilirdiniz şu an hangi bölümdesiniz bilmiyorum, bu sene son seneydi açıktan adalet. DGS ile tamamlayabilirdiniz hukuğa, bence sizin kafanız aşırı karışık böyle daldan dala atlanmaz, bir sayısal bölüm diyorsunuz bi tıp bi hukuk. Tek bir alan seçmeli ve tüm enerjinizi ona vermelisiniz
Evet kafam çok karışık ne istediğime karar veremedim belki kararlı olsam başlıycam bir yanım tıpta en olası hemşirelik olsa diğer yanımda hukuk diyor daha çok sosyal meslekleri seviyorum galiba hareketli siz nasıl karar verdiniz mesleğinize ?

Babanız karşı çıkınca vazgeçmeyip devam ettiniz işte o devam kısmında zorlandınız mı birde ek olarak reklam yazarı olma fikrine yani mesleğinize nasıl karar verdiniz ?
657li başka iş yapamaz, ben atanana kadar bunu bilmiyordum. bigün memuriyeti bırakıcam ama hayallerim için. şimdi memurken çocuk büyütmek, okumak daha rahat🤣

Peki önerebiliceğiniz bir çalışma stili var mı mesela matematik için yada hayatta başarı planı sizi harekete geçiren inanç
Beni bu hayatta harekete geçiren en büyük inanç kimseye muhtaç olmama isteği. Ailemde dahil buna. Bu konu beni aşırı yaralıyordu. En büyük motivasyon kaynağı buydu benim için. Kadınların maddi özgürlüğü olması artık isteğe bağlı değil şart. Evli değilim ama ileride eşimin eline bakmak da beni aşırı üzecekti. O yüzden de elimden geleni fazlasıyla yaptım meslek sahibi olma konusunda. Evliliği de erteledim uzunca süre hem de. Bir insanın kendi parasıyla ihtiyaçlarını karşılaması birilerine faydası olması kadar güzel bir şey yok bence.ki olay sadece maddi de değil, sosyalleşmek Özgür olmak, insanlarla iletişim kurmak, yani insanlar tanımak, çevre yapmak, bir işe yaradığını hissetmek, üretmek, topluma faydalı olmak çok güzel hisler bence. Bunları baz alabilirsin. Sayısal konusunda çok yetersizsen antrenmanlarla matematik kitabı var 1-2 diye gidiyor onlardan başlayabilirsin karekök ün sıfırdan mat kitabı da çok güzel temel atarsın.

Maddi konulardan dolayı bitiremedim
bu sene harclar ne kadardı ? bende ( 4 yıllık mezunlar sınavsız gırısle aof de 2 yıllık okuyabılıyor) bır okuyasım var . merak ettım ucretlerını
senede 2 kere harc yatıyordu sanırım ?

Bana zamanla işkence haline geldi evet geceye kadar çizim yaptım düzgün olsun diye sonunda bıktım bıraktım aslında durmayı bilemedim siz kendinizi nasıl durduruyorsunuz mesela
Bu genel hayat felsefem.
Hiçbir şey mükemmel olmak zorunda değil.
Çünkü insanım.
Hiçbir insan mükemmel değildir.
Ve insan hata yapar.
Hatalarından ders çıkarıp yoluna devam etmesi lazım.
Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırsın, yaptığın işi ciddiyetle yapmaya gayret edersin o kadar.
Mükemmele ulaşayım diye bir kriter olursa bu ne olursa olsun eziyet olur.
Acaba siz de herşey mükemmel olsun diye düşündüğünüz için harekete geçemiyor olabilir misiniz?
Ya hep ya hiç diye mi düşünüyorsunuz genel anlamda?

bu sene harclar ne kadardı ? bende ( 4 yıllık mezunlar sınavsız gırısle aof de 2 yıllık okuyabılıyor) bır okuyasım var . merak ettım ucretlerını
Anadolu üniversitesi nde 300 küsur yatırdım dönem başına.
Ders sayısına göre oynuyor harç ücretleri.

300 tl uygunmus aslında senede toplam 600 yanı
sınava gırerken ayrı ucret odenıyormu ?
Hayır hepsi dahil.
Kitaplar hariç ücret bizim üniversitede.
Diğerlerinde şartlar farklıdır tabi.
Onları bilmiyorum.
Benim ders sayım az.
Siz 400 gibi düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hayır hepsi dahil.
Kitaplar hariç ücret bizim üniversitede.
Diğerlerinde şartlar farklıdır tabi.
Onları bilmiyorum.
Benim ders sayım az.
Siz 400 gibi düşünebilirsiniz.
cok tesekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın
:KK68:

Arkadaşlar kpss ve çizim çalışmasını beraber yürütebilir miyim? Aynı zamanda işe de başlamam lazım. Kpss geçen yıldan temelim var.

Konu sahibi arkadaşa önerim; gir bir işe çalış. Maddi gelirin olursa hayallerini gerceklestirebilirsin. Çalışırken kendini geliştirirsin iletişim ve sorumluluk anlamında. Çalışırken zamanın kıymetini çok daha iyi biliyorsun. Mutlaka ise gir daha çok gençsin iş bulma konusunda şansın var. Çalışırken halledersin her şeyi... Senden büyüğüm hayat tecrübem var iyi kötü. Hayallere kapılma.

400 liraydı

Arkadaşlar kpss ve çizim çalışmasını beraber yürütebilir miyim? Aynı zamanda işe de başlamam lazım. Kpss geçen yıldan temelim var.

Konu sahibi arkadaşa önerim; gir bir işe çalış. Maddi gelirin olursa hayallerini gerceklestirebilirsin. Çalışırken kendini geliştirirsin iletişim ve sorumluluk anlamında. Çalışırken zamanın kıymetini çok daha iyi biliyorsun. Mutlaka ise gir daha çok gençsin iş bulma konusunda şansın var. Çalışırken halledersin her şeyi... Senden büyüğüm hayat tecrübem var iyi kötü. Hayallere kapılma.
Market elemanı olabilirim ondada hiç gücüm kalmıyor eve gelince yemek yemeden uyuma sabah işe zor yetişme denemiştim kısa süre

Bu genel hayat felsefem.
Hiçbir şey mükemmel olmak zorunda değil.
Çünkü insanım.
Hiçbir insan mükemmel değildir.
Ve insan hata yapar.
Hatalarından ders çıkarıp yoluna devam etmesi lazım.
Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırsın, yaptığın işi ciddiyetle yapmaya gayret edersin o kadar.
Mükemmele ulaşayım diye bir kriter olursa bu ne olursa olsun eziyet olur.
Acaba siz de herşey mükemmel olsun diye düşündüğünüz için harekete geçemiyor olabilir misiniz?
Ya hep ya hiç diye mi düşünüyorsunuz genel anlamda?
Aynen benim kafa yapım bu herşeyde böyleyim ya hep ya hiç ondan başlayamıyorum sizde oldu mu hiç bu tarz düşünce siz olsanız nasıl vazgeçerdiniz? Ne yapmam gerek

Deniycem siz öyle mi başladınız ?
Tabiki.
Depresyona girdim, aylarca yataktan sadece yemek ve tuvalet için çıktım. Günlerce konuşmadığım oldu. O kadar kötü bir ruh hali ki
Kişisel gelişim videoları izlemeye başladım. Sonra iyi hissetmek adında kitap okudum. Lan dedim birsey yapmam lazım. Uzman destek alamam ama ölmedim daha. Hatta ilk yürüyüş yaparak başladım. İnsan içine çıkmaya utandığım için yaz zamanıydi, akşam biraz yürüyüp eve geleyim dedim. Sadece Yürüyüşe bir süre devam ettim. Sonra 10sayfa kitap okumayı ekledim, sonra uzun süre yatmaktan ve hareketsizlikten beden yapım bozulmuştu, kısa süreli spor ekledim. Sonra yoga falan derken dedim ki neden dil öğrenmiyorum. Onu da ekledim.

İlham eve ölmüş gibi hareketsiz yatana gelmiyor, hareket ederseniz enerjinizi, zihninizi rahatlatirsaniz algılarınız açılır. Hadi birsey olsun da bana enerji versin diye beklemeyin. Hiçbir zaman gelmez. İstemiyor olsanız bile dışarı çıkın, hareket etmeye çalışın. Enerji artarak üretilmeye başlayacak zaten.

Aynen benim kafa yapım bu herşeyde böyleyim ya hep ya hiç ondan başlayamıyorum sizde oldu mu hiç bu tarz düşünce siz olsanız nasıl vazgeçerdiniz? Ne yapmam gerek
Zaman zaman olsa da hayatımı kaplayacak kadar olmadı.
Aşamıyorsanız yardım alın psikologtan.
Tülay Kök videolarını öneririm.
Farkındalık için kitaplar da okuyabilirsiniz.

Back