• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ataletsizlik

Bu planları kafamda yapıyorum. Yazmak vakit kaybı benim için şuan.
Öte yandan herkesin şartları farklı.
Çocuklarım var.
Mecburen harekete geçme halindeyim.
Aslında atalete meyilli biriyim.
Kariyer gibi bir isteğim yok.
Kendim için yaptığım bazı şeyler var.
Bunları yaptıkça motivasyonum artıyor diyebilirim.
Yaptıkça artıyor değil mi yani başarıyı gördükçe dahada kolaylaşıyor peki ilk hani karar verme yapma yapmama harekete geçmeye anında kendinizi nasıl harekete geçirdiniz. Çocuklara kendiniz mi bakıyorsunuz çocuklar küçük iken hem çocuk hem başarı olur mu ?

2010'dan beri üniversite okuyorum :KK70: 5 yıllık bir bölümdü. Biraz da uzattım. Sonra özel sektörde çalıştım. 2.üniversiteyi okudum bu süreçte. Yaş 29. Bölümü boşverin.
Bölüm önemli değil zaten sadece zorluk açısından sordum çalışırken okumak peki iş şartları zor ise fırsat olur mu ders çalışmaya ?

Çocuk varken yapılıyor yani çocuklarınıza kendiniz mi baktınız yoksa anne v.s mi peki sizce çalışkanlık bir alışkanlık mı yani bir saatten sonra başarı kolaylaşıyor mu ?
Ben lisansı 2 çocuğum varken tamamladım ve atandım. Yüksek lisansa başladığımda 3. Çocuğuma hamileydim. Büyük çocuklar okula gidiyor zaten ufaklığada bir dönem annem baktı şu anda bakıcı bakıyor.

Neyi neden istediğinize bağlı yeter ki bir diplomam olsun derseniz bir şekilde mezun olursunuz ama işime katkısı olsun kendimi geliştireyim derseniz bu sizin tetikleyiciniz oluyor zaten.

Allah ömür verdikçe yaşayacaksınız zaten öleceğiniz zamana kadar hiçbir şey yapmadan da vakit harcayabilirsiniz yada harekete geçip o vakti de değerlendirebilirsiniz öyle de böyle de zaman geçiyor.

25 yaşında olsam sanırım ilk anda üniye girmezdim.
önce alan belirlerdim, çalışılacak bir bölümse muhasebe finans satış satın alma vb önce iş bulur bir yandan yabancı dilimi geliştirmeye çalışırdım. alttan da açıköğretim okurdum.
çocukla oluyor mu diye bu kadar sorduğunuza göre çocuk düşünüyorsunuz.
çocukla bunu devam ettirmeye sabrım tahammülüm var mı diye kendinizi bir yoklayın bence.

Ben kendi adıma cevap vereyim, 2 çocuğum var, biri bire gidiyor, biri 4 e ve sorunlu bir çocuk. Çalışıyorum, ailelerden kimse yok yanimizda herşeyi tek başımıza yapıyoruz. Çalışıyorum, okuyorum, koşturuyorum 🙋🙋
Çocukları bakıcıya mı verdiniz detaylı soruyorum çünkü çocuk varken bütün ilgi onda oluyor hem bakıp hem çalışmak bütün bu istek zamanla artıyor mu ?

25 yaşında olsam sanırım ilk anda üniye girmezdim.
önce alan belirlerdim, çalışılacak bir bölümse muhasebe finans satış satın alma vb önce iş bulur bir yandan yabancı dilimi geliştirmeye çalışırdım. alttan da açıköğretim okurdum.
çocukla oluyor mu diye bu kadar sorduğunuza göre çocuk düşünüyorsunuz.
çocukla bunu devam ettirmeye sabrım tahammülüm var mı diye kendinizi bir yoklayın bence.
28 yaşındayım daha ünv mezunu değilim eşim ünv mezunu olmadan çalışmamı istemiyor.
Siz açıktan okuyup çalışmayı öneriyorsunuz çocuk illaki olucak hayatımızda ben sadece hayatlarında birşeyleri başarmış insanların içindeki bu istek ve gücün nereden geldiğini merak ediyorum.

Çok sıkılıyorum bir gün plan yapsam ertesi gün vazgeçiyorum. Hayallerimin yarım kalmasından bıktım herşeyi planlayan çalışkan arkadaşlar o enerjiniz nereden geliyor ya da sizi harekete geçiren nedir ? 25 ten sonra kariyer yapan var mı?
Güzel örnekler neredesiniz ?
Başlıkta ne demeye çalıştığınızı merak edip geldim yine anlamadım. Ataletsizlik ne allasen?

Atalet=tembellik
Ataletsizlik=tembelsizlik

Gözünüzü seveyim bilmediğiniz kelimeleri kullanmayın.

Ben lisansı 2 çocuğum varken tamamladım ve atandım. Yüksek lisansa başladığımda 3. Çocuğuma hamileydim. Büyük çocuklar okula gidiyor zaten ufaklığada bir dönem annem baktı şu anda bakıcı bakıyor.

Neyi neden istediğinize bağlı yeter ki bir diplomam olsun derseniz bir şekilde mezun olursunuz ama işime katkısı olsun kendimi geliştireyim derseniz bu sizin tetikleyiciniz oluyor zaten.

Allah ömür verdikçe yaşayacaksınız zaten öleceğiniz zamana kadar hiçbir şey yapmadan da vakit harcayabilirsiniz yada harekete geçip o vakti de değerlendirebilirsiniz öyle de böyle de zaman geçiyor.
Peki bu disiplin bekarkende varmıydı sizde şunu öğrenmek istiyorum disiplin sonradanda kazanılır mı ? Diğer başarılı kişilere yetişme imkanım varmı ?

Yaptıkça artıyor değil mi yani başarıyı gördükçe dahada kolaylaşıyor peki ilk hani karar verme yapma yapmama harekete geçmeye anında kendinizi nasıl harekete geçirdiniz. Çocuklara kendiniz mi bakıyorsunuz çocuklar küçük iken hem çocuk hem başarı olur mu ?
Evet insan yaptıkça şevki artıyor.
İlk anda yapmak evet önemli.
Zorla da olsa harekete geçmek lazım sonra arkası geliyor.
Zorlayacaksınız kendinizi başka çaresi yok.
Çocuklara kendim bakıyorum.
Ailem uzakta.
Evlendikten sonra çalışmadım ama sürekli kendi beceri alanlarında denemelerim oldu.
Şuan hedefim resim alanında ilerlemek.
Ona başladım.
AÖF edebiyat okuyorum.
O bittikten sonra yine açıktan grafik tasarım düşünüyorum.
Birkaç tane daha isteğim var.
Yani yaptıkça yapası geliyor insanın, yapmadıkça da yapmayası.
Mesela şöyle harekete geçebilirsiniz.
Yarım saatte evi toplayıp öyle oturacağım.
Süre tutun mesela.
Ya da hergün iki saat ders çalışacağım gibi.
Hedef koymazsanız harekete geçemezsiniz.

Çocukları bakıcıya mı verdiniz detaylı soruyorum çünkü çocuk varken bütün ilgi onda oluyor hem bakıp hem çalışmak bütün bu istek zamanla artıyor mu ?
Hamile kalır kalmaz evimi işyerinin karşısına taşıdım, bakıcım vardı. Sonra da kreş. Şimdi ilkokula gidiyorlar. Ben hep çalıştım hala çalışıyorum.
Şöyle söyleyeyim dün akşam eşim işteydi. Akşam yemegimi 10 da yedim, 10:30 da oturabildim. Çünkü çocuklara ders çalıştırdım, yemek yedirdim, beslenmelerine kek yaptım, evi topladım. Ben pratik bir kadınimdir, çok fazla sorumluluk alırım, en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Bu işlerimin arasında haftasonu arkadaşımın haftasonu gezisi için sandviçli kekli 50 adet gezi atıştırmalığı hazırladım mesela 😂
Evdeysem çocuklar yoksa, işim yoksa paspal paspal otururum mesela. Hareketten besleniyorum galiba.

Peki bu disiplin bekarkende varmıydı sizde şunu öğrenmek istiyorum disiplin sonradanda kazanılır mı ? Diğer başarılı kişilere yetişme imkanım varmı ?
Bekarken çok önemsemiyordum açıkçası ama her zaman işe girip çalışma fikri vardı aklımda. İşe girince bölümüm ile alakalı ne yapsam ya iyi bir konuma gelsem düşüncesinden yola çıkarak okumaya önem verdim

Evet insan yaptıkça şevki artıyor.
İlk anda yapmak evet önemli.
Zorla da olsa harekete geçmek lazım sonra arkası geliyor.
Zorlayacaksınız kendinizi başka çaresi yok.
Çocuklara kendim bakıyorum.
Ailem uzakta.
Evlendikten sonra çalışmadım ama sürekli kendi beceri alanlarında denemelerim oldu.
Şuan hedefim resim alanında ilerlemek.
Ona başladım.
AÖF edebiyat okuyorum.
O bittikten sonra yine açıktan grafik tasarım düşünüyorum.
Birkaç tane daha isteğim var.
Yani yaptıkça yapası geliyor insanın, yapmadıkça da yapmayası.
Mesela şöyle harekete geçebilirsiniz.
Yarım saatte evi toplayıp öyle oturacağım.
Süre tutun mesela.
Ya da hergün iki saat ders çalışacağım gibi.
Hedef koymazsanız harekete geçemezsiniz.
Başta zorlamak gerek anladım birde planlı hareket.
Bende evdeyim ünv ve ayrıca resim alanında ilerlemeyi Bende çok istiyorum evde resim denemeleri yapıyor musunuz ? Bir ara kursa başladım iyi gitti fakat yarıda bıraktım işte buradada devam ettirememe sorunum var

Hamile kalır kalmaz evimi işyerinin karşısına taşıdım, bakıcım vardı. Sonra da kreş. Şimdi ilkokula gidiyorlar. Ben hep çalıştım hala çalışıyorum.
Şöyle söyleyeyim dün akşam eşim işteydi. Akşam yemegimi 10 da yedim, 10:30 da oturabildim. Çünkü çocuklara ders çalıştırdım, yemek yedirdim, beslenmelerine kek yaptım, evi topladım. Ben pratik bir kadınimdir, çok fazla sorumluluk alırım, en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Bu işlerimin arasında haftasonu arkadaşımın haftasonu gezisi için sandviçli kekli 50 adet gezi atıştırmalığı hazırladım mesela 😂
Evdeysem çocuklar yoksa, işim yoksa paspal paspal otururum mesela. Hareketten besleniyorum galiba.
Yani hareket ettikçe dahada çok enerjiniz çoğalıyor buda bir bakış açısı durmamak gerek galiba fazla ara vermek isteği azaltıyor

Başta zorlamak gerek anladım birde planlı hareket.
Bende evdeyim ünv ve ayrıca resim alanında ilerlemeyi Bende çok istiyorum evde resim denemeleri yapıyor musunuz ? Bir ara kursa başladım iyi gitti fakat yarıda bıraktım işte buradada devam ettirememe sorunum var
Kursa gidiyorum.
Daha teknik ilerlemek istiyorum.
Mesela sene sonunda sergi olacak.
Sergide bir tane bile eserim olsa dünyalar benim olur.
Bunu hayal ediyorum.
İsmimin yazdığı bir eser.🤗
Her insanın yapısı farklı.
Sizi harekete geçirecek şeyi tespit etmeniz lazım.

Önlisans ve lisans mezunuyum ayrıyetten bir önlisans bölümü daha okuyorum ve yüksek lisans yapıyorum. Yarım bıraktığım bir mühendislik bölümüm vardı af gelirse onu da tamamlamayı düşünüyorum bunların yanında 3 çocuklu devlet memuruyum.
Benim de yurtdışı, babamın hastalığı derken YL yarım kaldı, af bekliyorum. Umarım bir an önce çıkar. Tebrik ederim sizi.

Bekarken çok önemsemiyordum açıkçası ama her zaman işe girip çalışma fikri vardı aklımda. İşe girince bölümüm ile alakalı ne yapsam ya iyi bir konuma gelsem düşüncesinden yola çıkarak okumaya önem verdim.
Peki işe girdiniz ve işinize yarayacak bölümü de okudunuz sonrasında bu sizi kariyer olarak işte gelmek istediğim nokta bu diyecek kadar tatmin etti mi yani keşke 22 de okusaydım ve de örnek 35 te çok iyi yere gelirdim düşüncesi var mı sizde geç başlasakta sonunda mutlu olunuyor mu ?

Kursa gidiyorum.
Daha teknik ilerlemek istiyorum.
Mesela sene sonunda sergi olacak.
Sergide bir tane bile eserim olsa dünyalar benim olur.
Bunu hayal ediyorum.
İsmimin yazdığı bir eser.🤗
Her insanın yapısı farklı.
Sizi harekete geçirecek şeyi tespit etmeniz lazım.
Sergide resminiz beğenilirse mesela teklif alma imkanı var mı ya da yetenek sınavı ile ünv giriş zor mu sizce ?

Sergide resminiz beğenilirse mesela teklif alma imkanı var mı ya da yetenek sınavı ile ünv giriş zor mu sizce ?
Olabilir neden olmasın?
Bunun sonu yok.
İstediğin kadar ilerleme imkanı var.
Bir tane hocam yetenek sınavıyla otuz beşli yaşlarda dört yıllık grafik tasarım bölümüne girdi okuyor.
Öncesinde çok geliştirmiş ama kendisini kurslarla vs.

Olabilir neden olmasın?
Bunun sonu yok.
İstediğin kadar ilerleme imkanı var.
Bir tane hocam yetenek sınavıyla otuz beşli yaşlarda dört yıllık grafik tasarım bölümüne girdi okuyor.
Öncesinde çok geliştirmiş ama kendisini kurslarla vs.
Resim yaparken başlangıçta biraz daha dirayetli olabilseydim güzel olabilirdi fakat yine bıraktım yani tam hayale ulaşıcakken bırakıyorum. Bende birde takıntı var sizdede varmı resim çizerken illa çizgiler düzgün olmalı siz hangi seviyedesiniz şuanda

Back