• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ataletsizlik

Çok sıkılıyorum bir gün plan yapsam ertesi gün vazgeçiyorum. Hayallerimin yarım kalmasından bıktım herşeyi planlayan çalışkan arkadaşlar o enerjiniz nereden geliyor ya da sizi harekete geçiren nedir ? 25 ten sonra kariyer yapan var mı?
Güzel örnekler neredesiniz ?
(Başlıkta ufak karışıklık oldu sadece Atalet olarak okuyabilirsiniz başlığa yorum değilde soruya cvp verirseniz daha sevindirici olur şimdiden teşekkür ederim)
Vazgeçersen olmaz ki. Ben 22 yaşımda üniv den mezun oldum, 29 yaşımda atandım. Uçuk hayaller kurmak yerine daha gerçekçi hedefler belirleyip, kararlı olup, gereken çalışmaları yapıp, hedefini gerçekleştirebilirsin

Ben hukuk alanında olmayı çok istiyorum en büyük hayalim bu
Açıktan AÖF adalet okuyabilirdiniz şu an hangi bölümdesiniz bilmiyorum, bu sene son seneydi açıktan adalet. DGS ile tamamlayabilirdiniz hukuğa, bence sizin kafanız aşırı karışık böyle daldan dala atlanmaz, bir sayısal bölüm diyorsunuz bi tıp bi hukuk. Tek bir alan seçmeli ve tüm enerjinizi ona vermelisiniz

Ben hukuk alanında olmayı çok istiyorum en büyük hayalim bu
adalet okuyabılırsınız katiplik için mesela...
yok ugrasırım cok ıstıyorum dersenız 1 sene altı ustu... ıyı ve sıkı calısıp hukuk yazabılırsınız ;) en azından hangı alanı ıstedıgınızı bılıyorsunuz ısınız daha kolay
suan ne okuyorsunuz ? idari hakimlik sınavlarına gırebılecegınız bır bolum okudunuz mu veya davalarda bazı uyusmazlıkların saglanması ıcın arabuluculuk hızmetlerı var onu arastırın ıstersenız

Bu başlıkları çok arıyor musunuz🙄
Reklam yazarı olmak istedim, Ankara’da çok zordu, oldu yaş 25. İstanbul'a gelmek istedim bu meslek için. Babam memur olursan ancak İstanbul olur dedi. Sonuç; memurum. 😬Yaş şimdi 37, ikinci üniversiteye gidiyorum iki bebeyle. neden olmasın diyip kaldır totocuğunu...
Babanız karşı çıkınca vazgeçmeyip devam ettiniz işte o devam kısmında zorlandınız mı birde ek olarak reklam yazarı olma fikrine yani mesleğinize nasıl karar verdiniz ?

Çok isterseniz oluşur tabi neden oluşmasın, çok sıkı sıkıya sağlam bir çalışma ile insanın başaramayacağı şey yok. Bence siz bir yandan da KPSS girin. Lise KPSS girebilirsiniz sanırım mezun değilseniz tam bilmiyorum. Adalet bakanlığının lise KPSS ile alımları olıyor 70 puan üstüne. Klavye çalışmanız lazım birde. Bu dediğim hemen bir mesleğe atılayım para kazanayım diyorsanız. Ama idealist biriyseniz maddi olarak sıkıntınız yoksa ve gerçekten tıp yaparım okurum diyorsanız buraya bile girmeden aralıksız ders çalışmanız lazım. Ama çok iyi düşünün bunu, meslek aşırı zor.
Peki önerebiliceğiniz bir çalışma stili var mı mesela matematik için yada hayatta başarı planı sizi harekete geçiren inanç

adalet okuyabılırsınız katiplik için mesela...
yok ugrasırım cok ıstıyorum dersenız 1 sene altı ustu... ıyı ve sıkı calısıp hukuk yazabılırsınız :KK66: en azından hangı alanı ıstedıgınızı bılıyorsunuz ısınız daha kolay
suan ne okuyorsunuz ? idari hakimlik sınavlarına gırebılecegınız bır bolum okudunuz mu veya davalarda bazı uyusmazlıkların saglanması ıcın arabuluculuk hızmetlerı var onu arastırın ıstersenız
Arabuluculuk hizmetini ilk defa duyuyorum önlisanstan mı alıyor hukuk çok istiyorum fakat yapı olarak sinirli bir insanım mesela bu meslekte kişiler gayet soğukkanlı işte mesleğe net karar vermedim çünkü yerinde görme deneme fırsatım olmadı

calısmanızı ıstemedımı aılenız ?
Hayır istemedi beğenebiliceğim meslekleri deneyip görebileceğim ortam oluşmadı yaşımında vermiş olduğu endişe ile bölüm kararı veremiyorum buradaki tecrübeli hanımlardan onları seçim yapmaya yöneten ve devam ettiren şeyin ne olduğunu öğrenmek istiyorum

Arabuluculuk hizmetini ilk defa duyuyorum önlisanstan mı alıyor hukuk çok istiyorum fakat yapı olarak sinirli bir insanım mesela bu meslekte kişiler gayet soğukkanlı işte mesleğe net karar vermedim çünkü yerinde görme deneme fırsatım olmadı
hayır lısans okumak zorundasınız
tıp da ıstemıssınız hukukda ıstıyorsunuz ıkısıde stres yonetımını becerebılen ınsanların ısı ... sız kendınız kendınızı tanırsınız neyı yapabılecegınızı bılırsınız
suan ne okuyorsunuz
tıbbı sekreterlık ve dokumasyon okuyabılırsınız 2 yıllık ? hastanelerde calısırsınız saglık sektorunun bır ucundan en azından :)
ya da bır avukatın yanında ıse gırıp calısabılırsınız

Vazgeçersen olmaz ki. Ben 22 yaşımda üniv den mezun oldum, 29 yaşımda atandım. Uçuk hayaller kurmak yerine daha gerçekçi hedefler belirleyip, kararlı olup, gereken çalışmaları yapıp, hedefini gerçekleştirebilirsin
İşte duymak istediğim şeye yakın yani geç kalmadım çünkü hep geride kaldım diye düşünüyorum yaşıtlarım okudu kazandı tecrübelendi

Doğru zamanından önce zaten ne kadar çaba olsada olmaz nasipte varsa olur ama Kuran'ı kerimde de biz her insanın kaderini kendi çabasına bağladık diyor ya ondan kendimdeki bu tembelliği aşmaya çalışıyorum.
Mesela bende 30 yaşımı geçtim evim var çocuklarım var diyip çalışma hayalimden vazgeçmedim Rabbim de çabalarımın sonucunu nasip etti. Statü sahibi bir aileye mensup değilseniz hiçbir şey size altın tepside sunulmuyor. Çalıştığım yerde bir memur kadın tanımıştım 1 çocukla boşanıp KPSS ye hazırlanıp atanmıştı

hayır lısans okumak zorundasınız
tıp da ıstemıssınız hukukda ıstıyorsunuz ıkısıde stres yonetımını becerebılen ınsanların ısı ... sız kendınız kendınızı tanırsınız neyı yapabılecegınızı bılırsınız
suan ne okuyorsunuz
tıbbı sekreterlık ve dokumasyon okuyabılırsınız 2 yıllık ? hastanelerde calısırsınız saglık sektorunun bır ucundan en azından :)
ya da bır avukatın yanında ıse gırıp calısabılırsınız
Hukuk büro yönetimi açıktan kayıt oldum devam ettirmedim en büyük eksiğim bu mezun olsaydım belki bir avukatın yanında çalışabilirdim olmadı öneriler için teşekkür ederim:)

Ben neden şimdiye kadar bir üniversite okuyup bitirmediğinizi merak ettim.
Ozel bir sebebi varmi?

Babanız karşı çıkınca vazgeçmeyip devam ettiniz işte o devam kısmında zorlandınız mı birde ek olarak reklam yazarı olma fikrine yani mesleğinize nasıl karar verdiniz ?
benım babam asla muhasebecı olmamı ıstemedı
babama gore kızlar ıcın en guzelı ogretmenlıkmıs cocugumu rahat buyuturmusum saatım bellıymıs maasım bellymıs

eve ıs getırırdım soylenırdı boyle omur mu gecer dıye .

ben ogretmenlık yapabılecek bırı degılım . o vasıf yok bende ne dıye sırf maas ve mesaı ıcın yapayım o ısı cok ıstıyorsan gitar dersı vereyım al sana ogretmenlık ılla matematık turkce mı olması gerek dedım :D

yetenek sınavından hacettepe konservatuar kazanmıslıgım varda. gitar ve piyano çalabılıyorum . kısa sure yanı bır yaz donemı 3 ay kadar gıtar dersı verdım. ona da gıygıycı mı olacaksın dedı basımı yedı

sonuc olarak yıne benım ıstedıgım oldu bu hayatı yasayan benım ;)

Mesela bende 30 yaşımı geçtim evim var çocuklarım var diyip çalışma hayalimden vazgeçmedim Rabbim de çabalarımın sonucunu nasip etti. Statü sahibi bir aileye mensup değilseniz hiçbir şey size altın tepside sunulmuyor. Çalıştığım yerde bir memur kadın tanımıştım 1 çocukla boşanıp KPSS ye hazırlanıp atanmıştı
Sabırla devam ettiniz vazgeçmediniz örnek verdiğiniz kişide bayağı hırslı biriymiş benim herhalde başlangıçta sıkılıp bırakmam daha dirayetli olmam lazım

Resim yaparken başlangıçta biraz daha dirayetli olabilseydim güzel olabilirdi fakat yine bıraktım yani tam hayale ulaşıcakken bırakıyorum. Bende birde takıntı var sizdede varmı resim çizerken illa çizgiler düzgün olmalı siz hangi seviyedesiniz şuanda
Orta seviye diyelim.
Mükemmel olamaz hiçbir şey.
En iyisi olacak düpdüzgün olacak diye bir çabam yok.
Mükemmel olacak diye uğraşırsam stres yapmış olurum.
Stres yaparsam gerilirim.
Öyle olursa bir hobi değil bir işkence olur bu.
Beni rahatlatması lazım.
Yapınca huzurlu olmam önemli.

Hukuk büro yönetimi açıktan kayıt oldum devam ettirmedim en büyük eksiğim bu mezun olsaydım belki bir avukatın yanında çalışabilirdim olmadı öneriler için teşekkür ederim:)
aslında guzel bolum bence devam etmelısınız

Çok sıkılıyorum bir gün plan yapsam ertesi gün vazgeçiyorum. Hayallerimin yarım kalmasından bıktım herşeyi planlayan çalışkan arkadaşlar o enerjiniz nereden geliyor ya da sizi harekete geçiren nedir ? 25 ten sonra kariyer yapan var mı?
Güzel örnekler neredesiniz ?
(Başlıkta ufak karışıklık oldu sadece Atalet olarak okuyabilirsiniz başlığa yorum değilde soruya cvp verirseniz daha sevindirici olur şimdiden teşekkür ederim)
Ben buna asıle tkenin merak olduğunu düşünüyorum.
Ben çok süeprim demek için yazmıyorum ama mesela boş zamanalrımda ilgimi çeken şeylerle ilgileniyorum ve belki bir gün maddiyatıma yardımı olur diye biriktiriyorum. Mesela çok alakasız foruma biliyorum ama boş zamanımda program yazımı ile ilgileniyorum. Örgü öğrendim bundan önce... İlgi meselesi. İlginizi ne çekiyor onun üsütne gidin.

Orta seviye diyelim.
Mükemmel olamaz hiçbir şey.
En iyisi olacak düpdüzgün olacak diye bir çabam yok.
Mükemmel olacak diye uğraşırsam stres yapmış olurum.
Stres yaparsam gerilirim.
Öyle olursa bir hobi değil bir işkence olur bu.
Beni rahatlatması lazım.
Yapınca huzurlu olmam önemli.
Bana zamanla işkence haline geldi evet geceye kadar çizim yaptım düzgün olsun diye sonunda bıktım bıraktım aslında durmayı bilemedim siz kendinizi nasıl durduruyorsunuz mesela

İşte duymak istediğim şeye yakın yani geç kalmadım çünkü hep geride kaldım diye düşünüyorum yaşıtlarım okudu kazandı tecrübelendi

Herkes kendi zamanında yaşar bunu unutma. Herhangi bir yaşta okuyabilirsin, meslek sahibi olabilirsin, evlenebilirsin vs. Bu erken ya da geç değildir. Kendini kimseyle kıyaslama. Hiçbir şey için geç değil. Öncelikle ne istediğine karar vermelisin. Sınava girmen gerekiyorsa o sınavı kazanmak için çok çalışmalısın

Back