• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ataletsizlik

Çok sıkılıyorum bir gün plan yapsam ertesi gün vazgeçiyorum. Hayallerimin yarım kalmasından bıktım herşeyi planlayan çalışkan arkadaşlar o enerjiniz nereden geliyor ya da sizi harekete geçiren nedir ? 25 ten sonra kariyer yapan var mı?
Güzel örnekler neredesiniz ?
(Başlıkta ufak karışıklık oldu sadece Atalet olarak okuyabilirsiniz başlığa yorum değilde soruya cvp verirseniz daha sevindirici olur şimdiden teşekkür ederim)
Ben kırk yaşımı geçtim evim yok hala evim olsun diye çabalıyorum,bişeyler yapmak istiyorum hedeflerim hiç bitmez,sizin yaşınız daha 25!!!!!

Ben bu forumda kendimi 40 yaşin geç olmadığını söylemeye adadım. Yemiyorum icmiyorum uygun konu olunca 40 yaş hala genç, 40 is the new 20 filan yazıyorum :) Benim kariyerim ve hayalim de bu. 40 hala genç bir yas arkadaslar lütfen bunu böyle kabullenelim 6 ay icinde 40 olacağım ben...

Tabiki.
Depresyona girdim, aylarca yataktan sadece yemek ve tuvalet için çıktım. Günlerce konuşmadığım oldu. O kadar kötü bir ruh hali ki
Kişisel gelişim videoları izlemeye başladım. Sonra iyi hissetmek adında kitap okudum. Lan dedim birsey yapmam lazım. Uzman destek alamam ama ölmedim daha. Hatta ilk yürüyüş yaparak başladım. İnsan içine çıkmaya utandığım için yaz zamanıydi, akşam biraz yürüyüp eve geleyim dedim. Sadece Yürüyüşe bir süre devam ettim. Sonra 10sayfa kitap okumayı ekledim, sonra uzun süre yatmaktan ve hareketsizlikten beden yapım bozulmuştu, kısa süreli spor ekledim. Sonra yoga falan derken dedim ki neden dil öğrenmiyorum. Onu da ekledim.

İlham eve ölmüş gibi hareketsiz yatana gelmiyor, hareket ederseniz enerjinizi, zihninizi rahatlatirsaniz algılarınız açılır. Hadi birsey olsun da bana enerji versin diye beklemeyin. Hiçbir zaman gelmez. İstemiyor olsanız bile dışarı çıkın, hareket etmeye çalışın. Enerji artarak üretilmeye başlayacak zaten.
Güzel bir fikir aynen deniycem

Çok sıkılıyorum bir gün plan yapsam ertesi gün vazgeçiyorum. Hayallerimin yarım kalmasından bıktım herşeyi planlayan çalışkan arkadaşlar o enerjiniz nereden geliyor ya da sizi harekete geçiren nedir ? 25 ten sonra kariyer yapan var mı?
Güzel örnekler neredesiniz ?
(Başlıkta ufak karışıklık oldu sadece Atalet olarak okuyabilirsiniz başlığa yorum değilde soruya cvp verirseniz daha sevindirici olur şimdiden teşekkür ederim)

ya başlığı yeni gördüm, zevkle yazacağım konular ama işe gitmem gerek. bi öneri bırakıp kaçacağım:KK24:
james clear'in Atomik alışkanlıklar kitabı başta olmak üzere alışkanlık edinme üzerine yoğunlaşabilirsiniz. konunun bu ucu motivasyon bi ucu rutinler gibi görünüyor çünkü.

ya başlığı yeni gördüm, zevkle yazacağım konular ama işe gitmem gerek. bi öneri bırakıp kaçacağım:KK24:
james clear'in Atomik alışkanlıklar kitabı başta olmak üzere alışkanlık edinme üzerine yoğunlaşabilirsiniz. konunun bu ucu motivasyon bi ucu rutinler gibi görünüyor çünkü.
Bekliyorum cevabınızı

Motivasyon ve rutinler harekete geçmek, ataletten kurtulmak için iki mühim mesele.
motivasyon için hayal kurmak, hedef koymak başlatıcı güç olabilir ama devamını sağlamak için destek şart. bu destek motivasyonunuzun yakıtı gibi olur. sosyal çevreden destek aliyülala elbette ama ne yazık ki her zaman mümkün olmuyor. o zaman da sizi diri tutacak hedef grupları, bu tarz paylaşım yapan hesaplar*(şunu yaptım n mükemmelim gibi değil de işin bilimini paylaşanları tercih etmek gerek). Bir de rutinler var, hem motivasyonu diri tutar hem de adım atacak hedef verir. hele ki yönümüzü kaybettiğimizde, isteğimiz dibe vurduğunda rutinler bize bir başlangıç verir.

sabah rutini ve akşam rutini iki temel çapa. daha sonra hedeflerinize yönelik rutinler artabilir.

bir de şu mesele var ki, kendimizi çok mükemmeliyetçi ve acımasız değerlendirebiliyoruz. minik adımları görmezden gelip sadece büyük başarılar, değişimleri övgüye değer buluyoruz. bu da motivasyonu düşürüyor. halbuki yol adım adım ilerler.
%1lik iyileşme yıl sonunda büyük bir katma değer yaratır (matematiksel olarak 37 katlık bir sonuç). halbuki her gün hiç bir şey yapmamak bizi ilerletmiyor hatta bir süre sonra çöküşe neden oluyor. o yüzden minik adımlar kıymetlidir. istikrarlı minik adımlar daha da kıymetlidir. rutinler bu minik adımları istikrarlı kılar.

bir kaç takip edilesi hesap önereyim:
denizalayat (instagram)
byfog podcast - inanç ayar
kardelen ergin (instagram)
kıvılcım kıran (instagram)
Beyhan budak (youtube)
yavuzyiğit (instagram)

Bekliyorum cevabınızı

34 yaşındayım. Ben de hayatımı toplamaya çalışıyorum. Neredeyse her konuda hayatımı değiştirmeye çalışıyorum. İçimden gelmiyor gençlikteki hayaller hevesler yok. birsürü kötü anı yük birikti sırtımda.
Motivasyonumu kazanmaya çalıyorum.

34 yaşındayım. Ben de hayatımı toplamaya çalışıyorum. Neredeyse her konuda hayatımı değiştirmeye çalışıyorum. İçimden gelmiyor gençlikteki hayaller hevesler yok. birsürü kötü anı yük birikti sırtımda.
Motivasyonumu kazanmaya çalıyorum.
Bu cevabı ben yazdım.
Ama motive eden bir yöntemden bahsetmek istiyorum
Ben uzun vadeli planlar kurmuyorum. Mesela gelecek yıllar ne olacak falan diye düşündüm mü kitleniyorum resmen. Ve sadece o haftaya odaklanıyorum.
Yani ne yapmak istiyorsam bir kitap mı okumak istiyorum. Ailemi mi ziyaret etmek istiyorum. İş başvurusu mu. Bir online kurs mu. Ya da çıkıp dışarda bir çay içmek mi. O hafta neler yapmak istiyorsam ona odaklanmaya çalışıyorum .
Geleceği geçmişi düşünmemeye çalışıyorum.
Tuhaf bir biçimde bu yöntem ben de biraz işe yarıyor. Çok daha fazla iş tamamlıyorum bu sayede.
Bir de benim dünya kadar kronik hastalığım var. Sürekli hastayım o yüzden kitap okumak bile mücadele gerektiriyor.

Bence en iyi bölümü okumam lazım bu yaştan sonra anca öyle falan diye düşünmeyin. Hem yaşınız genç hem de bence önemli olan bölümde en iyi olmak kendinizi geliştirmek. Ne insanlar var ne bölümlerden nerelere gelmişler çünkü dümdüz okumamışlar hep bir şeyler katmışlar kendilerine bi şekilde. Bir hedef belirleyin ve sonuna kadar gidin. İyi akşamlar.

Back