aslında çoğu problem geçmiş gibiydi

saniyesayan8

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2018
12
5
34
merhabalar arkadaşlar ,
önceki konumuda görmüşsünüzdür . kayınvalidemden yana sıkıntılıyım. aslında pek bir problem yoktu kalmadı yani tam her şey yoluna giriyor yavaşta derken dün ki olan ufakta olsa problemleri artık kaldıramıyorum
. haftanın birgünü ya kayınvalıdem bana yatılıya gelıyo ya da biz kayınvalideme gidiyoruz. dün eşim ile konuşuyoruz annem daha alışamadı yalnızlığı kabul edemedi dedi ağlıyor dedi . bende zamanla alışacak her şey oturacak dedim . ama seninle bir şey onuşmak istyorum dedim . geçen hafta kaynanam gilde kaldığımızda belim tutulmuş gece bir uyandım ellerim uyuşmuş bir vaziyetteydi . annene akşam yemeğine oturmaya gidelim ama biz kalmayalım annen istediği zaman bize gelebilir dedim . buna da ben karar veriyim bırakta seni hiç bi şeye zorlamıyorum babamın yadigarı ben nerdeysem sende ordasın dedi bende kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz biz dedim başka biri olsun çekmez bu durumları dedim çekmeseydi bende boşanırdım dedi bende evlilik dediğin şey bu kadar basit mi dedim . neyse görümcemi arayarak bir salaklık yaptım iyi niyetle derdimi paylaşmak istedim ama çok yanılmışım. anlattım birincisi sen hiç kimseyi annesinden ayıramazsın eşin gitmek istyorsa gideceksin eşin anneme karşıda gelip sürekli bağırıp çağırıyor biz artık senin doldurduğunu düşünüyoruz bende ilk zamanlar çok sıkıntılar çektim ama kendisi türkiyenin bir yerinde yaşıyor görümcem kaynanası türkiyenin bir ucunda ....demediği laf kalmadı artık evlilikten soğudum . şu aile ortamına çocuk bile doğurasım gelmyor istyorum ama yapmak istemiyorum . eşim yanımda değil ne kadar yanlış bir karar vererek evlendiğimin bir kez daha farkına vardım ya ben çok anormalım ya karşımdaki insanlar artık çıkmazlardayım ne yapacağımı bilemez durumdayım

iyi de görümceyi aramak çok saçma olmamış mı? biri kardeşi bi annesi. tabi ki onların tarafını tutacak. gitmek istemiyorsanız gitmeyin, o gitsin kalsın madem, zamanla ayağı kesilir bence. ama sırf bu sebepten boşanmayı düşünen adamdan hayır gelir mi bilemedim.

açık konuşmak gerekirse görümcem bu konularda hep benm arkamda durdu tamamen iyi niyetimle aradım ama ağzımın payını aldım

Bende zamanında sizin yaptıgınız yanlısı yapmıştım.o an kötü bişey dememişti görümcem ama yıllar sonra bir tartışmada ona anlattıgım derdimi bir suçmuş gibi hwrkese anlattı
Dünyanın en iyi görümceside olsa sakın ha bi daha anlatmayın ,iyiyide kötüyüde

Bende bu son konuşmadan sonra asla bir daha söylemeyeceğim iyi niyetle insan derdini paylaşmak istyor ama çok yanlış yaptım 1 yaptım 2 yaptıım 3. olmaz zaten

Görümceden dert ortağı olmaz öncelikle bunu öğrenmeniz iyi olur. Yanında çocuk gibi seni sürüklemek zorunda değil. Çok istiyorsa bırak tek başına gitsin. Zora gelince hemen boşanma konusunda tehdit savurmak da erkekliği oluyor herhalde...

bugun çok net bişekilde anladım zaten bir de benden özür diliyor kırdıysam özür dilerim diye bidaha anlatmam kesnlikle

Kayınbaba ne zaman öldü?

Evleriniz yakın mı?

Bence baştan bu yatılı olayını kabul etmemeliydiniz. Kadın gelip kalsın ama siz neden düzeninizi bozuyorsunuz ki? Bir de nasıl rahat ediyorsunuz? Garip.

Kayınpederiniz öleli çok olmadıysa bir süre bu düzende devam edebilir. Hayat arkadaşı gitmiş biri yeni bi destekçi arayacak, ben bu tip kayıplarda yadırgamıyorum talepleri.

Görümce meseleside nasıl iyi niyetle oldu? Ne düşündünüz anlatırken yani? Şikayet etmiş olmuşsunuz, oda ölüm acısı çeken annesini ve ona destek çıkmaya çalışan kardeşini savunmuş haliyle. Bu tip şeyleri kırk kere düşünseniz, 41e bir daha düşünmeniz lazım.

Mecbur değilsiniz . Gitmek istiyorsa kendi gitsin kalsın siz gitmeyin madem. Bunun ilerisi birlikte yaşamayı teklif olur. Boşarım falan derse de asıl ben seni boşarım bi daha huzurumu bozarsan deyin. Erkekler kendilerini üstün sanıyorlar bi kararlı durun bakalım nasıl tavır değiştiriyor .

kesinlikle yanlış davranmışsınız..
bakın ben de babamı yeni kaybettim ((
yaklaşık 6 aylık evliyim..
benim annemde tek kaldı ((
ve biz kardeşler sırası ile hatta bazen ben bir gün aralıklarla annemde kalıyoruz..
üstelik eşimle beraber..
etmeyin..
karşınızdakini yerinize koyun..
benim annem ben tek kalırım bozmayın düzeninizi benim için dediği halde biz bırakmıyoruz..
ana bu yaa..
herkes evinde rahat..
benim annemde evimden çıkmam diyor..
arada dere o da gelir elbet bizlere..
sizin kayınvalidenizde gelir.
ayrıca böle bir şeyi bir de görümce ile paylaşmak nedir??
aile demek birlik berabelik demek her koşulda ne olursa olsun..
o vakit ailenin önemi nedir?
siz annesini anneniz gibi görüp sahiplenmemişsiniz ondan zor geliyor.
valla ana baba aslaaaa ama aslaaa yeri doldurulamaz.
eşinize helal olsun.

baya olmuş vefat edeli

Hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz çok gitmek istiyorsa kocanız gidebilir annesinin yanına ve iyiki de şimdilik çocuğunuz yok yapmayı düşünüyorsanız da bir kere daha düşünün

Tam olarak ne kadar olmus kp vefat edeli?Cok uzun zaman olduysa onun hasreti esine degil evlenip ayrilan oglunadir.
Yalniz kalan anneler sevgi, ait olma vb duygusal ihtiyaclarini genelde ogullarindan karsilar. Su durumda dengeyi korumak onemli. Gidin, dolasin, gonlunu yapin, sosyallesmeye tesvik edin ancak ozerk bir yuvaniz oldugunu vurgulayin. Aksi takdirde durum birlikte yasmaya gidiyor.
Ozellikle evliligin ilk yillarinda ebeveynler daha anlayisli olmali. Elden ayaktan dusunce kullanabilecegi kredilerini erkenden tuketiyorlar.
Siz de evlatlik bir aileye verilmediniz. Evlilikten romantik beklentileriniz olmali. İki ayri birey "biz" olamadan bir bakmissin uc kisilik bir evlilik.
Gorumce de oradan laf yetistirecegine gelsin tasin altina elini koysun.
Butun is esinde bitiyor. Bu krizi yonetecek olan o. İyi evlat olma kaygisina esini feda etmemeli.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…