• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşleri

Şehit cenazelerinde aileleri "vatan sağolsun" diyor ya,içim cız ediyor. İçimden isyan ediyorum. Vatan sağolsun sağolsun da vatanın içindekilerin umrunda mı acaba? Her kanalda kim tatilde ne giymiş,şunun selilütleri,bunun bikinisi...Onlar bu vatanın insanı değilmi? Kürdistan diye gezinen köpekler bu vatanın adamı değil mi? Dağdaki itin anası bacısı yeşil kart kullanıyor vatanı sömüyoruyor sonra Vatan sağolsun...Neden onlar sağ olurken hep asker,polis? Siz de benim gibi sorguluyor musunuz kızlar bu "Vatan sağolsunu"

bende şimdi burda okudum kaçırılma olayını.çok korkunç bir şey bu.Allahım nereye gidiyoruz nasıl bir ülke olduk.nasıl türklüğümüzle gurur duyucaz.onlar orda kimbilir ne haldeler ne durumdalar.biz bu gece nasıl uyucaz:((Allah yardımcıları olsun.umarım sağ salim ailelerine kavuşurlar.eşimde şu anda o yollarda görev yerine doğru gidiyor.bana bu akşam uyku yok:(

Allah korusun hepsini...

Şehit cenazelerinde aileleri "vatan sağolsun" diyor ya,içim cız ediyor. İçimden isyan ediyorum. Vatan sağolsun sağolsun da vatanın içindekilerin umrunda mı acaba? Her kanalda kim tatilde ne giymiş,şunun selilütleri,bunun bikinisi...Onlar bu vatanın insanı değilmi? Kürdistan diye gezinen köpekler bu vatanın adamı değil mi? Dağdaki itin anası bacısı yeşil kart kullanıyor vatanı sömüyoruyor sonra Vatan sağolsun...Neden onlar sağ olurken hep asker,polis? Siz de benim gibi sorguluyor musunuz kızlar bu "Vatan sağolsunu"

şehit aileleri vatan sağolsun diyor ama vatan kim için sağoluyor yine hainler için
hepsi azınlık olduklarını dışlandıklarını düşünüyorlar ama heryerdeler en iyi mertebedeler.
imtiyazlı olan bizler değil onlar malesef.

eğer vatan böle sağoluyorsa onlar için oluyorsa sorgulamak lazım...

canım bu watanı bu hale getiren tayyip değil..tek kalıptan bakmayalım rica ederim..89 dan beri terör war..nedense asker in de ters düştüğü "sağ" denilen görüş iktidar olduğu dönemlerde artmakta!! bu nasıl bir tesadüftür.. we 2002 den beri inanılmaz artmış durumda sayısı belli olmayan şehitler we anaların eşlerin gözyaşları! aslında bunların cevabı zaten "o adamın " çabalrıyla gün ışığına çıktı maalesef! bizim bilemediğimiz daha çok şey war.. ş...fziler seçimi beklediler ki sonuç ne olacak örgütü gaza getirmeyelim şimdi diye! baktılar sonuç istedikleri gibi değil weer gazı! olan bize yine bize!

kesinlikle bu vatanı tayyip bu hale getirdi demiyorum zaten.dediğim gibi amaç siyaset yapmak değil.sadece duygusal düşünüyorum ben.empati yapıyorumve bu beni sizide olduğu gibi derinden üzüyor.eşimle konuştum şimdi diyarbakırdayım diyor.ve bende ister istemez duygusal yaklaşıyorum bu duruma:(Allah hepsini korusun.

kesinlikle bu vatanı tayyip bu hale getirdi demiyorum zaten.dediğim gibi amaç siyaset yapmak değil.sadece duygusal düşünüyorum ben.empati yapıyorumve bu beni sizide olduğu gibi derinden üzüyor.eşimle konuştum şimdi diyarbakırdayım diyor.ve bende ister istemez duygusal yaklaşıyorum bu duruma:(Allah hepsini korusun.

amin canım.. üzülme..
ben bu konularda gerçekler we öğretilenler konusunda hassasım.. sawunma değil bir newi hatırlatmadır düşüncelerim her zaman.. öptüm seni.. iyi geceler..

Son düzenleme:

Televizyona bile çıkarsınız. 45 saniyeliğine kahraman olursunuz. Çıkar süslü bir karı, hüzünlü sesle anlatır. Hekim Bulut, karakol baskınında şehit düştü. 45 saniye. Sonra da magazin haberleri. bu repliği asla unutmayacağım ben!
birde şu replik vardır ....Uyursan ölürsün! Ölürsünüz! Sen uyursan ölürsün! Sen uyursan ölürsün! Sen de ölürsün. Sen de ölürsün!
Evet hepimiz uyuyoruz...

derin sana sonnn derece katılıyorum tam da aklımdan geçenleri yazmışsın...biz vatan sağolsun diyoruz da vatan, tv de çıkan 45 saniyelik şehit haberine ah vah edip aziz yıldırım ne yaptı derdinde sonrası unutulur lanet olsun kimsenin umurunda değil arkadaşlar bizim kendi vatandaşımızın bile...askerimizin nasıl,ne için ölümle burun buruna olduğunu bilmiyor...allahım uzak etsin kimseye yaşatmasın ama ben "vatan sağolsun" dermiydim bilmiyorum..................

derin sana sonnn derece katılıyorum tam da aklımdan geçenleri yazmışsın...biz vatan sağolsun diyoruz da vatan, tv de çıkan 45 saniyelik şehit haberine ah vah edip aziz yıldırım ne yaptı derdinde sonrası unutulur lanet olsun kimsenin umurunda değil arkadaşlar bizim kendi vatandaşımızın bile...askerimizin nasıl,ne için ölümle burun buruna olduğunu bilmiyor...allahım uzak etsin kimseye yaşatmasın ama ben "vatan sağolsun" dermiydim bilmiyorum..................

Aynen canım...Eskiden uzun uzadıya verilirdi şehit cenazeleri. Manşet haber olurdu.Şimdi resmen gazetelerin 2. sayfalarında...Çok acı...Hiç kimse de bizler kadar konuşmaz bile...Allah göstermesin Özlemim hiç kimseye ama diyemem ben öyle...o acıyla...Eşim de Hakkarideki şehitlerimizden sonra bana şunu söyledi " Olur da ben de şehit olursam,sokak ortasında olursa bu ne olur benim üstüme gazete örmesinler" gözlerim doldu sus dedim sus...Allahım sen koru hepsini...:50:

selam kızlar, iş başı yaptım bugün. neler konuşmuşsunuz, oku oku bitmedi. yarın cümbür cemaat geliyorlar eşimin muhteşem 3lüsü. yemek bile yapmadım inanın.:34:
derinciğim katılıyorum sana, eskiden vatan sağolsun derken gerçekten bilirdik ki bu ülke tek yürek. ama öyle değilmiş, herkes kendi keyfinde. olan askerlere ve ailelerine oluyor. eşimi yollamayı hiç mi hiç istemiyorum bu yüzden. bizim ayrı kalmamıza değecek mi orda yapacağı iş? ya ona bişey olursa diye yaşayacağız hep ailece 2 sene uyku haram bize. peki niye? ne için kim için? kimin umrunda benim eşimden ayı kalmam? hep diyorum burda, bizi bizden başka kimse anlayamaz...

selam kızlar, iş başı yaptım bugün. neler konuşmuşsunuz, oku oku bitmedi. yarın cümbür cemaat geliyorlar eşimin muhteşem 3lüsü. yemek bile yapmadım inanın.:34:
derinciğim katılıyorum sana, eskiden vatan sağolsun derken gerçekten bilirdik ki bu ülke tek yürek. ama öyle değilmiş, herkes kendi keyfinde. olan askerlere ve ailelerine oluyor. eşimi yollamayı hiç mi hiç istemiyorum bu yüzden. bizim ayrı kalmamıza değecek mi orda yapacağı iş? ya ona bişey olursa diye yaşayacağız hep ailece 2 sene uyku haram bize. peki niye? ne için kim için? kimin umrunda benim eşimden ayı kalmam? hep diyorum burda, bizi bizden başka kimse anlayamaz...

sweetcim biz malesef vatandaşın gözünde bedava lojmanda oturan,elektirik su parası vermeyen,inancı olmayan,kocaları habire içki içen,bir elleri yağda,bir elleri balda insanlarız,bizi düşünmelerine gerek yok ki bu yüzden:47:

sweetcim biz malesef vatandaşın gözünde bedava lojmanda oturan,elektirik su parası vermeyen,inancı olmayan,kocaları habire içki içen,bir elleri yağda,bir elleri balda insanlarız,bizi düşünmelerine gerek yok ki bu yüzden:47:

çok doğru madecim, içimdekileri yazmışsın. halbu ki daha bi kere bile aynı şehirde yaşayamadığımız için lojmanda hiç oturamadık bile biz:50:

nasılsın canım, yaz sıcağında çalışmak zor oluyor dimi

Aynen canım...Eskiden uzun uzadıya verilirdi şehit cenazeleri. Manşet haber olurdu.Şimdi resmen gazetelerin 2. sayfalarında...Çok acı...Hiç kimse de bizler kadar konuşmaz bile...Allah göstermesin Özlemim hiç kimseye ama diyemem ben öyle...o acıyla...Eşim de Hakkarideki şehitlerimizden sonra bana şunu söyledi " Olur da ben de şehit olursam,sokak ortasında olursa bu ne olur benim üstüme gazete örmesinler" gözlerim doldu sus dedim sus...Allahım sen koru hepsini...:50:

Benimde eşim bana gitmeden önce söyledi benzer şeyleri.olurda ben geri gelemezsem sakın tv ye çıkıpta yada birilerine vatan sağolsun deme dedi.dersen hakkım sana helal değil dedi.haklı ne denirki.Allah yaşatmasın böyle acıları:(

Ne kadar güzel söylemişsin ya.nereye gidersem gideyim arkadaşlarımla bile olsam nedense hep ona koymaz o asker karısı eşimin alesi bile böyle yaklaşıyuor.sen öde sen askerin karısısın.yada akrabaları aman ne alışveriş yapıyo ne kendine bakıyo askerin karısı birde!!ne sanıyolar acaba.nerdeyse donumuzu alıcaklar afedersiniz asker karısıyız diye.dışarda çalışan adamda benle aynı parayı alıyo ne sanki.kocam gitmiş benim acaba parası umrumdamı.o yokken yanımda ben yermiyim o parayı.onlar burda gezip tozarken bizimkiler dağın başında nöbette.onu bilen yok ama!

eşim iki sene yanımda olmayacak, daha 24 yaşındayım. gençliğimizin en güzel iki yılını ayrı geçiricez biz. maaşı desen benimkinden az eşimin. gözüm ne orduevi görüyo ankara ne başka bişey. evden çıkasım yok eşim yanımda yokken. ankaranın en güzel evini verseler istemem, o gelsin en dandik lojmanda oturmaya razıyım. :43:

eşim iki sene yanımda olmayacak, daha 24 yaşındayım. gençliğimizin en güzel iki yılını ayrı geçiricez biz. maaşı desen benimkinden az eşimin. gözüm ne orduevi görüyo ankara ne başka bişey. evden çıkasım yok eşim yanımda yokken. ankaranın en güzel evini verseler istemem, o gelsin en dandik lojmanda oturmaya razıyım. :43:

dışarıdan bakınca herşey ne kadar da farklı gözüküyor..

insanlar anlamıyorlar hiçbişeyi hep güzel taraflarını görüyorlar.

evet gerçekten bizi bizden başka kimse anlamaz.

ben bile şimdiden seneye ne olacak diye düşünmeye başladım

ve olacaklar belli aslında:((

allah hepimize güç, sabır versin....

Benimde eşim bana gitmeden önce söyledi benzer şeyleri.olurda ben geri gelemezsem sakın tv ye çıkıpta yada birilerine vatan sağolsun deme dedi.dersen hakkım sana helal değil dedi.haklı ne denirki.Allah yaşatmasın böyle acıları:(

aynen yaaaa inanmazsın ama buna benze konuşmayı evlendiğimiz sene biz de yapmıştık...yine bi şehit haberinde şehidin babası vatan sağolsun demiyorum demişti... eşim de bana vatan sağolsun deme dedi aynen hakkımı helal etmem dedi. ve hakkını ara,çektiğimiz sıkıntıları,nasıl ölümle burun buruna yaşadığımızı ne şartlarda çalıştığımızı anlat ve bunun peşini bırakma demişti...........

canım benim yaaa allahım hiçbirimize yaşatmasın,hakkari şehitlerimizin fotoğraflarını gördüm yerde yatıyolar kanlar içinde bu vatanın evlatları...ama kim der ki bu vatan için orda yatıyolar diye...yazık çok yazık....içim parça parçaaaaaaaaaaa...ağlayıp bağırmak istiyorum.........................

Back
X