- 15 Kasım 2016
- 1.486
- 2.655
- 133
- Konu Sahibi agresifkiz
-
Al bende de o kadar benim ki de aynıAy yok bende öyle zannederdim benim eşim dünyanın en sakin insanıdır mesela, asla sesini bile yükseltmez, sakinliğiyle dövebilir ama insanıkarakter meselesi bence bu, yetiştirilme, aile bunlar daha büyük etken
Bende öyle, çok şükürAl bende de o kadar benim ki de aynıbana da ay askerin psikolojisi çok bozuk olur şöyle böyle denildi.İyi ki tanımışım eşimi
Amin teşekkür ediyorumBende öyle, çok şükürAllah mutluluğunuzu daim etsin
Keşke genelleme yapmasaydiniz mesela eşlerine çok düşkün oluyorlar çünkü bazen ayrılıklar eşlerin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor ayrıca çocuklarına da çok düşkün oluyorlar uzun zamandır bu işin icerisindeyim tabi bu benim yazdıklarım da genelleme oluyor herkesin kendi kişiliği var doktor öğretmen olup da çok gergin ve sinirli olan insanlar tanıyorum. Rabbim herkesin gönlüne göre versin hepimizin düşünceleri aynı olsa o da büyük sıkıntı olurduUzun vadede asker olmak sinirleri yıpratıyor. Öfkeli, sinirli bir yapıya sahip oluyorlar birebir şahidim.
Bir örnek vereyim. Karşı komşum devamlı morluk ve çürük içindeydi. Kocası asker paso dövüyordu.
Ayrıca tayinli bir iş. İnsanı biktiriyor ordan oraya sürüklenmek.
Tavsiye etmem.
Simdi cikar gelirler onlar vatanimizi koruyo sönnn kömsönnnnnn diyenler. Ama sen gel bize sor. Bizler biliriz.vatana canimiz feda. Ama bilmen gereken seylerde var.Bir haftadır biriyle konuşuyorum kendisi teğmen. İyi anlaşıyoruz ve kafalarımız gayet uyuyor. Ama benim içimde farklı korkular var. Hep bir askerle ileride yapamam derdim çünkü büyük sorumluluk gerektirdiğini düşünüyorum ve korkuyorum. Askerlerimize eşlerine saygım sonsuz tabi o ayrı bir konu ama iş kendine gelince rengi değişiyor. Çevremden de fikir almak istedim sordum askerle olmaz pişman olursun diyorlar. İyi ve kötü yanları neler olabilir sizce zor mu bir akıl verebilir misiniz?
Cunku kizlarin cogu uniforma ve silah sevdalisi. Kendi gozumle sahit oldum yiyorlar gozleriyle.Genel olarak gördüğüm asker Ve polis olan erkekler daha çapkın oluyor,nedenini bilmiyorum korkardım ben aldatılmaktan tabi herkes için geçerli değil sanırım erkek ortamları çok oldugu için kadınlara daha düşkünler tabi dediğim gibi hepsi bir değil ,iyice ölç tart güveniyorsan bence zor olmaz
Dediğiniz gibi, sizinki de genelleme. Konu sahibinin ki hangi genellemeye girecek, ileriki zamanda O bilir.Keşke genelleme yapmasaydiniz mesela eşlerine çok düşkün oluyorlar çünkü bazen ayrılıklar eşlerin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor ayrıca çocuklarına da çok düşkün oluyorlar uzun zamandır bu işin icerisindeyim tabi bu benim yazdıklarım da genelleme oluyor herkesin kendi kişiliği var doktor öğretmen olup da çok gergin ve sinirli olan insanlar tanıyorum. Rabbim herkesin gönlüne göre versin hepimizin düşünceleri aynı olsa o da büyük sıkıntı olurdu
Kesinlikle bu goruse katiliyorm.Liseden mezun olduktan sonra belirli araliklarla gorustugum 4 arkadasim var asker. Pamuk gibi cocuklardi hepsi,ruh sagliklari bozuldu hepsinin de. Asiri sinirli,birden patlayan,kavgaci tipler oldular. Baska da tanidigim yok,bunlara gore yorum yapiyorum o yuzden. Eslerine Allah yardim etsin ne diyeyim. Ama hepsi de boyle midir,asla,mukemmel olanlar da vardir tipki her meslekte oldugu gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?