o kadar çıkmazdaydm ki anlatamam artık herşeyi düşünür hale gelmiştim acaba ailesi istediği için mi benimle evlenecek aşık değil peki ya sevmiyorsa diye neler geçiyordu aklımdan.
Aşıkla evlenen çok kişi hemen boşanıyor aşklari tükeniyor çünkü.
Ama kişiye göre degisir bu duygular herhalde.
Hareketleri sözleri beni seviyor
zaten aksi bi durum hissetsem durmam
küstgmüz zaman ilk o döner küsemez hiç kaç kere ağladıni biliyorum beni ufak tefek seylerde üzdüğünu düşündüğü için.
Ama aşki niye red ediyor bilmiyorum yani!
Yeni asık olupta hüsrana uğrayan biri olarak anlatayım sana askı :Kısların hep bahardır ,senin baharların hic bitmez ama o asık olmayınca baharların son baharda dökülen yapraklar gibi buruk kalır hele gök yüzündeki martılar gibi gönlün onu gördüğünde kanat çırpar defalarca bitmek bilmeyen bu çırpınış Masmavi sonsuzluğun içine alır seni yeterki yeterki karşılıklı olsun.Zaten böyle bi soruyu ben sordum o kendiliğinden seni seviyorum ama aşık değilim demedi.
Off nasıl bi yol izlemem gerek bundan sonra bilmiyorum çok kirgin karışık duygular icimdeyim
sevgi çok kutsal ama tek başına değil aşkla olunca kutsal olur askla seversen doruklarda yaşarsın her duyguyu.Aşka inanmamak değilde aşka güvenmemek- kabul etmemek olabilir. Etrafında -benim gibi- aşk adı altında gelişen duyguları yapay bulduğundan olabilir. Anne ve babasının kötü anılarına sahip olabilir keza etrafındaki çok sevdiği insanların. Buna bu kadar takılıp, kalmayın derim. Sevginin kolay tükenecek bir duygu olduğunu düşünmüyorum hatta büyüyen ve insanların kalplerini saran, emek gerektiren daha saygın ve kutsal bir duygu olduğunu düşünüyorum.
Benim görücü usulü evlilik niyetiyle tanıştırıldığım daha doğrusu facebook tan ekleştiğimiz bir dangoz da " erkekler karakterli kadınlara aşık olur uyumlu kadınlarla evlenir " demişti ben karaktersiz miyim diye kalmıştım sonra da madem bu kadar karakter peşindesin ananın söylediği kızla tanışma amacın ne diyerekten sepetledim.Nişanlınız size aşık olmadığnı ama sevdiğini söylüyor. Çok karışık kafam. Ne demek bu?
İyi bişey mi kötü birsey mi?
Yada başkasına mi aşık acaba?
Onun dediği şu bu yaştan sonra aşık olunmazmişmiş:-!
Böyle bi durumda ne yapabilirim?
Nasıl yapılacak çok basit.Kisi biriyle birlikteyken aman aman sevmiyorsa, sirf bişeyler olsun diye birlikteyse,onu görünce içi sizlamiyor elleri titremiyorsa,onunla her nerede olursa olsun isterse çöplük olsun mutlu olmuyorsa,Onun sözü,tavrı,bakışları fazla umrunda değilse ,hic heycanlanmiyor ve zevk almiyorsa, kendi tabirince sevgi var aşk yok der.Yani böyle ayırt edebilir.Obur türlü zaten kör kütük aşık olduğunu anlar.yazacak çok şey varda yazamıyorum.Şu aşkla sevgi arasndaki ayrım nasıl yapılıyor çok merak ediyorum...
canım sevmek farklı bir olgu acaba nasıl bakıyor sana.Ailesi ilk başta daha çok istedi beni yani o ailesine göre hareket etti.
Ama şuan seviyorum diyo sürekli der bunu.
Yani aşık olmadan severmi bi insan.
Yada aşkı tuketti mi daha önce
yada aşık mi zaten
yine sorulara boğuldum
O kadar farklı yorumlar yazıldı ki okuduğum en güzel yazılardan biriydi. Teşekkürler :)Aşk ile sevgi arasında fark var bence.
Birini tanımadan, huyunu, suyunu bilmeden ilk beğeni ve hoşlanmanın giderek artmasıyla oluşan coşkulu bir duygu seli. Her şeyi göze alırsın ya hani. Gözün başka bir şey görmez. Güneş başkadır, kuşlar başka öter, miden ağrıyor mudur içinde kelebekler mi uçuyordur anlayamazsın. Her gördüğünde kalbin deli gibi atar. Ondan telefon gelse, onu öpüyormuş gibi telefonu öpersin falan.. Sürekli bir adrenalin durumu. Aşk fazla yoğun ve olumsuz olan ne varsa göz ardı etmeni sağlayan duygu...
Sonra zamanla sakinleşmeye başladığında o coşku, endorfin ve serotonin vs normal seviyelere düştüğünde ya aşk yerini sevgiye bırakmıştır ya da kocaman bir sıkıldım bunaldım bu ilişkiden artık mutlu değilim devam etmek istemiyorum ve alışkanlık hallerine bırakmıştır.
Eğer aşk yerini sevgiye bırakmadıysa olumsuzlukların hepsini görmeye başlarsın ve öyle ya da böyle o ilişki biter..
Hani aşk biter sevgi kalıcıdır derler ya bu yüzden belki de.
Aşk biter geriye kalan ya hiçtir ya da sevgidir.
Sevgi bambaşka bir duygu, evet her şeyi sevebilirsin. Ama yine de eşine ya da sevgiline duyduğun sevgi her şeye olan sevginden daha farklıdır. Sevginin içinde mantık vardır. Gözün kör değildir. Aşktan daha çok güven barındırır içinde sevgi. Bu nedenle belki de ilişkiler daha sağlamdır. Hem duygu hem mantığıyla hareket edebilirler.
Aşk acelecidir, sevgi sabırdır..
Evet aşk sevgiye bırakabilir yerini fakat sevgi aşk duygusuyla başlamak zorunda değildir.
Sevgi gerçekten zamanla ve emekle oluşur.
İlk görüşte aşk vardır belki ama ilk görüşte sevgi yoktur.
Aslında daha uzun çok daha uzun ve detaylı yazabilirdim ama sıkmak istemedim kimseyi.
Konu sahibi aşk da sevgi de çok güzeldir. Hiç biri diğerinden üstün değil. Biri sadece daha kıymetli benim gözümde... Sevgi..
Çok güzeLmiş ewett....Daha önce de forumda böyle bi konu açılmış "Eyokartik" adlı arkadaşımız o kadar güzel yazmış ki en doğrusu bu sanırım
"Bir insanı sevmek için aslında bir çok nedenin olabilir..Çok iyi insandır seversin, sana değer veriyordur seversin, çok ilgilidir seversin, sana saygı duyuyordur seversin..aslında herkesi sevebilirsin ama herkese aşık olamazsın Ki ben aşk'ı seçerim."
Aşk biter bi süre sonra tamam ama sevgi de biter mi? Sevgi saygıyi mi getirir.canım sevmek farklı bir olgu acaba nasıl bakıyor sana.
sonuçta insan çok iyi bir arkadaşını da sevebilir hergün onunla vakit geçirebilir ama aşk farklı birşey herkese hissedilmez "tek"tir ve özeldir bence nişanıyken daha böyle diyorsa ileride bi sevgim vardı o da bitti diyebilir.
Yok o daha çok aşk bitiyor sevgi alıyor yerini olmalı. Sevgi neden bitsin ki durduk yere. Zaman sevgiyi bitirmez aksine kuvvetlendirir. Aşk eger ki heyecan tutku olarak tanimlanirsa evet bu zamanda azalır. söyle düşün sevgiliken buluşmadan önce kalbin güm güm atar ellerin titrer kıpkırmızı olursun filan. İşte bunlar zamanla azalır. Keşke hep sürse çok güzel duygular fakat düşünsene aynı evin içinde surekli heyecandan titredigini. Nasil is yapacaksin:) Yani doğa kanunlarına aykiriEvet aşık olmadan sevgi nereye kadar giderki..
Bi süre sonra sevgide bitiyor zaten saygı alıyor yerini ee aşkta yok zaten nereye kadar giderki böyle...
Bence bu değil ayrım. Daha önce de yazdım hemen hemen her ilişkimde bu dediklerinizi yaşadım. Elim ayağım titredi, tutku vardı, cinsel çekim vardı, gözüm kör olmuştu falan filan. Hepsine aşık olamam değil mi? Hiç sanmıyorum aşık olduğumu zaten.Nasıl yapılacak çok basit.Kisi biriyle birlikteyken aman aman sevmiyorsa, sirf bişeyler olsun diye birlikteyse,onu görünce içi sizlamiyor elleri titremiyorsa,onunla her nerede olursa olsun isterse çöplük olsun mutlu olmuyorsa,Onun sözü,tavrı,bakışları fazla umrunda değilse ,hic heycanlanmiyor ve zevk almiyorsa, kendi tabirince sevgi var aşk yok der.Yani böyle ayırt edebilir.Obur türlü zaten kör kütük aşık olduğunu anlar.yazacak çok şey varda yazamıyorum.
Bana duyduğu sevgi mantigni kullanarak hareket ettiği sevgi.Yok o daha çok aşk bitiyor sevgi alıyor yerini olmalı. Sevgi neden bitsin ki durduk yere. Zaman sevgiyi bitirmez aksine kuvvetlendirir. Aşk eger ki heyecan tutku olarak tanimlanirsa evet bu zamanda azalır. söyle düşün sevgiliken buluşmadan önce kalbin güm güm atar ellerin titrer kıpkırmızı olursun filan. İşte bunlar zamanla azalır. Keşke hep sürse çok güzel duygular fakat düşünsene aynı evin içinde surekli heyecandan titredigini. Nasil is yapacaksin:) Yani doğa kanunlarına aykirizamanla alisiyor insan duygulara bile.
Hergün eve gelirken yada onu beklerken mutlu oluyorsan, başbaşa vakit geçirmek size keyif veriyorsa, onun için hazırlanip susleniyorsan ve onu mutlu etmeye çabalıyorsan asiksin ama en bi önemlisi de seviyorsun ve önemsiyorsundur.
Bence nişanlınla açık açık konuş. Aşk dediği seyin ne olduğunu ve sana ne hissedip ne hissetmedigini sor. Aşk yok sevgi var diyen bi erkek neyi kastediyor ogrenmelisin. Sonuçta anneni varsa kız kardeşini de seviyorsun benim farkim ne diye sor. Yani sana duyduğu sevgi nasıl bir sevgi. Bence once bunu aciklasin.
Nişanlınız size aşık olmadığnı ama sevdiğini söylüyor. Çok karışık kafam. Ne demek bu?
Kotu birsey dememis bence.asik olunca buyuk cilginliklar yapildigini,asktan kör olundugunu,ve muhtemelen bu halinde gecici oldugunu filan dusunuyor olmali ki,ben cilginliklar yapacak yasi gectim,sana sevgim daim olacak demek istemis.Nişanlınız size aşık olmadığnı ama sevdiğini söylüyor. Çok karışık kafam. Ne demek bu?