aşk mi sevgi mi? kafam çok karışık

Aşık değilim ne demek ya zorla mı nişanlandı bu adam sizinle??? yok yok bu böyle olmaz
Ailesi ilk başta daha çok istedi beni yani o ailesine göre hareket etti.
Ama şuan seviyorum diyo sürekli der bunu.
Yani aşık olmadan severmi bi insan.
Yada aşkı tuketti mi daha önce
yada aşık mi zaten
yine sorulara boğuldum

Daha nişanlılık aşamasında bi tutku olur benim bildiğim ne biliyim bi elini tutarken heyecanlanma, kıyafet giyerken filan bi ayrı özen... sevgi pıtırcığı durumları işte.
Neden bu kadar erken tükendi yoksa bunları hiç hissetmedi mi bilemiyorum ama bu heyecansızlık, sıradanlık seni zamanla tüketebilir hele duygusal bi hatunsan en azından evliliğin ilk 1 yılı bu duyguları doya doya yaşamak istemen kuvvetle muhtemel.
Ha evliliklerde aşk zamanla bitiyor realitesi de var tabi ama bu kadar erken olması ...
İyi düşün derim

Evet aynen de öyle

Aşıl olmadan sever insan hem de çok sevebilir. Kendimden örnek vereyım sana: şuan nişanlıyım ve bir ay sonra evleneceğim. Nişanlımdan önce çok büyük bir aşk yaşadım, sekiz sene sürdü. O ilk aşkımdı ve bütün ilkleri onunla yasadım: aşk, sevgi, tutku, kıskançlık, arzu vb. Ama bir şekilde bitmesi gerekiyordu ve bitti. Şuan 6 aya yakındır nişanlım var hayatımda ve onunla çok mutluyum, onu çok seviyorum. Ama aşık mısın dersen, hayır aşık değilim. Bunu diğer aşkımla kıyaslayınca anlıyorum. Nişanlıma karşı, öncekine hissettiğim gibi, düşünceli, fedakar, tutkulu, heyecanlı hisler besleyemiyorum ama açık kapı bırakıyorum. Bu kadar seviyorsam, ileride aşıkta olabilirim diyorum. Yani canım, nişanlın senden önce aşık olmuş, çok sevmiş olabilir, bu onun suçu değil. Emin ol o da ister sana o duyguları hissetmeyi ama öyle şeyler var ki, bir kere yaşadı mı aynısını bir daha yaşayamayabiliyorsun. Nişanlını bu yüzden yargılama.

Evlendiğin zaman zaten bitiyor aşk derler ama onda hiç oluşmamış bile.
Bunun benim ilerisi için endişeleniyorum ki sevgi de bitiyor zaten.
Ne kaldı evlilgi daha şimdiden yaşlandırdik.
Çok karisti kafam ya

E ben birlikte olduğum her adama karşı bunları hissettim. Hepsine aşık olmuş olamam dimi? Bunlar bence hoşlanma belirtileri aşk değil.

Oooo oraya girersek hic cikamayiz
Sevginin tutkulusu aşk
Tutkunun sevgisizi (ya da yogun olmayani diyelim) hoslanma
Sevginin tutkusuzu da sevgi desek olur mu ki

Ama bu platonik sevmiş yani o duyguları yasamamis hiç.
Bu türlü daha zor unutmak.
Çünkü merak konusu o
ulaşamadı hiç ona.
Tabi ki de suçlamıyorum geçmişini bundan sonra ben varsa hayatında bana aşık olamamsi kötü değilmidir?
Bana aşık değil ama onun için ideal bi kızım yada ailesi için.
Mantgnı mi kullanarak evleniyor benimle bundan o sonucu mu cikarmayim

Onu kırmadan yargılamadan bi konuş yani şöyle de düşünmek lazım adam sana karşı tamamen boşum dünya ahiret bacımsın da dememiş
Yani aranızda bi çekim var mı sen anlarsın
Eğer varsa o zaman aşk mümkündür hala

Canım bence nişanlın demişki ben senin insanlığını beğendim,evlenilecek kızsın,insanlığına duyduğum bir sevgi var ama sana karşı tutkulu acı verici aşırı mutlu edici hislerim yok demiş. bence sen bu çocuğa acı çektir sana aşığım der gezer,kendi kaşınmış,demekki kaybetme korkusu yok.

platonik sevdiği kişi hala cevresinde mi..platonik başa beladır canım ya,azıcık çektirmen lazım ki unutsun,çok mükemmel olma bence.platonik de aşk mı ya saçmalık,kendi kendine gelin güvey oluyosun hepsi bu,çocukken yaşardık :)

belki nişnlın aşkı önemsiz görüyor gelip geçici sevgiyi daha kutsal olarak görüyor olabilir. birde his ölçer yok ki taımlar değişkendir. durduk yera adam sana aşık diilim seviyorum demediğine göre sorma bu soruyu. ilişkide nasıl davrandığına bak. bazı sorular sorulmamalı

Bende onu düşünüyorum artık beni kaybetme korkusu yok sanırım!
Ama bende soğuyorum sanki ondan artık

Platonik sevmiş, onunla yaşamak istediği hiçbir şeyi yaşayamamış ama sen yinede olumlu yönünden bak. En azından onunla yaşadığı hiçbir özel anı, hiçbir ilk yokmuş. Herşeyi sen de yaşayacak. Böyle olunca, kendi kendine sevdiği o insana dair izler yavaş yavaş silinecek. Çünkü yerine gerçek yaşanmışlıklar geçecek. Arada aklına gelir mi, elbette gelir ama takılma bunlara. Sana aşık olamaması bir yana, kötü olan buna şartlanması 'kimseye aşık olamam benden geçti' demesi. Kalbinin kapılarını kapatması, sana şans tanımaması. Bence burayı irdele tatlım, sor ona 'neden bana bir şans vermiyorsun belki bana da aşık olacaksın ' de.

Unuttm diyor ben inanmiyorum tabi hergün gördüğü ve öncesinde aşık olduğu birini hemen unutamaz.
Zaten derler erkekler 3yılda
kadınlar 3ayda unutur diye

Bazı sorularında sorman lazım ki sana verdiği değer ne ne hissediyor öğrenmelisin?
Bu soruyu sormakla hata mi ettim bilmiyorum

Bende onu düşünüyorum artık beni kaybetme korkusu yok sanırım!
Ama bende soğuyorum sanki ondan artık
Canım şimdi o kafasında aşkı 'platonik aşk' olarak tanımlamış ve eminim kendi kendine çok acı çekmiştir,sende de gerçek şeyler yaşayınca bunun aşk olmadığını düşünüyor,aşka bakış acısını değiştir eğer seviyosan acı çektir süründür :) fikirleri değişir.Mükemmel olmak erkeklere yaramıyor ,erkekleri geçtim bütün insanlığa böyle :) azıcık arıza olmak lazım sanırım.

O aşkı değil sevgiyi savunuyor hep
ona göre sevgi daha önemli ve beni seviyor
ama dediğinz gibi neden aşık olamasın ki insan.
Niye kapatsin kabini aşka
ama ışte aklıma hep zaten aşık mi sorusu geliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…