aşk mi sevgi mi? kafam çok karışık

ya bide şöyle bi durum var körü körüne aşık olup sabaha kadar boş boş aptal aşık gibi ( sözüm meclisten dışarı ) birbirinin gözüne bakmakmı yoksa bir ömür boyu sevgiyle mantıkla bir ömür boyu mantık çerçevesinde her konu hakkında konuşabilmek tartışabilmek fikir ayrılıkları yaşadığında bile birbirinin gözünde o sevgiyi görmekmidir önemli olan ?

Nişanlınız size aşık olmadığnı ama sevdiğini söylüyor. Çok karışık kafam. Ne demek bu?:KK43:
İyi bişey mi kötü birsey mi?
Yada başkasına mi aşık acaba?
Onun dediği şu bu yaştan sonra aşık olunmazmişmiş:-!
Böyle bi durumda ne yapabilirim?
bu şu demek, siz onu heyecanlandırmıyorsunuz. nefesi kesilmiyor karşınızda, bacakları titremiyor, kalbi gümbürdemiyor ama bir insan olarak, bir bayan olarak karakterinizi, kişiliğiniz,i gönlünüzü seviyor beğeniyor.. ve inanın bana aşk geçici, sevgi ve saygı daim. ben olsam kafamı karıştırmazdım.

Kotu birsey dememis bence.asik olunca buyuk cilginliklar yapildigini,asktan kör olundugunu,ve muhtemelen bu halinde gecici oldugunu filan dusunuyor olmali ki,ben cilginliklar yapacak yasi gectim,sana sevgim daim olacak demek istemis.
Olabilir de.

ya bide şöyle bi durum var körü körüne aşık olup sabaha kadar boş boş aptal aşık gibi ( sözüm meclisten dışarı ) birbirinin gözüne bakmakmı yoksa bir ömür boyu sevgiyle mantıkla bir ömür boyu mantık çerçevesinde her konu hakkında konuşabilmek tartışabilmek fikir ayrılıkları yaşadığında bile birbirinin gözünde o sevgiyi görmekmidir önemli olan ?
kesinlikle. zamanla sönüp giden çok aşka şahit oldum hatta bizzat yaşadım. ancak sevgi saygı ve mantık üçlüsü en güveniliri.

Sevgi yaşanmışlıklarla artan bir şeydir bana göre.. Ama aşk anlıktır. Bı anlık etkileşimdir.uzun zamandır birlikteyseniz onu ifade etmek için söylemiştir bence güzel bişey bu..:KK36:

şeymi demek istiyor acaba aşk geçici bir heves ama sevgi kalıcı demek istiyorda olabilir hani bu yaşta olunmaz dediğide muhtemelen lisede falan olanları aşk bunu sevgi olarak mı görüyor acaba ?
Yakın zamana kadar yaşadığı karsiliksiz duyguyu aşk olarak tanımlayip bende yaşadığı duygularla karşılaştırınca bu aşk değil sevgi mi diyo acaba!

valla o nişanlınla arandaki ilişkiye bağlı bence ben de sözlüme sana aşık değilim seviyorum dedim bunu da neden dedim sözlümü en başından beri bir anda görünce kalbim küt küt atmadı ya da ne bileyim midem de kelebekler uçuşmadı bu aşk oluyo zaten :KK70: ama çok seviyorum birazcık hastalansa onu muayine eden iğne yapan azıcık canını acıtan insanları bile boğasım geliyor böyle dizimde uyutuyorumm sonra misler gibi kokuyo çook seviyorum :KK70:
olay biraz karışık ama aşk geçer sevgi kalır sıkıntı yok :KK70:

Görücü usulü gibi anneler arkadaş öyle tanişildi
O zaman aşk olmaması normal. Aşk öyle görücü usulünde olduğu gibi ısmarlama gelen bir şey değil.
Niye görücü usulü?
Hata etmişsiniz, bu şekilde tanışarak. Görücü usulü evliliğe odaklıdır, aşk ,tutku, şehvet bulundurmaz pek bünyesinde.

Ya böyle konular açıyorsunuz benim de kafamı karıştırıyorsunuz
bugün buluşcaz şimdi gitcem çocuğun başının etini yicem aşık mısın seviyor musun diye:KK61:

arkadaşım aşık değilse gitsin aşık olacağı kişiyi bulsun o zaman çok gerildim burada açıkçası senin adına cidden hiç hoş olmamış ya

Yakın zamana kadar yaşadığı karsiliksiz duyguyu aşk olarak tanımlayip bende yaşadığı duygularla karşılaştırınca bu aşk değil sevgi mi diyo acaba!
karşılıksız aşk demeyelimde işte tüm arkadaşlarında dediği gibi aşk geçici anlamında demiş geçmişi bırak sende önüne bak canım nie onu demek istesin sana güzel bişey demeye çalışmış :KK67: :KK67: :)

valla ben de öyle anladım
yangına körükle gitmek istemem ama ben de öyle anlardım gayet de durum bu gibi....
üzüldüm

valla o nişanlınla arandaki ilişkiye bağlı bence ben de sözlüme sana aşık değilim seviyorum dedim bunu da neden dedim sözlümü en başından beri bir anda görünce kalbim küt küt atmadı ya da ne bileyim midem de kelebekler uçuşmadı bu aşk oluyo zaten :KK70: ama çok seviyorum birazcık hastalansa onu muayine eden iğne yapan azıcık canını acıtan insanları bile boğasım geliyor böyle dizimde uyutuyorumm sonra misler gibi kokuyo çook seviyorum :KK70:
olay biraz karışık ama aşk geçer sevgi kalır sıkıntı yok :KK70:

bence bunu bi erkek söylediği zaman sıkıntı

bir yaştan sonra böyle liseli gibi sevdiğini görünce elin ayağın titremiyo.

daha aklı başında olarak seviyorsun ondan bahsetmiş olabilir bence.

korkulacak bişey olduğunu sanmıyorum.

Nişanlınız size aşık olmadığnı ama sevdiğini söylüyor. Çok karışık kafam. Ne demek bu?:KK43:
İyi bişey mi kötü birsey mi?
Yada başkasına mi aşık acaba?
Onun dediği şu bu yaştan sonra aşık olunmazmişmiş:-!
Böyle bi durumda ne yapabilirim?
seviyor ama, asik degil? VE nisanlisiniz?... tuhaf bir durum.

Aşk ile sevgi arasında fark var bence.
Birini tanımadan, huyunu, suyunu bilmeden ilk beğeni ve hoşlanmanın giderek artmasıyla oluşan coşkulu bir duygu seli. Her şeyi göze alırsın ya hani. Gözün başka bir şey görmez. Güneş başkadır, kuşlar başka öter, miden ağrıyor mudur içinde kelebekler mi uçuyordur anlayamazsın. Her gördüğünde kalbin deli gibi atar. Ondan telefon gelse, onu öpüyormuş gibi telefonu öpersin falan.. Sürekli bir adrenalin durumu. Aşk fazla yoğun ve olumsuz olan ne varsa göz ardı etmeni sağlayan duygu...
Sonra zamanla sakinleşmeye başladığında o coşku, endorfin ve serotonin vs normal seviyelere düştüğünde ya aşk yerini sevgiye bırakmıştır ya da kocaman bir sıkıldım bunaldım bu ilişkiden artık mutlu değilim devam etmek istemiyorum ve alışkanlık hallerine bırakmıştır.
Eğer aşk yerini sevgiye bırakmadıysa olumsuzlukların hepsini görmeye başlarsın ve öyle ya da böyle o ilişki biter..
Hani aşk biter sevgi kalıcıdır derler ya bu yüzden belki de.
Aşk biter geriye kalan ya hiçtir ya da sevgidir.

Sevgi bambaşka bir duygu, evet her şeyi sevebilirsin. Ama yine de eşine ya da sevgiline duyduğun sevgi her şeye olan sevginden daha farklıdır. Sevginin içinde mantık vardır. Gözün kör değildir. Aşktan daha çok güven barındırır içinde sevgi. Bu nedenle belki de ilişkiler daha sağlamdır. Hem duygu hem mantığıyla hareket edebilirler.
Aşk acelecidir, sevgi sabırdır..
Evet aşk sevgiye bırakabilir yerini fakat sevgi aşk duygusuyla başlamak zorunda değildir.
Sevgi gerçekten zamanla ve emekle oluşur.
İlk görüşte aşk vardır belki ama ilk görüşte sevgi yoktur.

Aslında daha uzun çok daha uzun ve detaylı yazabilirdim ama sıkmak istemedim kimseyi.
Konu sahibi aşk da sevgi de çok güzeldir. Hiç biri diğerinden üstün değil. Biri sadece daha kıymetli benim gözümde... Sevgi..

oo ne güzel yazmışsınız okurken huzur verıyo valla =)

Yani diyor ki; yarın bir gün seni aldatabilirim, çünkü aşık olabilirim, işte o zaman beni yakaladığında, açık bıraktığım bu kapıdan gol atmayı deneyeceğim ve diyeceğim ki; "ama ben seni seviyorum"

Aşksız evlilik olmamalı,kalbinde başkası varsa o evlilik olmasın,sevgi hikayelerine kanmayın. Aşksız sevgi bir kardeşi dostu sevmekten farksızdır.

seviyor ama, asik degil? VE nisanlisiniz?... tuhaf bir durum.

konu sahibi şunu bi es geçme de anlayarak oku lütfen
dunden berı uzuluyorum sana valla

ya neden şu kıza olumsuz yorumlar yapıyosunuz ki..neresi tuhaf
size göre ask baska birşeydir ona göre bambaşka nişanlısına göre belki de yoktur ask ya da lise yıllarında kalmıştır
burda o kadar yorum yapan kişi siz askın kıtabını mı yazdınız acaba ??
yasadıgınız bır cok seyın ne oldugunu her anlamda bıldınız mı

ask sevgı bunları tam bılemeyız asla (anlamını) sadece karsı taraf bıze gosterebıldıgı kadar anlarız..sevgıyı ıse hıssederız..bu da sorulacak sey değildir yanii
sevınce ınsan gözlerını ayırmaz senden korur sahıplenır kıskanır ılgılenır gulerek bakar vs

(unutamadıgım bırı var dıyorsa haklısın karısmakta o ayrı ) ama onun dısında sevgı ya boru mu ?
erkek arkadasım ask dıye bırsey yoktur gecıcı sacma bır duygu ben mesela asık olmam severım
zaten sevgı askla dolu olmalı falan dedı
ask sozcugu sacma gelıyor dedı

sen nısanlının hareketlerine bakıp bunu hissedemiyorsun da burda ıkı yorumdan mı yola cıkacaksın
sana bır hareketi olsa sor,,somut bırsey olsa sor tamam da ne bılsın mıllet senı ne kadar sevdıgını
kendıne acı mı arıyosun nedır kardeşim sevıyorum demıs ıste adam

Bak eski turk fılmlerınde bıle sevıyorum de laaan diye çakıyo tokatı
asıgım demıyo kımse seviyooo !!

yat uyu bi düşün bi kahve iç şöyle sade
toparla kendını sorun yok

X