Aileniz hukuk fakültesinden atılmis olduğu bir takım nedenlere takılıyor olabilir mi? Şimdi bu yazdığınız şey birçok aileyi düşündürür.sorunu sadece statü farkı olmaktan çıkarır eğer öyleyse .Ben makine mühendisiyim ama çalışmıyorum şuan iş bulamadım. Erkek arkadaşım ilk tanıştığımızda hukuk okuyordu sonra atıldı bir takım nedenlerden dolayı, daha sonra 2 yıllık sağlık bölümü okudu. Yeni bitiriyor bu ay fakat atamalar yok, özel sektörde ise asgari ücret ancak bulabilir özel hastanelerde. 2. Öğretim olduğu için gündüzleri bulduğu işleri denedi mümesillik, hastanede danışmanlık VS fakat hepsi asgari ücret ve ben de çalışmadığım için Bi gelecek kuramayız diye o işlerden çıktı. Asıl olarak 14 yaşından beri babası ile tesisat doğalgaz iş i yapıyor ama ailemin küçümseyeceğini bildiğim için, ya acaba başka iş mi arasan diye söylendim, benim için, başka iş arayışlarına girdim ama dediğim gibi hep asgari ücret
Ne güzel yorum yapmışsın.Bir çok hayatın özeti.Aşk karın doyurmuyor tatlım.Hayır bile parayla.Bilmam anlatabildimmi.Ha bide kıymet versin kıymet vermeyene ömrünü emanet edersen kendine ölümlerden ölüm beğen.Ailede huzursuzluk kabir azabı gibiymiş.Ölç tart karar ver.Biraz daha ders calış elbet emeklerının karsılıgını alırsın.Allah var kimse yok.Geçmişte olsa aşk derdim ve nitekim öyle yaptım, şu an boşanma aşamasındayım.. Sen aman kuru ekmek de yerim, gerekirse çoğu şeyi ben yaparım diyip, fedekarlık gösterdiğin noktada erkekler ne oldum delisi oluyorlar... Sevgilinden eminsen iş durumlarının oturmasını bekle.. Aşk Tek başına geçici bir heves, sonrasında para olmasa da san huzur verecek mi o önemli..
Merhaba arkadaşlar.
Hem hayat koşullarının bu kadar zorlaşması, hem de atanamamam, iş bulamamam bunalımı ile artık psikolojim bozuldu ve doğru kararlar veremez hale geldim. Her şeyi saldım ne oluyorsa olsun moduna girdim ve çıkamıyorum. Var mı aynı durumda olan?
Erkek arkadaşım var 25 yaşına girecek, ünv i bitirdi. Çok çalışkan, çok hırslı ve başarılı esasında. Ama ülke şartları mı dersin, şansızlık mı dersin bir türlü iyi bir yerde tutunamadı. Çocukluğundan beri çalıştığı için bir çok işten anlıyor ve haftasını dahil sürekli çalışır mutlaka para kazanacak Bi şeyler bulur. Fakat düzen yok, iyi bir iş yok. Şirketlere giriyor başarılı olmasına rağmen sürekli eleman çıkarma durumları oluyor. Kendi işimi dükkan vs açayım dedi, şuanki durumda biraz riskli. Babası tesisat doğalgaz ustası, çocukluktan beri ilgisi olduğu için uğraşmış şuan baya iyi o işte, ama o kadar ünv okudu bitirdi başarılı da Bi çocuk, o işte çalışması içime sinmiyor.
Ailem maddiyat yüzünden istemiyor. Kötü yorumlar beni daha da üzüyor artık, bitirme aşamasına geldim çünkü sürekli insanların Olumsuz konuşması psikolojimi bozdu. Bitireyim artık ne oluyorsa olsun moduna girdim. Yoruldum artık sanırım. Umudumu yitirdim ben. Ben de atanamıyorum zaten. Evet evliliğin acelesi yok beklememiz lazım. Şuan evlenmek gibi bir isteğim de yok. Ama beni yoran ailem, çevrem,söylenen laflar. Zaten işsizlik atanamama, belirsizlikler yoruyor üzüyor yeterince. Kaygı bozukluğum var üstelik. Bu psikoloji ile ilişkimi yaşayamacak hale geldim artık.
Aynı durumu yaşayanlar nasıl bir yol izledi bahsederlerse sevinirim?
Sen bu devirde Boyle seven Adam var mi saniyorsun ,gercekten insan oglu cok garipEvet ekmeğini taştan çıkaracak biri, çünkü ailesinin durumu kötü olmamasına rağmen küçük yaştan beri çalışıyor ve ailesinden bir kuruş almıyor. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz, gelebilmesi için uçaktır konaklamadır gezmedie derken epey parası gidiyor ve bunu karşılayabilmek için kimi zaman gelmeden önce gece taksiye çıkıyor Bi kaç gün öyle geliyor. Gündüz okula da gidiyor.
Ama dediğim gibi bunu yaşayan bilir aile olumsuz konuşunca insanın kolu kanadı kırılmış gibi oluyor, çıkmazda gibi hissediyor insan
Bu çocuk olur, bırakma bu yüzden.Evet ekmeğini taştan çıkaracak biri, çünkü ailesinin durumu kötü olmamasına rağmen küçük yaştan beri çalışıyor ve ailesinden bir kuruş almıyor. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz, gelebilmesi için uçaktır konaklamadır gezmedie derken epey parası gidiyor ve bunu karşılayabilmek için kimi zaman gelmeden önce gece taksiye çıkıyor Bi kaç gün öyle geliyor. Gündüz okula da gidiyor.
Ama dediğim gibi bunu yaşayan bilir aile olumsuz konuşunca insanın kolu kanadı kırılmış gibi oluyor, çıkmazda gibi hissediyor insan
Tam da bu işte destek olmam gerekirken bozulan psikolojim yüzünden aksini yapıyorum. Sürekli huzursuzluk yaratıyorum, sürekli ne olacak, artık dayanamıyorum diye darlıyorum çocuğu. Hergün şuna başvurdun mu bundan cevap geldi mi, iş miş yok diyip üzüyorum. Tüm bunların nedeni ise ailem ve çevre. O kadar kafamda konuşuyorlar ki olumsuz cümleler kuruyorlar ki, karalar bağlayıp sürekli ağlıyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?