Çok haklısınız. Saç baş yoluyoruz. Aynı üstteki bir üye gibi makale var, o var, bu var elimde okudum araştırdım diyor ama elinde hiçbir şey yok. Doğruları gösteriyorsun ısrarla reddediyor. Kendi alanları olmayan bir şey hakkında bilir kişinin yanında bu kadar konuşmaları bile başlı başına cehaletlerinin ne düzeyde olduğunun göstergesi zaten.Tam olarak budur hassasiyetimizin nedeni. Doktorlar uzerindeki sorumluluk ve yaptirimlari bilmiyorum saglikci degilim ama bu guruh karsisinda sac bas yolduklarini biliyorum. Konuyu acan da asi karsiti doktor arayisiyla acmis konuyu. Benim icin organ mafyasiyla calisacak cerrah aramaktan farksiz ya neyse.
Bu bir şükür sebebidir.Hayatınızda benim.gibi insanlar olmadığı için kuru sıkı atıyorum diyorsunuz ama rezil olan sizsiniz
aşılılar da hasta olur lakın ayaktan hafıf atlatır.. ınsanlara hangı dr u secmelıyım ya da su ılacı kullanmalı mıyım gıbı bısı sormuyor.. bu ozgurluk dıye tarıf edılen sey baskasının da hayatını ozgurlugunu kısıtlamamaktan gecer. ozgurce ne yaparsa yapsın cocuk kendının dedıgım noktada gelecekte o karar benım cocugumu yegenımı ya da bı mazlumun canını acıtacaksa saygı gosterılmez. canım :)) acık olmus mu?Benim eşimde aşılı olmadına rağmen kabakulak kızamık geçirmişYani bilmiyorum evet bizde olduk. Ama bende yapmadım bebeğime k vitamini dahil. Rabbim hiçbir evladımızın acısını yaşatmasın ya da rahatsızlığını. Birde en sinir olduğum şey siz burda aşı yaptırmadım sizde yaptırmayın demiyorsunuz ki doktor istemişsiniz biraz zor kriterlerde bir doktor istemişsiniz Zaten, yok gibi bişey Aman boşverin insanlae laf olsun diye konuşur bir şey bildiklerinden değil, ya da saygılıyız diye geçinir anca kalp kırma Allah hidayet versin
profesor dr sade hayat dergisi31 Aralık 2018
Aşılar hakkında
Posted by admin under Basında Gerçek Tıp
Aşıların ilk dozunu yaptırıp sonrasını yaptırmamak problem olur mu?
Bunu iyi araştırmak lazım. Birinci doz aşı vurulmuş olanlarda bir durum oluşuyorsa düşünün 2. ve 3. Aşılardan sonra ne olacak? Planlanmış, ancak görünmeyen bir zarar oluşacak.
İlk dozdan sonra 2. veya 3. aşıların vurulmasının gerekli olduğu söylenen aşılarda adjuvan bir madde katılıyor. Bu da özel bir şekilde, ikinci aşıyı mecbur bırakıyor. Bunu ancak özel bir yol ile yerleştirmek mümkün. Normalde 1. doz vurulunca 2. doz vurulmasa da zarar oluşmaması gerekir.
Bu yöntem aslında kişiyi aşıya karşı bağımlı hale getiriyor. Ancak bana göre, böyle bir durum varsa bile, ikinci aşının vurulması, sadece ilk doz aşının vurulmasından daha zararlıdır. Bugünkü tıp cinayet ve canilik/zalimlik kaynağı ve yumağıdır. İnsanlığa karşı alenen ve mükerrer şekilde suç işlenmektedir.
Bağışıklamaya karşı mıyız? Yoksa aşının içeriği ve üretimine mi karşıyız Bize göre çocuk doğal yolla hastalığı geçirir ve bağışıklık kazanır. Ancak aşılarla durum daha farklı değil mi? Eskiler ne yapardı?
Eskiler, bağışıklama için çocukları hasta çocukların yanına götürürlerdi.
Peki yeni hastalıklar daha dirençli olabilir mi?
Evet, anne eğer aşılanmış ise anne sütü ile bebeğe antikorlar geçemiyor. Anne sütü almayan bebeklerde hastalıklar daha sert olacaktır ancak onlar da geçici. Aşıların yan etkileri daha kötü.
Yani biz, çocuklarımızı aşılatmayarak bir sonraki nesli mi kurtarabiliriz?
Tabii ki. Sizin çocuklarınız ve torunlarınız aşılanmazsa ancak o zaman nesil sağlıklı olacak. Aşılanmamış çocuğun hastalık geçirmesi kaçınılmazdır ve bu normal bir süreçtir. Bazen biz bu hastalık sürecini fark edebiliyoruz, görebiliyoruz. Örneğin ateş veya döküntü oluyor. Bazen ise fark edemiyoruz. Çocuk mutlaka bir çocuk hastalığı geçiriyor ve bağışıklık kazanıyor. Ancak biz fark etmiyoruz. O zaman, özellikle kız çocuklarında bağışıklık, çeşitli mikroplara karşı gelişiyor ve anne olduğunda bağışıklığın bilgileri sütüyle bebeğe geçiyor.
Bebeklerde bağışıklık sistemi ne zaman aktif oluyor?
Bebeklerde doğumu takiben ilk 6 ay boyunca bağışıklık sistemi aktif değildir. Koruma süreçleri anne sütü ile anne üzerinden yürütülür. 6 aydan sonra aktif bağışıklık gelişiyor.
Peki aşı yaptırmamaya karar verenler çocuklarının bağışıklık sistemini doğal yollardan nasıl geliştirebilir?
Bunu birkaç madde ile özetleyebiliriz;
Vücudun kuvvetlenmesi veya iyileşmesi için neden bu kadar yüksek ısıya ihtiyaç duyuluyor?
- Anne sütü ile beslemek,
- Annenin hamilelikten önce hazırlanması ve vücudunu arındırması,
- Bu fırsatı kaçıran annelerin ise bebeğin hastalanmasına izin vermesi gerekir. Ateş, öksürük gibi çocuk hastalıkları şifadır. Aileler buna bilinçli şekilde sabretmeliler.
- Ateş tek başına bağışıklık kuvvetlendiricidir. Doğal bir bağışıklama yöntemidir. Bağışıklık kuvvetli ise hiçbir hastalık zarar veremez inşallah.
- Ateş 41 dereceye kadar yükselse de korkmamak gerekir. Çünkü ancak 41 derecede akciğerde yerleşen en küçük bakteriler (koklar) temizlenebilir.
Vücutta bir proteinin, protein zincirindeki bağlantıları koptuğu zaman, kurtarıcı proteinler gelerek yaralı proteinleri yeniden inşa ediyor. Kurtarıcı proteinler ancak bu ateşle aktif olabiliyor. Bu nedenle 41.5 derece ateş gerekli oluyor.
Bazı insanlar 38 derece ateşte bile çok hasta olabiliyor. Bunlar çok ilaç kullanan ve bağışıklığı zayıf olan insanlarda görülüyor. Aslında çocuklar ve sağlıklı insanlar ateşe karşı çok dayanıklılar. Ateş yükselse bile vücut onu tolere edebiliyor.
Çocuklarını aşılatmış ve aşıların zararlarını sonradan öğrenmiş ebeveynler için ne önerebiliriz? Aşı yapılan çocuklarda aşının zararları (cıva vb) vücuttan atılabilir mi? Eğer bu mümkünse nasıl atılabilir?
Aşıdaki kimyasal maddelerin vücuttan atılabileceğini düşünüyorum. Ama oluşan tahribat nasıl telafi edilir, emin değilim. Elbette kısmen geri dönüş olabilir. Ancak ne kadar bilmiyoruz.
Örneğin Alüminyum; hemen hemen tüm aşılarda alüminyum var. Bu madde temasa ve bazı diğer maddelere karşı aşırı duyarlılık ve tepki oluşturuyor. Bu da alerjik hastalıklara ve vajinismusa yol açabiliyor. Avrupa’da vajinismus hastalığı neredeyse bilinmiyor. Çünkü orda aşılarda alüminyum kullanılmıyor. Türkiye’de 6 milyon kadının vajinismus olduğu düşünülüyor. Antidepresanlar da temasa karşı aşırı duyarlılık geliştiriyor.
Cıva her aşıda kullanılıyor mu?
Türkiye’de sanıyorum her aşıda cıva kullanılıyor. Aslında Türkiye ve Amerika veya Avrupa için tamamen farklı içerikte aşılar kullanılıyor. Türkiye bu konuda çok şuursuz davranıyor. Aşı içerikleri incelenmiyor, herhangi bir düzenlemede bulunmuyor. Cıvanın aşısız üretimi aslında mümkün. Ancak bu durumda da farklı kimyasallar devreye giriyor. Cıva yerine formaldehit kullanılıyor. Formaldehit cıvadan daha az zarar veriyor. Civanın aşılara katılma sebebi koruyucu olmasıdır. Cıva aslında böcek ilacıdır; mikrop ve bakterilere karşı duvar oluşturuyor.
Aşı nasıl üretiliyor?
Aşı en pis maddeler üzerine üretiliyor. Çünkü mikrop ve virüsler en pis ortamda yaşayabiliyor (dışkı, kan, irin vb.) Bu durumda bazı istenmeyen maddeler/mikroplar da aşıların içine karışabiliyor. O maddeleri temizlemek için alüminyum, cıva vb koruyucular gerekiyor.
Günümüzdeki aşılar da mı böyle üretiliyor? Eski aşılarla günümüzde üretilen aşılar aynı mı?
Hayır. Bugün aşılar DNA Rekombinant sistemi ile üretiliyor. Bu nedenle artık istenmeyen bakteriler aşı içinde üreyemiyor. Eski aşılarla yeni aşıların durumu çok farklı. Bugün pis maddeler yerine domuz, tavşan, maymun gibi hayvanların, hatta ceninlerin DNA’ları kullanılarak laboratuar ortamında aşı üretiliyor. Laboratuarlarda zaten tüm hayvanların DNA modelleri bulunuyor.
Bugünkü aşılarda DNA molekülleri değil, daha küçük olan DNA parçacıkları kullanılıyor. Bu da daha tehlikeli bir durum. Vücut yabancı DNA molekülünü içine almaz, bağışıklık onu tanır ve kendisini koruyabilir. Ancak parçacığı tanıyamaz. Çünkü bağışıklık küçük maddeyi tanıyamaz. Ayrıca bebekken bağışıklık sistemi zaten aktif değil. Bu durumda bu parçacıklar insan DNA’sına derin olarak işler. Bağışıklık sistemi ne kadar gelişmiş ise aşıdaki DNA’ların vücuda karışma ihtimali de o kadar zor olur. Bu nedenle bugünkü aşılar bağışıklığı baskılamak ve bu maddeleri vücuda kabul ettirme sistemi üzerine kuruludur.
Aşıdan sonra 1-2 hafta boyunca insanın bağışıklık sistemi çöküyor. Çünkü aşı ile o kadar çok ağır antijen ve yabancı protein vücuda geliyor ki, bağışıklık sisteminin aklı karışıyor ve baskılanıyor. Virüs veya mikroplar zayıflatılmış olsa da yoğun ve karışık miktarda geldiği için bağışıklık harekete geçemiyor ve zayıflıyor. Bu durumda bağışıklık sistemi yabancı DNA’ya karşı koyamıyor. Aşıda tehlikeli kimyasallar kullanılmasa bile bir şekilde bu sistemin işlemesi sağlanıyor. Bağışıklık çökertiliyor. Şimdi düşünün, bebeklerde, hiç bağışıklık sistemi olmayan canlılarda bu aşılar nasıl zarar veriyor! Avrupa ve ABD’de ancak 6 aydan sonra aşılar yapılıyor. Türkiye’de neden yeni doğmuş bebeklere aşı var? Avrupa’da hiç olmazsa aşılar kendilerince bir mantık üzerine kurulu. O da asılsız, ama yine de bir sistem var. Türkiye’de bu da yok.
Bebeğin antikor kazanımında babanın rolü nedir? Sperm ve yumurtada vücuttaki tüm kodlar mevcut, doğal veya yapay yolla aşılanma ile genlerde değişim sağlandığını biliyoruz. Bu nedenle babanın da rolü vardır diyebilir miyiz?
Antikorların nerde saklandığını kimse bilmiyor. DNA’da mı yoksa vücut sıvılarında mı bilmiyoruz. Yumurta ve spermlerde 2 taraftan da koruma gelebiliyor. Sadece anne baba değil, daha eski nesillerden de taşınabiliyor.
Rekombinant DNA olmadan üretilen aşı makul müdür?
Rusya’da daha önce aşı üretilirdi ve katkı minimum olurdu. Ancak ben yine de bu duruma karşıyım. Çünkü çocuk hastalıklarını Allah yarattı ve bunu boşuna yapmadı, bundan eminim. Yine de günümüzde çocukları doğal yolla aşılamak mümkün.
Yeni nesil aşılar ne zamandan beri kullanılıyor? Tehlikeli olan yeni aşılar mı? Eski aşılarda ne gibi problemler vardı, yeni aşılarda ne gibi problemler var?
Eski aşılar virüs ve mikroplardan yapılırdı. Virüs ve mikroplar pasifleştirilerek aşı olarak uygulanıyordu. Daha önceki çağlarda ise çocukların irinli akıntılarından, cilt üzerine kesik yapılarak diğer çocuklara aktarılıyordu.
Aşı, bir organizmaya ikinci bir organizmadan sıfatlar eklemektir. Bir varlık, ikinci varlığın sıfatlarını kullanmaya başlar.
Yapay DNA değişimleri tehlikelidir. Ancak insan yaşadığı süre boyunca değişimler geçiriyor. Aşılar da bunun bir örneği. İnsan sınırlı bir varlık ve DNA değişimleri ile sınırsız bir âleme karışmaya çalışırsa o zaman tehlikeli olur.
(Kaynak: Sade Hayat Dergisi, 04.01.2014)
Allah hastane ve doktora ne dusursun ne de yokluklarini gostersin derler ya aynen oyle. Ihtiyac olunca kiymetleri biliniyor sadece. Yahu bunun dinle niye celistigini dusunuyorlar anlamiyorum oyleyse bile. Allah akil vermis imkan vermis. Eskiden 35 olan olum yas ortalamasi bugun bulmus 70 80leri. Eskiden dis enfeksiyonundan dunyanin acilarini cekip oluyormus insanlar simdi yarim saatlik islem ve birilerinin hosuna gitmese de antibiyotiklerle hop diye halloluyor. Insan biraz sukreder kiymet bilir ya. Biz neler diyoruz ama anlatmaya calistigimiz kisiler siz iki mesajini okudunuz ona istinaden cevap verdiniz diye bir garip hallere giren insanlar. Anormal bir seymis gibi dalga gecmisler bir de. Neyi nasil anlatacaksiniz ki?Çok geçmiş olsun. Hayatını ilaçlara borçlu biri olarak insan nasıl bilimden taraf olmaz anlayamiyorum. Kimse dini yorumla gelmesin rica ederim. Ben işin tedbir tarafından bahsediyorum. O tedbiri almasam hayatta olma şansım yok. Bir gün düşman gördükleri aşıya, ilaca, bilime muhtaç olurlarsa anlayacaklar.
Biz guya kendi egitimlilerimize anlatamiyoruz ki. Elde olmadan cekilene bir diyecegim yok ama goz gore gore aci ceken cocuklara dayanamiyorum. Bir de cocuk dusunmeyen kalpsiz olduk.Çok haklısınız. Saç baş yoluyoruz. Aynı üstteki bir üye gibi makale var, o var, bu var elimde okudum araştırdım diyor ama elinde hiçbir şey yok. Doğruları gösteriyorsun ısrarla reddediyor. Kendi alanları olmayan bir şey hakkında bilir kişinin yanında bu kadar konuşmaları bile başlı başına cehaletlerinin ne düzeyde olduğunun göstergesi zaten.
Afganistan ve Suriye göçünün bu kadar fazla olduğu bir ülkede çocukları aşısız bırakmaz bile bile lades demek. Çünkü aşılara her mikrop alınmaz. O toplum için en riskli olan, karşılaşma ihtimali en yüksek olan, bağışıklık sağlanırken de çocuğa en az zarar verilecek suşlar seçilir. Bu insanlar yeni yeni türleri ülkemize getirdi.
Öyle hazımsız ki, kendini komik duruma düşürmekten baska bir çabası yok.
Bir ara duvarına "evin içinde 4 duvar arasından çıkamayan kadınlar beni kıskanıyor" tarzında bir şey yazmış.
Sen de az kıskanç değilsin.Kendisini İngiliz kraliyet ailesinden sanıyor...
Truva atı seniii iclerine sizdin demekZamaninda teorilerini merak edip facebook grubuna katıldım. Beni sonradan attılar tabi
Argumanlarini soyleyeyim size kizlar. asilardan birisinin prospektüsünü paylaşmışlar. Icindeki bilmem ne maddesi beyni etkileyen bir madde, o madde otizm yapabiliyormuş. Aşı oldugu icin otizm olan var mi bilmiyorum bu bir.
Ikincisi ise birtane uyduruk makale bile oldugu belli olmayan yazi. Ne kaynagi var ne birsey. Ekran görüntüsü ya da copy paste olarak kısmen paylasilmis.
Gercek olabilir mi arkadaslar sacmalamayin artik? Dusunsenize minimum 20 sayfa olan Ingilizce ve tıbbi terimlerle dolu olan bir makaleyi kaçımız çevirip okuyabiliriz? Hadi diyelim cevirdik orada tibbi birsuru terim var, tek tek ne anlama geldigine mi bakacagiz birde? Hem cevirip hem etken maddelerin islevlerini ogreneceksem yarin Çapanın gururu Ayşem olarak beni işe alsinlar
Truva atı seniii iclerine sizdin demekcok degisik kafalar var. Insanlar olumcul hastaliklara dogru cesurca kosarken ben de haftaya gideyim de gebelik tetanoz asisini vurulayim diye bekliyorum
Kadinlara yapilan hpv artik ucretsiz kapsama alindi diye biliyorum ama valla digerleri 2 3 doz vuruluyor ve her bir doz 1000 tl uzerinde. Parasi olmayana cok zor.Bu furya ilk çıktığında argumanlarini merak ettim. Gruba girdim. Birbirlerini nasil gazliyorlar gormen lazim. Yok hemsire aradi yok doktor kapima geldi, kapiyi acma tersle, bagir diye birbirlerine akıl veriyorlar sonradan ifşa oldum galiba, attilar beni o kadar onemli ki bu aşılar. Hatta rota, menenjit ve hpv aşılarıda ya bedava ya da uygun fiyata olmali.
Bu furya ilk çıktığında argumanlarini merak ettim. Gruba girdim. Birbirlerini nasil gazliyorlar gormen lazim. Yok hemsire aradi yok doktor kapima geldi, kapiyi acma tersle, bagir diye birbirlerine akıl veriyorlar sonradan ifşa oldum galiba, attilar beni o kadar onemli ki bu aşılar. Hatta rota, menenjit ve hpv aşılarıda ya bedava ya da uygun fiyata olmali.
Bunlara rızasını sormayacaksın. Sen ne anlarsın diyeceksin.Bu furya ilk çıktığında argumanlarini merak ettim. Gruba girdim. Birbirlerini nasil gazliyorlar gormen lazim. Yok hemsire aradi yok doktor kapima geldi, kapiyi acma tersle, bagir diye birbirlerine akıl veriyorlar sonradan ifşa oldum galiba, attilar beni o kadar onemli ki bu aşılar. Hatta rota, menenjit ve hpv aşılarıda ya bedava ya da uygun fiyata olmali.
Kadinlara yapilan hpv artik ucretsiz kapsama alindi diye biliyorum ama valla digerleri 2 3 doz vuruluyor ve her bir doz 1000 tl uzerinde. Parasi olmayana cok zor.
Millet bir de bunlarla ugrasiyor. Kapidan kov tersle demek guldum yainsanlari bezdirmisler zaten. Aile hekiminin hemsiresi cekine cekine tetanoz olsaniz iyi olur diye anlatiyor bana. Dedim vakti gelince cagirin 2023te de artik antik caglardan beri kullanilan asilari sorgulayacak degilim
Rota aşısı yaptırdım çünkü bir arkadaşım yaptırmamıştı bebeği haftalarca hastanede kaldı ölümden döndü. Ondan sonra dedim yaptırmalıyım. Menenjit aşısında zamanının tutturamadım yoksa onu da yaptırırdım.
Belli bir yaşa göre ücretsiz oldu diye biliyorum. Sanirim evli olma şartı ve 40+ idi. Ama emin değilim. Her bakımdan politik bir karar. Evli olmayan sevişmiyor tabii.Kadinlara yapilan hpv artik ucretsiz kapsama alindi diye biliyorum ama valla digerleri 2 3 doz vuruluyor ve her bir doz 1000 tl uzerinde. Parasi olmayana cok zor.
Millet bir de bunlarla ugrasiyor. Kapidan kov tersle demek guldum yainsanlari bezdirmisler zaten. Aile hekiminin hemsiresi cekine cekine tetanoz olsaniz iyi olur diye anlatiyor bana. Dedim vakti gelince cagirin 2023te de artik antik caglardan beri kullanilan asilari sorgulayacak degilim
Bizim doktorumuz sonradan baya ünlü oldu TVlere falan çıktı. Çok ilgili bilgili bir doktordu. Gereksiz ilaç asla yazmazdı. O bana tavsiye etmişti Rota aşısını biz de yaptıracaktık zaten doktro da okey verince kafamızda oturduUcretsiz olduysa hemen yaptiririm. Dogumdan sonra doktorum onerdi ama o zamanlar bir dozu 750tlydi, alamadim. Aile hekimimlw gorusunce soracagim bunu. Eskiden okula gelirlerdi, aşı yapacaklarindan haberimiz bile olmazdi. Patir patir yapar giderlerdi. En iyisi o sistem aslinda. Bir bebegin sagligi annenin inisiyatifine bırakılmamalı, toplum sagligi soz konusu sonucta. Arguman sunun diyoruz, yok etrafina bak, yok ben bisey yollamam. Yolla bir okuyalim bakalım. Ellerindeki kaynak saglam olsa sokak kapisina bile asarlar. Kendileri bile emin degil ki.
Benim arkadasin cocuguda aşı olmadan once rota oldu. Cok kotuydu Allah korusun. Menenjitte birkac tane aşı oldugu icin kafa karisiyor. Aile hekimi ayri, cocuk doktoru ayri birsey demisti bana.
Yaa çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. Bahsedilen şeyler basit bir grip aşısı değil sonuçta; sonuçları çok ciddi çok ağır olan hastalıklar söz konusu. Bu aşılar hem ücretsiz hem de zorunlu olmalı. Neden değil onu da anlamış degilim.Benim annem menenjit geçirdi, hayatı mahvoldu; dolayısıyla bizim de hayatımız çok zor geçti, belli bir yaştan sonra anneme anne olan ben oldum. Keşke aşısı olsaydı da biz bunları yaşamasaydık. Neredeyse ergen yaştan beri tek bacağı felçli kaldı, beynine şant takıldı. Şimdi yaşlandı ağır aksak yürüyor. İnanın hayatta kalan da çok parlak bir hayat yaşamıyor. Cahillikleri sadece kendilerini etkilese umrumda bile olmaz;ama olan çocuklarına oluyor. Şu kaynaklara argümanlara bak, meczupluğa bak; sadece gülüyorum. Bu insanlar toplumdan tecrit edilmeli. Bu cahillik hepimizin hayatını etkiliyor.
Bunlara rızasını sormayacaksın. Sen ne anlarsın diyeceksin. Eki Görüntüle 3209352
Valla bebegin durumunu gordukten sonra neyi bulursam onu yaptiririm vakti gelince. Simdi o kadar karisik ki ortalik bir ton hastalik kol geziyor. Insallah yaza bebegim olacak ilk bir sene bircok asisi olana kadar insan icine sokmayi cok dusunmuyorum bebegimi dogada insansiz hava alanlarinda ve emin oldugum kisilerle gorusturecegim. Bu kontrolsuzluk yuzunden biz hapis hayati yasiyoruz resmen.Ucretsiz olduysa hemen yaptiririm. Dogumdan sonra doktorum onerdi ama o zamanlar bir dozu 750tlydi, alamadim. Aile hekimimlw gorusunce soracagim bunu. Eskiden okula gelirlerdi, aşı yapacaklarindan haberimiz bile olmazdi. Patir patir yapar giderlerdi. En iyisi o sistem aslinda. Bir bebegin sagligi annenin inisiyatifine bırakılmamalı, toplum sagligi soz konusu sonucta. Arguman sunun diyoruz, yok etrafina bak, yok ben bisey yollamam. Yolla bir okuyalim bakalım. Ellerindeki kaynak saglam olsa sokak kapisina bile asarlar. Kendileri bile emin degil ki.
Benim arkadasin cocuguda aşı olmadan once rota oldu. Cok kotuydu Allah korusun. Menenjitte birkac tane aşı oldugu icin kafa karisiyor. Aile hekimi ayri, cocuk doktoru ayri birsey demisti bana.
Bizim doktorumuz sonradan baya ünlü oldu TVlere falan çıktı. Çok ilgili bilgili bir doktordu. Gereksiz ilaç asla yazmazdı. O bana tavsiye etmişti Rota aşısını biz de yaptıracaktık zaten doktro da okey verince kafamızda oturdu