Aşısız bebekler

Çok haklısınız. Saç baş yoluyoruz. Aynı üstteki bir üye gibi makale var, o var, bu var elimde okudum araştırdım diyor ama elinde hiçbir şey yok. Doğruları gösteriyorsun ısrarla reddediyor. Kendi alanları olmayan bir şey hakkında bilir kişinin yanında bu kadar konuşmaları bile başlı başına cehaletlerinin ne düzeyde olduğunun göstergesi zaten.
Afganistan ve Suriye göçünün bu kadar fazla olduğu bir ülkede çocukları aşısız bırakmaz bile bile lades demek. Çünkü aşılara her mikrop alınmaz. O toplum için en riskli olan, karşılaşma ihtimali en yüksek olan, bağışıklık sağlanırken de çocuğa en az zarar verilecek suşlar seçilir. Bu insanlar yeni yeni türleri ülkemize getirdi.

aşılılar da hasta olur lakın ayaktan hafıf atlatır.. ınsanlara hangı dr u secmelıyım ya da su ılacı kullanmalı mıyım gıbı bısı sormuyor.. bu ozgurluk dıye tarıf edılen sey baskasının da hayatını ozgurlugunu kısıtlamamaktan gecer. ozgurce ne yaparsa yapsın cocuk kendının dedıgım noktada gelecekte o karar benım cocugumu yegenımı ya da bı mazlumun canını acıtacaksa saygı gosterılmez. canım :)) acık olmus mu?
profesor dr sade hayat dergisi

Allah hastane ve doktora ne dusursun ne de yokluklarini gostersin derler ya aynen oyle. Ihtiyac olunca kiymetleri biliniyor sadece. Yahu bunun dinle niye celistigini dusunuyorlar anlamiyorum oyleyse bile. Allah akil vermis imkan vermis. Eskiden 35 olan olum yas ortalamasi bugun bulmus 70 80leri. Eskiden dis enfeksiyonundan dunyanin acilarini cekip oluyormus insanlar simdi yarim saatlik islem ve birilerinin hosuna gitmese de antibiyotiklerle hop diye halloluyor. Insan biraz sukreder kiymet bilir ya. Biz neler diyoruz ama anlatmaya calistigimiz kisiler siz iki mesajini okudunuz ona istinaden cevap verdiniz diye bir garip hallere giren insanlar. Anormal bir seymis gibi dalga gecmisler bir de. Neyi nasil anlatacaksiniz ki?

Zamaninda teorilerini merak edip facebook grubuna katıldım. Beni sonradan attılar tabi
Argumanlarini soyleyeyim size kizlar. asilardan birisinin prospektüsünü paylaşmışlar. Icindeki bilmem ne maddesi beyni etkileyen bir madde, o madde otizm yapabiliyormuş. Aşı oldugu icin otizm olan var mi bilmiyorum bu bir.

Ikincisi ise birtane uyduruk makale bile oldugu belli olmayan yazi. Ne kaynagi var ne birsey. Ekran görüntüsü ya da copy paste olarak kısmen paylasilmis.
Gercek olabilir mi arkadaslar sacmalamayin artik? Dusunsenize minimum 20 sayfa olan Ingilizce ve tıbbi terimlerle dolu olan bir makaleyi kaçımız çevirip okuyabiliriz? Hadi diyelim cevirdik orada tibbi birsuru terim var, tek tek ne anlama geldigine mi bakacagiz birde? Hem cevirip hem etken maddelerin islevlerini ogreneceksem yarin Çapanın gururu Ayşem olarak beni işe alsinlar

Biz guya kendi egitimlilerimize anlatamiyoruz ki. Elde olmadan cekilene bir diyecegim yok ama goz gore gore aci ceken cocuklara dayanamiyorum. Bir de cocuk dusunmeyen kalpsiz olduk.

Öyle hazımsız ki, kendini komik duruma düşürmekten baska bir çabası yok.

Bir ara duvarına "evin içinde 4 duvar arasından çıkamayan kadınlar beni kıskanıyor" tarzında bir şey yazmış.

Kendisini İngiliz kraliyet ailesinden sanıyor...

Truva atı seniii iclerine sizdin demek cok degisik kafalar var. Insanlar olumcul hastaliklara dogru cesurca kosarken ben de haftaya gideyim de gebelik tetanoz asisini vurulayim diye bekliyorum

Truva atı seniii iclerine sizdin demek cok degisik kafalar var. Insanlar olumcul hastaliklara dogru cesurca kosarken ben de haftaya gideyim de gebelik tetanoz asisini vurulayim diye bekliyorum

Bu furya ilk çıktığında argumanlarini merak ettim. Gruba girdim. Birbirlerini nasil gazliyorlar gormen lazim . Yok hemsire aradi yok doktor kapima geldi, kapiyi acma tersle, bagir diye birbirlerine akıl veriyorlar sonradan ifşa oldum galiba, attilar beni o kadar onemli ki bu aşılar. Hatta rota, menenjit ve hpv aşılarıda ya bedava ya da uygun fiyata olmali.

Kadinlara yapilan hpv artik ucretsiz kapsama alindi diye biliyorum ama valla digerleri 2 3 doz vuruluyor ve her bir doz 1000 tl uzerinde. Parasi olmayana cok zor.
Millet bir de bunlarla ugrasiyor. Kapidan kov tersle demek guldum ya insanlari bezdirmisler zaten. Aile hekiminin hemsiresi cekine cekine tetanoz olsaniz iyi olur diye anlatiyor bana. Dedim vakti gelince cagirin 2023te de artik antik caglardan beri kullanilan asilari sorgulayacak degilim

Rota aşısı yaptırdım çünkü bir arkadaşım yaptırmamıştı bebeği haftalarca hastanede kaldı ölümden döndü. Ondan sonra dedim yaptırmalıyım. Menenjit aşısında zamanının tutturamadım yoksa onu da yaptırırdım.

Bunlara rızasını sormayacaksın. Sen ne anlarsın diyeceksin.

Ucretsiz olduysa hemen yaptiririm. Dogumdan sonra doktorum onerdi ama o zamanlar bir dozu 750tlydi, alamadim. Aile hekimimlw gorusunce soracagim bunu. Eskiden okula gelirlerdi, aşı yapacaklarindan haberimiz bile olmazdi. Patir patir yapar giderlerdi. En iyisi o sistem aslinda. Bir bebegin sagligi annenin inisiyatifine bırakılmamalı, toplum sagligi soz konusu sonucta. Arguman sunun diyoruz, yok etrafina bak, yok ben bisey yollamam. Yolla bir okuyalim bakalım. Ellerindeki kaynak saglam olsa sokak kapisina bile asarlar. Kendileri bile emin degil ki.

Benim arkadasin cocuguda aşı olmadan once rota oldu. Cok kotuydu Allah korusun. Menenjitte birkac tane aşı oldugu icin kafa karisiyor. Aile hekimi ayri, cocuk doktoru ayri birsey demisti bana.

Belli bir yaşa göre ücretsiz oldu diye biliyorum. Sanirim evli olma şartı ve 40+ idi. Ama emin değilim. Her bakımdan politik bir karar. Evli olmayan sevişmiyor tabii.

Bizim doktorumuz sonradan baya ünlü oldu TVlere falan çıktı. Çok ilgili bilgili bir doktordu. Gereksiz ilaç asla yazmazdı. O bana tavsiye etmişti Rota aşısını biz de yaptıracaktık zaten doktro da okey verince kafamızda oturdu

Yaa çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. Bahsedilen şeyler basit bir grip aşısı değil sonuçta; sonuçları çok ciddi çok ağır olan hastalıklar söz konusu. Bu aşılar hem ücretsiz hem de zorunlu olmalı. Neden değil onu da anlamış degilim.

Bunlara rızasını sormayacaksın. Sen ne anlarsın diyeceksin. Eki Görüntüle 3209352

Keske herkes kendi isini yapsa. En tehlikelileri diplomasiz doktorlar. Gebeliginden itibaren basina üşüşüyorlar. Cocugun beyninde su cicegi cikti diyorum üyeye, o da bana etrafina bak diyor, bakiyorum etrafima birsey goremiyorum

Valla bebegin durumunu gordukten sonra neyi bulursam onu yaptiririm vakti gelince. Simdi o kadar karisik ki ortalik bir ton hastalik kol geziyor. Insallah yaza bebegim olacak ilk bir sene bircok asisi olana kadar insan icine sokmayi cok dusunmuyorum bebegimi dogada insansiz hava alanlarinda ve emin oldugum kisilerle gorusturecegim. Bu kontrolsuzluk yuzunden biz hapis hayati yasiyoruz resmen.

Iyiki yaptirmissiniz. Ozellikle anaokuluna giden cocuklar arasinda hrr sene rota salgini oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…