Aşısız bebekler

Keske herkes kendi isini yapsa. En tehlikelileri diplomasiz doktorlar. Gebeliginden itibaren basina üşüşüyorlar. Cocugun beyninde su cicegi cikti diyorum üyeye, o da bana etrafina bak diyor, bakiyorum etrafima birsey goremiyorum 🤣
Aidin Salih diye biri var. Onun öğretileri bunlar. Kadın eski ortodoks. Ortodoks öğretilerini Müslümanlık diye pazarlamış. Geçen aylarda görmüşsünüzdür belki. Çocuğuna zorla açlık orucu tutturan bir anne vardi instagramda. İfşa oldu. Resmen çocuk istismarı bu yapılan. Aşı yaptırmama hareketi de Aidin Salih ile çıktı. Sizin girdiginiz facebook gruplarında kendisinden peygamber gibi bahsediliyordur kesin.

Valla bebegin durumunu gordukten sonra neyi bulursam onu yaptiririm vakti gelince. Simdi o kadar karisik ki ortalik bir ton hastalik kol geziyor. Insallah yaza bebegim olacak ilk bir sene bircok asisi olana kadar insan icine sokmayi cok dusunmuyorum bebegimi dogada insansiz hava alanlarinda ve emin oldugum kisilerle gorusturecegim. Bu kontrolsuzluk yuzunden biz hapis hayati yasiyoruz resmen.

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Ben ilk 6 ay bebek gormesine kimseyi kabul etmedim. Hem aile hekim hem cocuk doktorum cocugu korumam gerektigini tembihlemisti, ozellikle covidten dolayi. Birde kimseye opturmeyin cocugunuzu. Benim bebegimin yanagi egzama oldu bu yuzden. Sadece anne baba olarak biz opuyorduk. Ilac kullanmadik, opmeyi kestik, egzamasi oyle iyilesti

Aidin Salih diye biri var. Onun öğretileri bunlar. Kadın eski ortodoks. Ortodoks öğretilerini Müslümanlık diye pazarlamış. Geçen aylarda görmüşsünüzdür belki. Çocuğuna zorla açlık orucu tutturan bir anne vardi instagramda. İfşa oldu. Resmen çocuk istismarı bu yapılan. Aşı yaptırmama hareketi de Aidin Salih ile çıktı. Sizin girdiginiz facebook gruplarında kendisinden peygamber gibi bahsediliyordur kesin.
Ay evet kendisi evrenin sirrini bulmus gibi millete satti bu akillari kendi de oldu gitti ama. Zebanilerle arasi iyidir umarim. Ben de soyle haberdar oldum o sarlatandan bir kanser hastasi ogretmen kiz haberlere cikmisti. Bu teyze diyormus ki kemoterapi vs almayin oruc tutun otofaji ile kanser iyilesir🤣 artik terminal doneme gelince ayilmisti bu ogretmen hanim pismanlik icinde roportaj vermisti ama gec kalmisti tabi ki. Insanlarin yanlis tercihleri nerelere variyor yazik.

Gruba girip atılalı cok oldu, isim olarak hatirlamiyorum. Siz soyleyince baktim, ablanin conta sıyrılmış. Sadece oruçtan bahsetse tamam diyecegim de açlık orucu nedir yahu. Kadin su içip lavman yapmayi önermiş sadece. Zorla açlık orucu tutturan anne Türk müydü?

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Ben ilk 6 ay bebek gormesine kimseyi kabul etmedim. Hem aile hekim hem cocuk doktorum cocugu korumam gerektigini tembihlemisti, ozellikle covidten dolayi. Birde kimseye opturmeyin cocugunuzu. Benim bebegimin yanagi egzama oldu bu yuzden. Sadece anne baba olarak biz opuyorduk. Ilac kullanmadik, opmeyi kestik, egzamasi oyle iyilesti
Valla hala maske takiyorum ortada it mi geziyor bit mi geziyor belli degil. Cocugu olan her arkadasima da pesin pesin soylerdim ilk 6 ay en azindan cocugunuzu alip sevmem alinmayin diye. Bebek sevgimden uzak duruyorum milleti de yaklastirmam. Babalar bile isten gelince iyice elini yuzunu yikamadan dokunmamali bebege hele ki su donemde.
Cok tesekkur ederim bu arada guzel dileginiz icin🤗

Valla hala maske takiyorum ortada it mi geziyor bit mi geziyor belli degil. Cocugu olan her arkadasima da pesin pesin soylerdim ilk 6 ay en azindan cocugunuzu alip sevmem alinmayin diye. Bebek sevgimden uzak duruyorum milleti de yaklastirmam. Babalar bile isten gelince iyice elini yuzunu yikamadan dokunmamali bebege hele ki su donemde.

Sakinan goze cop batar, mihropnan tanissin diye diye insani sinir ediyorlar. Kimsenin bebegini kucagima bile almiyorum kendimi korumama ragmen. Hic gerek yok elleyip, nefesini cocuga vermeye. En guzeli uzaktan sevmek

Hanımlar rica ediyorum herkes üslubuna dikkat etsin, kimse kimseye cahil demesin.
Herkes kendi çocuğundan sorumlu.
Aşı yaptırmak istemeyen yaptırmaz bunun sonuçlarını da kendisi göğüsler ama diğerleri mutlaka çocuklarına aşı yaptırsın, ben bilimsel makale vs bilmem gördüğüm bildiğim somut olaylara bakarım, bir arkadaşımın annesi 2. çocuğuna hamileyken arkadaşımdan kızamık bulaşıyor, kadının aşıları yokmuş bu sebeple çok ağır geçiriyor, maalesef karnındaki bebek de etkileniyor, bebekte işitme ve zihinsel engel sorunları çıkmıştı, o bebek şimdilerde 45 yaşlarında bir yetişkin ama ömür boyu aileye bağımlı maalesef.

Aşılara tümden karşı olunabilir o vakit çocukların sevdiği kedi köpeklerin aşısı olup olmadığını da sorgulamayacaklar, hayvanlara yapılan aşılar hayvanın olduğu kadar insan sağlığını da korumak için yapılıyor zira, örneğin kuduz aşısı, örneğin lyme aşısı.
Daha 1 yıl bile olmadı bir çocuk köpek tarafından ısırıldığını sakladığı için tedaviye geç kalındı ve kuduzdan öldü, yazın Google‘a çıkar.

Eşimin anneannesi de kuduzdan vefat etmiş, aşı karşıtı olunacaksa ve madem aşılar bu kadar zararlıysa hayvanlara da yapılmasın, hayvanlar da can, insan hayatı aşılarla tehlikeye giriyorsa altı üstü hayvan denip hayvanlarında aşılanmalarına sessiz kalınmamalı, inekler de aşılanmasın, şarbon hastalığından sığır vebasından vücut direncimizle kurtuluruz nasılsa.

Gruba girip atılalı cok oldu, isim olarak hatirlamiyorum. Siz soyleyince baktim, ablanin conta sıyrılmış. Sadece oruçtan bahsetse tamam diyecegim de açlık orucu nedir yahu. Kadin su içip lavman yapmayi önermiş sadece. Zorla açlık orucu tutturan anne Türk müydü?
20230223_131425.jpg
20230223_131404.jpg
20230223_130834.jpg
20230223_131333.jpg

Çocuğuna açlık orucu tutturdugunu paylasan kadin bu. Görüntüleri twitterdan buldum. Hesabında şu an bu tarz paylaşımlar yok. Çocuğunu kaybetme ihtimali olunca onlari kaldırmış.

Sürekli benim çocuğum benim çocuğum deyip durmuşsunuz. Annesi olduğunuz doğru ama onun sahibi değilsiniz. Hiç kimse çocuğunun sahibi değil emanetçisi ve o emanete en doğru şekilde bakmakla yükümlüsünüz. Üstelik sadece kendi çocuğunuzun değil yetişkin bir birey olarak tüm çocukların emanetiçisisiniz yani başka çocukların iyi olma halini de düşünmeniz gerek. Aşısız çocuğunuzun yayabileceği bir hastalık aşısı olsa dahi kronik hastalığı olan bir çocuk için felaket olabilir. Birileri benim çocuğum senin çocuğun demeyi bırakmadığı sürece geleceğe iyi örnek olamamaya devam edeceğiz bence. Halil Cibran’ın meşhur dizelerini de hatırlatmak isterim naçizane.

Eklentiler

• AD346590-E3C0-4F1D-B597-8A9EF3B766A8.jpeg
    AD346590-E3C0-4F1D-B597-8A9EF3B766A8.jpeg
    68,7 KB · Görüntüleme: 47
Benim annem menenjit geçirdi, hayatı mahvoldu; dolayısıyla bizim de hayatımız çok zor geçti, belli bir yaştan sonra anneme anne olan ben oldum. Keşke aşısı olsaydı da biz bunları yaşamasaydık. Neredeyse ergen yaştan beri tek bacağı felçli kaldı, beynine şant takıldı. Şimdi yaşlandı ağır aksak yürüyor. İnanın hayatta kalan da çok parlak bir hayat yaşamıyor. Cahillikleri sadece kendilerini etkilese umrumda bile olmaz;ama olan çocuklarına oluyor. Şu kaynaklara argümanlara bak, meczupluğa bak; sadece gülüyorum. Bu insanlar toplumdan tecrit edilmeli. Bu cahillik hepimizin hayatını etkiliyor.
Allahım güç kuvvet versin hem anneye hem de sana inşallah arkadaşım.

Hatırlıyorum o kadını, nasıl mücâdele edilir bu istismarla hiç bilmiyorum. Dedim ya yaşamayan bilmez, çok öfkeleniyorum. Bu devirde aşı olmadığı için menenjit olan çocuk kalmamalı, o kadar kalıcı hasarlar bırakıyor ve tedavisi bile o kadar acılı ki. Hayatta kalsa bile o insan eski insan olmuyor. Hasarların bazıları davranış bozuklukları, dengesizlik ve sinir hastalıkları; epilepsi, sağırlık, körlük, felç gibi kalıcı hasarlarla yarım bırakıyor insanı bu hastalık öyle bir illet.

Allahım güç kuvvet versin hem anneye hem de sana inşallah arkadaşım.
Teşekkür ederim Ablacığım, şimdi kendini dolandırıyor, bir sene sonrasını bilemiyorum hepten düşecek mi diye korkuyorum, bir tarafında felç dolayısıyla güçsüzlük ve hissizlik var. Kimsenin evine uğramasın bu illet tek dileğim.

Hatırlıyorum o kadını, nasıl mücâdele edilir bu istismarla hiç bilmiyorum. Dedim ya yaşamayan bilmez, çok öfkeleniyorum. Bu devirde aşı olmadığı için menenjit olan çocuk kalmamalı, o kadar kalıcı hasarlar bırakıyor ve tedavisi bile o kadar acılı ki. Hayatta kalsa bile o insan eski insan olmuyor. Hasarların bazıları davranış bozuklukları, dengesizlik ve sinir hastalıkları; epilepsi, sağırlık, körlük, felç gibi kalıcı hasarlarla yarım bırakıyor insanı bu hastalık öyle bir illet.
Bu devirde hala daha bunlarla savaşıyor olmamalıydık. Dinde de yok üstelik. Neye sarılmışlar anlamıyorum. Şifa için haram sayılan bir şey kullanmak gerekiyorsa kullanılır diye fetva veriliyor sürekli.
Deterjan kullanmayın, doğal beslenin diyor. Tamam bunlar fena şeyler değil bunları yapalım. Ama aşıya ilaca düşman ol, gelişme dönemindeki çocuğu 1 buçuk gün aç bırak, gizli gizli yemek yerse ceza ver, bunlar kabul edilir şeyler olmamalı. O çocuk yemek yemeyecek de ne yapacak? Bir deri bir kemik kalmış zaten bakımsızlıktan. Yazık gerçekten.

Teşekkür ederim Ablacığım, şimdi kendini dolandırıyor, bir sene sonrasını bilemiyorum hepten düşecek mi diye korkuyorum, bir tarafında felç dolayısıyla güçsüzlük ve hissizlik var. Kimsenin evine uğramasın bu illet tek dileğim.
Rica ederim canım.

Allahım hep iyilik sağlık versin inşallah canım.

Bu devirde hala daha bunlarla savaşıyor olmamalıydık. Dinde de yok üstelik. Neye sarılmışlar anlamıyorum. Şifa için haram sayılan bir şey kullanmak gerekiyorsa kullanılır diye fetva veriliyor sürekli.
Deterjan kullanmayın, doğal beslenin diyor. Tamam bunlar fena şeyler değil bunları yapalım. Ama aşıya ilaca düşman ol, gelişme dönemindeki çocuğu 1 buçuk gün aç bırak, gizli gizli yemek yerse ceza ver, bunlar kabul edilir şeyler olmamalı. O çocuk yemek yemeyecek de ne yapacak? Bir deri bir kemik kalmış zaten bakımsızlıktan. Yazık gerçekten.
Neye sarıldıkları belli.

İyi bir menfaatleri olmasa bu işlerle uğraşırlar mı?

Gözleri evlat bile görmüyor!!!

X