- 27 Ocak 2023
- 42
- 108
- 25
Bakın mesajımda da yazdım siz kendiniz birşeyleri tarafsız bir şekilde araştırmadığınız sürece ben buraya ne atarsam atayım karşı çıkacak birşeyler bulursunuz ve emin olun şu hayattaki en iyi araştırmacı kuşkulu bir anneden daha iyi olamaz .Okumak isterim, eger sizin icin de uygunsa okudugunuz yerli yahut yabancı bilimsel makaleleri paylaşır misiniz?
Yok öyle dusunmedim 54 yaşındayim.Benim zamanimda bu kadar aşı yoktu aşıya karşı degilim bende yaptirdim cocuguma hepsini ama bazen dusunuyorum belli başlı bir kaç ölümcül risk taßiyanlarin harici bu kadar aşıya gerek varmıydı diyeMerak ediyorum yaşınız kaç? Zira ben tüm aşıları olmuşum, sizin zamanınızda olmayip benim zamanimda olan hangi aşılar? (Bu arada kavga etmiyorum, ortam gergin, sizinle kavga ettigimi sanmaniza üzülürüm)
Benim görüşüm de aşılı olan çocukların aşısız olan çocuklardan uzak tutulması. Çünkü o çok korktuğunuz hastalıklar aşılı çocukların kanında dolaşıyo aşısız olanların değil yani aşılı olan çocuklar asıl risk bence .Tamam super isteyen istedigi uygulamayi kabul etsin. Yeter ki asisiz cocuklari asi olanlardan uzak tutsunlar. Bin takla ile korumaya calistigimiz cocuklarimizin tarihe gomulmus hastaliklara maruz kalmasini istemiyoruz yersiz bir salgin sebebiyle. Bunu kabul eden istedigini yapsin zaten cok da umrumda degil.
Oooo ortaokulda anlatiliyor asilarin calisma prensibi. Ogretmediler mi size asi duzeyinde mikroorganizmanin bulastirma etkisinde olmadigini?Benim görüşüm de aşılı olan çocukların aşısız olan çocuklardan uzak tutulması. Çünkü o çok korktuğunuz hastalıklar aşılı çocukların kanında dolaşıyo aşısız olanların değil yani aşılı olan çocuklar asıl risk bence .
Kuşkuda üzerime tanımam, doktorun verdiği ilacı icmesem mi diye baska yerlerden de okurum, sirf karnimdaki bebegime birsey olur mu diye? Egzama kremini sür diyen kadin dogumcuyu dinlemeyip baska kadin dogumcuya soran kadinim ben. Ben okumayı cok severim hanimefendi, size de gercekten okumak istedigim icin yazdim, okudugunuz yabanci bilimsel makaleler eger ingilizceyse (ki baska yabanci dilim yok maalesef) onlari da gonderebilirsiniz yerli makaleleri de gönderebilirsiniz. Gayet tarafsızım, ama karsimdaki kimse bana kaynak sunmadı.Bakın mesajımda da yazdım siz kendiniz birşeyleri tarafsız bir şekilde araştırmadığınız sürece ben buraya ne atarsam atayım karşı çıkacak birşeyler bulursunuz ve emin olun şu hayattaki en iyi araştırmacı kuşkulu bir anneden daha iyi olamaz .
Çocuk aşısız mıydı peki yada çocuklarda kullanılan ilaçları kullanmıyor muyduBunlari hic dusunmuyor bazi saglik kumkumalariher seyi cok biliyorlar. Arkadasimin bebegi menenjit oldu cocuk olumden dondu. Cocugunu oyle goren insan degil 1, 1000 tane asiyi seve seve yaptirir.
Ozel aşıları bilemem arastirmadim, ama geri kalan aşıların tümünü bana yaptirip yaptirmadigini anneme sordum ve bana tüm asilarimi aksatmadan yaptirdiklarini soylediler. Ben de 35 yaşındayım, zaman farkı olabilir belki dediginiz gibi (= tesekkur ederim cevabiniz icin (=Yok öyle dusunmedim 54 yaşındayim.Benim zamanimda bu kadar aşı yoktu aşıya karşı degilim bende yaptirdim cocuguma hepsini ama bazen dusunuyorum belli başlı bir kaç ölümcül risk taßiyanlarin harici bu kadar aşıya gerek varmıydı diye
Nedense bu yan etki görülen çocuklar aslında 1/10000 çok çok daha fazla sizde bunu göz ardı ediyorsunuz çünkü sadece tek noktaya odaklanıp sağınıza solunuza bakmıyorsunuz.Kullandigimiz her ilacin yan etkisi var. Antibiyotik, agri kesici, hormon ilaçları. Risk - fayda gozeterek kullaniyoruz. Aşılarda ayni şekilde. Belki x aşısının ölümcül bir yan etkisi var. Bu yan etki 1/10.000 görülüyor diye geriye kalan 9.999 cocugu riske atmiyorlar. Akrabamin cocugunun beyninde su çiçeği çıktı ve uzun sure hastanede yatti. Asi yaptirmamanin da riskleri var. Gozardi ettiginiz sey bu. Bir bunye aşıyı kaldiracak gucte olmayabilir. Asisiz bir cocuk hastaligi kaldiracak bünyeye de sahip olmayabilir. Hem aşılı hem aşısız cocuk icin belirsizlik soz konusu
Henuz 1 aylikti daha. Iste musibetin nereden gelecegi belli olmuyor. Menenjit asisi donemi gelmemisti maalesef ki. Cok sukur zorla da olsa tedavisi bitti simdi her asisi tamamlaniyor tabi ki. Iste sizin evden cikmayan yenidoganiniz bile hastalanabiliyor.Çocuk aşısız mıydı peki yada çocuklarda kullanılan ilaçları kullanmıyor muydu
Bir tane aşının prospektüsünü okudunuz mu acaba .asinin icinde ne var bilmiyoruz denmis. Ben soyliyeyim bilim var! Cevrenizde cocuk felcli kimse var mi? Ya da kimseyi duydunuz mu? ilac sirketleri vs vs denmis. Asilar ne kadar cok calismadan testten geciyor haberiniz var mi? COVİD asisinin cabuk gelistirilmis olmasi masallah asi karsitlaeinin ekmegine yag surdu. COVİD icin birsey diyemeyecegim cunku influenza virusu asilari zaten influenza virusu surekli evrim gecirdigi icin ne kadar etkili olabiliyor tartisilir.bu yuzden cogu kisi grip asisi yaptirmiyor cunku o yilin virusu deil gecen yilin virusu var icinde. Ama baska asilari da ayni kategoriye sokmak cinayettir! Bu ulke veremden kiriliyordu bi ara. Ya da kizamiktan insanlar oluyordu! Ne hakla bunu diyebiliyorsunuz? Zaten zararli kimyasallar icine konmuyor bile. Thymerosol diye KORUYUCU/raf omru uzatici (hani su paketli gidalarin da icinde olanlardan ) bir kimyasali bile cikarttirdi asi karsitlari asinin icinden milleti korkuta korkuta. Simdi onsuz versiyonlari da var.
Delinin biri kuyuya bir tas atti zamaninda asi otizm yapiyor diye simdi tum dunya cikaramiyoruz. Keske bu enerjiyi otizm neden oluyor onu bulmaha harcasak.
Hadi 1/100 olsun. Isin ozeti 1 kisi icin 99 kişi feda edilmiyor.Nedense bu yan etki görülen çocuklar aslında 1/10000 çok çok daha fazla sizde bunu göz ardı ediyorsunuz çünkü sadece tek noktaya odaklanıp sağınıza solunuza bakmıyorsunuz.
Soru bana değil ama tam da 1 yas aşı zamanımız gelmişken kizamik aşısınin civciv embriyosunda üretildiğini öğrendim. Açıkça yazıyor zaten içeriği. Bilgisi olan arkadaşlar tam olarak çekinmemiz gereken bi durum mu bu civciv konusu? bi açıklama bulamadım bununla alakaliBir tane aşının prospektüsünü okudunuz mu acaba .
Ben suan okudum, aşı yaptirmayacaksaniz, diş macunu, temizlik ürünleri, katki maddeli gida ürünlerini falan kullanmamaniz lazim, hatta bazı ürünler bağırsak temizliğinde bile kullaniliyormus kolonoskopi öncesi, bir gün ihtiyaç hasıl olursa kolonoskopi yaptirmamak lazim demekki. Hatta hasar görmüş karacigerlerin iyileştirilmesi icin kullanilan ürün bile var icerisinde.Bir tane aşının prospektüsünü okudunuz mu acaba .
Diyor ki alerjiniz varsa risk/zarar durumu incelenmeli, yani doktorunuza alerjisi olduğunu söyleyiniz.Soru bana değil ama tam da 1 yas aşı zamanımız gelmişken kizamik aşısınin civciv embriyosunda üretildiğini öğrendim. Açıkça yazıyor zaten içeriği. Bilgisi olan arkadaşlar tam olarak çekinmemiz gereken bi durum mu bu civciv konusu? bi açıklama bulamadım bununla alakali
Teşekkür ederim ama neden insan değil de civciv embriyosu kullanılmış onu merak ettim aslındaDiyor ki alerjiniz varsa risk/zarar durumu incelenmeli, yani doktorunuza alerjisi olduğunu söyleyiniz.
İnsan embriyosu mu kullanılsınTeşekkür ederim ama neden insan değil de civciv embriyosu kullanılmış onu merak ettim aslında
Siz gonullu olup kendiniz embriyo uretip bagislayabilirsiniz tabi ki neden olmasin?Teşekkür ederim ama neden insan değil de civciv embriyosu kullanılmış onu merak ettim aslında
Mevlana zamanininda sinir zıplatmak deyiminin olduğunu sanması... Düşünsenize koskoca Mevlana, z kuşağı gibi; " Sinirim zıpladı bro, bu cahilleri çekemiyorum artık." falan diyormuş.Ya Mevlana'yı rahat birakin artik herkes kafasina gore bir soz yazip bu adamdan alintidir diyor yazik ya