Aşısız bebekler

kendinizden emin tavırlarınızdan etkilenip kaynak istemek için yazacaktım. bize doktorumuz menenjit ve rotavirüs aşılarını yapalım deyince bayağı detaylı araştırdık. birçok yabancı makaleye göz gezdirdik. ama devlet aşıları içinn bunu yapmamıştık. neyde sizin kaynağınız cidden bu mu ? cahil cesareti diyip susuyorum. şok içinde bıraktınız ben. diğer arkadaşında kaynağı face gruplarıydı

Sadece bilginiz olsun diye yazıyorum. Bir tanıdığımız çocucunu daha yeni menenjitten kaybetti maalesef. Şöyle ki aile yoksulluktan dolayı yaptıramamıştı. Burda da bi uye vardı çocuklugunda gecirdigi bu hastalik yuzunden yarı isitme kaybına ugrayan. Boleyngirl' dü saniyorum.

Yine de tercih sizin tabiki!

Yordular... her anlamda

Siz cımbızla benim lafımı cekmissiniz ama bana orda söylenen söze karşılık söyledim o yorumu evet hala egzotik bir yapım var bunu inkar etmycgm ama
Evet 4 fakülte mezunu, tezli yüksek lisans ve doktorali bir öğretmenim İngiltere, İskoçya, almanya sadece bu ülkeleri gördüm sadece. Siz beni epey takip etmişsiniz ama hayatta sizin aklınıza sığmayan şeyleri başaran insanlar var bu hayatta. İnanılmayacak şeyler değil bunlar. Size önerim hasetlik duygusundan kurtulmanizdir bubakis açısı ile bakın hayata.

Kesinlikle çok haklısınız, biz ne dersek diyelim salak olacağız, kafasiz olacagiz, mesela ben az once yine kafasiz oldum, oysaki sadece evimde oturup makarna yiyordum neden oyle oldu bir anda
İşleri güçleri yok sanırım Arkadaslarin benim başka konumu okuyup orda kelimelerimi paylaşacak kadar

Ben nasıl bulup okuduysam siz de bulup okuyun burda ben kimseyi etklyck değilim yaptirin yada yaptrmayin diyerek. Size neden link atayım ki bu kadar lafı sayacak kadar zamanınz varsa arastrn değil mi? Cahilseniz cahilsinizdir ben o konuda bir şey diyemem.
Hayatınızda benim.gibi insanlar olmadığı için kuru sıkı atıyorum diyorsunuz ama rezil olan sizsiniz

Allah sabir versin aileye cok zor. Bizim bir minigimiz de zar zor atlatti anne baba korkuyla takipteler insallah bir hasar kalmaz diye. Menenjit ve rota asilari vs. pahali maalesef keske onlar da ucretsiz olsa iste kimisi imkansizliktan kaybediyor yavrusunu kimisi de boyle kendi egolari icin riske atiyor ne diyeyim. Bir de hasta olan bebegimiz icin sormus ilac kullaniyor muydu menenjit asisi olmus muydu diye. Acik ariyor. 1 aylik bebek sadece anne sutu kullaniyordu ne kullansin

Mesela ben sizin makalelerinizi merak etmistim onu da paylasmadiniz. Adinizi bilmiyorum ki arastirip bulayim. Ne olur paylassaniz sanki bizimle?

Siz ana dilinizi etkin konuşmayı bırakın, doğru yazamıyorsunuz bile. Egzotik yapının ne olduğunu neyi kastettiğini bile anlamamışsınız. Hala daha inkar etmycgm gibi saçma sapan cümleler kuruyorsunuz. Vallahi dahil olduğunuz forumlarda alenen sizinle dalga geçmişler. Nasıl anlamıyorsunuz, nasıl utanmıyorsunuz, nasıl bunu kıskançlik olarak görüyorsunuz inanılır gibi değilsiniz.

Hadi yaa. Size de çok geçmiş olsun, ciddi bir şeyi yoktur umarım

Sizsiniz hanımefendi, yeni uyandım sizin egolarinizla yarışamayacagim. Ben kuru sıkı atmam hanımefendi, yaşarım. Dün makarna yerken kafasiz oldum bugun uyurken rezil oldum vallahi güc toplayıp toplayip mi geliyorsunuz anlamiyorum ki, bir gün biriyle ugrasiyorum diger gun digeriyle.

Doktorun ceza alacağına dair bir kanun var mı ?

Maaş kesintisinin bu sebepten olması mümkün değil. Sizi doğru bilgilendirme yapmamış. Böyle bir kanun yok.
Maaş kesintisi var. Doğru bilgisi olmayan sizsiniz bu konuda.

Maaş kesintisi de problem değil. Sorun toplum sağlığı. Toplum sağlığını etkilediği için de 1. Basamak yani koruyucu hekimlerin hepsi bu konuda bakanlık tarafından sıkıştırılır. Çünkü kendilerinin halkı hastalıktan korumak, koruyamıyorsa erken tanımak, mümkün değilse sekelsiz bir şekilde atlatmak görev ve yetki alanları. Suriyeli göçü ile beraber kızamık ve kızamığa bağlı sekeller görülmeye başlandı ülkemizde. Bu çocuklar ömürleri boyunca bakıma muhtaç olarak kalacaklar. Bir anlık popülerist aslı astarı olmayan Facebook paylaşımları yüzünden cezasını el kadar bebeklerin çekmesini benim gönlüm el vermiyor.

Benim annem menenjit geçirdi, hayatı mahvoldu; dolayısıyla bizim de hayatımız çok zor geçti, belli bir yaştan sonra anneme anne olan ben oldum. Keşke aşısı olsaydı da biz bunları yaşamasaydık. Neredeyse ergen yaştan beri tek bacağı felçli kaldı, beynine şant takıldı. Şimdi yaşlandı ağır aksak yürüyor. İnanın hayatta kalan da çok parlak bir hayat yaşamıyor. Cahillikleri sadece kendilerini etkilese umrumda bile olmaz;ama olan çocuklarına oluyor. Şu kaynaklara argümanlara bak, meczupluğa bak; sadece gülüyorum. Bu insanlar toplumdan tecrit edilmeli. Bu cahillik hepimizin hayatını etkiliyor.

Tam olarak budur hassasiyetimizin nedeni. Doktorlar uzerindeki sorumluluk ve yaptirimlari bilmiyorum saglikci degilim ama bu guruh karsisinda sac bas yolduklarini biliyorum. Konuyu acan da asi karsiti doktor arayisiyla acmis konuyu. Benim icin organ mafyasiyla calisacak cerrah aramaktan farksiz ya neyse.

Cok sukur bizce ucuz atlatti daha aylar var tabi emin olmak icin ama o ailenin cektigini ben bilirim.
Çok geçmiş olsun. Hayatını ilaçlara borçlu biri olarak insan nasıl bilimden taraf olmaz anlayamiyorum. Kimse dini yorumla gelmesin rica ederim. Ben işin tedbir tarafından bahsediyorum. O tedbiri almasam hayatta olma şansım yok. Bir gün düşman gördükleri aşıya, ilaca, bilime muhtaç olurlarsa anlayacaklar.

Canım kuğum hiç bilmiyordum bunu. Çok üzüldüm, şifalar diliyorum annene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…