Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de sarmısak yutmaktan öbür tarafa gideyazdım. Tansiyon düşüklüğü ile birkac hafta süründükten sonra, burayla öbür taraf arasındaki ışığı da görünce her bitki herkese yaramıyor deyip uzun süre sarımsağı eve sokmadım korkudanEklem ağrılarına iyi geldiği söylenmiş akşamdan suya koyup sabaha içerdi
Sonra sabah programlarında bu bahsedildi fakat sürekli kullanımda tansiyon yükselttiğini söylediler
Adam o ara 6 aydır ilaç kullanıyordu. Benim jetonum düştü tabi
O mereti bıraktı ilaç fazla geldi ilacı kesti hiç problemi kalmadi
Kuzenimiz aynı kişi olmasın sakınEvet çok ısrarcılar hemşireler. Benim doktorum sormuyor bile bilmiyorum yani karışmak ne kadar doğru. Benim kuzende 3.çocuğuna yaptırmadı onu da arıyorlardı sürekli sanırım imza attı en son gidip istemiyorum diye
Ben de sarmısak yutmaktan öbür tarafa gideyazdım. Tansiyon düşüklüğü ile birkac hafta süründükten sonra, burayla öbür taraf arasındaki ışığı da görünce her bitki herkese yaramıyor deyip uzun süre sarımsağı eve sokmadım korkudan
O makale geri cekildi dergi tatafindan cunku adam sonuclarla oynamis yalan yazmis bildiginiz. Delinjn biri kuyuya tas atti yani. Adamin doktorlugunu elinden aldilar. Simdi gidip somali topluluklarinda konusmalar yapiyor amerikada.Zamaninda teorilerini merak edip facebook grubuna katıldım. Beni sonradan attılar tabi
Argumanlarini soyleyeyim size kizlar. asilardan birisinin prospektüsünü paylaşmışlar. Icindeki bilmem ne maddesi beyni etkileyen bir madde, o madde otizm yapabiliyormuş. Aşı oldugu icin otizm olan var mi bilmiyorum bu bir.
Ikincisi ise birtane uyduruk makale bile oldugu belli olmayan yazi. Ne kaynagi var ne birsey. Ekran görüntüsü ya da copy paste olarak kısmen paylasilmis.
Gercek olabilir mi arkadaslar sacmalamayin artik? Dusunsenize minimum 20 sayfa olan Ingilizce ve tıbbi terimlerle dolu olan bir makaleyi kaçımız çevirip okuyabiliriz? Hadi diyelim cevirdik orada tibbi birsuru terim var, tek tek ne anlama geldigine mi bakacagiz birde? Hem cevirip hem etken maddelerin islevlerini ogreneceksem yarin Çapanın gururu Ayşem olarak beni işe alsinlar
O makale geri cekildi dergi tatafindan cunku adam sonuclarla oynamis yalan yazmis bildiginiz. Delinjn biri kuyuya tas atti yani. Adamin doktorlugunu elinden aldilar. Simdi gidip somali topluluklarinda konusmalar yapiyor amerikada.
Geçmiş olsunbiz kendimize teşhis koyup tedavi edeceksek doktorlar diplomaları yırtsın o zaman, boşuna 6 yıl dirsek çürütüyorlar.Alternatif tibba ben de karşı değilim. Daha dün buradan böyle bir ricam oldu. Ama gördüm ki herkesin farkli farkli fikri var. Herkes ninesinden gördüğünü duyduğunu yazıyor. Yanlış bir şey yapmayayım dedim doğruca doktora gittim. Iyi ki de gitmişim. Bambaşka bir şey çıktı hastalık. Kendi bildigimi okusam teşhisimi kendim koyup alternatif tedaviyi ana tedavi olarak uygulasam iyileşemeyecektim. Şimdi ilacımı alıp bitki çayı içiyorum. Faydasını inkar etmem ancak tedavi eden ilaçtir. Bunun bilincinde olmak gerek.
9. Ay asisi kizamik, kizamikcik ve kabakulakta etkili hanimefendi. O bazi sehirlerde gecen yillara kadar sorun olmayan bu hastaliklar asi yaptirmayanlar yuzunden cocuklari tehdit altinda birakiyor su an.Arkadaşlar ben bütün aşıları yaptırdım. 9.ay aşısı ne bilmiyorum ama yeni gelmiş. Bazı şehirlerde yaptırmıyorlarmış. Ne olduğu hakkında fikri olan varmı
Konu sahibi imza verince aşı yaptırmayabilirsiniz. Ama çok çok çok iyi düşünün.
Ozaman yaptırmak lazım. Teşekkğr ederim9. Ay asisi kizamik, kizamikcik ve kabakulakta etkili hanimefendi. O bazi sehirlerde gecen yillara kadar sorun olmayan bu hastaliklar asi yaptirmayanlar yuzunden cocuklari tehdit altinda birakiyor su an.
9. Aydaki aşı aslında 12. Ay aşısi fakat, aşısizlar arttığı için (suriyelilerde aşısiz) o asiyi 9. Aya almislar 12. Aydakilerden ayırıp.Arkadaşlar ben bütün aşıları yaptırdım. 9.ay aşısı ne bilmiyorum ama yeni gelmiş. Bazı şehirlerde yaptırmıyorlarmış. Ne olduğu hakkında fikri olan varmı
Konu sahibi imza verince aşı yaptırmayabilirsiniz. Ama çok çok çok iyi düşünün.
Ya bakin kimse gerekli olmasa o kadar masrafa ve ugrasa girip de bu asilara para ve is gucu ayirmaz. Inanin devletin bizi zehirlemeye calistigi falan yok her sey cocuklari olasi zararlardan korumak icin. Aile hekiminizin programina uyun onlar takibini cok iyi yapiyorlar bebeklik asilarinin.Ozaman yaptırmak lazım. Teşekkğr ederim
Siz nasil okuyabildiniz? Hemsireler direkt cikarip getiriyor da asiyi. Nasil becerdiniz?Bir tane aşının prospektüsünü okudunuz mu acaba .
aşı yaptirmadigi icin felc geciren cocuklar varKimseyi riske attığımı düşünmüyorum. Herkes kendi çocuğu için en iyiyi ister. Bu bana göre böyle. Ben nasıl yaptıranlara saygı duyuyorsam benim gibi düşünenlere de aynı şekilde yaklaşılmalı.. Ayrıca zorunlu aşı yok.
Fikrinizi biliyordum gayet de güzel anlatmssnz ama ben de bu şekilde anlatinca. 1 2 ve 3er günlük ban verdiniz. Bu konuya daha yazmayacgm ama siz bu konu açılınca taraflı davrandığınızi düşünüyorum.Geçmiş olsunbiz kendimize teşhis koyup tedavi edeceksek doktorlar diplomaları yırtsın o zaman, boşuna 6 yıl dirsek çürütüyorlar.
Başından beri dediğim gibi çocuğuna aşı yaptırmak istemeyen kendisi bilir, ben kızıma bebekken o yıllarda aşı takviminde olmayan aşıları dahi yaptırdım, hatta hatta benden önceki 2 nesilde o kadar çok çocuk felci vakası varmış, ki çevremde gördüğüm bir sürü insanın ayaklarında aksama vardı biri de benim ninemdi, çocuk felcinden korkuma kızıma aşı takvimi dışında da defalarca çocuk felci yaptırdım, kızım aşılardan otizm olmadı, aşılara bağlı bir hastalığı yok, aksine bir dönem eksik doz yapılan kızamık aşısı sebebiyle binlerce çocuk sspe hastalığına yakalandı, ki tek doz uygulamasının olduğu yıllarda kızım bebekti tek doz değil çift doz yaptırmıştım, o dönemlerde tek doz aşılı bir sürü sspe‘li yavrucuğun ailelerinin isyanını görünce hem üzülmüş hem de iyi ki çift doz yaptırdım diye şükretmiştim.
Bugün çocuk felci, çiçek gibi hastalıklar yoksa aşılar sayesinde yok, ki çocuk felci aşı karşıtlığı nedeniyle yeniden hortlamış.
Kaldı ki özellikle bizim coğrafyamızda bulunan ülkelerdeki bize de sıçrayan aşı karşıtlığı sebebiyle tekrar artan çocuk hastalıkları, oralardan göç edenler sebebiyle bizim çocuklarımızı da bulaşıyor, bir ara kızamık vakaları artmıştı.
Pakistan'da aşı karşıtı fetvalar artınca çocuk felci hortladı
Pakistan 2022 başında, 2021’i çocuk felci vakasının olmadığı yıl olarak kutladı. Ancak, Afganistan ile birlikte ‘hastalığın hala var olduğu son iki ülke’ olarak sınıflandırılan Pakistan’ın bu başarısı uzun sürmedi.turkish.aawsat.comOnlara kalsak birçoğumuz hayatta olmayacaktı! İşte aşı karşıtlığının tarihçesi...
'Aşı diye beynimize çip takıyorlar... Hepimizi robotlaştıracaklar... Bizi kısırlaştıracaklar...' Komplo teorileri bitmek bilmiyor. Hayal gücünü zorlayan...www.hurriyet.com.tr
Ben de önceleri aşıya temkimliydim. Kizim icin mr çektirmeye gittigim zaman menenjit geçiren asi karşıtı ailesi yuzunden sakat kalan bir bebek gordum. Emin olun o görüntüyü görmek istemezsiniz. Aslinda bu tarz düşünceleri xocuk üzerinde uygulayan ailelerden o cocuklaein alınıp devlet korumasına verilmesi gerektiğini düşünmekteyim.Merhaba arkadaşlar , Konya’da bebeklere aşı yaptırmak için baskı yapmayan ya da çok iğne ilaç taraftarı olmayan doktor var mı yardımcı olur musunuz? Ben aşı yaptırmak istemiyorum çocuğuma ve bu konuda polemiğe girmek de istemiyorum, bildiğiniz bir doktor varsa paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler