Aşısız bebekler

WHO bildiniz mi? World Health Organization. Neydi sade hayat dergisi miydi hah işte ona benzemez.
Buyrun bu kızamık için;
"Dünya genelinde, her gün aşıya ulaşamayan, 380 çocuk kızamıktan ölmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından; gerçek vaka ve ölüm sayılarının bildirilen sayılardan yaklaşık 10-50 kat daha fazla olduğu tahmin edilmektedir."

---

SSPE Hastalığı Nedir?

SSPE, santral sinir sisteminin kalıcı kızamık virus enfeksiyonu nedeni ile oluşan ilerleyici kronik ensefalitidir.Genellikle, kızamık hastalığının geçirilmesinden 7-10 yıl sonra görülmektedir.SSPE hastalarında moleküler tanı yöntemleri ile yapılan incelemelerde de hastalığa neden olan kızamık virüsü gösterilmiştir.

Kızamık aşısı SSPE’ye neden olmaz.

SSPE sıklığının kızamık enfeksiyonunun yaşamın erken dönemlerinde geçirilmesiyle yükseldiği bilinmektedir.

Kızamık Hastalığından Korunma Yolları Nelerdir?

Hastalıktan korunmanın tek yolu aşılamadır.

Bu sorumun cevabı değil ama neyse
BIldiginiz burada asli astari olmayan seyleri savunuyor ama kendisi ne olur ne olmaz diye asi yaptirmis. Vazgectim burada yaptirmamayi savunup gercekten asi yaptirmayan hanimlar daha samimi. Tutarlilar en azindan inandiklarinin pesinden gidiyorlar. Boylesi en fenasi

Buyrun çocuk felci; diyor ki "geri dönüşü yok" diyor ki "tedavisi yok"

Çocuk Felci (Poliomyelit) Hastalığından Korunma Yolları Nelerdir?

Hastalıktan korunmanın tek yolu aşılamadır. Çocuk felcinin iki farklı aşısı mevcuttur. Biri ağızdan iki damla şeklinde yapılan Oral Polio Aşısı (OPA=Canlı Aşı), diğeri koldan kas içerisine yapılan İnaktif Polio Aşısı (İPA=Ölü Aşı)’dır. Ağızdan iki damla halinde yapılan aşı virüsün sindirim sisteminde bağırsaklardan kana karışarak hastalık yapmasını önler, koldan yapılan aşı ise kanda virüse karşı koruyucu maddelerin oluşmasını sağlayarak, iki yönlü ve çok güçlü bir korunma sağlar. Bu çift yönlü koruma uygulaması aynı zamanda, kişilerin biribirlerine virüsü bulaştırmasını da engelleyerek tamamen etkisiz hale gelmesini yok olmasını sağlamaktadır.

Çocuk Felci (Poliomyelit) Hastalığının Tedavisi Nasıldır?

Çocuk felci hastalığının ne yazık ki bilinen bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Hastalığa yakalandıktan sonra ortaya çıkan felçlerin geri dönüşü söz konusu değildir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları ön plana çıkmaktadır. Ancak bazı ortopedik ve rekonstrüktif cerrahi yöntemlerle düzeltmeler yapılabilir.

Bosuna bunlari boyle paylasiyorsunuz. Siz diyorsunuz WHO onlar diyor sade hayat dergisi

Anne aşısızsa ve hastalığı geçirmemişse anne sütü ne sekilde koruyacakmış bebeği bir de onu açıklar misiniz? Bende bağışıklık yoksa bebeğimde nasıl olacak?

Nefesim kesiliyor kendimi anlatamamaktan...
Cok iyi anliyorlar hanimefendi. Burada anonim olmanin verdigi rahatlikla istediklerini yazip geri cekiliyorlar. Bakin sonuncu da hiiiiic desteklemiyor hatta bize koyun bile demis ama emin olamadigi seyler varmis asi yaptirmis cocuguna.
Bizzat bana icerik cahili demis. Kimya muhendisiyim dedim cekincelerinin ne oldugunu merak ettim niye asi yaptirdigini 2 kez sordum cevap yok ama

ya ne diyosunhz Allah aşkına bunlar nasıl kafalar ya, nerden çıkardınız yetişkinken geçirdiğini çocukken olmuş zaten onu da normal bir şey olarak yazdım. Benim burda bahsetmek istediğim şey evet onunda zararı olabilir olmamanında. Ben bunu uygun gördüm. Siz ne yaparsanız yapında yani bir aşı konusunda bu kadar çirkefleşmek saçmalamak bana mantıklı gelmiyor burda iki kelime düzgün şeyler yazıyorsunuz ne geçerliliği var pardon sizin kaynaklar dünyaca onaylanmış bakanlar vs vs çıktığı içinmi bu özgüven. Of sıkıldım gerçekten ya sırf kadına yüklenmişsiniz diye bir yazayım dedim. Millet canıyla uğraşır bizde birbirimizle ne harika bir insanlarız valla helal

Ekteki fotoğraf tüp bebek merkezinin benden istediği testlerden bir tanesi, neden bu test istenir? Neden pozitif çıkmalıdır? Çünkü bağışıklık olmayinca asagidakiler oluyor.

Kızamıkçık hastalığından korunmak neden önemlidir?

Kızamıkçık hastalığından korunmak; gebelik döneminde geçirildiğinde konjenital kızamıkçık sendromuyla sonuçlanması nedeniyle önemlidir.Dünyada her yıl 100 bin bebek konjenital kızamıkçık sendromu ile doğmaktadır. Doğan bebeklerin kalp rahatsızlığı, katarakt ve körlük, ciddi zekâ geriliği gibi ağır sekeller ile dünyaya gelmesine neden olmaktadır.

Konjenital Kızamıkçık Sendromu Nedir?

Doğumsal kızamıkçık sendromu, hamileliğinin ilk üç ayında kızamıkçık hastalığı geçiren kadınların doğurduğu bebeklerin yüzde 90 kadarında görülür. Dünyada, her yıl bu şekilde 100 bin bebeğin doğduğu tahmin edilmektedir.

Doğumsal kızamıkçık sendromu; ağır kalp hasarı, sağırlık, beyin hasarı ve katarakt gibi doğumsal sakatlıklar neden olur.

Tam bir tedavisi bulunmamaktadır.

Kızamıkçık Hastalığından Korunma Yolları Nelerdir?

Hastalıktan korunmanın tek yolu aşılamadır.

Eklentiler

• Screenshot_20230222_234000_Chrome.jpg
    33,1 KB · Görüntüleme: 46
Ben cirkeflesmedim bir kez daha okuyun bence. Dogrudan cahil ve koyun diye kim hakaret etmis. Zaten o hastaliklar cocukluk doneminde gecirilmeli ve evet tekrar soyluyorum insanlar boyle onlemsiz giderlerse cok kisi bos yere ölecek ya da sakat kalacak. Tipki asi oncesi oldugu gibi.
Bu arada yazdigimiz iki kelime duzgun seyden niye bu kadar rahatsiz oldunuz anlamadim?

Genel bir tabir kullandım artık size yönelik değil sadece. Evet ileride her şey çıkar meydana zaten. Biz yinede bence masum çocuklar için daha düzgün yorumlar dualar yapabiliriz dimi? Kalkıp aşı yaptırmadım diye kiii bunu hiç biriniz bilemezsiniz çocuğumu riske attığımı düşünebilirsiniz bende aynı şeyi sizler için düşünüyorum, ama kalkıp ay çocuklara aşı yaptırdınız zehirledini saçma sapan şeyler söylemiyorum dimi? O zaman sizde artık sessiz olun bence

Goruyor ve artiriyorum. Plansiz bir gebelikse bile hemen kizamik antikoruna bakmak zorunda doktor. Eger bu konuda zaafiyeti varsa ihmalkarliktan ceza bile yiyebilir.

Ben zaten cocuklarin saglikli yasam haklarini gozettigim icin konusuyorum. Ayrica bahsettiginiz dua zaten kabul olmus ki allah insanlara akıl ve bunu insan yararina kullanabilme becerisi vermis. Bunu inkar etmek nankorluk olmasin sakin?

Ayrıca her çocuk aynı olamaz ya gerçekten yeter. Yeğenim kaç senedir engelli aşılar vücudunda reaksiyon göstererk defalarca havale geçirdi ve yanlış tedaviler sonucu her şey berbat oldu. Bişeyleri savunmuyorum herkes kendi doğrusunu yaşasın madem ama insanlarıda kırmadan ya da yargılamadan konuşmayı öğrenin, ne yani kimya okudu diye arkadaş aşılar hakkında vahiy falanmı indi tövbe haşa bu kadar savunuyor, mütevazi yaklaşıp mesleki egosunu tatmin ediyor

Ben zaten cocuklarin saglikli yasam haklarini gozettigim icin konusuyorum. Ayrica bahsettiginiz dua zaten kabul olmus ki allah insanlara akıl ve bunu insan yararina kullanabilme becerisi vermis. Bunu inkar etmek nankorluk olmasin sakin?
Evet, kullanmakta akıl kullanmamakta. Bilinçli bir şekilde çocuğun vücuduna yüklü miktarda civa olması kimse için sıkıntı teşkil etmiyor? Ama aynı kişilerin çocuğuna aman farklı bir gıda verilse su içirilse ayy hayırr ay napıyorsun zararlı derbende bunu anlamıyorum. İnsan bu kadar da egolu olmaz kardeşim ya ne savunuyorsun ya git avukat ol bari ya ilaç şirketleri bile siizin kadar savunmuyor artık

Biliyorum konusacagim tabi ki. Isin egitimini almamis bunca insan rahat rahat konusurken isin mutfagini bilen ben mi konusmayacagim?

Ben cocuguma butun aşıları yaptirmistim ama yaptirmayanlarada saygi duyarim.Aslinda bizim cocuklugumuzda çok az aşı olduk bilmiyorum belki eskisi dogruydu kabakulak gecirip bagisiklik kazaniyorduk.Aşı yaptiranlar yaptirmayan üç beş kişi yuzunden niye tehlikede oluyorlarki zaten onlari cocuklari aşılı oldugu icin birsey bulaşmaz.

Size kucuk bir tavsiye ellerimizle kirlettigimiz bu dunyada bu kadar steril kalmak istiyorsaniz gaz maskesi ile gezin. Havanin durumunu bilseniz nefes almamaniz lazim.

Goruyor ve artiriyorum. Plansiz bir gebelikse bile hemen kizamik antikoruna bakmak zorunda doktor. Eger bu konuda zaafiyeti varsa ihmalkarliktan ceza bile yiyebilir.
Ulen bir cocuk yapmaya uğraştım (ki Allaha şükür nasip etti Rabbim ve suan gebeyim) bir don rengim kaldı doktorun bakmadığı, akla hayale gelebilecek tüm testleri yaptırdım, hani oradan arastirdim buradan okudum diyorlar ya gecelerce gunlerce arastirdim, okudum uykularim kacti, ne sağlıklı olur ne sagliksiz olur, ben ne yapmalıyım, eşim ne yapmalı. Sonra bir bakıyorum birileri "aşı hölölöy" diyor ben diyorum "toplum bagisikligi, benim cocugumu riske atiyorsunuz" onlar diyor alüminyum. Biri de karşıma çıkıp düzgün bir argüman sunmadı ki inanayım, ikna olayim da ben de doğacak bebeğime aşı yaptırmayayim. Varsa yoksa, cahil, koyun, kafasiz, he he sensin, siz en iyisini biliyorsunuz ya, saygi da saygi. Yahu bekledigim tek şey bir bilimsel gerçek.

Biliyorum konusacagim tabi ki. Isin egitimini almamis bunca insan rahat rahat konusurken isin mutfagini bilen ben mi konusmayacagim?
Konuşmanın bir adabı vardır dimi. Bu kadar körü körüne konuşmayı anlamıyorum. Ayrıca madem aşılısınız niye korkuyorsunuz ki aşılı çocuklara daha ne olur korunuyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…