Asi yaptiranlara saygi duyun bi zahmet sayemizde suru bagisikligi gelisiyo. Ama biz yaptirmayanlara duyamiyoruz. Piyasadan kalkan hastaliklar asisiz insanlar sayesinde yeniden gundemde. Bi oba kurulsa da hep bir yasasaniz keske. Izole sekilde. Kendi.icinizde cozerdiniz bu mevzuyu asi karsitlari olarakKimseyi riske attığımı düşünmüyorum. Herkes kendi çocuğu için en iyiyi ister. Bu bana göre böyle. Ben nasıl yaptıranlara saygı duyuyorsam benim gibi düşünenlere de aynı şekilde yaklaşılmalı.. Ayrıca zorunlu aşı yok.
Sorun bu zaten 3 5 kisi degiller kanserden hizli yayiliyor bu dusunceler. Doktorlar en az iki yıldir bu konudaki salgin riskinin yuksekliginden korkuyorlar. Asili cocuklar azinlik oldugunda asinin koruyuculugu yeterli gelmeyecek. Keske gelse.Ben cocuguma butun aşıları yaptirmistim ama yaptirmayanlarada saygi duyarim.Aslinda bizim cocuklugumuzda çok az aşı olduk bilmiyorum belki eskisi dogruydu kabakulak gecirip bagisiklik kazaniyorduk.Aşı yaptiranlar yaptirmayan üç beş kişi yuzunden niye tehlikede oluyorlarki zaten onlari cocuklari aşılı oldugu icin birsey bulaşmaz.
Bence onu bana değil kendinize söylemelisiniz, hatta söylemişsiniz.. ellerimizle kirlettiğimiz dünya? Sence her şey normalmi. Eski hastalıklar yok peki yeni hastalıklar niye bunları göz ardı ediyorsunuzSize kucuk bir tavsiye ellerimizle kirlettigimiz bu dunyada bu kadar steril kalmak istiyorsaniz gaz maskesi ile gezin. Havanin durumunu bilseniz nefes almamaniz lazim.
Niye korkuyorsunuz aşınızdan emin değilmisiniz?Asi yaptiranlara saygi duyun bi zahmet sayemizde suru bagisikligi gelisiyo. Ama biz yaptirmayanlara duyamiyoruz. Piyasadan kalkan hastaliklar asisiz insanlar sayesinde yeniden gundemde. Bi oba kurulsa da hep bir yasasaniz keske. Izole sekilde. Kendi.icinizde cozerdiniz bu mevzuyu asi karsitlari olarak
Zaten edebimi bozmadan konusuyorum ki. Asililar niye tedirdin sorunuzun cevabini da verdim az once baska bir uyeye.Konuşmanın bir adabı vardır dimi. Bu kadar körü körüne konuşmayı anlamıyorum. Ayrıca madem aşılısınız niye korkuyorsunuz ki aşılı çocuklara daha ne olur korunuyor işte
Merak ediyorum yaşınız kaç? Zira ben tüm aşıları olmuşum, sizin zamanınızda olmayip benim zamanimda olan hangi aşılar? (Bu arada kavga etmiyorum, ortam gergin, sizinle kavga ettigimi sanmaniza üzülürümBen cocuguma butun aşıları yaptirmistim ama yaptirmayanlarada saygi duyarim.Aslinda bizim cocuklugumuzda çok az aşı olduk bilmiyorum belki eskisi dogruydu kabakulak gecirip bagisiklik kazaniyorduk.Aşı yaptiranlar yaptirmayan üç beş kişi yuzunden niye tehlikede oluyorlarki zaten onlari cocuklari aşılı oldugu icin birsey bulaşmaz.
Muhatabim siz misiniz konu sahibini alintiladimNiye korkuyorsunuz aşınızdan emin değilmisiniz?
Hunharca uremeyi birakacaksiniz o zaman. Dunya nufusu bu kadar kalabalikken katki maddesi ve dogaya mudahale olmadan aç kaliriz cunku. O yuzden hem cogalip hem de niye her sey katkili diyen insanlar sadece fazla romantikler.Bence onu bana değil kendinize söylemelisiniz, hatta söylemişsiniz.. ellerimizle kirlettiğimiz dünya? Sence her şey normalmi. Eski hastalıklar yok peki yeni hastalıklar niye bunları göz ardı ediyorsunuz
Beni niye alıntılıyorsunuz hanimefendi? Veni hanım kimya mühendisi en son ona sallıyordunuz oradan devam edin.Konuşmanın bir adabı vardır dimi. Bu kadar körü körüne konuşmayı anlamıyorum. Ayrıca madem aşılısınız niye korkuyorsunuz ki aşılı çocuklara daha ne olur korunuyor işte
Asinin ancak toplumun geneline uygulandiginda etkili oldugunu biliyoruz cunku. Bu yuzden asi yaptirmayanlara tepkimiz. Bunca konusmadan sonra hala bunu sormussunuz uzdunuz beni.Niye korkuyorsunuz aşınızdan emin değilmisiniz?
Bilimsel gercek isteyen kisi sana asi yapan hemsireden asi prospektusunu iste oku al sana bilimsel gercek icinde yazanlari ve olebilir ibaresini kabul ediyorsan vur çocuğuna yok etmiyorsan buyur yanimizaUlen bir cocuk yapmaya uğraştım (ki Allaha şükür nasip etti Rabbim ve suan gebeyim) bir don rengim kaldı doktorun bakmadığı, akla hayale gelebilecek tüm testleri yaptırdım, hani oradan arastirdim buradan okudum diyorlar ya gecelerce gunlerce arastirdim, okudum uykularim kacti, ne sağlıklı olur ne sagliksiz olur, ben ne yapmalıyım, eşim ne yapmalı. Sonra bir bakıyorum birileri "aşı hölölöy" diyor ben diyorum "toplum bagisikligi, benim cocugumu riske atiyorsunuz" onlar diyor alüminyum. Biri de karşıma çıkıp düzgün bir argüman sunmadı ki inanayım, ikna olayim da ben de doğacak bebeğime aşı yaptırmayayim. Varsa yoksa, cahil, koyun, kafasiz, he he sensin, siz en iyisini biliyorsunuz ya, saygi da saygi. Yahu bekledigim tek şey bir bilimsel gerçek.
Ya bumu gerçekten tek gerekçesi inanamıyorumAsinin ancak toplumun geneline uygulandiginda etkili oldugunu biliyoruz cunku. Bu yuzden asi yaptirmayanlara tepkimiz. Bunca konusmadan sonra hala bunu sormussunuz uzdunuz beni.
Kanser olursaniz bir gun kemoterapi almayin sakin. Cunku henuz kanserli hucreyi tespit edip ona saldiracak kadar islevsel bir ilac kullanilmiyor. Bir nevi toplu temizlik oluyor. Aman diyeyim bu mantikla tercih edeceginizi sanmiyorum cunku.Bilimsel gercek isteyen kisi sana asi yapan hemsireden asi prospektusunu iste oku al sana bilimsel gercek icinde yazanlari ve olebilir ibaresini kabul ediyorsan vur çocuğuna yok etmiyorsan buyur yanimiza
E ne olacakti daha baska? Saglam meyveleri curutecek kuflu meyveyi kim posetten atmak istemez?Ya bumu gerçekten tek gerekçesi inanamıyorum
Ya Mevlana'yı rahat birakin artik herkes kafasina gore bir soz yazip bu adamdan alintidir diyor yazik yaCahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana ya da yazık olur adabına. Hz. Mevlâna
Konuşmada artık beni seçmezseniz sevinirim herkese hayatında sağlık ve başarılar.
Ya siz başınız ağrıdığında içtiğiniz ağrı kesicinin yan etkilerini bilseniz evinize sokmazsınız ama hiç şu tabirleri duydunuz mu?Bilimsel gercek isteyen kisi sana asi yapan hemsireden asi prospektusunu iste oku al sana bilimsel gercek icinde yazanlari ve olebilir ibaresini kabul ediyorsan vur çocuğuna yok etmiyorsan buyur yanimiza
Hımmmm sizin bana yaptığınız şey gibi, ben de diyorum nereden tanıdık geldi... sizli bizli konuşan ben ölüsüne dirisine düz gidiyordum neredeyse de işte adabıma yazık olmasin diye sustum, bir de şey var biliyor musunuz?Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana ya da yazık olur adabına. Hz. Mevlâna
Konuşmada artık beni seçmezseniz sevinirim herkese hayatında sağlık ve başarılar.
Merhaba düşüncenize katilmasamda saygi duyuyorm fakat aşi yaptirmak istemiyorum derken özel aşilardan mi bahaediyorsunuz yoksa devletinde karsiladigi ve zamaninda hepimizin oldugu asilardan mi o kismi tam anlayamadim aydinlatirsaniz sevinirimMerhaba arkadaşlar , Konya’da bebeklere aşı yaptırmak için baskı yapmayan ya da çok iğne ilaç taraftarı olmayan doktor var mı yardımcı olur musunuz? Ben aşı yaptırmak istemiyorum çocuğuma ve bu konuda polemiğe girmek de istemiyorum, bildiğiniz bir doktor varsa paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler