Aşırı kıskançlığımın üstesinden gelemiyorum.

Kesinlikle hastasınız. Kardeşime baktın nasıl iğrenç bir düşünce? Bana eşim böyle dese öldürürüm. Iyy iğrenç. Şaka mısınız gerçek mi? Nasıl öyle bir şey düşünebiliyorsunuz? Nasıl bir ortamda büyüdünüz acaba?

Psikolog şart

çok teşekkürler

Canım öncelikle gerçekten Allah yardımcin olsun zamanla geçiyor bu durum ama destek şart.seni çok iyi anlıyorum.ben kardeşimden kıskanmasam da yakinlarimizdan kıskanıyordum ve artık hiçbir yere beni götürmez olmuştu.
Biraz destek biraz düşünce biçimini değiştirirsen geçer.
Bazı yazılanları okudum hani derler ya başına gelmeyen bilmez aynen öyle.kiyamam ya içtenlikle samimi paylaşılmış konu ve konu sahibi rahatsız zaten ki fikir istiyor.neden hincinizi size zararı olmayan insanlardan alıyorsunuz bu nasıl bir psikolojidir anlamadim gitti.

Canım kıskançlık deyip üstünü örtme bu hastalık. Tedavi Alman gerek. Burada yazdıklarını doktora anlatırsan bi yol çizer. Bak mesela kıskançlık hangi durumlarda yapılır ya da ben neleri kıskanırım bir kaç tane yazayım. Göreceksin senin ki kıskançlık değil takıntı hastalık.
Mesela nişanlım (hiçbir şekilde akraba olmayan) bir kadınla dokunarak temas kurarak laubali şekilde şakalaşırsa konuşursa
Gece 10 da alakasız Bi konuda aciliyeti olmadığı halde kız arkadaşıyla konuşursa. Sosyal mecralarda sürekli takip edip beğenir yorum yazarsa.
Vb durumlarda kıskanırım. Ama akrabalar falan yok kafanı sağa çevirdin orda kadın vardı bunlar normal değil

Bu durumunuzun altında yatan psikolojik etkeni anlamanız icin psikologa gitmeniz gerekir. Hangi duygu durumları bunu yasamanıza yol açıyor, gecmiste yasadiginiz durumlar vs psikolog bunları çözer..

Aman yarabbi valla destek şart, iyi koşa koşa kaçmamış sizden. Ama zaman ilerledikçe tahammül azalır, hep böyle alttan alınacağınızı sanmayın ve vakit kaybetmeden psikolog yolunu tutun

Bu kadar ağır hastaysanız tedavi olun. Vaktim yok diye bir şey yok. Hastasınız işte. Evlenmeye de kalkmayın bu kafayla. Mutlu bir evliliğiniz olmayacağı belli şimdiden. Başkasının da başını yakmayın. Tedavi olmayacaksanız da o adamın kendisi için bu evliliği bir kez daha düşünmesini ve ayrılmasını temenni ederim, nasıl olsa pişman olacak, bari baştan hayatını yakmasın.

Bazı hanımlar çok sert yorum yapmış okurken ben üzüldüm kim bilir konu sahibini nasıl kırdınız. Kız zaten normal olmadığının farkında ve bu durumu aşmak için akıl istiyor. Böyle üstüne gitmenin ne anlamı var ki?

Konu sahibi, ben de kıskancım maalesef. Kıskançlık karşımızdaki insanı yıpratıyor evet ama en çok bizi yıpratıyor aslında. Kendimize eziyet ediyoruz böyle yaparak. Kıskançlık devreye girince mantık devreden çıkıyor. Sevgilim beni böyle sapıkmışım gibi yargılasa ne hissederdim? Erkek kardeşine bakmakla suçlasa ne hissederdim? Empati yapmalıyız böyle durumlarda. Yürürken etrafı “ooo ne yakışıklı adamlar var ya heyt be şuna bak” diye kesmiyoruz. Karşımızdaki insanı neden bunu yapmakla suçluyoruz?

Eski sevgilinizin baldızım fena muhabbetleri mide bulandırıcı. Ama ne oldu? Bir şekilde ayrıldınız. Bu zihniyetteki insan kendini belli ediyor zaten iş yürümüyor bir yerden sonra. Normal bir insan sizin kardeşinizi beğenmez çünkü ona o gözle bakmaz. Kardeşi gibi görür. Karşınıza kötü biri çıkmış sadece.

Sevgilinize güvendiğinizi siz de biliyorsunuz. Yoksa neden evlilik düşünesiniz? Kendinize sürekli bunu hatırlatın. Size iyi davranıyor, değer veriyor, güveniyor. Karşılığında kıskançlığı mı hak ediyor? Zamanla güveniniz artacak zaten. Bu kıskançlıklarınız aklınıza gelince gülüp geçeceksiniz. Şimdi de hayatı kendinize zehir etmeyin.

Geçen sefer başıma gelen şey yine gelmesin diye dip not ekleyeyim Konu sahibinin kardeşini kıskanmasını tabii ki doğru bulmuyorum ama konu sahibi bile doğru bulmazken kızın gözüne bunu sokmam çok gereksiz olur. Zaten yanlış olduğunun kendisi de farkında bu yüzden rahatsız olup konu açmış.

Herkesten kiskanmayi anlarim da kardesten kiskanmak kotu. Hadi kiskandin diyelim bunu dile getirerek bence cok yanlis yapmissin hem cok ayip olmus hem karpuz kabugu... yani erkek arkadasin onu kardesi olarak sahiplenecegi yerde sen rakibinmis gibi bir dusunceye burundugunden farkli bir durum olmus. Artik kardesinle sohbette edemez, yuzune de bakamaz sen bir sey mi diyeceksin diye.

Yok sizinki sapıtmaya dönmüş! Ciddi bir sorun var kardeşime niye baktın diye tartışacak kadar seviyeyi düşürmüşsünüz bu kadar da yüzgöz olunmaz, benim midem bulandı, ben olsam evlilikten vazgeçerdim, kv olsam ayırırdım herhalde oğlum bu iyi değil diye allah korusun.
Size ne söylense boş, evlenmeden önce bir kaç seans psikolojik destek alın normal değil bu

aklima iki sey geldi acikcasi.. kardesine bakarken garipmi bakiyor? takilip izliyormu? ya da bu erkek sende BU ADAM CAPKIN gibi bir izlenim mi olurşturdu? icinde bir giciklanma varsa ve biz sana dogrudan sen hastasin dersekk gercek sorundan uzaklasmis olur , cozumu yanlis yerde aramana sebep oluruz. Haa sen diyorsan ki; kizlar adam melek gibi ve tamamen benim dürtüsel bozuklugum diyorsann o zaman yardim almalisin.. ama.once seni buna iten nedenler erkek kişiden mi kaynakli bunu bir düsun derim.

Cok özür dileyerek yazıyorum üç tane ablam var eşimle.iyi oldukları benim.hosuma gidiyor bence bir insanın fikri ne ise zikri de odur cok yanlışsın kusura bakma ama nişanlınin yerinde olsam bir dk seninle olmazdım aklını başına al bak düşünceli diosun ilerisi için pişman olma birde böyle şeyleri ona söylersen seninle alakalı daha farklı düşünebilir ama benim nezlimde türünün som ornegisin bizde eniste abidir bence kendindeki sikintiyi cozMeye bak cok uzulursun

Bu böyle yürümez yine iyi sabretmis çocuk 1 dayanır 2 dayanır 5 10 en sonunda bitirir
Kardeşinden kıskanıyor san tedavi almadan kendi başına düzeltebilir durumda değilsin bence
Allah yardımcın olsun

Tv programlarında ve haberlerde 2 aydır bende hiç duymadıgım kadar aldatma duydum ve çoğu da kardeşleydi bende çok etkileniyorum içim sıkılıyo böyle olaylar duydukça büyük ihtimalle onlardan etkilenmişşinizdir diyecektim ki eski nişanlınız da bunu yapanlardan birisiymiş o yorumunuzu gördüm. Evet böyle pis içli insanlar var ama herkes aynı değil sürskli süpheyle yaşanmaz olmadıktan sonra bi ihtimali düşünerek kendine zarar verirsin yaşadıgın büyük bi travma anlıyorum o yüzden böyle düşünmen de normal zamanla geçeceğini düşünüyorum geçmezse bir uzman desteği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…