Aşırı kıskançlığımın üstesinden gelemiyorum.

Öncelikle lütfen taşlamayın, çözüm verin kendimi düzeltmek istiyorum.
Ciddi bir ilişkim var 9 ay oldu, aileler tanıştı, ramazan bitince isteme olacak.
Erkek arkadaşım bana her gün iltifat eden, dışarıda hesap ödetmeyen, düğün harcamalarım için para gönderecek kadar düşünceli, özel günleri atlamayan sözümden çıkmayan birisi.
Bensiz hiçbir yere gitmez.
Hiçbir sorun olmamasına rağmen sürekli benim aşırı kıskançlığımdan tartışıyoruz.
Dışarı çıkınca hep tartışma ona baktın şuna baktın
baktığım yönde insanların olması benim suçum mu diyor
haklı da aslında
En büyük benim için can sıkıcı durum kardeşimden bile kıskanıyorum
aile tanışmasında su dağıtacak mesela neden kardeşime baktın ya da ona baktığımda etrafına bakarken kardeşime de baktığını görüyorum kavga ediyoruz
Bana diyor en çok boş yere canını sıkıyorsun ona üzülüyorum
o benim kardeşim bu nasıl bir düşünce herkesten kıskan ama bunun için tartışma benimle diyor
senden başkasına bakıyorsam ölen anneme kavuşmak nasip olmasın diyor
yeminler ediyor benim beyin hala kabul etmiyor
psikolojik tedavi alsam geçer belki ama şuan için buna zamanım da yok
Nasıl kurtulucam?
Benim gibi olan var mı ?
Özgüven sorununuz var. Kendi değerinizin kalbinizin ruhunuzun farkına varın. Özgüven sahibi olmadan bunu aşamazsınız.

Bende senin gibiyim.
Yani kendi ailemden değil ama etraftan.
Mesela karşı komsumuz var yıllardır tanıyorlar eşimle ailesiyle.
Kızı var, babasını yeni kaybetmişlerdi.
Abi diyor esime.
Bi gün annesi kv'mden rica etmiş kızı ehliyet alacakmış,eşimde güzel kullandığı için bi göstersin diye. :sinirli:
Anaamm ben kiyameti kopardım normalde kv'ye sesim çıkmaz ona bile sert çıkıştım 2 gün kavga ettim esimle. Bana sende gel yanımda dedi. ama Asla olamaz boşanırım! Dedim. Gerçektende boşanırdım.
Kvnin çok yakın arkadaşı ya acayip bozuldu.
Kp gitti 1 kere.
sonra bi gün kv ' Kıskanmak neymiş kıskanan insanın evliliğimi yürür diye laf soktu :sopa:
Bende sağa sola bakmasından bile kıskanıyorum hatta paranoyak gibi yanında olmadıgım zamanları bile kurguluyorum kafamda. Fazla çaktırmıyorum . elimden bisey gelmiyor..:bicak:
Ha buarada yapacak olan insan hertürlü yapar canım. İsterse evden hiç cıkmasın, bi yolunu bulur aldatır. Bence bu insanın karakter/şerefine kalmış bisey. Çokta şeyyapmamak lazımm:):kahve:

Özgüven sorununuz var. Kendi değerinizin kalbinizin ruhunuzun farkına varın. Özgüven sahibi olmadan bunu aşamazsınız.
yazdıklarınızda dikkatimi çeken nişanlım bensiz bir yere gitmiyor ve sözümden çıkmıyor demişssinz. bu sağlıklı bir davranış örüntüsü değil. eğer evlenirseniz bu sorunları çözmeden büyük ihtimalle aile içi ilişkilerde ciddi sorunlar yaşayacağınızın göstergesi. kesinlikle bireysel terapi almanız şart.

Canım öncelikle gerçekten Allah yardımcin olsun zamanla geçiyor bu durum ama destek şart.seni çok iyi anlıyorum.ben kardeşimden kıskanmasam da yakinlarimizdan kıskanıyordum ve artık hiçbir yere beni götürmez olmuştu.
Biraz destek biraz düşünce biçimini değiştirirsen geçer.
Bazı yazılanları okudum hani derler ya başına gelmeyen bilmez aynen öyle.kiyamam ya içtenlikle samimi paylaşılmış konu ve konu sahibi rahatsız zaten ki fikir istiyor.neden hincinizi size zararı olmayan insanlardan alıyorsunuz bu nasıl bir psikolojidir anlamadim gitti.
çok sağolun çok düşüncelisiniz

Bazı hanımlar çok sert yorum yapmış okurken ben üzüldüm kim bilir konu sahibini nasıl kırdınız. Kız zaten normal olmadığının farkında ve bu durumu aşmak için akıl istiyor. Böyle üstüne gitmenin ne anlamı var ki?

Konu sahibi, ben de kıskancım maalesef. Kıskançlık karşımızdaki insanı yıpratıyor evet ama en çok bizi yıpratıyor aslında. Kendimize eziyet ediyoruz böyle yaparak. Kıskançlık devreye girince mantık devreden çıkıyor. Sevgilim beni böyle sapıkmışım gibi yargılasa ne hissederdim? Erkek kardeşine bakmakla suçlasa ne hissederdim? Empati yapmalıyız böyle durumlarda. Yürürken etrafı “ooo ne yakışıklı adamlar var ya heyt be şuna bak” diye kesmiyoruz. Karşımızdaki insanı neden bunu yapmakla suçluyoruz?

Eski sevgilinizin baldızım fena muhabbetleri mide bulandırıcı. Ama ne oldu? Bir şekilde ayrıldınız. Bu zihniyetteki insan kendini belli ediyor zaten iş yürümüyor bir yerden sonra. Normal bir insan sizin kardeşinizi beğenmez çünkü ona o gözle bakmaz. Kardeşi gibi görür. Karşınıza kötü biri çıkmış sadece.

Sevgilinize güvendiğinizi siz de biliyorsunuz. Yoksa neden evlilik düşünesiniz? Kendinize sürekli bunu hatırlatın. Size iyi davranıyor, değer veriyor, güveniyor. Karşılığında kıskançlığı mı hak ediyor? Zamanla güveniniz artacak zaten. Bu kıskançlıklarınız aklınıza gelince gülüp geçeceksiniz. Şimdi de hayatı kendinize zehir etmeyin.

Geçen sefer başıma gelen şey yine gelmesin diye dip not ekleyeyim :KK70:Konu sahibinin kardeşini kıskanmasını tabii ki doğru bulmuyorum ama konu sahibi bile doğru bulmazken kızın gözüne bunu sokmam çok gereksiz olur. Zaten yanlış olduğunun kendisi de farkında bu yüzden rahatsız olup konu açmış.
ben aslında güveniyorum da nasıl oluyor anlamıyorum mesela bazen arkadaşlarıyla dışarı çıkar aklıma gelmez başkasına bakacağı falan çünkü sürekli arar mesaj atar sadece saat çok geç olursa rahatsız olurum
ama yanımdayken ona baktı şuna baktı muhabbeti oluyor

Yok sizinki sapıtmaya dönmüş! Ciddi bir sorun var kardeşime niye baktın diye tartışacak kadar seviyeyi düşürmüşsünüz bu kadar da yüzgöz olunmaz, benim midem bulandı, ben olsam evlilikten vazgeçerdim, kv olsam ayırırdım herhalde oğlum bu iyi değil diye allah korusun.
Size ne söylense boş, evlenmeden önce bir kaç seans psikolojik destek alın normal değil bu
annesi yok

Yok sizinki sapıtmaya dönmüş! Ciddi bir sorun var kardeşime niye baktın diye tartışacak kadar seviyeyi düşürmüşsünüz bu kadar da yüzgöz olunmaz, benim midem bulandı, ben olsam evlilikten vazgeçerdim, kv olsam ayırırdım herhalde oğlum bu iyi değil diye allah korusun.
Size ne söylense boş, evlenmeden önce bir kaç seans psikolojik destek alın normal değil bu

Hayir bir de iyimser yorum yapan var ve atifta bulunulmus agir yazmisiz, cok yuklenilmis konu sahibine diye.Empati yapin empati! o kiz kardes yerinde olmak istermisin diye.Su dagitacak diye bakmis falan da...Allah vere karsilikli sohbet etselerdi neler dusunurdu.Ah benim canim ablam biraz kiskanc ondan boyle,idare edivereyim mi diyecekler.Hastalik boyutundaysan tedavi olursun arkadas ! Ne zaman gecerlerle,baska dusuncelere odaklan tavsiyeleriyle gececek degil.Actigi ilk konu da degil kiskancligi son da olmaz.Eliff(lorena)kocasi bayilan ogrenciye yardim ettigini kiskanci diye linc etmislerdi.Simdi nedir bu korumacilik anlamadim.

Hayir bir de iyimser yorum yapan var ve atifta bulunulmus agir yazmisiz, cok yuklenilmis konu sahibine diye.Empati yapin empati! o kiz kardes yerinde olmak istermisin diye.Su dagitacak diye bakmis falan da...Allah vere karsilikli sohbet etselerdi neler dusunurdu.Ah benim canim ablam biraz kiskanc ondan boyle,idare edivereyim mi diyecekler.Hastalik boyutundaysan tedavi olursun arkadas ! Ne zaman gecerlerle,baska dusuncelere odaklan tavsiyeleriyle gececek degil.Actigi ilk konu da degil kiskancligi son da olmaz.Eliff(lorena)kocasi bayilan ogrenciye yardim ettigini kiskanci diye linc etmislerdi.Simdi nedir bu korumacilik anlamadim.
ben istemiyorum bu durumu değiştirmeye çalışıyorum

Bende senin gibiyim.
Yani kendi ailemden değil ama etraftan.
Mesela karşı komsumuz var yıllardır tanıyorlar eşimle ailesiyle.
Kızı var, babasını yeni kaybetmişlerdi.
Abi diyor esime.
Bi gün annesi kv'mden rica etmiş kızı ehliyet alacakmış,eşimde güzel kullandığı için bi göstersin diye. :sinirli:
Anaamm ben kiyameti kopardım normalde kv'ye sesim çıkmaz ona bile sert çıkıştım 2 gün kavga ettim esimle. Bana sende gel yanımda dedi. ama Asla olamaz boşanırım! Dedim. Gerçektende boşanırdım.
Kvnin çok yakın arkadaşı ya acayip bozuldu.
Kp gitti 1 kere.
sonra bi gün kv ' Kıskanmak neymiş kıskanan insanın evliliğimi yürür diye laf soktu :sopa:
Bende sağa sola bakmasından bile kıskanıyorum hatta paranoyak gibi yanında olmadıgım zamanları bile kurguluyorum kafamda. Fazla çaktırmıyorum . elimden bisey gelmiyor..:bicak:
Ha buarada yapacak olan insan hertürlü yapar canım. İsterse evden hiç cıkmasın, bi yolunu bulur aldatır. Bence bu insanın karakter/şerefine kalmış bisey. Çokta şeyyapmamak lazımm:):kahve:
Ama siz çok iyi yapmışsınız.
Genç kızla aynı arabada yabancı bir erkek hoş tablo değil. İstediği kadar abi desin, sonuçta akraba değiller.
Yahu bu kayınvalidelere ne oluyor onu da anlamak güç.
Böyle bir şeye ön ayak olup, sonra yuvan dağılınca sorumluluk alacaklar mı? "kadın olsaydın kaptırmasaydın" derler bi de utanmadan. Siz en iyisini yapmışsınız tebrikler..

Kardeşim degilde bunun aynisini bende yaşadım tabi evlilikte malesef ikimizde yiprandik ama yavas yavaş duzeliyor sizin daha evlenmeden olmuş kardesiniz veya yakin çevre de kiskancliginizi gizleyin belli etmeyin sakın bir gun sikilir sizi de bu ithamlarla rezil eder aile ve cevrede biraz sakin

Ama siz çok iyi yapmışsınız.
Genç kızla aynı arabada yabancı bir erkek hoş tablo değil. İstediği kadar abi desin, sonuçta akraba değiller.
Yahu bu kayınvalidelere ne oluyor onu da anlamak güç.
Böyle bir şeye ön ayak olup, sonra yuvan dağılınca sorumluluk alacaklar mı? "kadın olsaydın kaptırmasaydın" derler bi de utanmadan. Siz en iyisini yapmışsınız tebrikler..
Çok teşekkür ederim. Aynen öyle. Bide tavırları görseniz surat asmalar felan. Neymiş ' benden önce tanıyomuş olsaymış olurmuş. Beni ilgilendirmez ben öyle bişeyi kaldıramam illa aldatmak değil. hoşlanmam öyle şeylerden. Yolda görüp Konuşması bile rahatsız ediyor beni. Bu yüzden abartıyormuyum diye düşünüyorum biraz . Ama kv'Ye göre bişey yok. Beni kınıyor bide.

Canım kendini yetersiz mi buluyorsun acaba ? Başka bir açıklama bulamıyorum. Ama sanırım biraz öyle bişey var. Ama şöyle düşün sevgilin seni beğeniyor seni seviyor ki seninle birlikte. Paranoyak olmana gerek yok. Birşeyini görürsün bir yanlışını görürsün o ayrı tabi ama anladığım kadarıyla ortada öyle bişey de yok

Bende essimi annesinden kardesinden kuzeninden falan kiskaniyorm bazen benimki daha vahim bence beterin beteri var :) ama şunu soyleyeyim ona bi zarari olmuyor hatta hosuna bile gider sen kendine zarar veriyorsun

X