Aşırı kıskançlığımın üstesinden gelemiyorum.

Bu durum öncelikle sizin için çok zor ya, adam sonuçta bunaldı mı kaçabilir ama siz bu durumla ömür boyu yaşamak zorundasınız eğer tedavi olmazsanız.
Böyle stresli bir yaşam yaşanmaz, en kısa zamanda tedavi olmanız lazım

Kendini düzeltmen gerektiğini biliyorsun. Böyle giderse de sana katlanmaz ve katlanamayıp ayrılırsa da haklı.

Kardeşine mi güvenmiyorsun Nişanlına mı?

Acil tedavi olmalısın..
Ne demek kendi kardeşinden bile kıskanmak?
Sırf sen yuva kuracaksın diye bi adamın hayatını cehennem edecek yıkacaksın. Hak mı? Reva mı?
Hayır bu şimdi canım cicim ayları 1 susar 2 susar 3. ye ya alır ceketini çıkar ya da adam madem yapmadan bu kadar başımın etini yiyor bari yapayım de değsin der.

kardeşinize ayrı üzüldüm sizin gibi bi ablası olduğu için, Nişanlınıza ayrı üzüldüm :/

Acil tedavi acil....

bir iki kez terapi görmeyi dene tatlım, sevgilin ileride bunları kaldıramaz.

Terapiye başlayamıyorsan bir kaç kitap okumaya çalış hatanın farkında olman düzeleceğin anlamına gelir zaten.

bende eskiden senın gibiydim ( kardeşimden kıskanmazdım ama )

sonra hayatıma biri girdi ki , aman allahım benım ayaklar yere basmaz oldu ,

resmen özgüven patlaması yaşattı bana , karşısına oturtup saatlerce beni seyrederdi ,

evet güzeldim ama onun sayesinde farkına vardım , diyeceksin ki onunla evlendin mi

HAYIR evlenmedim ama kıymeti ve değeri başkadır yanımda ,

o güven patlaması 20 senedir halaa devam eder

vee ben halaa çok güzelim diye dolanırım ortada ,,

Siz bence hastasınız.Ne yaşadınız ki bu kadar abartiyorsunuz? Allah sonunuzu hayır etsin.

bence hemen evlenin flört uzarsa biter bu iş çünkü bi süre sonra çekilecek gibi değil.
hele kardeşime baktın felan mide bulandırıcı.

Bir an önce tedavi olun derim.

Şimdi daha çok tazesiniz, alttan alıyor...

Ama emin ol ki evlenince bu huyunuza asla tahammül etmeyecek

ve şuanda olduğu gibi ılılmlı olmayacak.

böyle devam ederseniz kısa zamanda uzaklaştırırsınız kendinizden.

Öncelikle lütfen taşlamayın, çözüm verin kendimi düzeltmek istiyorum.
Ciddi bir ilişkim var 9 ay oldu, aileler tanıştı, ramazan bitince isteme olacak.
Erkek arkadaşım bana her gün iltifat eden, dışarıda hesap ödetmeyen, düğün harcamalarım için para gönderecek kadar düşünceli, özel günleri atlamayan sözümden çıkmayan birisi.
Bensiz hiçbir yere gitmez.
Hiçbir sorun olmamasına rağmen sürekli benim aşırı kıskançlığımdan tartışıyoruz.
Dışarı çıkınca hep tartışma ona baktın şuna baktın
baktığım yönde insanların olması benim suçum mu diyor
haklı da aslında
En büyük benim için can sıkıcı durum kardeşimden bile kıskanıyorum
aile tanışmasında su dağıtacak mesela neden kardeşime baktın ya da ona baktığımda etrafına bakarken kardeşime de baktığını görüyorum kavga ediyoruz
Bana diyor en çok boş yere canını sıkıyorsun ona üzülüyorum
o benim kardeşim bu nasıl bir düşünce herkesten kıskan ama bunun için tartışma benimle diyor
senden başkasına bakıyorsam ölen anneme kavuşmak nasip olmasın diyor
yeminler ediyor benim beyin hala kabul etmiyor
psikolojik tedavi alsam geçer belki ama şuan için buna zamanım da yok
Nasıl kurtulucam?
Benim gibi olan var mı ?

Kusura bakmayın ama nişanlım beni kardeşine bakmakla suçlasa
Ağır rahatsız olduğunu düşünürdüm.
Hala evlenmeyi düşünüyorsa o da normal değil.

Bu durum öncelikle sizin için çok zor ya, adam sonuçta bunaldı mı kaçabilir ama siz bu durumla ömür boyu yaşamak zorundasınız eğer tedavi olmazsanız.
Böyle stresli bir yaşam yaşanmaz, en kısa zamanda tedavi olmanız lazım
zaten gerçekten benim için daha kötü sürekli bu düşünceyle yaşamak çok zor

bende eskiden senın gibiydim ( kardeşimden kıskanmazdım ama )

sonra hayatıma biri girdi ki , aman allahım benım ayaklar yere basmaz oldu ,

resmen özgüven patlaması yaşattı bana , karşısına oturtup saatlerce beni seyrederdi ,

evet güzeldim ama onun sayesinde farkına vardım , diyeceksin ki onunla evlendin mi

HAYIR evlenmedim ama kıymeti ve değeri başkadır yanımda ,

o güven patlaması 20 senedir halaa devam eder

vee ben halaa çok güzelim diye dolanırım ortada ,,
sevgilim de öyle sürekli dünya güzelim diye sever
sürekli beni seyreder ama işte ben hala aynı ben

Kardesinize baktigini dusundugunuz adamla nasil evlenebiliyorsunuz yahu? Yarin sizinle beraberken baskasini da dusunur allah bilir :kahve: bu kadar senelik uyeyim, ikinci kere yazacagim bunu, bu adamda kesin bir ariza var sana tahammul ediyor kopruyu gecene kadar bak o kadar kesin soyluyorum.. bunu ilk dedigim kisinin sevgilisinde cidden ariza cikmisti bu arada..

Kardesinize baktigini dusundugunuz adamla nasil evlenebiliyorsunuz yahu? Yarin sizinle beraberken baskasini da dusunur allah bilir :kahve: bu kadar senelik uyeyim, ikinci kere yazacagim bunu, bu adamda kesin bir ariza var sana tahammul ediyor kopruyu gecene kadar bak o kadar kesin soyluyorum.. bunu ilk dedigim kisinin sevgilisinde cidden ariza cikmisti bu arada..
evlenmeyi düşünüyorum
çünkü benim kuruntum olduğunu biliyorum
hayatıma kim girerse girsin bu davranışım olacağını biliyorum

Ben adamın yerinde olsam " ya nasıl olsa bakmasam da yapmasam da suçlanıyorum bari yapayım da boşa gitmesin" derdim:KK53:
Bu tatlı kıskançlık değil hastalık.
Sürekli bana baksın nedir ya kuşla kelebekle ağaçla sen bir misin? Denize bakıp oh be huzur dediğinde denizi de kıskanıyor musun bari?
Sendeki bu özgüvensizlikle bu adam senden çabuk bıkar. Ne kadar güzel de olsan adamın karşısına bir gün takıntılı olmayan hayatı özgürce yaşayan karşısındakini baskılamayan biri çıkarsa o kişi adama farklı ve özel gelir aldatılmaman işten bile değil emin ol.

Şuraya gelipte linç girişiminde bulunanlara da ağır konuşasım geliyor da neyse...
Yahu kız eşinin iyi olduğunu açık bir dille anlatmış ki durumunu değerlendirirken göz önünde bulundurun diye.Kız hissettiklerinin yanlış olduğunu bilerek buraya gelip aktarmış ki ışık tutun diye ama bizim mükemmel insanımız aşağılamayı bir yöntem olarak görüp yazmış.
Arkadaşım öncelikle burada ki yorumlar canını sıksada aldırma.Senin durumunu yaşamasamda anlıyabiliyorum elinde olmayan bir durum ve beyninde dönen düşüncelere ket vuramıyosun.Bu bir takıntı veya davranış bozukluğu rahatsızlığı olabilir teşhisi koyamam doktor olmadığım için,sadece ruhsal olarak yardıma ihtiyacın var.Bı terapi olur ilaç olur ne olursa bir adım at emin ol düzeleceksindir.

Hiç sağlıklı değil sizde farkındasınız ama birşey yapmanız gerekiyor kendi kardeşinden kıskanmak nedir ya? böyle giderse bir yerde sevgiliniz patlar yani ya da evliliğinizde daha da artar sürekli gözetimde olamaz ki o size güvenmese böyle yapsa ne hissedersiniz onu düşünün.

Öncelikle lütfen taşlamayın, çözüm verin kendimi düzeltmek istiyorum.
Ciddi bir ilişkim var 9 ay oldu, aileler tanıştı, ramazan bitince isteme olacak.
Erkek arkadaşım bana her gün iltifat eden, dışarıda hesap ödetmeyen, düğün harcamalarım için para gönderecek kadar düşünceli, özel günleri atlamayan sözümden çıkmayan birisi.
Bensiz hiçbir yere gitmez.
Hiçbir sorun olmamasına rağmen sürekli benim aşırı kıskançlığımdan tartışıyoruz.
Dışarı çıkınca hep tartışma ona baktın şuna baktın
baktığım yönde insanların olması benim suçum mu diyor
haklı da aslında
En büyük benim için can sıkıcı durum kardeşimden bile kıskanıyorum
aile tanışmasında su dağıtacak mesela neden kardeşime baktın ya da ona baktığımda etrafına bakarken kardeşime de baktığını görüyorum kavga ediyoruz
Bana diyor en çok boş yere canını sıkıyorsun ona üzülüyorum
o benim kardeşim bu nasıl bir düşünce herkesten kıskan ama bunun için tartışma benimle diyor
senden başkasına bakıyorsam ölen anneme kavuşmak nasip olmasın diyor
yeminler ediyor benim beyin hala kabul etmiyor
psikolojik tedavi alsam geçer belki ama şuan için buna zamanım da yok
Nasıl kurtulucam?
Benim gibi olan var mı ?
Kesinlikle tedavi almalısın, yazdıkların maalesef normal şeyler değil, bu zaten kıskançlık değil başka bir şey. İleride daha kötü şeylere yol açar. Umarım bu durumun düzelir.

X