Aşırı iyi davranan nişanlım ve ailesi

Bluesparkle

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
98
60
Selam hanımlar,
benim ki büyük bir dert sayılmaz ama son günlerde canımı çok sıkar oldu. Nişanlım yabancı, nişanlanmak ve ailesiyle tanışmak için yaşadıkları ülkeye geldim bir süreliğine. Ailesinin evinde kalıyorum. Çok iyi karşıladılar beni, çokta iyi davranıyorlar ama gelin görün ki benim paranoyaklığım tavan yapmış durumda. Bunun altından bir iş mi çıkacak korkusu oluştu içimde. Bir de yılın büyük kısmını yalnız ve kendi başının çaresine bakan biri olarak geçirdiğimden bu kadar ilgili olmaları biraz rahatsız hissettirdi gibi. Maddi anlamda da hiç para harcatmıyorlar, nişanlımın arkadaşı evleniyor düğün için elbise, ayakkabı almaya gittik hepsini onlar ödedi mesela. Annesi sarılıyor sen de benim kızımsın falan diyor.

Benim annem de çok ilgilidir, nişanlımı da çok sevdi ama kendi annem sonuçta huyunu biliyorum, altında birşey aramıyorum. Babam da sevdi nişanlımı ama sert mizaçlı biridir, pek sıcak davranmadı mesela tahmin ettiğim gibi. Ama burda herkes aşırı iyi yani ablasından, kız kardeşine kadar.

Ben mi abartıyorum acaba? Kendi aile hayatım biraz sorunlu olduğundan mı tuhaf geliyor bana bilemedim, bu ilgiden, para harcatmamalarından neden rahatsızlık duyuyorum çözemedim. Çevremde bu tanışma süreci sorunlu geçen arkadaşlarım ve akrabalarım çoğunlukta malum görümceler, kayınvalideler... acaba ondan mı tuhaf geliyor bana?

Ben mi abartıyorum acaba? Kendi aile hayatım biraz sorunlu olduğundan mı tuhaf geliyor bana bilemedim,

Yani inşallah hep öyle iyi olurlar ön yargılı olmamak lazım belki kendi hayatın biraz sorunlu olduğu için bu kadar iyiliği görünce terettütte kalmış olabilirsin beklemek en iyisi ..

Bence garipsenecek bir durum yok, sicakkanli insanlar iste, ogullariyla evlenecek kizi da bagirlarina basiyorlar ne guzel.

Kardes cins dusuncelerle hayati kendine zehir etme derim , tadini cikar, onlar sana sariliyorsa sen de onlara saril. KIbar, mutlu insanlara alisik degilsin sanirim :)

Güzel yurdumun güzel kaynanaları eltileri görümceleri yüzünden hep bunlar.. ne güzel işte size kıymet veriyorlar. Çok takılmayın keyfini çıkarmaya bakın

Pek değilim evet. Dediğim gibi etrafımda bu tarz dönemleri de sorunlu geçiren arkadaşlarım olduğundan ben gardımı almıştım, kendimi negatif durumlara da hazırlamıştım.

Hatta yabancı gelin olduğum için yadırgarlar falan diye düşünüyordum. Kafamı karıştı böyle olunca herhalde :/

Buyuk bir dert degil dert sayilmaz bu anlattiginiz, tadini cikarin. Kotu seylere odaklanmayin. Olumsuzluklar olacaksa cikar zaten bir yerden. Gayet iyi niyetli davraniyor olabilirler, herkes gelini uzecek diye birsey yok demek ki.

Benim oğlum olsa evlense bu kayınvalide ben olurdum sanırım
sevdiyse çok belli ediyor demek ki kadın ne var ki bunda :)

Bence rahat ol yabancılar soğuk insanlar bizim gibi olay ve kavga çıkarmazlar uyumlular ,sakinler

sadece evlilikleri fazla sürmez ,boşanma oranı yüksek , cinsellik küçük yaşta başladığndan dolayı ,
hep yeni heyecan peşindeler monoton başladığı an

absürt geldi konu bana,
nişanlısının ailesi çok iyi davranan kızın dramı

iyilik sadece sizin ailenin tekelinde mi diğer insanlar potansiyel sahtekar mı?

Yani benim kendi aile hayatım biraz absürd, bazı şeyler iyi gidince altında bir şeyler ararım. Konuda da belirttim, kendi paranoyaklığım da olabilir diye. Çok dertliyim falan demiyorum, rahatsızlık duyuyorum, biraz konuşup kafamı toparlamak, farklı görüşler alıp belki rahatlarım dedim.

Uzak doğulu ama benim nişanlım, cinsellik konusunda da erkekler bile cekingen, batılılardan çok farklılar yani.

Bir insanın iyi olmasının ,gelen misafire nezaket göstermesinin,nişanlı kızı benimsemesinin altında ne olabilir.Kötü bir davranış görürsen ona göre davranırsın

Avrupalı olmadığına sevindim sen ondan bıkmadığın sürece yürür bu evlilik sadece adetlerine alışma süreci zor sanırım
Uzak doğulu ama benim nişanlım, cinsellik konusunda da erkekler bile cekingen, batılılardan çok farklılar yani.

Nişanlınız nereli? Toplu olarak oradan ülkeye damat, kayınvalide ve görümce ithalatına başlayalım.

Güldüm ya Tayvanlı nişanlım, tavsiye ederim valla, bize geldiği ilk yemekten beri bulaşıklara ne benim ne de annemin elini sürdürmedi. Gömleğinin kollarını sıvadı her yemek sonrası bulaşıklara girişti. Demin de alt kata mutfağa indim babası yerleri siliyordu. Ne bileyim alışık değilim böyle manzaralara. Hatun merkezli bir aile sanırım

Çok şükür de sevin bence...Zamanla alışırsın onların karekterine , kişiliğine :)

Türk kayınvalide değil ya ondandır. Bizim gibi 3 yaşında entrika öğrenmeye başlamıyor insanlar.

Nerden buldun Tayvanliyi ya? Ama bunu cok duydum, Tayvanlilar da boyle, kadinlar el ustunde tutuluyor diye. Asyalilar genelde kibar insanlar. Bence anormal bir durum yok. Ne guzel iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…