- 30 Ocak 2015
- 2.349
- 2.847
-
- Konu Sahibi Bluesparkle
Selam hanımlar,
benim ki büyük bir dert sayılmaz ama son günlerde canımı çok sıkar oldu. Nişanlım yabancı, nişanlanmak ve ailesiyle tanışmak için yaşadıkları ülkeye geldim bir süreliğine. Ailesinin evinde kalıyorum. Çok iyi karşıladılar beni, çokta iyi davranıyorlar ama gelin görün ki benim paranoyaklığım tavan yapmış durumda. Bunun altından bir iş mi çıkacak korkusu oluştu içimde. Bir de yılın büyük kısmını yalnız ve kendi başının çaresine bakan biri olarak geçirdiğimden bu kadar ilgili olmaları biraz rahatsız hissettirdi gibi. Maddi anlamda da hiç para harcatmıyorlar, nişanlımın arkadaşı evleniyor düğün için elbise, ayakkabı almaya gittik hepsini onlar ödedi mesela. Annesi sarılıyor sen de benim kızımsın falan diyor.
Benim annem de çok ilgilidir, nişanlımı da çok sevdi ama kendi annem sonuçta huyunu biliyorum, altında birşey aramıyorum. Babam da sevdi nişanlımı ama sert mizaçlı biridir, pek sıcak davranmadı mesela tahmin ettiğim gibi. Ama burda herkes aşırı iyi yani ablasından, kız kardeşine kadar.
Ben mi abartıyorum acaba? Kendi aile hayatım biraz sorunlu olduğundan mı tuhaf geliyor bana bilemedim, bu ilgiden, para harcatmamalarından neden rahatsızlık duyuyorum çözemedim. Çevremde bu tanışma süreci sorunlu geçen arkadaşlarım ve akrabalarım çoğunlukta malum görümceler, kayınvalideler... acaba ondan mı tuhaf geliyor bana?
Nerden buldun Tayvanliyi ya?Ama bunu cok duydum, Tayvanlilar da boyle, kadinlar el ustunde tutuluyor diye. Asyalilar genelde kibar insanlar. Bence anormal bir durum yok. Ne guzel iste.
Uzak doğulu ama benim nişanlım, cinsellik konusunda da erkekler bile cekingen, batılılardan çok farklılar yani.
Amanin cennete dusmussun kizimGüldüm yaTayvanlı nişanlım, tavsiye ederim valla, bize geldiği ilk yemekten beri bulaşıklara ne benim ne de annemin elini sürdürmedi. Gömleğinin kollarını sıvadı her yemek sonrası bulaşıklara girişti. Demin de alt kata mutfağa indim babası yerleri siliyordu. Ne bileyim alışık değilim böyle manzaralara. Hatun merkezli bir aile sanırım
Ne kadar ilginc di mi? Japonlar kesinlikle boyle degil mesela, bizim turklerden beter. Gunay afrika da mi yasacaksiniz? TR en guzeli bence. Burada yasarsiniz. Bir ayaginiz Tayvan da digeri Guney Afrika miss. Aileniz kolay kabullen di mi yabanci damati?Online tanıştık, nişanlım tayvanlı ama Johannesburg'da yaşıyor haliyle ana dili ingilizce. Dil ögrenme, geliştirma amaçlı bir sitede ben ingilizcemi geliştirmek için üye olmuştum o da planladıği avrupa turu için almanca, fransızca ögrenmeye çalışıyordu. Site ben almanca o da ingilizce bildiğinden benim profilimi ona önermiş. Tabi konuşmaya başlayınca ve birbirimizi yakından tanımaya karar verince onun avrupa tatili yattı, Türkiye ziyaretlerine dönüştü.Ben de okumuştum Tayvan ve Çin'in kadınların ön planda olduğu bir toplum olduklarını. Ama bu kadarını beklemiyordum, bizim evde erkekler elini sıcak sudan soğuk suya sürmez tipik türk ailesi, akrabalar, kuzenler arası bile hep bi laf sokma, sinir bozma durumları bu kadar iyi niyet bir kerede fazla geldi sanırım
Yaw soyle guzel hikayler okuyalim aradaOnline tanıştık, nişanlım tayvanlı ama Johannesburg'da yaşıyor haliyle ana dili ingilizce. Dil ögrenme, geliştirma amaçlı bir sitede ben ingilizcemi geliştirmek için üye olmuştum o da planladıği avrupa turu için almanca, fransızca ögrenmeye çalışıyordu. Site ben almanca o da ingilizce bildiğinden benim profilimi ona önermiş. Tabi konuşmaya başlayınca ve birbirimizi yakından tanımaya karar verince onun avrupa tatili yattı, Türkiye ziyaretlerine dönüştü.Ben de okumuştum Tayvan ve Çin'in kadınların ön planda olduğu bir toplum olduklarını. Ama bu kadarını beklemiyordum, bizim evde erkekler elini sıcak sudan soğuk suya sürmez tipik türk ailesi, akrabalar, kuzenler arası bile hep bi laf sokma, sinir bozma durumları bu kadar iyi niyet bir kerede fazla geldi sanırım
Ne kadar ilginc di mi? Japonlar kesinlikle boyle degil mesela, bizim turklerden beter. Gunay afrika da mi yasacaksiniz? TR en guzeli bence. Burada yasarsiniz. Bir ayaginiz Tayvan da digeri Guney Afrika miss. Aileniz kolay kabullen di mi yabanci damati?
Bu arada iki dakka da yaptim sizin icin hayat planinizi
Hadi Allah hic pismanlik vermesin canim. Mutlulugunuz daim olsun insallah :)Evet kesinlikle Japonlar çok farklı, onlar bizim gibi daha ataerkil bir yapıya sahip.
Yani şimdilik planımız Güney Afrika'dan bir ev almak ve benim buraya yerleşmem. Burada durumları baya iyi çünkü aile şirketleri var, hayat ciddi anlamda Istanbul'a kıyasla çok ucuz. Ben de korkmuştum ilk etapta ama görünce fikrimi değişirdim. Fakat nişanlım özellikle annemi çok sevdi, sık sık ziyaret ederiz diyor. Kendi işleri olduğu için izin alma sorunu yok, durumları da iyi olduğundan bilet parası sorunu da yok çok şükür. Burdaki hayatını ve rahatlığını görünce gel Istanbul'a yerleş diyemedimİlk etapta babam istemedi ama nişanlımla tanışınca onay verdi babam da. Annem zaten uzak doğuluları sever pek sorun çıkarmadı, bulaşık yıkayan, temizlik yapan kocayı bir daha nerde bulacaksın sakın aranı bozma diyor tanıstığından beri.
ne güzel ailen var valla. geneli kabul etmez. Herkesin de cesaret edebilceği bir şey değil. Tebrikler.Evet kesinlikle Japonlar çok farklı, onlar bizim gibi daha ataerkil bir yapıya sahip.
Yani şimdilik planımız Güney Afrika'dan bir ev almak ve benim buraya yerleşmem. Burada durumları baya iyi çünkü aile şirketleri var, hayat ciddi anlamda Istanbul'a kıyasla çok ucuz. Ben de korkmuştum ilk etapta ama görünce fikrimi değişirdim. Fakat nişanlım özellikle annemi çok sevdi, sık sık ziyaret ederiz diyor. Kendi işleri olduğu için izin alma sorunu yok, durumları da iyi olduğundan bilet parası sorunu da yok çok şükür. Burdaki hayatını ve rahatlığını görünce gel Istanbul'a yerleş diyemedimİlk etapta babam istemedi ama nişanlımla tanışınca onay verdi babam da. Annem zaten uzak doğuluları sever pek sorun çıkarmadı, bulaşık yıkayan, temizlik yapan kocayı bir daha nerde bulacaksın sakın aranı bozma diyor tanıstığından beri.
Tayvanlı mı nişanlı?
ona göre yorum yapacağım
ne güzel ailen var valla. geneli kabul etmez. Herkesin de cesaret edebilceği bir şey değil. Tebrikler.
ahhh ahhhh biz turk bayanlari olarak alistik itilip kakilmaya entrikali kayinvalide kayinpederler bizde kiskanc herseye burnunu sokmaya calisan gorumce eltiler bizde simdi bunlar olmayinca dogal olarak altinda birseyler ariyoruz yooooo yokkkk bir insanda cikip gelin adayini elestirmez laf sokmazmi biz boyle yetistik boyle gorduk duyduk ama diyesi geliyor insaninGüldüm yaTayvanlı nişanlım, tavsiye ederim valla, bize geldiği ilk yemekten beri bulaşıklara ne benim ne de annemin elini sürdürmedi. Gömleğinin kollarını sıvadı her yemek sonrası bulaşıklara girişti. Demin de alt kata mutfağa indim babası yerleri siliyordu. Ne bileyim alışık değilim böyle manzaralara. Hatun merkezli bir aile sanırım