3 martta yaptirmiştim aşilamayi, bugun 11. test yaptirdim ama 0.5 cikti simdi ogrendim, herhalde bundan sonra yukselmez yani tutmuş olsa en azindan bi 5-6 falan cikardi herhalde..Hayırlısı olsun sonuç ne zaman belli olcak
Hepimiz için hayırlısı olsun inş.benim cuma asilamam yapılacak cnm uzun benim sürecimHayırlısı olsun sonuç ne zaman belli olcak
Offff pes etmek yok deneyecez napacaz başkaMerhaba arkadaşlar, hepinizin hakkında hayırlısı olsun, rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah hepimize, biraz tevekküle ihtiyacımız var ve duaya, zamanı geldiğinde gülecek inşallah herkesin yüzü,Nehira-27 canım bu ay 2 gün geciktim hiç gecikmem normalde ama malesef geldi yine kırmızı kart, napalım mevlamın takdiri diyoruz ve dua etmeye devam ediyoruz
Ins olmassin gusel haber alalim allahin izniyle artikOffff pes etmek yok deneyecez napacaz başkaben de aşılamamın 15. Gününe girdim, ilk aşılamamda 15. Güne girmek üzereyken adet olmuştum. Henüz adet olmadım ama korkuyorum insan yarım gün gecikse bile umutlanmak istiyor oyyy allahım yardım et bize
Sen antalyada mısın :) benim bu 2. Aşılamam da negatif olursa tüp bebek için antalyaya gelmeyi düşünüyorum artık bana fikir verirsin :) bulunduğum yerde tüp bebek yapan yer yok çünküAntalya lı yok mu arkadaşlar hangi doktora gidiyorsunuz ? :))
Allahım inşallah , işyerinde işten fırsat buldulça dua okusum akşama kadar, ara sıra kasığıma ağrı girecekmiş gibi oluyor kalbim sıkışıyorIns olmassin gusel haber alalim allahin izniyle artik
Benim bugün 9. Günüm 20 martta çağırdı doktorHepimiz için hayırlısı olsun inş.benim cuma asilamam yapılacak cnm uzun benim sürecimsenin ne zaman belli olacak
Canım benim sürecin başlangıcı sana benziyor kısmen , anlatayım da sen de kendine fikir çıkarırsın ordan. Ben 35 yaşındayım eşim 38. Bende de çikolata kisti var. Ama ben bunu önceden bilmiyordum. Evliliğimden sonra 1,5 yıl korunduk. 1,5 yıl geçince kasım 2017'de doktora rutin muayeneye gittim bebek düşünüyoruz artık diye. Muayene sırasında doktor çikolata kisti var deyince şok oldum ne olduğunu bile bilmiyordum. Normal yolla çok zor dedi ama 1 ay bi deneyelim dedi, sana ilaç verecem (klomen-yumurta büyütmek için) onu kullandıktan sonra çatlatma iğnesi yapacam ve arkasından ilişki günleri ve sıklığını söyleyecem dedi, ben klomene başladım o esnada eşimden de test istedi, eşimde de sperm hareketliliği düşük çıkınca normal ilişki değil de aşılama yapalım size dedi. Klomeni 5 gün kullandım arkasından çatlatma iğnesi yaptı, 2 gün sonrası da 1. Aşılamamı yaptı, 15. Gün adet oldumGünaydın arkadaşlar.ben kaç aydır özele gidiyorum çatlatma iğnesi oldum iki kere ikiside olumsuz.özelde çare bulamadım devlette aşılama yapılıyormu.benim 3cm çikolata kistim varda.bilgilendirirseniz sevinirim.bide arkadaşlar sanırım çoğu doktor aynı şeyi uygluyor.hap folbiol yumurta geliştirici çatlatma iğnesi ve ilişki önerisi.aranızda farklı bir sistem yada ilaç uygulanan oldumu?
İnşallah adet olmayız allahım inşallah bu kadar yıldır kanıyoruz yetmez mi :)Benim bugün 9. Günüm 20 martta çağırdı doktor
yarın test günün muİnşallah adet olmayız allahım inşallah bu kadar yıldır kanıyoruz yetmez mi :)
Doktor çarşamba gel dedi ama adet olmazsam perşembe cumayı beklesem mi diyorum , umudum oluşur biraz belkiyarın test günün muNehira-27
Dualarimiz seninle insallah rabbim nasip etsin nasil rhat ediceksen ole yap elbet ogrenceksin sklmamaya calis gusel dusunKızlar 1. Aşılamamda 15. Güne girer girmez adet olmuştum
2. Aşılamamın 15. Gününe girmiş bulunmaktayım kasıklarımda inceden bir sızı gibi batma gibi bişeyler varbelli belirsiz, dua edin adet olmayayım çok ihtiyacım var test yaptırmaya çok korkuyorum olumsuz sonuç almak çok üzücü adet olana kadar beklemek istiyorum ki, adet olmadıkça umutlanayım allahım bu hallerimizi gör amin allahım inşallah
Arkadaşım öncelikle allah razı olsun.inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alır bebeğine kavuşursun ve hepimizde hamile kalırız ve kavuşuruz.sonrasında değer vermişsin yazmışsın allah razı olsun.ben 8 aydır evliyim 2buçuk ayından itibaren doktora gidiyorum 30 yaşındayım.eşimde 32 yaşında.eşimin sperm sonuçu iyi çıktı hatta sigarayı bile bıraktı.benim yaram çıktı yaktırdım 2 ay böyle korunmalı geçti.sonra hsg çektirdim hsg de sorun çıkmadı tüplerim açık ama yaramın çok büyük olduğu çıktı.yaktırdık.mr falan derken çikolata kistim olduğu kesinleşti.ve 3 ay kontrol hapı kullandık ne büyüdü ne küçüldü.3 cm olarak kaldı hala öyle.bir çatlatma vurundum.kiste çevirdi.şuan ikinci çatlatma ve adet olacam yarın günüm.testler negatif.özele gidiyorum.ama artık bütçem zorlanıyor.devlette çatlatma iğnesi yapılıyormu bilmiyorum aşılamanın da sanırım şartlarını taşımıyorum.napacağımıda bilmiyorum eşim için istiyorum benim zaten bir tane evladım var .ama eşimin ilk evliliği onun için istiyorum çocuğum olsun.bende istiyorum ama o daha çok istiyor.yani böyle arkadaşım durumum.Canım benim sürecin başlangıcı sana benziyor kısmen , anlatayım da sen de kendine fikir çıkarırsın ordan. Ben 35 yaşındayım eşim 38. Bende de çikolata kisti var. Ama ben bunu önceden bilmiyordum. Evliliğimden sonra 1,5 yıl korunduk. 1,5 yıl geçince kasım 2017'de doktora rutin muayeneye gittim bebek düşünüyoruz artık diye. Muayene sırasında doktor çikolata kisti var deyince şok oldum ne olduğunu bile bilmiyordum. Normal yolla çok zor dedi ama 1 ay bi deneyelim dedi, sana ilaç verecem (klomen-yumurta büyütmek için) onu kullandıktan sonra çatlatma iğnesi yapacam ve arkasından ilişki günleri ve sıklığını söyleyecem dedi, ben klomene başladım o esnada eşimden de test istedi, eşimde de sperm hareketliliği düşük çıkınca normal ilişki değil de aşılama yapalım size dedi. Klomeni 5 gün kullandım arkasından çatlatma iğnesi yaptı, 2 gün sonrası da 1. Aşılamamı yaptı, 15. Gün adet oldum
Adetimin 2. Günü gittim ; 2. Aşılamayı denemeyelim bence siz tüp bebek yaptırın dedi, biz de 2. Sini de denemek istiyoruz dedik ok dedi. Ama bu ay hemen yapmayalım dedi bi sonraki adetinde gel dedi, yasmin verdi 21 gün kullandım, kistimi küçültmesi için vermişti, 21 gün sonra adet olunca gene adetimin 2. Günü gittim. Kistim 3,5 cm den 2,5 cm e düşmüş. Bu sefer gonal-f 450 iğne verdi günde 75 mi dozda 6 gün iğne yaptım kendime göbeğimden . 1 yumurta büyüdü 19-20 mm civarı, 2 tane 14-15 mm civarında yumurta. Yine çatlatma iğnesi yaptırdık, arkasından 2. Aşılama. 15. Güne girdim ama korkudan ölecem adet olurum diye.
Yaşın kaç , kistin kaç cm bilmiyorum ama umarım yazdıklarım bi fikir sahibi olmanı sağlar.ben aşılamaları özel hastanede yaptırdım ama ssk ile anlaşması vardı, eşimde bende memuruz. Klomen ucuzdu ama mesela iğne 500 tl diyelim biz 130 tl ödedik ama bu rakamlardan çok emin değilim ama ssk destek yaptı onu biliyorum.
Devlette aşılama yaptırmanın yada özelde yaptırsan bile ssk dan yararlanma şartlarını yazayım ;
1- normal tıbbi yöntemlerle çocuk sahibi olunamadığının ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olunabileceğinin kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben mümkün görülmesi
2- 23 yaşından küçük olmamak, 39 yaşından büyük olmamak
3) son 3 yıldır diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olması
4) uygulamanın yapıldığı merkezin ssk ile sözleşme yapmış olması ( eğer özel merkezde yapacak olursan)
5) en az 5 yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişinin 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısı olması
Anladım canım evet aşılama yaptırman mantıklı zaman geçmeden , ben bu kadar beklediğime geç evlendiğime çok pişmanım ama eşimle yeni karşılaştım napayım :) yani yaş her geçen gün aleyhimize, maddi durumun varsa aşılamayla bile vakit kaybetmeyip direk tüp bebek derim ben ama senin bileceğin bişey, aşılamayla çok hamile kalan var ama özellikle yumurta tembelliği ve sperm sayısı yada hareketliliğinde sorun olanlarda iyi sonuç alınıyor sanki, bizim bu lanet kist tüp bebekle anca sonuç alırız gibi. Ben şuan 2. Aşılamamın kritik günüdeyim adet oldum olacam yada olmayacam :) inşallah olmam ama olursm kesinlikle tüp bebeğe giderim.Arkadaşım öncelikle allah razı olsun.inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alır bebeğine kavuşursun ve hepimizde hamile kalırız ve kavuşuruz.sonrasında değer vermişsin yazmışsın allah razı olsun.ben 8 aydır evliyim 2buçuk ayından itibaren doktora gidiyorum 30 yaşındayım.eşimde 32 yaşında.eşimin sperm sonuçu iyi çıktı hatta sigarayı bile bıraktı.benim yaram çıktı yaktırdım 2 ay böyle korunmalı geçti.sonra hsg çektirdim hsg de sorun çıkmadı tüplerim açık ama yaramın çok büyük olduğu çıktı.yaktırdık.mr falan derken çikolata kistim olduğu kesinleşti.ve 3 ay kontrol hapı kullandık ne büyüdü ne küçüldü.3 cm olarak kaldı hala öyle.bir çatlatma vurundum.kiste çevirdi.şuan ikinci çatlatma ve adet olacam yarın günüm.testler negatif.özele gidiyorum.ama artık bütçem zorlanıyor.devlette çatlatma iğnesi yapılıyormu bilmiyorum aşılamanın da sanırım şartlarını taşımıyorum.napacağımıda bilmiyorum eşim için istiyorum benim zaten bir tane evladım var .ama eşimin ilk evliliği onun için istiyorum çocuğum olsun.bende istiyorum ama o daha çok istiyor.yani böyle arkadaşım durumum.
Tüp bebek yapamam gülüm.çünkü param yok.bir yıl biriktirmem gerek.onuda biriktiremem sanırım.çok zor.rabbim yardomcımız olsun.doktorumla konuşup aşıla isteyeceğim bu ay.ama çözülemedim bi türlü.inşallah çözülürüm.inşallah seninde güzel haberlerini bekliyorum.lütfen haberdar et.Anladım canım evet aşılama yaptırman mantıklı zaman geçmeden , ben bu kadar beklediğime geç evlendiğime çok pişmanım ama eşimle yeni karşılaştım napayım :) yani yaş her geçen gün aleyhimize, maddi durumun varsa aşılamayla bile vakit kaybetmeyip direk tüp bebek derim ben ama senin bileceğin bişey, aşılamayla çok hamile kalan var ama özellikle yumurta tembelliği ve sperm sayısı yada hareketliliğinde sorun olanlarda iyi sonuç alınıyor sanki, bizim bu lanet kist tüp bebekle anca sonuç alırız gibi. Ben şuan 2. Aşılamamın kritik günüdeyim adet oldum olacam yada olmayacam :) inşallah olmam ama olursm kesinlikle tüp bebeğe giderim.
Kimlere aşılama yapılır ;
Çikolata kisti bunların arasında değerlendirilir mi bilmiyorum ama özelde para verdikten sonra yapmayız demezler bence .
- Sperm sayısı yeterli olmayan erkek adaylara,
- Sperm hareketliği az olan erkek adaylara,
- Açıklanamayan kısırlık problemlerinde,
- Servikal mukus problemlerinde,
- Rahim ağzının (serviksin) anatomik problemleri söz konusu ise,
- Sperme karşı antikor üretimi varsa,
- Anne adayında yumurtlama söz konusu değilse,
- Anne adayında yumurtlama yetersiz ise,
- Cinsel olarak fonksiyon sorunları mevcut ise, aşılama tedavisine yönelebilinir.
Sağol canım hepimize inşallah , olumlu olsun allahımDualarimiz seninle insallah rabbim nasip etsin nasil rhat ediceksen ole yap elbet ogrenceksin sklmamaya calis gusel dusun
Haberdar etmez miyim :) ama inşallah olumlu yazarım. Tüp bebek çok masraflı. Kara kara düşünüyom ben şuanTüp bebek yapamam gülüm.çünkü param yok.bir yıl biriktirmem gerek.onuda biriktiremem sanırım.çok zor.rabbim yardomcımız olsun.doktorumla konuşup aşıla isteyeceğim bu ay.ama çözülemedim bi türlü.inşallah çözülürüm.inşallah seninde güzel haberlerini bekliyorum.lütfen haberdar et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?