• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Aşılama sebeplerimiz sonuçlarımız... ( aktif sıralı liste)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Aşılama yaptırma sebebiniz nedir?

• Ankete Katılan
    152
  • Anket Kapalı .
Hoşgeldin :) amin hepimiz anne olacaz inşallah :)
Ben ocakta 1. Aşılama, şubatta 2. Aşılama yaptırdım negatifti, şu an tüp bebek tedavisindeyim. İğneler bitti, yumurtalar toplandı, transfer aşaması kaldı. Şuan düşünüyorum 2. Aşılamayla zaman kaybetmeseymişim, çünkü 2. Aşılamanın negatifini aldıktan sonra 1 ay dinlendim , 1 ay merkez araştırdım, doktorla görüşüp tedaviye başladım diyene kadar 2 ay geçti. Bide şubat ayını da aşılamayla geçirmemiş olsaydım etti 3 ay. Bunu neden diyorum çikolata kistim var, eşimde sperm harektl yavaş, yaşımız 40 üstü . Doktor 2. aşılamayı yapmayalım demişti aslında ama umut işte .
İnşallah siz bu ilk denemenizde sonuç alırsınız ve devamında başka aşamaları hiç görmezsiniz :dua::dua:
Amin canım İnşallah.Bende çok umutsuzum aşılamanın tutmayacağını düşünüyorum.Normal ilişkiden çokta farklı gelmiyor bana.Doktorum ısrar ettiği için yaptık bizde.İlk ay klomen kullandım olmadı.Sonraki ay iğneli tedavi çatlatma iğnesi oldum oda negatif.1 ay kist yüzünden bekledim.Bu ay aşılama yapalım dedi.%20 ihtimal verdi.Çok masraf çıkmasın size birde aşılama deneyelim dedi.Kırmadık bizde.Saolsun çok iyidir doktorum.24 mayıs test yapıcam.Olmazsa adeti bekleyip hemen tüp yapıcaz haziranda.Çok sabır isteyen süreçler.Allah kimseyi bekletmesin aratmasın.Çok iyi karar vermişsin tüp bebek için.İnşallah sürecin olumlu geçer güzel haberleriniz alırız.Her gece dua ediyorum benim gibi bekleyen herkes için

Hoşgeldin :) amin hepimiz anne olacaz inşallah :)
Ben ocakta 1. Aşılama, şubatta 2. Aşılama yaptırdım negatifti, şu an tüp bebek tedavisindeyim. İğneler bitti, yumurtalar toplandı, transfer aşaması kaldı. Şuan düşünüyorum 2. Aşılamayla zaman kaybetmeseymişim, çünkü 2. Aşılamanın negatifini aldıktan sonra 1 ay dinlendim , 1 ay merkez araştırdım, doktorla görüşüp tedaviye başladım diyene kadar 2 ay geçti. Bide şubat ayını da aşılamayla geçirmemiş olsaydım etti 3 ay. Bunu neden diyorum çikolata kistim var, eşimde sperm harektl yavaş, yaşımız 40 üstü . Doktor 2. aşılamayı yapmayalım demişti aslında ama umut işte .
İnşallah siz bu ilk denemenizde sonuç alırsınız ve devamında başka aşamaları hiç görmezsiniz :dua::dua:
Senin adına çok sevindim umarım herşey yolunda gider biran önce kavuşursun bebeğine.İlk bebek mi olucak ?

Amin canım İnşallah.Bende çok umutsuzum aşılamanın tutmayacağını düşünüyorum.Normal ilişkiden çokta farklı gelmiyor bana.Doktorum ısrar ettiği için yaptık bizde.İlk ay klomen kullandım olmadı.Sonraki ay iğneli tedavi çatlatma iğnesi oldum oda negatif.1 ay kist yüzünden bekledim.Bu ay aşılama yapalım dedi.%20 ihtimal verdi.Çok masraf çıkmasın size birde aşılama deneyelim dedi.Kırmadık bizde.Saolsun çok iyidir doktorum.24 mayıs test yapıcam.Olmazsa adeti bekleyip hemen tüp yapıcaz haziranda.Çok sabır isteyen süreçler.Allah kimseyi bekletmesin aratmasın.Çok iyi karar vermişsin tüp bebek için.İnşallah sürecin olumlu geçer güzel haberleriniz alırız.Her gece dua ediyorum benim gibi bekleyen herkes için
Ne güzel konuşmuşsun :) amin diyorum bütün söylediklerine valla kimseyi uğraştırmasın Allah, olmamasına üzülmek ayrı, çalışıyorsan işyerinden izin almak ayrı, işyerindekilere çaktırmamaya çalışmak ayrı dert hepsi ayrı dert. Sizin doktor ne iyiymiş size ısrar etmiş , bizimki 2. Yi yapmayacaktı da biz ısrar ettik :) zaman kaybetmeyin 2. Aşılamayla dedi bize yaşınız geçiyor tüp bebeğe gidin dedi , biz dedik yok illa 2.yi deneyecez :)

Senin adına çok sevindim umarım herşey yolunda gider biran önce kavuşursun bebeğine.İlk bebek mi olucak ?
İnşallah yolunda gider herşey , evet ilk olacak :) kasım 2017 ye kadar herşey normaldi bizde, eşimle dedik çocuk zamanı geldi, muayene gittim bişey varmı yok mu baksın doktor diye ama aklımda zerre bişey yok olumsuzlukla ilgili, öylesine gittim belki allah gitmemi sağladı, birden tedavinin içinde bulduk kendimizi hiç duymadığım kelimelerle boğuldum, çikolata kisti, sperm yavaşlığı, aşılama klomen bunlar neydi :) şok yaşadım resmen. Doktora gitmesem belki kendimiz ha bu ay olur ha bu ay diye zaman kaybetcektik belki de işte allah ayarlıyor herşeyi ona göre

öyle olsun öncesinde iğne ve hap kullandınız mı? ve sonrasında birşey kullanıyormusunuz
Gonal f iğne kullandım.2 yumurta gelişti 20 ve 18 mm.Arkadan gelen küçük yumurtalar ne oldu bilmiyorum.Duphaston verdi 10 günlük.Onun dışında birşey kullanmıyorum

Merhaba arkadaşlar. Bu başlıkta neden aşılama yaptırdık, yaptırıyoruz, aşılama sürecinde yaşadıklaımız ve aşılama sonuçlarımızı paylaşacağız. Bizim Aşılama sebebimiz ise; çikolata kisti sebebiyle yumurtalığımın kalitesinin düşmesi :KK43: ve eşimin ileri sperm hareketliliğinin düşük olması :KK43: ben 40 yaşındayım eşim 41

1. Aşılamam : (5 gün klomen kullandım) 6 ocakta ilk aşılamamı yaptırdım, 13. Gün idrar testi yaptım negatif çıktı. 15. Gün adet oldum.

Adetimin 2. Günü doktora gittim ; 2. Aşılamayı denemeyelim bence siz tüp bebek yaptırın dedi, biz de 2. Sini de denemek istiyoruz dedik ok dedi. Ama bu ay hemen yapmayalım dedi bi sonraki adetinde gel dedi, yasmin verdi 21 gün kullandım, kistimi küçültmesi için vermişti.

2.Aşılamam :21 gün sonra adet olunca gene adetimin 2. Günü gittim. Kistim 3,5 cm den 2,5 cm e düşmüş. Bu sefer gonal-f 450 iğne verdi günde 75 mi dozda 6 gün iğne yaptım kendime göbeğimden . 1 yumurta büyüdü 19-20 mm civarı, 2 tane 14-15 mm civarında yumurta. Yine çatlatma iğnesi yaptırdık, arkasından 2. Aşılama. 15. Güne girdim ama korkudan ölecem adet olurum diye. Ve 17. Gün adet lekelenmem geldi, kan testi negatif. Artık tüp bebeğe hazırlıyorum kendimi.

Devlette aşılama yaptırmanın yada özelde yaptırsan bile ssk dan yararlanma şartlarını yazayım ( eksiğim yanlışım varsa uyarın ) ;
1- normal tıbbi yöntemlerle çocuk sahibi olunamadığının ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olunabileceğinin kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben mümkün görülmesi
2- 23 yaşından küçük olmamak, 39 yaşından büyük olmamak
3) son 3 yıldır diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olması
4) uygulamanın yapıldığı merkezin ssk ile sözleşme yapmış olması ( eğer özel merkezde yapacak olursan)
5) en az 5 yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişinin 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısı olması

AŞILAMA SEBEPLERiNE GÖRE KATILIMCILARIMIZ:

Çikolata kisti:
@okaliptus_ ,
@siera61
Nehira-27 Nehira-27
@Cnshsyn
U Umuttt55 - HAMİLE
@Yagmuryah
@Svltr
@Minanur18 , (kendiliğinden) -HAMİLE

Pko:
@Betusnur -HAMİLE
@hanmeli-HAMİLE
@Mojo44 (eşte morfoloji)
@yosuntek
@Pelintulin12-HAMİLE
@8403BHC-HAMİLE
Umut kadar Umut kadar
@gizemlii123 (eşte sperm hark.düşk)
@Seby7 ,
@tulinkrc , ( eşte sperm hark.düşk)-HAMİLE
@melegim3606 , (tek tüp tıkalı) HAMILE
@ayllllliiiin35 ,
@Betulbetul84 ,

Sebepsiz infertilite:
@betulmavi ,
@Canannnh ,
@elf2018
@Mstfsevda
@Kumralcan
@EylulunAnnesi ,kendiliginden HAMILE

Eşte sperm sayısı veya hareketlilik düşüklüğü)
@Nefes1 ,
@Engelhaft ,
@Baybknya -HAMİLE
@Erolummm
@sekerz

Eşi varikosel
@Nur34nur ,
@ceydap ,HAMILE

Eşi morfoloji
@Shencys ,
@Mojo44 ,

Rahim perdesi
@Dru_yvdr ,

OCAK ( tarihler aşılama günleridir)
6 ocak -> Sevdicek93' ün ->> 1. aşılama (negatif)
6 ocak -> Nehira-27' nin ->>> 1.aşılama (negatif)
8 ocak ->Betusnur' un ->>>>>2.aşılama (HAMİLE)
10 ocak-> zuzid ' in ->>>>>>>1.aşılama (HAMİLE)
14 ocak-> Sccn' in ->>>>>>>>1.aşılama (negatif)
15 ock -> sevoo_ ' nun ->>>>>1.aşılama (negatif)
15 ocak -> zeyd' in ->>>>>>>>1.aşılama (HAMİLE)
15 ocak -> @Engelhaft' ın ->>>>aşılama (negatif)
17 ocak -> @Nefes1 'in ->>>>aşılama (negatif)
18 ocak-> @betulmavi ' nin->> aşılama (negatif)
18 ocak -> @yosuntek 'in->>>1.aşılama (negatif)
19 ocak -> Rad-8' in->>>>>>>1. aşılama günü (negatif) ( tüp bebeğe hazırlanıyor)
22 ocak-> @aysefeytum 'un->>>2.aşılama (negatif)
22 ocak -> @tulinkrc ' nin->>> aşılama (negatif)
24 ocak -> @Dru_yvdr ' in->>>aşılama (negatif)

ŞUBAT ( tarihler aşılama günleridir)
2 şubat,@Baybknya , 1.aşılama-( sperm harkt.düşk) HAMİLE
3 şubat,@mltm12, ?
7 şubat,@hanmeli , 1.aşılama-( yumurtlk tmbl ve sperm sayı ve hareketl. düşk) HAMİLE
8 şubat,@Erolummm ,1.aşılama. (negatif) ( sperm harkt düşk)
8 şubat,@sekerz , 1.aşılama(negatif) ( sperm sayı ve harkt düşk, morfoloji)
8 şubat,@yer6melegi , (?)
11 şubat, @Nur34nur , 1. aşılama (negatif) ( eş.varikosel)
12 şubat, @Shencys , 3.aşılama,iğneli-(negatif) (1-2 klomenle) ( sperm hareketl düşk, morfoloji)
14 şubat, @yosuntek , 2.aşılama (negatif) (yumurta tembl, sperm harektl düşk)
16 şubat, @betulmavi , 2. Aşılama (negatif)
19 şubat, @suskun Ceylan ' , 1. aşılama ( negatif)
22 şubat, @Gunessk 'nin 1.aşılama (negatif)
22 şubat, @okaliptus_ , (çikolata kisti, eş.morf) (negatif)
22 şubat, @siera61 , ( 2.aşılama, iğne ile)( negatif) ( çikolata kisti)
27 şubat, @nehira-27 , 2.aşılama-( çikolata kisti, sperm harektl düşk) -negatif

MART (tarihler aşılama günleridir)
2 mart, @Canannnh , 1. Aşılama ( sebepsiz infertl) (negatif)
2 mart, @Mojo44 , 1. aşılama ( pko, morfoloji) (negatif)
3 mart, @elf2018 , 1. aşılama ( sebepsiz infertilite) (negatif)
5 mart, @Cnshsyn ' 1. aşılama ( çikolata kisti) , (negatif)
7 mart, @Pelintulin12 , 2. Aşılama , pko (yumurta tembelliği) (HAMİLE)
8 mart, @Shencys ,4. Aşılama (ileri harkt.düşük, morfoloji) (negatif)
9 mart, @EylulunAnnesi , , 1. Aşılama (negatif)
9 mart, U Umuttt55 , 1. aşılama ( çikolata kisti, ileri harekt.düşk.) (HAMİLE)

10 mart, @Mstfsevda , 3.aşılama (sebepsiz infrtl) (negtif)
12 mart, @meha123 , 2.aşılama (negatif)

13 mart, @ucan terlik , , 2. Aşılama ( negatif)
13 mart, @umut kadar , , 3.aşılama ( hafif pko) (negatif)
15 mart, @Yagmuryah , 2. Aşılama (çikolata kisti) ( negatif)
16 mart, @8403BHC , 1.aşılama ( pko) (HAMİLE)
16 mart, @sudenurr88 , , 2. Aşılama (yumurta rezervi düşk.) (negatif)
17 mart, @Kumralcan , (Sebepsiz infrtl) (negatif)
20 mart, @Seby7 , 1. aşılama (negatif)
23 mart,
@ceydap , 1. aşılama (eşi varikosel) (negatif)
24 mart, @Tunaant , , 1. Aşılama ( tek tüp tıkalı) (negatif)
26 mart, @tulinkrc , , 2. Aşılama ( sperm herkt.yavaşlk, yumurta tembelliği) (HAMİLE)
Xxxxxxx, @Minanur18 , çikolata kisti , kendiliğinden :) HAMİLE

NİSAN ( tarihler aşılama günleridir)
Xxxxxx, @EylulunAnnesi , kendiliğinden :) HAMİLE
Xxxxxx, @Gunessk , kendiliğinden :) HAMİLE
13 nisan, @Betulbetul84 , ,32 yaş , 1.aşılama (negatif)
19 nisan, @ceydap , eşi varikosel, 2.aşılama HAMİLE
20 nisan, @Seby7 , 2.aşılama (negatif)
25 nisan, @melegim3606 , 32 yaş, pko, tek tüp tıkalı, 1.aşılama-HAMİLE
27 nisan, @melekkalan , 32 yaş, 2.aşılama (???)
30 nisan, E erdilara , gonal-f ile 1.aşılama , sperm sayı ve hartk.düşk. (???)

MAYIS ( tarihler aşılama günleridir)
3 mayıs, Sanderling Sanderling , 1.aşılama
5 mayıs , @yosuntek , yumurta tembelliği, sperm hreketl düşk. 3.aşılama
7 mayis, @Green girls , 1.asilama
8 mayıs, @Canannnh , sebebpsiz infertl. ,
12 mayıs, S Smyrnam3509 ,yaş 35, morfoloji, 1.aşılama
13 mayıs , Neysesakinim Neysesakinim , 30 yaş, sebepsiz infert, 2.aşılama

Hazırlananlar :
Xxx, @suskun Ceylan , 2.aşılama
Xxx, @Cnshsyn , 2.aşılama
Xxx, @gizemlii123 , , 1. aşılama ( pko, sperm hareketl.düşk.) ??
Xxx, @Svltr ' nin aşılama yada tüp bebek , çikolata kisti
Xxx , @ayllllliiiin35 , 30 yaş, hafif pko
Xxx, @sudenurr88 , 3.aşılama , haziranda

Tüp bebek tedavisine geçiş yapanlar : Başlığımız :
'Tüp bebek yolunda ilerleyenler' :KK66:

@Nur34nur ,
@she-
U Umuttt55
@Yagmuryah
@nehira-27 ,
@umut kadar
@Mojo44

Çikolata kisti ile ilgili başlığım:
'Çikolata kisti ve hamilelik ile ilgili herşey'
Tüp bebekte yolunda yazılmışim.. ben hamileyimmm kizzz unuttun mu

@melekkalan
E erdilara
Test yaptınız mı canlar nasılsınız ???
Benim sonucum negatif. Doktorla konustum beni tup bebek merkezine yonlendirdi. Orda sperm analizinde esimin ileri sperm harektliligi sifir cikti. Direk tup bebek yapmamiz lazim dedi. Doktora guvenemedim. Boyle olup vitamin takviyesiyle artan var mi? Yazin Ankara ya gittigimde yaptiricaz ins tup bebegi.

bende aşılama sonucumu bekliyorum bugün 6.günüm.
ama hiç belirtim yok :KK43:
Benim bugün 10.günüm.Bugüne kadar çok belirtim olmadı.Bugün sadece akıntım başladı ve göğüslerimin çok şiştiğini farkettim.Duphaston kullanıyorum.Göğüslerim ondan mı bukadar şişti acaba

Back