Y Yagmuryah , nasılsın canım. Soğan kürün nasıl gidiyor
sana güzel haberlerim var , ben cumartsi günü gittim görüştüm tüp bebek merkeziyle. Benim aşılama doktorum bana ne demişti , bi tarafta 3 cm civarı, diğer tarafta 2 cm civarı demişti kisti dimi bak cm diyorum. Tüp bebekteki doktor baktı , solda 15 mm; sağda 16 mm, 10 mm, 11 mm kistlerin büyüklükleri . Küçülmüş olabilir mi dedim , hayır dedi ölçüm farkından olabiliyor dedi, yani burdaki makinede büyük görünüyordu. Senin de belki okadar büyük değildir . Bide adam dedikİ tüplerin açık tıkalı olması bizim için önemli değil dedi, normal ilişkide veya aşılamada spermin biyere geçmesine engel olacak tüp tıkalı olsa dimi ama tüp bebekte zaten döllenmiş embriyo hazır yerleştiriyor rahme. Eşİmin değerlerine baktı. Bence siz 3-5 ay kendiniz deneyin hiç denememişsiniz ki dedi, olmazsa ozaman düşünürüz dedi tüpü.
biz de dedik yaşımız baya var beklemek istemiyoruz, ozaman dedi 'ginera' diye doğum kontrol hapı verdi, adetin 2. Günü başla ve bana whatsaptan başladığını bildir dedi, kaç gün kullanacağını söyleyecem dedi. Atıyorum 10 gün, 10 gün kullanınca gidecez. Yumurtalara bi daha bakacak, eşime de detaylı spermiografi yapacak ve adet olunca 2. Günü başlayacaz tedaviye inşallah. Bennden de bi sürü test istedi onları yaptıracam. İnşallah sorun çıkmaz testlerde.
Bu arada ultrasonla foliküllere baktı. Yaşına göre iyi dedi , burdan bi sürü yumurta çıkarırız dedi. Yani kistim var yumurta rezervim azalmış gibi düşünme. Sağda 15 solda 16 folikül var dedi. Folikül ne demek, yumurta hücresini sarmalayan onu besleyip koruyan yapı. Yumurtlama dönemİnde folikül olgunlaşarak yumurta hücresini serbest bırakıyor. (1 folikül = 1 yumurta demek)
Yani ben 2-3 gün sonra adet olacam ya ginera kullanmaya başlayacam.
Sonraki adetimde tedaviye başlayacam. Mayısın başı gibi.