• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Aşılama sebeplerimiz sonuçlarımız... ( aktif sıralı liste)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Aşılama yaptırma sebebiniz nedir?

• Ankete Katılan
    152
  • Anket Kapalı .
cnm bugün 8. günün ve adet için çok erken.eğer leke falan olduysa yerleşme lekesi olabilir.jelleri de çok erken bırakıyorsun 8 çok erken herşey için.
14 mart aşılama canım 15 yazılmış gerçi çok farketmiyor birgün de. öyle mi dersin ne biliyim çok mutsuzum şaka maka geldik tüp bebeğe kadar ne ara geldim bilmiyorum bu noktaya. bekarken tüp bebeği duyunca ürperirdim nasıl bişey diye. çok uzak gelirdi. yavaş yavaş başına geliyor ve anlıyorsun yaşadıkça sineye çekmeye başlıyorsun hazmediyorsun. artık yabancılaşmıyorsun bu kelimeye. sebepsiz infertilite iken başlayıp sonra küçük bir çikolata kisti zuhur edince bile bu aşamalara geliniyormuş. Nasipten önce hiçbişey olmuyo.

14 mart aşılama canım 15 yazılmış gerçi çok farketmiyor birgün de. öyle mi dersin ne biliyim çok mutsuzum şaka maka geldik tüp bebeğe kadar ne ara geldim bilmiyorum bu noktaya. bekarken tüp bebeği duyunca ürperirdim nasıl bişey diye. çok uzak gelirdi. yavaş yavaş başına geliyor ve anlıyorsun yaşadıkça sineye çekmeye başlıyorsun hazmediyorsun. artık yabancılaşmıyorsun bu kelimeye. sebepsiz infertilite iken başlayıp sonra küçük bir çikolata kisti zuhur edince bile bu aşamalara geliniyormuş. Nasipten önce hiçbişey olmuyo.
çok pardon cnm ya sanki senden daha iyi bilicem hesabı orda 15 martı görünce aşılama gününü de sayıyorsun sandım ;) sıkma canını cnm hepsi bizim için.bende bekarken hiç çocuğu olmayan bir çiftle öyle bir konuşma yapmışım ki evlatlık konusunda çok katı olan kocayı yumşatmış, fakir bir ailenin ikiz bebeklerini almaya vesile olmuştum.şimdi kendimde aynı yollardan geçmem inşallah :( daha ilk aşılamam ilk tedavim ama çok korkuyorum ömrüm boyunca bu sınavla sınanmaktan.akşam hıçkıra hıçkıra dua ettim hepimiz için :(Allahım nasip etsin inşş...
benim 7. günüm, iki yıldır ateş ölçümüyle yumurta takibi yapıyorum, ateşim çok sabit gittiği için bu ay umutlu değildim ki bugün ateşim yükseldi birazcık umut oldu bana yarında rahime yerleşme düşüşü yaşarsam daha da yeşerecek umarım :)
ne diyorum ben çok konuştum :P hayaller hayaller ;)

çok pardon cnm ya sanki senden daha iyi bilicem hesabı orda 15 martı görünce aşılama gününü de sayıyorsun sandım :KK66: sıkma canını cnm hepsi bizim için.bende bekarken hiç çocuğu olmayan bir çiftle öyle bir konuşma yapmışım ki evlatlık konusunda çok katı olan kocayı yumşatmış, fakir bir ailenin ikiz bebeklerini almaya vesile olmuştum.şimdi kendimde aynı yollardan geçmem inşallah :KK43: daha ilk aşılamam ilk tedavim ama çok korkuyorum ömrüm boyunca bu sınavla sınanmaktan.akşam hıçkıra hıçkıra dua ettim hepimiz için :KK43:Allahım nasip etsin inşş...
benim 7. günüm, iki yıldır ateş ölçümüyle yumurta takibi yapıyorum, ateşim çok sabit gittiği için bu ay umutlu değildim ki bugün ateşim yükseldi birazcık umut oldu bana yarında rahime yerleşme düşüşü yaşarsam daha da yeşerecek umarım :)
ne diyorum ben çok konuştum :p hayaller hayaller :KK66:
inşaallah canım bende çok dua ettim dün tüm isteyenlere Rabbim nasip etsin. Zaten duamızda olmasa ne kalır geriye. Tüp bebek işleri çok gözümde büyüyor. işten ayıracak zaman yok. işi bırakmadan bana çocuk yapmak mucize olur. ben çikolata kistini böyle illet bişey bilmezdim ya ergenlerde bile oluyodu böyle konuşuyoduk o yıllarda ilaç aldım geçti gibi muhabbetler hatırlıyorum. böyle bişey olduğunu hiç düşünmemiştim. resmen kısır bırakıyor. bu kelimeyi sevmesemde öyle malesef. ilk tüp bebek olup sonrası normal doğum olan çok var. ilkini atlatsak Allahın izniyle kistte patlıyo doğum sırasında ya. peşine hemen normal oluverir inşallah kisti patlatamıyoz işte hamile kalmadan doğum yapmadan duracak öyle.

inşaallah canım bende çok dua ettim dün tüm isteyenlere Rabbim nasip etsin. Zaten duamızda olmasa ne kalır geriye. Tüp bebek işleri çok gözümde büyüyor. işten ayıracak zaman yok. işi bırakmadan bana çocuk yapmak mucize olur. ben çikolata kistini böyle illet bişey bilmezdim ya ergenlerde bile oluyodu böyle konuşuyoduk o yıllarda ilaç aldım geçti gibi muhabbetler hatırlıyorum. böyle bişey olduğunu hiç düşünmemiştim. resmen kısır bırakıyor. bu kelimeyi sevmesemde öyle malesef. ilk tüp bebek olup sonrası normal doğum olan çok var. ilkini atlatsak Allahın izniyle kistte patlıyo doğum sırasında ya. peşine hemen normal oluverir inşallah kisti patlatamıyoz işte hamile kalmadan doğum yapmadan duracak öyle.
rabbim gönlüne göre versin cnm ;)

Canım benim de dünden beri gelip giden adet ağrıları var ama olsun umudunu kaybetme. Belli olmaz kısmet bu işler. :KK54::KK68: kırmızı kart göreme kadar maça devam :KK200::nazar:
ya öyle aynen zaten olmasa da aşılamadan sonraki aylarda dahi bebişine hamiş olan bi sürü mörnekler var onlardan biraz cesaret aldım bi de soğan kürüne başlamayı düşünüyorum eger adet olursam bitiminde her derde deva diyorlar

kızlar kistler için soğan suyuna baya devam etmek gerekiyormuş. iki üç ay denediniz mi ? benim arkadaşımın bir kisti ile yumurtalığı alınmıştı kanser tetkikleri yaptılar ilk çocuğuna inançlı bir doktor ile soğan kürü ile hamile kaldı; sonra sansın git gide azalıyor ikinciyi düşünüyorsan elini çabuk tut, demiş doktor; 1,5 sene sagan kürü ile hiç bir ilaç kullanmadan doğal yoldan hamile kalmış her seyin nasibi zamanı vardır elbet; saracoğlu hoca" soğan kadınlar için yaratılmış bir mucize" diyor; benim kistim olmamasına rağmen bugüne kadar yapmadığıma ck pişman oldum; kırmızı kart görürsek deneyelim bence ne dersiniz;)

kızlar kistler için soğan suyuna baya devam etmek gerekiyormuş. iki üç ay denediniz mi ? benim arkadaşımın bir kisti ile yumurtalığı alınmıştı kanser tetkikleri yaptılar ilk çocuğuna inançlı bir doktor ile soğan kürü ile hamile kaldı; sonra sansın git gide azalıyor ikinciyi düşünüyorsan elini çabuk tut, demiş doktor; 1,5 sene sagan kürü ile hiç bir ilaç kullanmadan doğal yoldan hamile kalmış her seyin nasibi zamanı vardır elbet; saracoğlu hoca" soğan kadınlar için yaratılmış bir mucize" diyor; benim kistim olmamasına rağmen bugüne kadar yapmadığıma ck pişman oldum; kırmızı kart görürsek deneyelim bence ne dersiniz:KK66:
ben doktora sordum çikolata kistine faydası yok küçülmez dedi ama probiyotik dedi aşılama süresince kullanma dedi ama sonrasında deneyebilirsin gibi bişeyler demişti.

Merhaba tulinkrc tulinkrc , ocak ayından hatırlıyorum seni :) ben de ocakta ilk aşılamamı yaptırmıştım , şubatta ikincisini denedim gene olmadı, umarım senin 2. aşılaman sonuç verir. Hoşgeldin bu arada :) ilk sayfada ocak listesine bak bi ismin orada duruyor :) aysefeytum aysefeytum , vardı o napıyor nasıl iyi mi ?
Evet canım gördüm :) Hoşbuldum :) inşallah tutar bu ay canim ya. Bu ay daha bir umutluyum. Bakalım herşeyin hayırlısı. Şimdi doktordan çiktim 3-4 tane yum oluşmuş doktor gayet güzel olgunlaşmiş dedi yarın akşam saat 9 da catlatma ignemi yapicam pazartesi sabah ta Allah nasip ederse aşilamam olacak. Canım aysefeytum aysefeytum neler yapiyor bilmiyorum bu ay o da ara vermişti nisanda tüp bebege baslayacakti sanirim yanlis hatirlamiyosam

Hosgeldinn canm ins bu sureci hizlica atlatirsin hayirlisi olsun bence vakit kaybetmeden hsg ni cektirip sonrasi tedavine bakmalisin sorman gereken herseyi bana ve arkadaslarimiza sorabilirsin
Hoşbuldum canım internet sıkıntım vardı biraz geç oldu cevap kusura bakmayın. 3 ay başka bir şehirdeyiz, burada bir doktora gittim hormon testleri istedi adetimi bekliyorum gidip onlari yaptıracağım. Eşim de sperm testi yaptırdı. Hepsinin sonucunu birlikte degerlendirecekmis. Fakat burada aşılama yapilmiyormus nasıl bir yol izlenecek bilmiyorum. Kendi şehrimize dönmeyi beklicez sanırım..

Ne demek canım hsg den bende korkuyordum anestezisiz oldu korktuğum kadar değilmiş kendini kasmadigin sürece inşallah çok canın yanmaz tabi kişiden kişiyede değişir
Canım ben 2 yıl vajinismusla savaştım. En basit muayene bile bana zor geliyor :( şimdilik hsg için birsey demedi doktor. Önce hormon testleri ve eşimden sperm testi istedi, onların sonucuna göre hareket edicez

Canım korkma sakın ben en çok onda stres yapmıştım ama gereksizmis bana doktor bide hsg den önce ağrı kesici iğne yaptı hiçbir şey olmadı.
O aşamaya geldiğimde tekrar desteğinizi isterim :) biraz karışık bir süreçteyiz, hastane olanakları kısıtlı şimdilik aşılama yapmiyorlarmis, hormon testleri istendi bakalim bekleyip göreceğiz

Selam canım hoşgeldin. Benim doktor hsg istedi çünkü kist var bende, tüplerime bakması gerekiyordu. Bir tüpüm açık bir tüpüm tıkalıymış. Doktor anastezi ile yaptı bana hsg yi, ben biraz dayanıksızım ağrıya, ama anastesisiz yaptıranlar da varmış.
Aşılamada ise hiç bir ağrı sızı yok aşırı rahat , kendini kasıp sıkmadığın sürece 2 dk lık iş ,
Merhaba canım hosbuldum :) bende kist falan yok inşallah tüplerde de sıkıntı yoktur ama hsg olmadan bilinmiyor işte.. Ben de çok dayaniksizim ancak gittigim doktor anestezi yapmiyoruz dedi. Aşılamadan korkmuyorum ama hsg anestezi ile olsa iyi olur. Zaten daha net birsey demedi doktor. Once hormon testleri ve eşimden sperm testi istedi. Sonuca göre karar verecek

Yaşın kaç canım ona göre düşünebilirsin, aşılamadan sonuç alabilirsin gibi ama bilemiyorki insan , şans biraz da , pko lar aşılamadan sonuç alıyor gibi , yaşın gençse aşılamayla bi şansını deneyebilirsin , benim gibi 35 in üstündeysen ve maddi imkanın varsa aşılamayla zaman kaybetme :) tüp bebeğe git direk. Ben bu yaşımla 2 aşılama denedim zaman kaybı , pişman oldum ama napacan, bende çikolata kisti var tüplerde sıkıntı var benim durum tüp bebeklik :KK43:
geçmiş olsun canım rabbim tez zamanda meleğine kavuştursun inşallah rabbim tüm isteyenlere sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin yaşım çok değil canım 23 yaşındayım daha 2 yıldır deniyoruz kısmet olmadı bu ay aşılama olacak büyük bir ihtimal ondada şansımı denemek istiyorum tüp bebek fiyatları ne kadar bilmiyorum ama biraz maddi yönden zorluyormuş galiba onun için biraz birikim yapmam lazım

1 yıldır istiyoruz ama 2 aydır tedavi görüyorum. 1 yıl önce adeti düzenlemesi için kullandığım yasmini bıraktım 3 ay sonra düzenim tekrar bozulduğu için doktora gittim ama o da sağolsun pko olduğunu bildiği halde hiçbir şekilde tedavi önermedi 1 yıl deneyin dedi. 5-6 ay sonra ben daha fazla beklemediğim için başka doktora gitmeye başladım. Onunla da tedaviye başladım. Aradaki 5-6 ay boşa gitti yani doktorun umursamazlığından. O süreçte 2 defa falan adet oldum. Öyle bir durumda yumurtlama dönemini tutturmak da nerdeyse imkansız. Yani 1 yıldır istiyoruz ama 2 aydır deniyormuş gibiyiz aslında :)
anladım canım rabbim vakti zamanı bekliyo moralini bozma vardır bunda da bir hayır öyle düşün rabbim daha fazla bekletmez inşallah

Aynı duyguları ben de yaşıyorum :KK42: insana çok garip geliyor, eskiden duyardım biyerlerde tüp bebek bilmem ne kelimesini , hiç ilgimi bile çekmezdi, bi bakıyorsun kendin bu sürece gelmişsin :cry:

kızlar kistler için soğan suyuna baya devam etmek gerekiyormuş. iki üç ay denediniz mi ? benim arkadaşımın bir kisti ile yumurtalığı alınmıştı kanser tetkikleri yaptılar ilk çocuğuna inançlı bir doktor ile soğan kürü ile hamile kaldı; sonra sansın git gide azalıyor ikinciyi düşünüyorsan elini çabuk tut, demiş doktor; 1,5 sene sagan kürü ile hiç bir ilaç kullanmadan doğal yoldan hamile kalmış her seyin nasibi zamanı vardır elbet; saracoğlu hoca" soğan kadınlar için yaratılmış bir mucize" diyor; benim kistim olmamasına rağmen bugüne kadar yapmadığıma ck pişman oldum; kırmızı kart görürsek deneyelim bence ne dersiniz:KK66:
Ben ocak ayında başladım 2-3 gün içtim bıraktım :( geçenlerde gene bi gazla başlamaya karar verdim 1 gün içtim devamını getirmeedim , bence faydası vardır ama bi düzenli yapamadım :(

geçmiş olsun canım rabbim tez zamanda meleğine kavuştursun inşallah rabbim tüm isteyenlere sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin yaşım çok değil canım 23 yaşındayım daha 2 yıldır deniyoruz kısmet olmadı bu ay aşılama olacak büyük bir ihtimal ondada şansımı denemek istiyorum tüp bebek fiyatları ne kadar bilmiyorum ama biraz maddi yönden zorluyormuş galiba onun için biraz birikim yapmam lazım
Aşılama dene canım ozaman gepgençsin maşallah :)

Back