- 9 Şubat 2014
- 686
- 11
anladım canım, benimkisi özel doktor muayenesinde yapıldı aşılamalar, ssk anlaşması yok onun için kabul etmez.
ben şimdi adetimi bekliyorum. bu arada biraz para biriktircem. inş. gerek kalmaz ama zeynep kamilde tüp tutmazsa ikinci tüpü özelde yaptırmam için birikim yapmam lazım.
yaptrdm aslıcım yükselmş dgrm. pazartesi gdcem doktora bkalm hayrlsı.
çağla, aslı çok kötüyüm bebegim tutunamadı. dün leke geldi doktora gttk dgerim düsms. doktor tutunamamş, bunu araştrmmz lazm bazı testler istcem dedi. kahroldm cok canım acıyo napcm blmyorum.
melekciğim hakkımızda hayırlısı, benimde aşılamam tutmamıştı.. bence biraz kendi haline bırak sende. kafamızı dağıtalım.
yazda geldi gezelim tozalım... Allah bizlerede elbet bigün nasip edecek :)
Kizlar ilk asilamam maalesef negatif sonuclandi. :84::84: Dun 3 te kan verdim 6 da sonuclancak dediler inanin 12 gun beklemek hicbirseymis o 3 saat gecmek bilmedi ve biyandan pozitif cikacak umuduyla hayaller kurdum biyandanda negatif cikabilecegini dusunerek agladim ve bekledigim o saat geldi ve tel caldi inanin ellerim titreye titreye actim telefonu ve hemsirenin malesef uzgunuz dedigi anda dunyam basima yikildi cevap bile veremedim bogazim dugumlendi kapattim. Esime sesim titreye titreye sonuc negatif dedim, inanmiyorum dedi defalarca dogru soyle beni kandiriyosun degilmi dedi kahroldum. Esim isten gelene kadar agladim...sonra zil caldi kapiya kostum esim gelmisti gozleri kipkirmizi yuzu kirec gibi olmustu. Hemen sarildik birbirimize oyle agladik. Kelimeler tukenmisti sanki hicbisey konusamiyorduk sadece birbirimizi teselli etmek icin nasip degilmis insaallah bidahakine diyebildik... yemek yiyemedik ve erkenden yattik ama uyumak ne mumkun... cok mutsuzum bugunde yataktan cikmak istemiyorum..
Caglacim cok sagol canim. Yuregime su serptin haklisin. Ayni seyleri yasadigimiz icin birbirimizi cok iyi anliyoruz. Yeterince yiprandik dedigin gibi yaz geldi 2-3 ay ara verelim diycem esime zaten manevi olarak cok yiprandik maddi olarakta zorlandik gercekten.. dogru diyosun Allah ol demeyince onune gecemeyiz. Rabbim bizleri hastalikla ve evlatla sinav etmesin insaallah kucaklarimizi bos birakmasin... birbirimize hep dua edelim. Allah razi olsun canim...ahh canım yaa öyle iyi anlıyorum, anlattıklarını yaşamış biri olarakne yapalım Allah da bizi böyle sınıyor, çok can acıtıcı yaşadıklarımız ama herzaman daha kötü şeylerde başımıza gelebilir diye kendimi motive etmeye çalışıyorum. ben inanıyorum bize de nasip olacak ve vakti zamanı gelince en güzel şekilde yaşatacak Allahım. kızlar hep diyorum, bir kaç ay dinlenmeye alalım kendimizi. yaz geldi, gezelim tozalım kafamızı dağıtalım. yaa düşünsenize Demet Akalın bile 2 kez tüp yaptı da olmadı ve kim bilir hangi özel pahalı hastanede yaptırdı. Demet akalın diyorki "hamile kalamayanlar bana kalırsa hiç tüp falan yaptırmayın, tamamen kafanızda bitirin bebek olayını pat diye oluyor" dedi. ve Allah kendiliğinden bebeğini verdi.
senelerdir çok yıprandık, hırpaladık durduk kendimizi. eğer ki en kötüsü bebeğimiz olmıcaksa da Allah vermicekse de onunda önüne geçemeyiz değil mi?
içinizi ferah tutun.. tutmaya çalışalımm...
Caglacim cok sagol canim. Yuregime su serptin haklisin. Ayni seyleri yasadigimiz icin birbirimizi cok iyi anliyoruz. Yeterince yiprandik dedigin gibi yaz geldi 2-3 ay ara verelim diycem esime zaten manevi olarak cok yiprandik maddi olarakta zorlandik gercekten.. dogru diyosun Allah ol demeyince onune gecemeyiz. Rabbim bizleri hastalikla ve evlatla sinav etmesin insaallah kucaklarimizi bos birakmasin... birbirimize hep dua edelim. Allah razi olsun canim...[/QUOTE
Hepimizden Allah razı olsun. aynen canım maddi olarak da çok zorlandık valla aldığım maaşı kredi kartına verdim bugün.
canım zaten çoğu doktor diyorki aklınızdan çıkaracaksınız. biz planlamış robot gibi belirli günlerde hadi ilişkiye girelim diyoruz ve kafada hep bebek düşüncesi. ve kocalarımıza karşı istek arzu vs. şeyler duymayı bir kenara bırakıyoruz.
geçenlerde bir kız arkadaşımla karşılaştım. bebeğine adetine 2 gün varken hamile kalmış, doktoru öle demiş. biz adetin 14.gününden sonra ilişkiye girioruz ve adet olacağım günden 1 hafta öncesi ilişkiye girmiyoruz. hep plan programlı ilişkiyi giriyoruz, yanlış yapıyoruz arkadaşlar..
ben düşünmemeye gezip tozup arkadaşlarımla planlar yapmaya başladım. sizde öyle yapın... ve hep aklınızda şu olsun "SAĞLIĞIMIZ YERİNDE ALLAH DAHA BÜYÜK DERTLER VERMESİN"
allahım hamdolsun hamileyim. kan testi yaptırdım pozitif. 51,83 degerim. rabbim istddyen herkese nasip etsin.
Eylulcum bu asilamada tutmadi benim. Tüp e geccem artik. Hbr vereyim dedim.
Cnmmm tatildeyim ya okuyamadim. Simdi gördüm cook uzuldum. Arkadaşlar in da dediği gibi senin hamile kalmanda sorun yok.bu sağlık siz bebekmis. Inşallah bi dahaki ay sagliklica bebisin kendiliginden tutunur sana. Benim de asilama olmadi.tupe gecicem ist.a donunce.
Canımmmm çok sevindim senin adına. Allah tamamına erdirsin inşallah :) :) İsteyen herkes bu duygu yaşar inşallah..
Aminn canim cok dogru soyluyosun. Allaha binlerce kez sukurler olsun... Rabbim vakti zamani gelince hepimize nasip edecektir ama once kafada bitirmek lazim dedigin gibi, biraz oluruna birakalim belki kendiliginden gelir bebislerimiz...Caglacim cok sagol canim. Yuregime su serptin haklisin. Ayni seyleri yasadigimiz icin birbirimizi cok iyi anliyoruz. Yeterince yiprandik dedigin gibi yaz geldi 2-3 ay ara verelim diycem esime zaten manevi olarak cok yiprandik maddi olarakta zorlandik gercekten.. dogru diyosun Allah ol demeyince onune gecemeyiz. Rabbim bizleri hastalikla ve evlatla sinav etmesin insaallah kucaklarimizi bos birakmasin... birbirimize hep dua edelim. Allah razi olsun canim...[/QUOTE
Hepimizden Allah razı olsun. aynen canım maddi olarak da çok zorlandık valla aldığım maaşı kredi kartına verdim bugün.
canım zaten çoğu doktor diyorki aklınızdan çıkaracaksınız. biz planlamış robot gibi belirli günlerde hadi ilişkiye girelim diyoruz ve kafada hep bebek düşüncesi. ve kocalarımıza karşı istek arzu vs. şeyler duymayı bir kenara bırakıyoruz.
geçenlerde bir kız arkadaşımla karşılaştım. bebeğine adetine 2 gün varken hamile kalmış, doktoru öle demiş. biz adetin 14.gününden sonra ilişkiye girioruz ve adet olacağım günden 1 hafta öncesi ilişkiye girmiyoruz. hep plan programlı ilişkiyi giriyoruz, yanlış yapıyoruz arkadaşlar..
ben düşünmemeye gezip tozup arkadaşlarımla planlar yapmaya başladım. sizde öyle yapın... ve hep aklınızda şu olsun "SAĞLIĞIMIZ YERİNDE ALLAH DAHA BÜYÜK DERTLER VERMESİN"
inşallah allahım isteyen herkese nasip eder canım. ama ben kaybettim bebeği tutunamamış yarın 1 hafta olcak kısmet işte.
canım çok üzüldüm bilmiyordum benkısmet işte.. hayırlısı demekten başka çaremiz yok be canım benimde bu ay olmadı ama vazgeçmicez Allah büyük.
canım benim inşallah bu arada hamile kalırsında hc bi işleme gerek kalmaz. aynı zamanda saglıckla kucagna al kuzum eksik dua etmym. bn de ara vrcm hayt tohumuna ve sogan suyuna başlcm olursa bi de spora hmde benimde para biriktrmem lazm masraflı bzm kuzular daha dogmdn bi sürü masraf ettrdler.bu arada 1.tüp bebegi devlette yaptrp 2. özelde yaptrmak istrsn devlet yarısını karşılıyo dye biliyorum canım.
merhaba arkadaslar bende bır yılı askındır bebek ıstıyorum ama bır kımyasal gebelıkten sonra hıc gebe kalamadım ıkı aydır doktor kontrolunde yumurta takıbı yaptırıyorum ayrıyetende catlatma ıgnesı verıyo ama hıc tekrar hafta ıcı cagırıp yumurta catlamısmı dıye bakmıyor bunuda sızın konusmalarınızda okudum bu ayda olmazsa banada asılama yaparız dedı benım gıttıgım yerde ozel sskyla anlasmasıda yok bunuda sızın konusmanızdan duydum yanı ben sımdı orada asılama yaptırırve ALLAHım ınsallah verır ama egerkı bebek olmazsa devlet kabul etmeyecek oyuzden ıkı ayda devlettemı ıspat etmek ıcın ugrasıcam yada anlasmalı bır yerde tekrarlıcam bunları ogrendıgım ıyı oldu benım doktorumda cok tatlı bır kadın ama okadar ılgılı deıl odaya gırmemle cıkmam bır oluyo ultrason kontrolu oluyo ıgneyı yazıp yolluyo hıc baska dıyalogumuz olmuyo benım aklıma gelen bıkac soru olursa onları soruyorum okadar bu ayda catlatma ıgnesı bır ıse yaramadı ıkıncı ıgne olusumdu bu ay ya ıgnenın sonuncusu yada dırek asılama dıyecek ne olacak bılmıyorum bu asılamanın fıtatını bana soyleyebılırmısınız arkadaslar hıcbır bılgım yok asılama hakkında hakkınızı helal edın sımdıden
merhaha kızlar, bende uzun zamandır takip ediyorum burdan sizleri. Bende 3 senelik evliyim ve ilk 2 sene çocuk istemedik.
takii evliliğimizin 2.senesini bitene kadar. bende polikistik over hastasıymışım, bebek düşündüğümüz ay adet olmadım ve belki hamileyimdir diye test yaptı tabii negatif çıktı. sonra dr. gittim adet olamıyorum diye. muayene etti ve daha önce hiç duymadığım polikistik over olduğunu söyledi. ve söktürücü verdi ve adet oldum. hiçbirşey bilmediğimden doğum kontrol ilacı verdi ve 3 ay kullan dedi. dr. çok ilgisiz gelmişti bana.
neyseki 3 ay kullandım ve dr. gittim klomene başladık. adetimin 5.günü dedi. (bu arada ssk ile anlaşmalı hastaneydi gittiğim yer)
doktor işte gençsin (27 yaşındaydım) olur falan diyoo ama beni tatmin etmio dedikleri. 2 ay klomen kulllandım bu dr.la.
sonrasın çatlama iğnesi verdi. ama saçmalık ki çatlamış mı diye kontrole hiç çağırmadı. ilişki önerdi sadece.
dedim ki bu doktordan bişey çıkmıcak.bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başka bir dr. yöneldim. özel muayenesi vardı ve muayene ücreti 130 TL idi. daha önce yapılanların doğru olduğunu ama tamolarak takibin yapılmadığını söyledi ve yeni dr. ile mecamız 2013 şubat ayında başladı. 6 ay klomen tedavisi ve ovitrelle çatlama iğnesi olarak tedaviye başlıcaz dedi. eğer gebelik olmaz ise aşılama yaparız 6. aydan sonra demişti. ve bu arada ben kanal film çektirdim, kanallarda bir sıkıntı var mı diye Allahtan yoktu, eşimin sperm tahlilleri de gayet normal çıktı.
ve ilk ayımıza başladık. klomen +çatlama iğnesi
hazirana kadar bu şekilde devam ettik. her ay bir veya 2 yumurtam oldu. büyüdü çatladı ama birtürlü gebelik olmadı.
haziran ayında adet olmadım ki gebe değilmişim. polikistik overden kaynaklandı.
sonra söktürücü kullandım vs. adet gördüm.
gel gelelim ki doktorum 7.ay tedavisi için aşılama yapalım artık dedi. doktorum her ay 1 tanede olsa yumurtan oluyor büyüyüor çatlıyor.ve bunu klomenle yapıyoruz dedi. normalde aşılama öncesinde klomen yerine iğnelerler yumurtalar büyütülüyor ama bende klomenle yumurtalar büyüğünü için iğnelere gerek yokmuş hemde iğneler pahalıymış.
ve ilk aşılamamı 06 eylül 2013 de saat 16:00 gibi yapıldı. (dokroun muayenesinde)
20 eylülde adet olmaz isem kan tahlili yaptırmamı söyledi doktorum.
tahlil yaptırmama şuan tam 1 hafta var ve bekliyorum.
Dediğim gibi bende 1 senedir hamile kalmak istiyorum. ve benden sonra evlenenlerin hepsi ya doğurdu ya hamile ve kimisi 2. ye hamile. artık birinin hamilekaldığını duyunca moralim acayip bozuluo.
abimin eşi ikinciye hamile ve durumları olmadığı için kesinlikle istemeyerek oldu. ben duyduğumda ağladım benim neden bebeğim olmuyor diye.
Evet Allah vaktini zamanını biliyor bende hayırlısıyla o vakti beklemeye çalışıyorum.
Allahım herkese sabır versin. Çok zor bir süreç.
buarada doktorumdan da memnunum.