- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.810
- 30
-
- Konu Sahibi kackaloribu
Ya çok iyiymiş fiyati. Ben ankarada yaşıyorum. Peki ne kadr sürdü süreç. Çok ağrıyor mu fizik alırken?Tam aynısı mı bilmiyorum ama bende kısalma vardı hatta yere değemiyordum ağrıdan ortopedi doktorum buldu kısalık var dedi. Ayağımı dümdüz yukarı kaldıramıyordum. Fizik tedavi ile ağrılarım geçti ve düzeldi. Ayağımı germe egzersizleri vermişlerdi. Özelde istanbulda seansı 15 tl ye olan bir yere gidiyordum çok memnun kaldım doktorumdan. İsterseniz istanbuldaysanız söyleyebilirim.
Daha fizik tedavi uzmanı görmedi. Nöroloji doktorunun söyledikleri var bende henüz. Çarşamba o ne diyecek napacagim bilmiyorum .. baska bir rahatsizlik yok cok sukur ama emar cekilecek carsamba birde. Onda da bise cikmaz umarimDerecesi önemli, bu arada başka rahatsızlığı var mı ? Hafif derece ise egzersiz ve splint ( ayakkabı gibi düşünün ) verilebilir. İleri dereceyse asil gevşetme ameliyatı yapilabilir. Zik zak gevşetmeler var onlardan yapılabilir. Hafifse mutlaka ama mutlaka fizik tedavi alması lazım. Yoksa boy uzayıp kaslar yerini buldukça iyice belirginleşir, diz ve kalça problemlerine sebep olabilir.
Ya çok iyiymiş fiyati. Ben ankarada yaşıyorum. Peki ne kadr sürdü süreç. Çok ağrıyor mu fizik alırken?
Merhaba sami ulus çocuk hastanesine gidiyorum tavsiyeniz için teşekkür ederimHangi hastaneye götürdünüz acaba ?
Üniversite hastaneleri ya da eğitim araştırma hastanelerinin bu tanıyı koymakta gecikmesi nerdeyse imkansız . Çünkü araştırırlar kesin bişey demeden peşini bırakmazlar. Bişey yok deyip göndermeler yani.
Geçmiş olsun bu arada ... Tedaviniz nerde devam ediyor bilmiyorum ama Hacettepe ya da gazi hastanesini tercih etmenizi öneririm
Teşekkür ederim ancak maddi durumlar şu an buna müsaade etmiyor maalesefAcil olarak tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın.
İlk önerim bu olacak, ikinci olarak şuan nörolog mu yoksa pediatrist olarak mı görev alıyor bilmiyorum ama sümer gönül hocadan hangi hastanede ise randevu alın.
O sizi en iyisine ya da yapılacak yapacak kim varsa yönlendirir.
Icimi ferahlattiniz cok teşekkür ederimGelişme çağındaki çocuklarda kas problemleri egzersizlerle hallediliyor genellikle içinizi ferah tutun. Kas germe, esnetme hareketleri verilir diye düşünüyorum. Şimdi önüne geçerseniz ameliyata gerek kalmaz.
Devletle anlaşmalı özel fizik tedavi merkezleri de oluyor, gayet cüzi bir miktara yaptırabilirsiniz diye biliyorum.
Fizik tedavi gayet kolay, tedavi veren kişi egzersiz yaptırıyor bir de kasları çalıştıran makineler oluyor kasa elektrotları takıyorlar havlu koyuyorlar kas gayet iyileşiyor/uzuyor. Sonra evde yapması gereken egzersizler veriliyor (bunları siz yazılı alın bence) onlar da genelde havlu ya da ip benzeri evdeki nesnelerle yapılıyor. Yani acılı ağrılı hiçbir şey yok.
İşten çıkmanıza gerke yok, zaten her gün gidilmiyor haftada 2 kez 1er saat misal. 1 saat siz izin alın 1 saat eşiniz idare edin derim.