Asansör meselesi ve garip tavırlar

Marianihal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2022
766
1.287
Selamlar herkese. Aklıma takılan hatta üç gündür aklımdan çıkmayan bir konu var. Erkek arkadaşıma kahvaltıya gitmiştim ordan da kıyafetlerimi kuru temizlemeciye vereceğim için elimde büyük bir valiz vardı. İşte kahvaltı ettik oturduk saat 11 civarı da evden ciktim. Valizime yardım etmek için o da çıktı. Erkek arkadaşım 10. Katta oturuyor. Asansörü çağırdık asansör 9. Katta durdu. Yani 9. Katta biri bindi. O bunu görünce valizimi alıp hemen yan asansöre geçti. Ben şaşırdım ne oluyor dedim o da buraya gelsene beklemeyiz dedi. Halbuki 9. Kattan 10. Kata çıkacak bir asansörün bekleme süresi sıfırdan çağırılan bir asansörü bekleme süresinden daha az haliyle. Bu da benim canımı sıktı. Aşağı indik bu düşüncelerimi anlattım kimi kandırıyorsun ya bir kat beklemek on kat beklemekten daha az zaman dedim. O da sinirlendi işte deli misin kafanda ne kuruyorsun falan tipik erkek lafları.

Ben normalde onun evine girer çıkarım ayrıca oturduğu sitenin yakınlarında bir kafe de var orda da otururuz sık sık. Tabi bugünlerde pek o kafeye gidemiyoruz evine de sık sık gelemiyorum. Yani beni etraftan mi gizliyor desem tam olarak mantığıma yatmaz. Ama 9. Katta bir sıkıntı olmasa da panik halinde yan asansöre koşmaz. Hatta normalde beni taksiye bindirmeye de çok hevesli değildi ama sırf valizden dolayı geldi. Ne düşünüyorsunuz?

Hayır hiç bilmiyorum. Aslında şüphe duyduğum biri var ama onun 9. Katta oturup oturmadığıni bilmiyorum. O blokta oturduğunu biliyorum ama.
Şüphelendiğiniz biri kim ?
Ya o şüphelendiğiniz 9. katta oturuyor ya da şüphelendiğinizin arkadaşı , akrabası ya da tanıdığı .

9.katta birinin indiğini değil bindiğini düşünmüş sanırım.
iki asansörün mesafesi ne kadar ki 9 dan 10 a çıktığında bu geldi deyip açıverseydiniz kapıyı.
Zaten biri bindi. Ama biz önce bastığımız için asansör 10. Kata çıkıp bizi de alıp öyle aşağı inecekti. Valla süre çok kısıtlı belki 5 saniye falandır. Ama o 9. Kat ışığı yandığı anda valizi kaptigi gibi karşı asansöre geçti benim bir şey yapmama fırsat kalmadan.

9. kattan manita yapmış. Kesbiç ossun.
Peki öyleyse beni neden bu kadar rahat bir şekilde eve çağırıyor. Öyle olsa bundan çekinmez miydi. Valizi taşımak için kendi geldi zaten başta dediğiniz şeyden şüphe duydum ama bunları da düşününce pek aklıma yatmadi

Sizi eve çağırır , neticede 10 katlı bir bina ,
bir de çift daireyse 20 daire yapar. Kime geldiğiniz nereden belli olacak?

9. kattaki kız ailesiyle yaşıyordur ve çat kapı sevgilinizin dairesine çıkamıyordur artı sizi kardeşi diye tanıtmıştır. Her şey olabilir. Belki 3. ve 5. katlarda da manitaları vardır. Tek tek kapıları bi çalın olmazsa.

Allaseniz, denk gele yapılmış bir hareket dahi olabilir; valizle birlikte asansöre girecek, biri daha binip iyice sıkışık dip dibe olmak istememiş olabilir. Hala yer yer kovid endişesi azıyor olabilir (Asansörlere hala binerken, sosyal mesafenin sıfırlanmamasına dikkat ediyorum mesela, huylanıyorum mecbur kalıp çok yaklaşınca insanlara), belki bina aile apartmanı tadındadır, ev sahibine laf götürebilecek türden insanlar vardır "Kız alıyö eve" diyecek tipler. Bir ton lafla uğraşası yoktur. Daha önce tartışma yaşadığı birinin katıdır, o binmiştir belki diye yön değiştirmiştir.. Bla bla bla... Çok seçenek var. Kafa yormayın bence bunun üzerine. O kadar dikkate değer bir ayrıntı değil.

Ya işte öyle değil. Oturduğu sitede öyle bir durum yok. Çoğunlukla bekarlar yaşıyor. Zaten ev sahibi de yok çünkü ev zaten erkek arkadaşıma ait. Covidden falan da çekinmiyor artık. Kaldı ki asansörün içi de kocaman sıkış tepiş olunsa bile 1 dakikada aşağı kata iniyor. Bunları ben de düşündüm ama işin içinden çıkamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…