Aşamadığımız Problem

Yahu anlamıyorum.biz çalışan kadınlar olarak es ailesi icin mi çalışıyoruz.
Konu sahibi çalışmıyor olsa o eve 15.000 girmicek zaten.belki 9.000 gircek.
Tek maaşla hepimiz bir şekilde geçiniriz belki ama , daha iyi yasamak yada mevcut standarti korumak icin çalışıyoruz sonuçta.
Eşler ailelerine daha rahat para yollasın diye değil.
Ha illa yollayacak , kardeş okutacak ,evlendirecek kişiler de bekar kalıp aileleriyle yaşasin isterse omur boyu baksin. Kime ne yani.
Ama evlenip , ondan sonra eşi istemediği halde her ay para yollamak nedir yani .
Meblağ önemli değil ki burada. Davranış şekli çirkin.

Ha aylık 5.000 ha aylık 4.500 hiç farkı yok
Eşim diyorsun , evlenmek için onca çaba sarf ettiğin, sevdiğin adam
Değiyor mu gönlünü kırmaya
Sürekli İstanbul’da hayat şartlarından bahsetmişsin ama bu şehirde herkesin evine ayda 15.000 girmiyor, yaşanılır yani. Altı üstü iki kişisiniz, bir ayakkabı, bir bluz eksik alınır ama eşinin gönlü olur. Hayat bu bugün onun senin desteğine ihtiyacı var yarın senin ihtiyacın olduğunda bunlar önüne gelir inan bana, böyle böyle sevgiyi bitirirsin

Onu bunu bilmem sevgili konu sahibi, kenarda bir miktar birikmiş paranız olmalı. Ben 10 senedir özel okulda çalışıyordum, adı batasıca kurum maaşımızı ödemedi 5 ay , işten çıktım dava açtım falan filan. İyi ki zamanında kenara köşeye para atmışız. Onu yiyoruz aylardır. Atandım hala göreve başlayamadım ama kafamız rahat, zamanında iyi kazandık koyduk kenara.. Eşinizle güzellikle konuşun. Cebinizde arta kalan para size batmasın, atın bi köşeye. Bu paragözlülük değil, yarın bir gün Allah korusun biriniz maaş alamazsa kafanız rahat olur. Eşiniz sanırım nasıl bir ülkede yaşadığımızın, hiçbir konuda garantimiz olmadığının farkında değil.

bu şekilde sonumuz iyiye varmayacaksa bu sebeplerden ötürü varmayabilir hiç problem değil.
teşekkürler,

para sizin.. vermek zorunda degilsiniz. ailesiyle konusun. paraya ihtiyaciniz var mi? oglunuz vicdan yapiyor yollamak istiyor. ihtiyaciniz varsa ben de bileyim yollayalim. yoksa yok deyin oglunuz rahatlayip otursun. benden gizli yollanmasina rizam yok deyin.

istemiyorum desen de gizli yapacak yapiyor iste isin sinir bozucu yani.

Siz böyle bir durum hiç yaşadınız mi?
Evli mısınız, çalışıyor musunuz, eşiniz ailesine para yolluyor mu her ay
Bence önce bunlara cevap verin

Sadece şunu söylemek istiyorum, eş ailesine kırgınlığınız, (eşinizin ailesine gösterdiği her türlü "iyilik" için) eşinize karşı öfkeye dönüşmeye başlamış. Bu evliliğin temelindeki bir dinamit. Aşmanız lazım. Tabi ki eşinizle birlikte...

Mutluluklar dilerim bu arada..
Ağız tadıyla oturun yeni evinizde...
Bırakın görmeye gelmesinler... (KKdan öğrendiğim en etkili cümle) mesafe candır

bi de rahatsınız 1,5 senedir para atamamışsınız zaten denmiş.
1,5 senedir borç ödüyoruz düğündü eşyaydı kınaydı kyk borçlarıydı
ben çalışmıyor olsam 5 senede öderdik belkide
elini veriyorsun kolunu kapıyolar

Siz böyle bir durum hiç yaşadınız mi?
Evli mısınız, çalışıyor musunuz, eşiniz ailesine para yolluyor mu her ay
Bence önce bunlara cevap verin

İlk sayfalarda yazmıştım. Evet yaşadım, yaşıyorum. Evliyim, bir kızım var, çalışıyorum. Benim kardeşim yok eşim her ay üniversite okuyan kız kardeşine para gönderiyor. Çok şükür durumumuz iyi. Benim kendi harcayanlarımdan kısmam gereken bir durum olmuyor veya evden vs. Kendi parasından gibi bir miktar gönderiyor kardeşine. Eşimin ailesinin de durumu kötü değil bu arada. İhtiyaçtan değil yani tamamen abilik sevgisinden gönderiyor. Eğer beni maddi açıdan zora soksaydı bu durum tepki gösterebilirdim ama öyle bir durum olmadığı için gözüme gelmiyor. Biz de kredi ödüyoruz bu arada. Çalıştığımız paradan 500 TL kişisel harcamalara gitmesi bence normal. Rakamı farazi söyledim. Ben kendime harcıyorum o ailesine harcıyor fark görmüyorum.

Sorularınıza istediğiniz gibi cevap verebildim mi? Testi geçip yorum yazmaya hak kazandım mı merak ettim.

Son düzenleme:
dönem dönem olabilir de bu para gönderme olayı rutine binince sıkıntı bence. Hele bir de tek gönderen sizin eşiniz ise. Onlar unlarını elemişler eleklerini asmışlar. Siz daha yolun başındasınız. Peki aile ile aranız nasıl? Sizi koruyan kollayan yapıcı insanlar ise insan biraz daha tolere edebilir sanki.

Ben sizi haklı buldum. Gelir çok diye herkese para dağıtmak zorunda değilsiniz ona gore de gideriniz vardır neticede.
Ha ev kirası geliri olmasaydı gene neyse derdim ama evleri var arabaları var maaşları var kimseden bir sey beklemesinler bi zahmet.
Bence eşinizle tekrar konusun bu konuyu güzellikle rızam yok deyin açık açık.

Justice, sorunlar surat asarak ya da kuserek cozulmez. Surat asma bir sure sonra aliskanlik haline gelir, en ufak hosnutsuzlukta surat adma konusmama baslar. Surat asmanin ben birseyi duzelttigini gormedim. O isin kolay tarafi. Konusmayi secmeyerek sorunu cozme yoluna gitme ama simdiye kadar birseyi cozdugu gorulmemis. Ne hissettigini sinirlenmeden sakince ifade etmelisin, bundan da kacinma. Karsi tarafi suclama yoluna gitmeden. Suclarsan o da savunma yolunu secer, etkiye tepki baslar. Ne hissettigi anlatarak olayi ifade et. Empati kurmasini sagla.

bu borc ne borcu? istanbulda 5 bin lirayla gecinmek ugruna yani ne oduyorsunuz bu kadar? 15 bin kazanip 10 bin borc odemek cok sacma geldi kulagima. bile bile kendinizi zora sokmussunuz gibi.

ek olarak kuserek sorun cozmek anasinifinda kalmaliydi. :) ailene yardim edelim ama her ay sanki gorevimizmis gibi degil, birkac ayda bir gonderelim, ben de isterim zor durumda kalmasinlar ama insanoglu iste devamli gonderince sanki bizim gorevimiz haline gelir altindan kalkamayiz ne geregi var diyip orta yol bulunabilirdi. esiniz inat siz inat boyle sonuca varilmaz ki.

Benım babam emekli maaşı yaklaşık 3.5 civarı istanbul dışı biyerde çok güzel geçiniyor. Bahçe çok büyük avantaj bakmayın giderlerin yarısını alıyor bahçe. Bi dertleri olmasa o 500 e tamah etmezler bence gerçek niyetlerini öğrenin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…