Aşamadığımız Problem

Genelde sizin yorumlarınızı beğenirim ama eşinizin kardeşiyle ilgili olan yorumunuzu çok hadsizce buldum. İster 23 ister 33 yaşında olsun sizi ilgilendirmez. İş beğenmiyor olabilir canı çalışmak istemiyor da olabilir bu aynı evde yaşadığı anne babasının sorunu. Sizden muhtacız yardım et diye para isteselerdi kızınız neden çalışmıyor diye sorgulatabilirdiniz ama eşiniz kendi gönül rızasıyla ailesine para göndermek istemiş. Herhangi bir insanın bu yengesi bile olsa kalkıp yorum yapması üstelik dana kadar kız bütün gün yatıyor demesi bence çok çirkin. Eşiniz ailesine kazandığı paradan bir miktar göndermek istemiş bunu kabul edersiniz etmezsiniz o aranızda bir durum ama kardeşin evde yatıyor o çalışsın demeniz kusura bakmayın haddinizi aşmak oluyor.

Bir emekli artı kira 3000 en fazla 3500 lira giriyordur eve. Oda taş çatlasın.
Siz 15.000 ile zor geçinirken onların 3.500 lirayla ohooo çok kolay geçiniyor olmaları gerekir diye düşünmeniz mantıklımı?
Tamam sizin kadar giderleri yoktur, ama ayda iki kez market,pazar arada kasap yapsalar büyük bir kısmı biter zaten.
Görümceniz için bişey diyemeyeceğim. Evin dibindeki market onu beklediğini sanmiyorum. Ama kendine göre bir iş bulmalı tabii, gerçi küçük biryerde yaşiyorlarmış imkanlar nasıldır bilmiyorum.
Sizin ailenizin hiç ihtiyacı yokmuş ne güzel, Allahda muhtaç etmesin inşallah. Ama aileniz 3500 lira ile geçinmek zorunda kalsa sizde aylık 500 lira onlara yardım etmek istersiniz buna çok eminim.
Madem kısasa kısas yapacaksınız ancak bu şekilde rahatlayacaksanız, sizde yollayın ailenize. İhtiyacı olan okadar çokki sizin adınıza başka birilerine versinler yada direk biryere bağışlayın.
Aileme belirli bir miktar para yollayacaksam bunun için eşimden izin almam ben. Eşimdende benden izin almasını beklemem. Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama çocuk kolay yetişmiyor. Ailelerin ihtiyacı olsun olmasın minnet borcu vardır.

konumun içeriğinde yazdım ama yorumlarda yanlış anlaşıldığını görüyorum.
biz 15 bin ile geçinmiyoruz. 5 bin tl ile geçinmeye çalışıyoruz. istanbuldayız. bu 5 bin içinde gıda kıyafet sigara gezmek yok.
ailesi 3 bin tl ile küçücük bir köyde yaşıyorlar.
şuan mantıklı oldu mu ?

Bir emekli artı kira 3000 en fazla 3500 lira giriyordur eve. Oda taş çatlasın.
Siz 15.000 ile zor geçinirken onların 3.500 lirayla ohooo çok kolay geçiniyor olmaları gerekir diye düşünmeniz mantıklımı?
Tamam sizin kadar giderleri yoktur, ama ayda iki kez market,pazar arada kasap yapsalar büyük bir kısmı biter zaten.
Görümceniz için bişey diyemeyeceğim. Evin dibindeki market onu beklediğini sanmiyorum. Ama kendine göre bir iş bulmalı tabii, gerçi küçük biryerde yaşiyorlarmış imkanlar nasıldır bilmiyorum.
Sizin ailenizin hiç ihtiyacı yokmuş ne güzel, Allahda muhtaç etmesin inşallah. Ama aileniz 3500 lira ile geçinmek zorunda kalsa sizde aylık 500 lira onlara yardım etmek istersiniz buna çok eminim.
Madem kısasa kısas yapacaksınız ancak bu şekilde rahatlayacaksanız, sizde yollayın ailenize. İhtiyacı olan okadar çokki sizin adınıza başka birilerine versinler yada direk biryere bağışlayın.
Aileme belirli bir miktar para yollayacaksam bunun için eşimden izin almam ben. Eşimdende benden izin almasını beklemem. Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama çocuk kolay yetişmiyor. Ailelerin ihtiyacı olsun olmasın minnet borcu vardır.
Haklısınız fakat 15 binin 10 bin lirası direkt krediye falan gidiyormuş öyle olunca işler değişiyor biraz

ben bu kadar nankörlük beklemiyodum doğrusu ama burnumun dibindeki adam bütün bunların üzerine bana paragöz diyor. paraya tapıyorsun diyor. töbe yarabbim ya
Bak annemin arkadaşı 20 yıllık eşinden boşandı.Farklı sebeplerden detaya boğmayayım seni.Sonra yaptığım yardımlardan çok pişmanım keşke yapmasaymisim dedi.Ben bu konuyu salt para olarak gormuyorum.Isin arkasinda emek var ki asil can alıcı nokta bu.Kadininda buna cigeri yandı asıl.Ben saatlerce çalıştım param hiç oldu dedi.O kadının anlattıklarından sonra daha sertim bu konularda.Butceyi ayırdım demissin ona sevindim.Bakalım kendi bu inadı ne zamana kadar sürdürebilecek.Nankör demiş falan hiç girmiyorum oralara ben okurken kanser oldum sende sigaraya boğma kendini:D

Genelde sizin yorumlarınızı beğenirim ama eşinizin kardeşiyle ilgili olan yorumunuzu çok hadsizce buldum. İster 23 ister 33 yaşında olsun sizi ilgilendirmez. İş beğenmiyor olabilir canı çalışmak istemiyor da olabilir bu aynı evde yaşadığı anne babasının sorunu. Sizden muhtacız yardım et diye para isteselerdi kızınız neden çalışmıyor diye sorgulatabilirdiniz ama eşiniz kendi gönül rızasıyla ailesine para göndermek istemiş. Herhangi bir insanın bu yengesi bile olsa kalkıp yorum yapması üstelik dana kadar kız bütün gün yatıyor demesi bence çok çirkin. Eşiniz ailesine kazandığı paradan bir miktar göndermek istemiş bunu kabul edersiniz etmezsiniz o aranızda bir durum ama kardeşin evde yatıyor o çalışsın demeniz kusura bakmayın haddinizi aşmak oluyor.
bence aynı durum evde yatan bir erkek evlat için olsaydı kalksın çalışsın diye yorum yapılırdı eminim
benim direk görümceye karşı bi silah atışım yok aslında. benim derdim ailesi madem eşimin gönderdiği parayı alıyor, ne gerek var biriktirin demiyor, madem o 500 tlye ihtiyaçları var, kızlarına neden kalk çalış demiyolar ?
ayrıca yine yorumlarda yazdım. eşimin babası her telefon görüşmesinde aman justice işine sahip çıksın onca borcunuz var özel sektör şartlar kötü vs diyor. bu çok mu hadlice ?

Isın ucu konu sahibine dokunuyorsa tabi ki eleştirir neden hadsizlik olsun. O kız çalışsa en azından eve katkısı olur hiç olmadı kendi masrafını çıkarır ki bu da katkıdır otomatikmen .
Konu sahibi evinde bu kadar huzursuzluk yaşıyor, eşi onu çiğneyerek para gönderiyor ama görümceyi eleştirince hadsiz mi oluyor

Bak annemin arkadaşı 20 yıllık eşinden boşandı.Farklı sebeplerden detaya boğmayayım seni.Sonra yaptığım yardımlardan çok pişmanım keşke yapmasaymisim dedi.Ben bu konuyu salt para olarak gormuyorum.Isin arkasinda emek var ki asil can alıcı nokta bu.Kadininda buna cigeri yandı asıl.Ben saatlerce çalıştım param hiç oldu dedi.O kadının anlattıklarından sonra daha sertim bu konularda.Butceyi ayırdım demissin ona sevindim.Bakalım kendi bu inadı ne zamana kadar sürdürebilecek.Nankör demiş falan hiç girmiyorum oralara ben okurken kanser oldum sende sigaraya boğma kendini:KK70:
gereksiz yere sigaraya para veriyosun dedikçe biraz daha yakıyorum sinirden :KK70:
tv de vardı kadın böbreğini mi ne istiyodu eski kocasından bizimki de o hesap nankör bunlar nankörr :KK70:

Isın ucu konu sahibine dokunuyorsa tabi ki eleştirir neden hadsizlik olsun. O kız çalışsa en azından eve katkısı olur hiç olmadı kendi masrafını çıkarır ki bu da katkıdır otomatikmen .
Konu sahibi evinde bu kadar huzursuzluk yaşıyor, eşi onu çiğneyerek para gönderiyor ama görümceyi eleştirince hadsiz mi oluyor
23 yaşında erkek yatıyor deseydim bence işin rengi değişirdi. eşşek kadar adam kalksın çalışsın denirdi..

gereksiz yere sigaraya para veriyosun dedikçe biraz daha yakıyorum sinirden :KK70:
tv de vardı kadın böbreğini mi ne istiyodu eski kocasından bizimki de o hesap nankör bunlar nankörr :KK70:
Hepsi nankor .ister maddi ister manevi konuda insanın emeklerini çok rahat görmezden geliyorlar.
Bence ortada para gönderme sorunu olsun olmasın, tüm çalışan, milletin kahrını çekip sabahın köründe evinden çıkan kadınlar olarak ayrı birikim yapmalıyız. Bu şart. Es falan bir yere kadar. Insan kendini garantiye almalı.
Not: bütçesini ayıran biri .

konumun içeriğinde yazdım ama yorumlarda yanlış anlaşıldığını görüyorum.
biz 15 bin ile geçinmiyoruz. 5 bin tl ile geçinmeye çalışıyoruz. istanbuldayız. bu 5 bin içinde gıda kıyafet sigara gezmek yok.
ailesi 3 bin tl ile küçücük bir köyde yaşıyorlar.
şuan mantıklı oldu mu ?

Hayır mantıklı olmadı.
10 bin nereye gidiyor?
Yine kendinize değilmi, kredidir ev giderledir şudur budur. Sonuçta eve giren rakam 15 bin.
Sıgara, gezme yok diyorsunuz bunun içinde. Demekki aslında rahat yaşiyorsunuz. Sizin elinize kalan 5 bin ken onların eline bence ay sonu hiç bişey kalmiyordur. Köylerde hayat bedava değil, market fiyatları heryerde aynı, tek avantajları pazarların daha uygun oluşudur.
Bu 500ü oraya verene kadar biriktirim diye düşünüyorsunuz ama şimdiye kadar bir birikim yapmamışsınız o yüzden eşinizde rahat davranıyordur. Boşyere harcayana kadar aileme destek olurum diye düşünüyordur belkide

Hepsi nankor .ister maddi ister manevi konuda insanın emeklerini çok rahat görmezden geliyorlar.
Bence ortada para gönderme sorunu olsun olmasın, tüm çalışan, milletin kahrını çekip sabahın köründe evinden çıkan kadınlar olarak ayrı birikim yapmalıyız. Bu şart. Es falan bir yere kadar. Insan kendini garantiye almalı.
Not: bütçesini ayıran biri .

kesinlikle. eşimle asla para muhabbetine girmezdim asla sorgulamazdım. bu para nereye gitti demezdim. ama bu gizlice para göndermesi işi bitirdi bende.

23 yaşında erkek yatıyor deseydim bence işin rengi değişirdi. eşşek kadar adam kalksın çalışsın denirdi..
Aynen . Bu tarz yorum yapanlarin kesinlikle görümce ile benzer kulvarda bir durumu olduğunu düşünüyorum.
Bir de böyle şeyleri okuyup sinirlenme lütfen. Zamanında daha beter şeyler yaşamış biri olarak seni anlıyorum.ki bana ve aileme sorulmadan dugun erteleme olayini da yaşadım.
Kesinlikle haklısın.esine acil bir ayar vermen gerekli ya da ailesiyle sen konuşmalısın.
Sinir ol ol nereye kadar.

bence aynı durum evde yatan bir erkek evlat için olsaydı kalksın çalışsın diye yorum yapılırdı eminim
benim direk görümceye karşı bi silah atışım yok aslında. benim derdim ailesi madem eşimin gönderdiği parayı alıyor, ne gerek var biriktirin demiyor, madem o 500 tlye ihtiyaçları var, kızlarına neden kalk çalış demiyolar ?
ayrıca yine yorumlarda yazdım. eşimin babası her telefon görüşmesinde aman justice işine sahip çıksın onca borcunuz var özel sektör şartlar kötü vs diyor. bu çok mu hadlice ?

Çalışsın demek farklı dana kadar oldu, evde yatıyor, evlerinin altında market var başvurmuyor, konsere gidiyor, iş beğenmiyor demek farklı. Çalışmalı evet herkes çalışmalı bana göre ama erkek olsaydı da çalışıp çalışmaması ne sizi ne bizi ilgilendirdi.

Ben sizi yazdım yorumumda siz eş ailesiyle cevap verdiniz. Tamam onu konuşalım. Derdiniz eş ailesi olmasın işte. Sizi kendi kocanız ilgilendirir. Yanlış görüyorsanız eşinizle konuşursunuz, tartışırsınız gönderir veya göndermez. Normal hayatlarını belki ucu ucuna sürdürüyorlar bilmiyorum yazmışsınız ilk mesajınızda. Yine aynı noktaya geldik kızlarına çalış çalışma demeleri sizi ilgilendirmez. Durumlarının iyi olduğunu bildikleri oğullarından gelen parayı neden almasınlar? Oğlum bana her ay para ver demiyorlar, oğulları kendisi düşünüp veriyor. Siz yokken oğullarına maddi manevi yardım ettiler neticede.

Eşinizin babasının yorumunda ne var ki? Ben bir hadsizlik göremedim. Bence siz kurulmuşsunuz o yüzden ne yapsalar gözünüze batıyor

Aylık 15 bin kazanç. FAzlası var eksiği yok. 500 lira ya yapmayın Allah aşkına. El olsa verirsiniz 500 lira. Kendi aileniz olsa yine böyle düşünecek miydiniz.
siz 15 binden 5 bin kalıyor diyorsunuz. Eşinizin ailesi tek kira ile mi geçiniyor anlamadım. Haksızsınız kusura bakmayın.

Aynı şeyi düşünüyorum girip yorumları okuyorum,konu şöyle olsaydı; eşimin ailesi ev almamız için 100 bin lira destek oldu evi de benim üzerime yaptık,benim ailem destek olmadı. Ev kredisi ödüyoruz ve aylik elimize kalan para 5 bin lira ailemin de emekli maaşı evi arabası ve kira geliri olan bir evi var, 23 yaşında bir kardeşim var ama çalışmıyor ben de aileme her ay 500 lira göndermek istiyorum.Esim istemediği için bu ay ortak paramızdan onun haberi olmadan gönderdim siz ne düşünüyorsunuz?

Eşi onu çiğneyerek para gönderiyorsa bu eşiyle arasında bir sorundur. Onunla çözmesi gerekir. Huzursuzluk da aynı şekilde. Görümce bu denklemin neresinde? Eğer eş ailesi kendisi para gönder deseydi kızınız neden çalışmıyor diye sorgulayabilirdi ama konu sahibinin eşi kendi isteğiyle karşı tarafın talebi olmadan para gönderiyor. Ortada görümcelik bir durum yine yok ve evet konu sahibinin yaptığı bana göre hadsizlik.

bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor.
Aylık 15 bin kazanç. FAzlası var eksiği yok. 500 lira ya yapmayın Allah aşkına. El olsa verirsiniz 500 lira. Kendi aileniz olsa yine böyle düşünecek miydiniz.
siz 15 binden 5 bin kalıyor diyorsunuz. Eşinizin ailesi tek kira ile mi geçiniyor anlamadım. Haksızsınız kusura bakmayın.

Çalışsın demek farklı dana kadar oldu, evde yatıyor, evlerinin altında market var başvurmuyor, konsere gidiyor, iş beğenmiyor demek farklı. Çalışmalı evet herkes çalışmalı bana göre ama erkek olsaydı da çalışıp çalışmaması ne sizi ne bizi ilgilendirdi.

Ben sizi yazdım yorumumda siz eş ailesiyle cevap verdiniz. Tamam onu konuşalım. Derdiniz eş ailesi olmasın işte. Sizi kendi kocanız ilgilendirir. Yanlış görüyorsanız eşinizle konuşursunuz, tartışırsınız gönderir veya göndermez. Normal hayatlarını belki ucu ucuna sürdürüyorlar bilmiyorum yazmışsınız ilk mesajınızda. Yine aynı noktaya geldik kızlarına çalış çalışma demeleri sizi ilgilendirmez. Durumlarının iyi olduğunu bildikleri oğullarından gelen parayı neden almasınlar? Oğlum bana her ay para ver demiyorlar, oğulları kendisi düşünüp veriyor. Siz yokken oğullarına maddi manevi yardım ettiler neticede.

Eşinizin babasının yorumunda ne var ki? Ben bir hadsizlik göremedim. Bence siz kurulmuşsunuz o yüzden ne yapsalar gözünüze batıyor
oğullarının durumu iyi mi gerçekten ? şuan kendilerinin 2 katlı evleri ve arabaları var. bizimse aylık binlerce ödemeli 10 senelik kredimiz ve arabamız da yok. yani şuan ikimizi de ya da birimizi işten çıkarsalar biz bi hiçiz ?
bizim durumumuz iyi falan değil yani çarkı çeviriyoruz ama yarınımızın ne olacağı belirsiz.
görümce için yaptığım yorumlarımı burda içimi döküyorum bu arada o yüzden böyle açık yazıyorum.
yüzüne veya eşime karşı böyle bi üslubum yok tabiki. diyorum ya yuta yuta içim dışıma çıktı buraya döküyorum işte.
eşimden paragözsün lafını duymama rağmen gidipte kardeşin dana gibi yatıyor demiyorum yüzüne.

Back