Aşamadığımız Problem

Aylık 15 bin kazanç. FAzlası var eksiği yok. 500 lira ya yapmayın Allah aşkına. El olsa verirsiniz 500 lira. Kendi aileniz olsa yine böyle düşünecek miydiniz.
siz 15 binden 5 bin kalıyor diyorsunuz. Eşinizin ailesi tek kira ile mi geçiniyor anlamadım. Haksızsınız kusura bakmayın.
bizim cebimize kalan 5 bin tl eşin ailesinin cebine de 3 bin civarı giriyor tahminim

bizim cebimize kalan 5 bin tl eşin ailesinin cebine de 3 bin civarı giriyor tahminim
Pardon ben 10 bün harcıyorsunuz sandım. O zaman ben olsam bende vermezdim. 3 bin yetmiyorsa çalışsınlar ailecek

Aynı şeyi düşünüyorum girip yorumları okuyorum,konu şöyle olsaydı; eşimin ailesi ev almamız için 100 bin lira destek oldu evi de benim üzerime yaptık,benim ailem destek olmadı. Ev kredisi ödüyoruz ve aylik elimize kalan para 5 bin lira ailemin de emekli maaşı evi arabası ve kira geliri olan bir evi var, 23 yaşında bir kardeşim var ama çalışmıyor ben de aileme her ay 500 lira göndermek istiyorum.Esim istemediği için bu ay ortak paramızdan onun haberi olmadan gönderdim siz ne düşünüyorsunuz?
+100000000000

Eşi onu çiğneyerek para gönderiyorsa bu eşiyle arasında bir sorundur. Onunla çözmesi gerekir. Huzursuzluk da aynı şekilde. Görümce bu denklemin neresinde? Eğer eş ailesi kendisi para gönder deseydi kızınız neden çalışmıyor diye sorgulayabilirdi ama konu sahibinin eşi kendi isteğiyle karşı tarafın talebi olmadan para gönderiyor. Ortada görümcelik bir durum yine yok ve evet konu sahibinin yaptığı bana göre hadsizlik.
Peki oğulları para gönderdiğinde, " oğlum bize gönderme, sen kendi geçimine bak " demeyen bir aile, ustu kapali olarak para istemis olmuyor mu? Bence aynen de oyle oluyor.

Peki oğulları para gönderdiğinde, " oğlum bize gönderme, sen kendi geçimine bak " demeyen bir aile, ustu kapali olarak para istemis olmuyor mu? Bence aynen de oyle oluyor.
anlatmaya çalıştığım tam olarak bu, hiç bir beklentimiz yoktu evet ama sonuçta benim ailem o kadar yardım yaptı. buna karşılık insan der ki bize gönderme kredinizi ödeyin köşeye para atın. ama gelen parayı almak para istemek demek başka açıklaması yok.

Allah arttırsın. Valla bızım gecındıgımız parayı duysa mıllet guinnes rekorlar kıtabına gireriz demek ki.
Konuya gelırsek, o kadar tavır koyup , esınızın kesın ve sert tutumuyla karsılasınca, acaba yanlıs mı dusunuyorum demenız dısarıdan guzel gorunmuyor. Kv kp evı arabası var emeklı maası var. Yardım bence d ecok gereksız. Masraflarını kıssınlar. Kımın parası onemlı degil eve giren para ıkınızın. 500 tl yi bırıkım yaparsınzı, cocuk ıcın bırıktırsısnız vs..
Ama esınız ısrarcıysa ben olsam sebebını sorardım. Bıraz makulse, her ay gondermemesı gerektıgını soylerdım. Yanı zaten yoksa gizlice yollar kı yollamıs.

anlatmaya çalıştığım tam olarak bu, hiç bir beklentimiz yoktu evet ama sonuçta benim ailem o kadar yardım yaptı. buna karşılık insan der ki bize gönderme kredinizi ödeyin köşeye para atın. ama gelen parayı almak para istemek demek başka açıklaması yok.
Eşiniz bu işi zaman zaman (bayramdır, ziyaret ettiğinde vs) yapsa belki ikiniz de daha rahat edersiniz.
Her ay göndermek, beklentiyi arttırabilir.

Bi de ailenız para yardımında bulundu.dolaylı yoldan dunurlerıne yardım etmıs olmuslar.sızın aılenız enayi mi. Bence de gondermemelı esınız. Esınızın tutumu cok itici.

oğullarının durumu iyi mi gerçekten ? şuan kendilerinin 2 katlı evleri ve arabaları var. bizimse aylık binlerce ödemeli 10 senelik kredimiz ve arabamız da yok. yani şuan ikimizi de ya da birimizi işten çıkarsalar biz bi hiçiz ?
bizim durumumuz iyi falan değil yani çarkı çeviriyoruz ama yarınımızın ne olacağı belirsiz.
görümce için yaptığım yorumlarımı burda içimi döküyorum bu arada o yüzden böyle açık yazıyorum.
yüzüne veya eşime karşı böyle bi üslubum yok tabiki. diyorum ya yuta yuta içim dışıma çıktı buraya döküyorum işte.
eşimden paragözsün lafını duymama rağmen gidipte kardeşin dana gibi yatıyor demiyorum yüzüne.

Sizce kötü mü durumunuz? Eve giren para 15 bin demişsiniz. Kredi şudur budur geçin sonuçta toplam kazancınız 15 bin. Durumunuzun iyi olmadığını düşünüyorsanız daha az borç yapıp daha rahat yaşayabilirdiniz. Totalde baktığımız zaman kendi evinizde oturuyorsunuz aylık 5 bin kalıyor elinizde. Elde 5 binden 500 TL gözünüze batıyor ben de bunu anlamıyorum. Sırf inat olsun diye 100 bin lirayı çıkartıp verebilecek ailenize para göndermek istiyorsunuz üstelik. Kenara koyduğunuz 500 lira mı kurtaracak sizi işten çıkartılırsanız? sigara paranız olan 500 lira? Siz kendinize hiç alışveriş yapmıyor musunuz, kuaför masrafınız falan yok mu? Eşiniz de bu şekilde değerlendiriyor belki kendine değil ailesine harcamak istiyor. Bir noktada zaten maddi anlamda sıkıntıya düşerseniz göndermez eşiniz. Kavga ettiğinize günlerdir küstüğünüze değmeyecek bir konu, bu şekilde devam ederseniz sonunuz iyi değil. İnada bindirmişsiniz artık evdeki huzuru bozduğunuzda değmez.

Ben burda yazdıklarınızın üzerinden yorum yapıyorum eşinize ne söylüyorsunuz ne söylemiyorsunuz bilemem.

Eşiniz bu işi zaman zaman (bayramdır, ziyaret ettiğinde vs) yapsa belki ikiniz de daha rahat edersiniz.

hediyelerini hiç eksik etmeyiz anneler günü babalar günü doğum günü falan uzaktada olsak kargolarız yada hediye çeki yollarız. bayramda ramazan kolisi vs gönderdik. memlekete gittiğimizde buzluklarını ağızlarına kadar dolduruyoruz falan. ama yok her ay para atılacakmış

hediyelerini hiç eksik etmeyiz anneler günü babalar günü doğum günü falan uzaktada olsak kargolarız yada hediye çeki yollarız. bayramda ramazan kolisi vs gönderdik. memlekete gittiğimizde buzluklarını ağızlarına kadar dolduruyoruz falan. ama yok her ay para atılacakmış
Anladığım siz iyi niyetlisiniz.
Ama eş ailesine kırgın...
Mecburmuş gibi onlara her ay para gönderme baskısını yaşamak ağır geliyor, bu konuda haklısınız bence. Çünkü bu onlarda da beklenti doğurur.
500 aylık vereceğine bayramlarda 1-2bin versin daha iyi bence.
Hem hora geçer, hem de beklentiyi azaltır ;)

Sizce kötü mü durumunuz? Eve giren para 15 bin demişsiniz. Kredi şudur budur geçin sonuçta toplam kazancınız 15 bin. Durumunuzun iyi olmadığını düşünüyorsanız daha az borç yapıp daha rahat yaşayabilirdiniz. Totalde baktığımız zaman kendi evinizde oturuyorsunuz aylık 5 bin kalıyor elinizde. Elde 5 binden 500 TL gözünüze batıyor ben de bunu anlamıyorum. Sırf inat olsun diye 100 bin lirayı çıkartıp verebilecek ailenize para göndermek istiyorsunuz üstelik. Kenara koyduğunuz 500 lira mı kurtaracak sizi işten çıkartılırsanız? sigara paranız olan 500 lira? Siz kendinize hiç alışveriş yapmıyor musunuz, kuaför masrafınız falan yok mu? Eşiniz de bu şekilde değerlendiriyor belki kendine değil ailesine harcamak istiyor. Bir noktada zaten maddi anlamda sıkıntıya düşerseniz göndermez eşiniz. Kavga ettiğinize günlerdir küstüğünüze değmeyecek bir konu, bu şekilde devam ederseniz sonunuz iyi değil. İnada bindirmişsiniz artık evdeki huzuru bozduğunuzda değmez.

Ben burda yazdıklarınızın üzerinden yorum yapıyorum eşinize ne söylüyorsunuz ne söylemiyorsunuz bilemem.
benim babam o 100 bini şak diye çıkarıp verebilmek için senelerce çalıştı. yeri geldi aylarca babamın yüzünü görmedim. enayi mi benim babam ? ihtiyacı yok zaten, 100 bini de versin para da almasın benden.
o kadar da saf olamam kusura bakmayın.
ihtiyacı olmayan her hafta mangallarını yakan hiçbirşeyden geri kalmayan birine değil 500, 5 tl bile göndermem.
kazandığım para ve eşimin kazandığı ortak paradır. bu eve giren para ister tuvalete döker sifonu çekerim, ister paraları yakar ısınırım, ister her gün kuaföre giderim. eşimde keza istediğini yapsın gönlünce.
ama üzerine basa basa söylüyorum ihtiyacı olmayan birine al bunu demek benim hayat görüşümde asla yok
kenara koyduğum 500 tl 1000 tl 5000 tl neyse işte kötü zaman parası allah muhtaç etmesin elbet kurtaracaktır bi miktar
ben şimdi bunun önünü alamazsam ilerleyen zamanda 1000 tl göndercem dicek, kardeşimin düğününü yapacam dicek.
biliyorum yani o yüzden haftalardır küs kalmaya değer görüyorum nereye varacaksa varsın

Anladığım siz iyi niyetlisiniz.
Ama eş ailesine kırgın...
Mecburmuş gibi onlara her ay para gönderme baskısını yaşamak ağır geliyor, bu konuda haklısınız bence. Çünkü bu onlarda da beklenti doğurur.
500 aylık vereceğine bayramlarda 1-2bin versin daha iyi bence.
Hem hora geçer, hem de beklentiyi azaltır :KK66:
1,5 sene oldu evleneli daha gelip evimi bile görmediler hayırlamadılar. çok da meraklı değilim uzak olsunlar ama insan bi merak etmez mi yeni gelinin oğlunun evini ?
eşime diyorum durumları yok diyor
biz uçak biletlerini aldık en son gelin diye corona muhabbeti çıktı açığa aldırdık yine gelemediler gerçi

Ben de anlamıyorum çocuklarından para bekleyen aileleri. Benim ailem vereyim desem de kabul etmez, annem hep kendinize harcayın biriktirin der. Ben de bu konuda dertliyim de konuşmak bile istemiyorum. Arada acil ihtiyaç olur gönderilir de düzenli olması saçma. Hadi sıkıştınız gönderemediniz nolcak? Bekleyecekler, hesaplarını ona göre yapmış olacaklar, o zaman kötü olacaksınız. Düğünü erteleme nedenleri ne idi onu merak ettim ayrıca.

Ben de anlamıyorum çocuklarından para bekleyen aileleri. Benim ailem vereyim desem de kabul etmez, annem hep kendinize harcayın biriktirin der. Ben de bu konuda dertliyim de konuşmak bile istemiyorum. Arada acil ihtiyaç olur gönderilir de düzenli olması saçma. Hadi sıkıştınız gönderemediniz nolcak? Bekleyecekler, hesaplarını ona göre yapmış olacaklar, o zaman kötü olacaksınız. Düğünü erteleme nedenleri ne idi onu merak ettim ayrıca.
çoooook baya uzaaak uzak bi akraba vefatı. kan bağı bile olmayan bi akraba

23 yaşında erkek yatıyor deseydim bence işin rengi değişirdi. eşşek kadar adam kalksın çalışsın denirdi..
İşin rengi neye göre değişiyor söyliyim; konu sahibi eğer çalışmayan ev hanımıysa 3 çocuklu bile olsa git çalış sen neden çalışmıyorsun deniyor ister çalış ister çalışma denmiyor burda ben hiç görmedim şimdi sizin görümceye ama ister çalışır ister çalışmaz denmiş yani konu sahibine muhalefet olsun torba dolsun burdaki mantık o ben anladım artık

benim babam o 100 bini şak diye çıkarıp verebilmek için senelerce çalıştı. yeri geldi aylarca babamın yüzünü görmedim. enayi mi benim babam ? ihtiyacı yok zaten, 100 bini de versin para da almasın benden.
o kadar da saf olamam kusura bakmayın.
ihtiyacı olmayan her hafta mangallarını yakan hiçbirşeyden geri kalmayan birine değil 500, 5 tl bile göndermem.
kazandığım para ve eşimin kazandığı ortak paradır. bu eve giren para ister tuvalete döker sifonu çekerim, ister paraları yakar ısınırım, ister her gün kuaföre giderim. eşimde keza istediğini yapsın gönlünce.
ama üzerine basa basa söylüyorum ihtiyacı olmayan birine al bunu demek benim hayat görüşümde asla yok
kenara koyduğum 500 tl 1000 tl 5000 tl neyse işte kötü zaman parası allah muhtaç etmesin elbet kurtaracaktır bi miktar
ben şimdi bunun önünü alamazsam ilerleyen zamanda 1000 tl göndercem dicek, kardeşimin düğününü yapacam dicek.
biliyorum yani o yüzden haftalardır küs kalmaya değer görüyorum nereye varacaksa varsın

Bu forumdaki kadınların çoğunun babası senelere çalıştı, aylarca da yüzünü göremeyen çok kadın vardır ama sorun bakalım kaç tanesi 100 bin lirayı tak diye verebiliyor? Babanızın durumu varmış vermiş, enayilik görüyorsanız kabul etmeseydiniz. Baba sen enayi misin veriyorsun deseydiniz.

E hani kazandığınız para ortaktı? 5 TL bile göndermem diyerek ortak para üzerinde tek başınıza söz hakkınız var gibi konuşuyorsunuz. O ihtiyacı olmayan biri sizin kocanızın ailesi. Öncelikle bunu kabullenin. Parayı yakarım ama eş ailesine göndertmem diyen bir insanın ruh halinin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Siz bu inatçı kafa yapınızla daha çok küs kalırsınız. Çok sabit fikirlisiniz ortak bir noktada buluşabileceğimize inanmadığım için daha fazla devam etmek istemiyorum. Sizin sonunuz iyi bir yere varmayacak onu da bilin

Back