Aşamadığımız Problem

Erkekler kadının en temel ihtiyaçlarını karşılarken bile iş hakarete vardığı çoğu zamanda kapının önüne koyma çabaları olduğu için bakmayın mecbur çalışıyoruz ama bana sorarsanız da ev hanımlığı çok güzel. Kimse çalışmak ya da çalışmamak zorunda değil. Eşi bakıyorsa bence kendini parçalayıpta çalışmaya gerek yok. Kadınlar erkeklere Allah'ın emaneti.

Hayırlı kandiller :)

Kardeşle anne baba arasında ne fark var? Eğer ailesine gönderiyor olsaydı da aynı tepkiyi verirdim. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi, kardeşine gönderdiği parayı ihtiyacı olduğu için değil istediği için gönderiyor.

Daha sonraki sayfalarda da defalarca açıkladığım gibi iki tarafta çalışıyorsa kendilerine harcamak için ayırdıkları bir miktar elbette vardır. Konu sahibinin mesele yarattığı şey para gitmesi değil, aileye para gitmesi. Ortak paramızı çakmakla yakarım ama ailesine göndertmem dediğine göre. Bütün çocukları evli değil evde bekar genç kızları var, kaldı ki yaşlı insanların ilaç ve hastane masrafları oluyor ucu ucuna yetiyor yazmış konu sahibi. Birikim yapmak isterler başka bir şekilde değerlendirirler bilemem ama evladının babaya ayda 500 TL göndermek istemesi benim gözüme gelmiyor.

Çalısan kadına ahlaksız diyen zihniyetten bir farkıniz olduğunuzu düşünüyorsunuz ama aynı zihniyetin farklı türüsünüz sadece.

Forumu gerçekten takip ediyorsanız, çalıştığı halde eşinden harçlık alan , kendi para yönetimini yapamayan, eşiyle ikisi de çalıştığı hâlde eşinden zerre destek göremeyen hem evde hem çalışan bunun ciddi sıkıntısını yaşayan kadınların azımsanamayacak kadar çok olduğunu görürdünüz. Asıl problemin çalışmak yada çalışmamak olmadığını görmek çok mu zor?

Kadınlar ilk önce birbirini rahat bıraksın bence. Bağırıp çağırmadan önce bunu öğrenmek lazım.

Benim eşim ile ailesi arasında eşimin onlara para göndermesi gibi bir durum söz konusu olamaz aile dinamikleri gereği ama genel olarak eğer ucu bizim çekirdek ailemize değmeyecekse eşim ve ailesi arasındaki ilişkiye karışmıyorum. Siz kendi ailenizi bilirsiniz, gönderdiği miktar ve sürekli olması sizi etkileyecekse düzgünce konuşabilirsiniz. Lütfen kırılmayın ama buradan bakınca eşiniz ile iletişim probleminiz olduğu aşikar, bağırıp çağırıp haftalarca küs kalarak hangi problem çözülmüş ki sizinki çözülsün? Bu şekilde davranınca haklı olsanız dahi haksız duruma düşersiniz. Sanırım susup susup bir anda patlıyorsunuz. Hasır altı ettiğiniz problemler bir gün mutlaka daha kötü bir şekilde önünüze çıkar. Sakince iletişim kurmayı öğrenmeniz evliliğinize de iyi gelir diye düşünüyorum.

siz haklısınız. Sizin düğününüzde size destek olacağı yerde köstek olan bir aile. aileniz siz ev alın diye yüksek bir meblağ göndermişler hem az kredi çekip az borç ödeyin diye. Yinede eşiniz borca rağmen cebinden çıkarıp kendi ailesine gönderiyor sizin aileniz niye para verdi o zaman o para yine sizden çıkıyor. Birileri eşiniz para göndersin diye onu diretiyo bence

evet haklısınız iletişim problemimiz kesinlikle var, bunu nasıl çözeriz onu da bilemiyorum
her kavgadan sonra oturup konuşuyoruz bidaha böyle yaklaşmıcaz sakince konuşup çözcez diyoruz ama yine kavgalarda günlerce küslük oluyor. ikimizde inatçı dikine giden insanlarız. dediğiniz gibi bu ilişki dinamiğine zarar veriyor farkındayım ama nasıl çözmem gerektiğini de bilemiyorum

babamın verdiği parayı bu şekilde kullandığımıza açıkçası pişman oldum.
eşim evlenmeden önce de her ay ailesine para gönderiyormuş. evlenirken ben kendisine dedim, özellikle düğün erteledikleri ve yüklü borca girdiğimiz için para göndermeyi bırak borçlarımızı acilen kapatalım diye. 1,5 senedir göndermiyordu. ya da ben öyle sanıyordum bilemiyorum.
ev alalı 2 ay civarı oldu. yeni hortladı konu göndercem demeye başladı yine. yani ben bilseydim böyle olacağını babamın parasını kesinlikle kullanmazdım.

Gayet iyi maaş alacağım, altı üstü 500 tl aileme kendi maaşımdan yardım etmek isteyeceğim, üstüne bir de laf işiteceğim?? Yıllarca okuyup,besleyip, büyütmüşler o maaşda o insanların da hakkı var. Bence eş bile olsa herkes haddini bilmeli. Bir de kısasa kısas yapmışsınız sizin ailenizin ihtiyacı yokmuş ki? Eşinizin ailesinin ucu ucuna yetiyor demek ki. Ha çok istiyorsanız siz de yollarsınız ama sızlanmaya hakkınız yok.

ben şu mantığı anlamıyorum. hep deniyor ya yıllarca okuyup besleyip büyütmüş diye. yani yapmasaydı ?
hayata getirdiği çocuğu besleyip büyüttü diye minnet mi duymamız gerekiyor ?
yani ilerde benim çocuğum olursa aa bak ben sana baktım büyüttüm sen de maaş alınca bana para gönderceksin gibi bi beklentiye girmek bana çok ütopik geliyor.
ben çok minnet duyan bi insanım asla nankör değilimdir. ama bu bana yanlış geliyor.
ısrarla söylüyorum ihtiyaç duyuyolarsa ben yemem, gece gider ikinci iş yaparım yine bakarım destek olurum.
ama hiç bir şeylerinden kısmadan hayat süren insanlara sırf bana baktılar diye neden destek oluyorum ilginç geliyor bana doğrusu

Bakın gönül bağı diye bir şey var hayatta her şey “yapmasaydı” deyip geçilecek kadar mekanik yaşanmıyor maalesef. Sadece yardım etme amaçlı da değil. Bakın siz beni büyüttünüz, eğitimime katkı sağladınız benim de elim ekmek tutuyor deyip belli bir miktar göndermeyi herkes ister. Evden ayrıldım evlendim maaşım da var gerisi beni alakadar etmez bakmasaydınız, büyütmeseydiniz gibi bir mantık olamaz. Anlaşılan ailenizin durumu gayet iyi o sebeple size söylemesi kolay geliyor. Eşim gönderdiği parayı niye saklıyor diyorsunuz ya, böyle mekanik ve biraz baskıcı bir tutum sergilerseniz maalesef başka şeyleri de saklamaya başlar.

hayır hayır anlatmak istediğim şu. ben herşeyi tabiki yapmasaydı banane diyip geçmiyorum elbette.
geçenlerde mesela ben anneme çamaşır makinesi aldım içimden geldi. (evet ailemin durumu iyi çok şükür. çamaşır makinesi de alamıcak durumları yok elbet ama benim içimden geldi)
bundan 7-8 ay öncede eşim almıştı ailesine çamaşır makinesi
anneler gününde babalar gününde doğum günlerinde falan hediyeleri hiç es geçmeyiz.
ramazan kolisi yollarız buzdolaplarını doldurruz falan hani gönül bağını bu şekilde kurduğumuzu düşünüyorum ben
ama her ay düzenli para gönderme fikri bana ters geliyor

ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. biz evleneli 1,5 sene oldu daha gelip evimizi görmediler hayırlamadılar. yani 1,5 senede bi otobüs parası gerçekten bi köşeye koyulamadı mı ? en fazla 500 tldir ne olcak yani. karşıdan değer görmediğimi düşündükçe özellikle bi gardım oluşuyor.
biraz da ailesine karşı hoşnutsuzluğum var yalan yok. düğün erteleme meselelerinden vs kaynaklı hep bi mesafem var onlara karşı
ama olmasaydı bile dediğim gibi maaşa bağlar gibi her ay düzenli para göndermek bana doğru gelmiyor

Yazdıklarınızın birkaçını okudum ve bana göre haklısınız.
Ailesine yardım etmesinde sıkıntı yok ama yazdığınız şartlarda çokta gerek yok bence. En basitinden görümceniz çalışıp birikimini yapmalı çünkü onlar da size kalacak gibi.
Şuan eşiniz sizinle zıtlaştığı için sizi anlamayacak ve hak vermeyecek. Biraz aranız yumuşayınca güzellikle konuşup derdinizi anlatmalısınız. Her ay düzenli olarak değil de birkaç ay da bir gönderebilirsiniz.

Zaten para göndermesinden değil geçmişte olanlardan rahatsızsınız, konunun özü para gibi anlaşılmış ama öyle değil. İhtiyaç durumunda olsalar veya eşiniz/ailesi biraz mahcup insanlar olsa sıkışsanız da siz yardım ederdiniz diye düşünüyorum. Konudaki diğer mesajları okuyunca eş ailesinden üç kuruşu esirgeyen gelin modeli olmadığınız kolaylıkla anlaşılabilir, bazı hanımlar neden böyleymiş gibi tepki verdi anlamadım.

23 yaşa çocuk diye ben dedim hanımefendi, çocuk doğurcak olsa da hayırlı olsun demem acelen neydi derim . Görümcenizin tam olarak durumunu yazmadığınız için bilemiyoru, ama 23 üniversiteden mezun olma yaşı o yüzden henüz iş bulamamış olabilir. Markette çalışmak istememesi de çok normal. Sadece demek istediğim onun yatıyor olması kendi anne babasını ilgilendirir. Siz kendi kardeşiniz çalışmasa sebebi nolursa olsun ailenizin de paraya ihtiyacı olsa o evde dana gibi yatıyorken ben size para göndermem mi derdiniz ? Hem eşiniz de sizden 3-4 bin lira fazla kazanıyormuş. Sırf evlendi diye kazandığı 9 bin liradan ailesine 500 lira göndermemesini istemek biraz ayıp oluyor. Boşuna aranızı da bu yüzden bozmayın. Bir de haftalardır konuşmuyormuşsunuz evliliğinize yazık yani. İçinize sinmese bile kabul edin geçin çünkü eşiniz haklı.

Eşiniz kendine göre haklı ama sizde şu konuda haklısınız görümce konusunda.Bazıları haddi aşıyor vs demiş ,benimde abim yeni evli 1 sene olacak annemle tek yaşıyoruz babamı küçük yaşta kaybettik, ayrıca abim yüksek bir maaş alıyor gurbetteyiz ve öğrenciyim ona rağmen bu sınavların içinde işe başladım.Kendi masraflarımı çıkartmaya çalışıyorum,biraz gurur meselesi tabi ,ben abimden para kabul etmiyorum.Abimin eşi çalışmıyor ona rağmen aman huzurları bozulmasın ben annemle geçinirim kafasındayım.Bin tl için derslerimi riske atıyorum.Bu hayatta beklentiye girmek doğru değil.Bu borcun içinde her ay göndermesi şart değil.2 ayda bir gönderebilir Görümceniz yarın evlenirken eşinizden destek beklerse şaşırmayın.İşinizin olması iyi maaş almanız güzel ama bu demek değilki kardeşinin her şeyini karşılayabilir o konuda taviz vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…