Asagilandim mi ben simdi? :(

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
Iyi geceler kizlar. Konuya girmeden once kisaca bahsetmek istedigim seyler var.

Iki yildir devam eden bir iliskim var. Ufak tefek kavgalari didismeleri olan ama bir gun dahi kus kalmamis bir ciftiz. Yani bazen onemsiz bir konuyu buyuttugumuz bile oluyor ama en gec birkac saat sonra ya o, ya ben hadi unutalim gitsin bu tartisma cok sacmaydi diyoruz ve barisiyoruz. O yuzden ciddi bir problemimiz hic olmadi.

Kendisi sinirlenince cekilmez olan, ama sakinlesince de kirdigi kalbi tamir etmesini bilen biridir.

Yakin zamanda beni istemeye geleceklerdi. Babama soyledigimizde benim ise girmemi sart koydu.

Ise girme durumumu da soyle izah edeyim.

Ben isletme mezunuyum. Okulum devam ederken de acikogretimden 2 yillik bir bolum okudum. Sirf onlisans kpssye girip memur olabilmek icin. 2010dan beri ugrasiyorum. Zabit katipligi sinavlarina girip basarili olmama ragmen mulakatlardan eleniyorum torpilim olmadigi icin.

Daha sonra lisans egitimim bitince vazgectim bu katiplik sevdasindan. A kadrodan atanmaya calisiyorum. Calismalarim yetismedi ama idari yargi hakimligi sinavina girecegim, hedefimi degistirdim yani lisansi bitirdigim icin.

Fakat babam nisanlanmam icin bana ise girme sarti koydu. Ve ben de yeniden zabit katipligi sinavina girdim.

Yargitay'in sinavina girdim dun. Buraya atanirsam cok rahat edecegim. Isyuku nispeten daha az. Yeniden sinavlara hazirlanabilecegim, babam ikna olacak vs...

Kesin degil ama saniyorum mulakata kalabilecegim.

Bir saat kadar once erkek arkadasimin kardesi aradi. Kardesleri beni cok severler, iyi anlasiriz. Onlar da cok dua ediyorlar hatta ise girebilmem icin, dolayisiyla evlenme engellerimiz kalkacagi icin.

Her neyse... Kardesi sinavimin nasil gectigini sordu. Atanirsan ilk maasinla ne alacaksin abla falan, guzel guzel sohbet ediyorduk.

Fakat soyle bir durum var, ben kpss, idari hakimlik vs surekli bir sinav kosusturmacasi icinde oldugum icin artik insanlar karistiriyor girdigim sinavin ne icin oldugunu falan.

Bu cocuk da artik hakimlik sinavindan bahsediyoruz mu sandi nasil bir kafa karisikligi icerisinde bilmiyorum. Ama alakasiz bir anda tuttu; "katiplik nedir ya, kendine onu mu layik goruyorsun. Duzgun bir is bul abla kendine." dedi. Espri yaptigini sanip efendim? Dedim, "e oyle tabi abla, katiplik=amelelik" dedi.

Asla kimseyi kucumseyen bir cocuk degildir, bu tarz cirkin bir uslupla konusan biri de degildir ve beni cok sever asla kirmadi simdiye kadar.

O yuzden neye ugradigimi sasirdim sonra konusuruz deyip apar topar telefonu kapattim.

Ama aklima ilk gelen bu konunun evde konusuluyor oldugu oldu. Cunku liseye giden ve katiplerin ne is yaptigini bile bilmeyen birisi bu cocuk. Birinden duydugunu dusunuyorum bu cumleleri, emin olmamakla beraber.

Telefonu kapatinca kirginligimi erkek arkadasimla paylastim. Kardesin boyle soyledi nereden cikti bunlar dedim.

Konunun hicbir ayrintisini dahi dinlemeden alakasiz yerlere bagladi ve anlayip dinlemeden kardesini savundu.

Kirildiysan git soyle banane dedi. Ama gercekten konussam bu defa da cocukla cocuk oldun falan diyecekti.

Ben guzellikle de soylesem kirilir, sen al karsina ayip etmissin ablana de dedim. Bunu da kabul etmedi.

Ama tabi konu farkli yerlere gitti, biraz abarttik karsilikli ve kavga ettik.

Sonra bir baktim ki konustuklarimiza, bu adam koru korune savunuyor ailesini. Kim hakli kim haksiz, acaba ne anlatiyorum, gercekten kirilmakta hakli miyim hicbirini dusunmeden anlamadan dinlemeden sirf kardesi oldugu icin onu savundu. Hatta beni suclu buldu, abarttigimi soyledi.

Yarin obur gun daha cirkin bir uslup takinsa, yada bana bir terbiyesizlik yapsa yine beni savunmayacak arkamda durmayacak belli ki dedim.

Ve birden ani bir kararla bu boyle gitmez ben boyle biriyle evlenmek istemiyorum bu iliski bitsin dedim.

O da sinirlendi uzunca bir mesaj yazmis ama okumadim acikcasi.

Uzun oldu ama, sizce bu kararimda hakli miyim yoksa luzumsuz yere fevri mi davranmisim?

Bahsi gecen cocuk aslinda cok iyi biridir, simdiye kadar hicbir saygisizligini gormedim.

Ailesindeki diger insanlar da oylelerdir.

Ama sulalelerindeki herkes cok iyi meslege sahip, oyle olmayanlar da kendi isini yapiyor. Yani benim gibi zabit katibi olmak icin kendini paralayan, memur olan falan yok. O yuzden acaba asagilanir miyim, gormedigim yuzlerini gorur muyum diye korktum.

Yorumlarinizi bekliyorum hanimlar.

Canınız sıkılmış sorun arıyorsunuz galiba amma da uzatmissiniz. Evlilikte ne laflar oluyor bunu takarsan işin zor. Daha önemli konulara kafa yörüngesinden derim

Çocuğun salak anına denk gelmiş,ama sen de fazla alınganlık etmişsin.
Böyle şeyler için ilişki bitirmeyi göze alabiliyorsan ilerde zaten mutsuz olursun.Birirmen de daha doğru olur.
Şahsen sana olsa aynı şey,kardeşinin tavrı yüzünden sevgilin senden ayrılmak istese ne yapardın ?

Aslinda kardesinin soyledigi laf degildi mesele. Cok kirildim, ilerde meslegimden oturu asagilama ihtimallerinden korktum. Bu konuda da destek gormek istedim ama erkek arkadasim destek olmadigi gibi uzerime geldi. Ben onun sadece ayip etmis kusuruna bakma demesini bekledim. Ben kardesini kirmasini falan zaten istemezdim ki bu yuzden ben konusmayayim dedim hatta. Ama boyle her meselede anlayip dinlemeden ailesinin tarafinda olmasi korkuttu biraz. Ilk degil cunku bu.

Son düzenleme:
Daha önemli konulara kafa yorun yazarken yanlış yazmışım Evlenince daha neler duyacaksin rahat ol biraz

ben arkadaşlar gibi düşünmüyorum bence ortada görünmeyen önemli bir problem var ne oldugunu tam anlamadan hemen savunmaya geçmiş erkek arkadaşınız sanki çok kötü bişey söylemişsiniz gibi demekki ilerde ya annende kardeşinde şöyle şöyle bişey demeye kalksan neler neler dicek bence iyi düşün..

Bilmem ben pek büyütülecek bi'şey göremedim açıkcası:44:
Tek sorun sevgilinin seni dinlememesi diyeceğim ama o da büyüttüğünü düşündüğü için kardeşini savunmuş sanki.
Bana küçümsemek için söylenmiş gibi gelmedi artık bi'çok iş için ben de dahil bi'çok kişi amelelik gibi benzetmeler yapıyoruz temposundan vs dolayı.
Kaldı ki sen çocuk normalde çok efendi, düzgün diyosun kırılacağını düşünemeden işle ilgili görüşünü ifade etmiştir abisi gidip dese emin ol sen kötü olucaktın.

keşke bende okusaydımda mesleğim katiplik olsaydı.ev hanımıyım kocanın eline bakıyom istediğini alamazsın yapamazsın.sen fazla alınmışsın bunun için yorgan yakılırmı yahumeslelin senin için önemliyse gerisi boş.

Sorun amelelik katiplik değil, sorun adamın anlamadan dinlemeden kardeşini savunması.

Biz kadınlar bunları görmüyoruz evlenincede eşim annesini tuttu babasını savundu vs vs diye kendimizi yırtıyoruz. Konu sahibi arkadaşım, haklısın sen ve evet bu konu çok ama çok düşünülecek üzerinde durulacak bir konu.

Aç eşim ve ailesi kısmını konuların yarısı ne? Eşim anneisini savundu beni dinlemedi bile eşim ablasını dinliyor vs vs gibi laflar. Valla bak adam ilk sinyali vermiş, ilerde bunun gibi 3 5 detay olursa da sen devam edip evlenirsen işte o zaman bu kadar zeki olup önceden aydınlanan aklına ayıp etmiş olursun.

Hee birde yazmadan geçmeyeyim, evlenince daha neler duyacaksın diye birşey yok. Sen sağlam karakterde olup sınırlarını belli edersen, adam birşey derken 1 değil 5 düşünür. Genelin evliliğinde ezilmesi seninde başına geleceğini göstermez yeterki üstünü kapatma sen.

Sanırım seni anlamadan, dinlemeden savunmaya geçmesi kırmış. Hani ileride sen değil o tarafı tutacağından korkmuşsun
Ki öyledir de genelde. Hep karşı taraf tutulur sonuçta kendi ailesi
Sevgilin de ayıp etmiş olur öyle şey boşver diyeceği yerde üzerine gelmiş
Konunun üzerinde durmakta çok haklısın
Bazen geleceği önceden kestirebilmek gerek

Son düzenleme:
Şimdi yazacaklarıma umarım alınmazsın.

Liseye giden çocuk, her ne kadar patavatsızca da olsa doğruyu söylemiş.
Siz hem lisans hem de önlisans mezunusunuz.
Katiplik için neden bu kadar mücadele veriyorsunuz ki?
İki üniversite mezunu kişi katip olucam derse ben de tuhaf karşılarım açıkçası...
Yalnız çocuğun söyleme şekli kaba olmuş ama şimdiki gençler nezaket kurallarından bihaberler maalesef...

Anlamadığım bir şey var. Şu KPSS yi hayatın odak noktası haline neden getiriyorsunuz.
Sakın küçümsediğimi düşünmeyin.
36 yaşındayım ve Lisans son sınıftayım ayrıca KPSS ye hazırlanıyorum.
Hayatımda ilk kez böyle bir girişimde bulunacağım...
Olursa olur olmazsa yoluma başka şekilde devam edeceğim...
Ama kesinlikle katip olmak istemem. Düşünmem bile bunu.
Girsem klavye konusunda birinciliklerim var kazanırım. Ama olmaz yani...
Memur olayım da ne iş olsa yaparım abi modunda olmamak lazım...

Babanız evlenmeniz için işe girmenizi şart koşmuş..
Eğitim birikiminiz özel sektörde de değerlendirebilirsiniz..
Neden bunu düşünmüyorsunuz? (elbette zorluklarını çok iyi biliyorum)
Ama bir çok özel sektör çalışanı var.
Belki kendinizi çok daha iyi gösterebileceğiniz yükselebileceğiniz bir iş olanağı çıkar karşınıza?
Olamaz mı olabilir!..

Erkek arkadaşınızla tartışmalarınız olsa da kısa sürede halledip sorunların üstesinden geliyormuşsunuz..
Yani aşılamayacak sorunlarınız yokmuş.
Erkek arkadaşınızın bu konudaki tutumu, kardeşiyle aynı düşünmesinden kaynaklı olabilir.

Bence fevri davranmışsınız.

Tek bir olaydan onun ileride daima ailesini savunacağı çıkarımında bulunmanız doğru değil.

Ama belki de dinledi ve gerçekten kardeşinin alınıcak bi'şey demediğini düşündüğü için savundu.
Çünkü mesela bana da abartmış gibi geldi şu durumda benim de sevgilim gelse büyütme düşünememiştir derim baktım konu uzuyo savunurum. Bu tersi olursa yine tepkiler aynı olur göstermez bence ya
:44:

canım sınav sıtresınden hassan bır donemdedın bence şimdi. Bir olay üzerine aılesını yargılamak yanlıs olur. bende önceden katipliği daktilo başında yazıcı olarak bilirdim eskiden. ama şimdi olsam da keşke katip olabilsem diye ölüyorum.

Acaba anlayıp dinlemeden mi savundu gerçekten ailesini? Sorunun ne olduğunu okuduğumda "Amaaan dertsiz başına dert aramış resmen." diye düşündüm. Yani öyle karmaşık ve anlaşılması zor bir sorun yok ki "anlayıp dinlemeden" durumu olsun. Siz ısrarla "kusura bakma, ayıp etmiş" demesini beklemişsiniz ama bunu demesini gerektirecek bir durum yok bana göre. İstediğiniz olmayınca "anlayıp dinlemeden ailesini savundu" olarak yorumlamışsınız. Bence erkek arkadaşınızın "kırıldıysan kendisine söyle" demesi bile anladığını gösteriyor. Birinden kardeşi adına özür beklemek bile büyük bir haksızlık.

Kardeşinin bir lafına alınmanızla ilişkiyi bitirir duruma geliyorsanız evlendiğiniz zaman sıkıntı çekersiniz. Hele düğün zamanı o stresli koşturmacalarda, aileler arası gerginliklerle vs baş etmeniz gerekeceğini düşününce bu sorun devede kulak kalıyor. Bunu iyice düşünün derim.

Son düzenleme:
Ne kadar mantıksız bir istekte bulunmuşsunuz.
Git kardeşinle konuş.
neden?
Kardeş demez mi o zaman gelip beni sana mı şikayet etti.
Niye yüzüme söylemedi??
Daha çok açılır aranız.
Unutun gitsin.
O amele dediği için amele olmazsınız.
Hatta inşallah katiplik sınavlarını kazanabilirsiniz.

Arkadaşım senin sorunun çocuğun patavatsızlığından çok erkek arkadaşına güvensizliğin.
Seni savunamamış yarın bir gün aşağılar mı bilmiyorsun.
Babanın dediği gibi sen işine gücüne bak ayaklarının üstünde dur ondan sonra evlen derim.. Ve çocukla da bu durumu açık açık konuş sana göre kötü bir iş mi fln diye. Onun da görüşünü almış olursun tabi görüşünü alman onu haklı göstermez sadece ne düşündüğünü öğren ona göre tavrını düzenle.
Kesinlikle de kimsenin seni küçük görmesine izin verme.

canım fevri hareket etmissin sankı karsındakı daha kucuk sonucta cok cabalıyorsun emek harcıyorsun o sınavlarda boyle bırsy duyman senı uzer elbette ama erkek arkdsının olyla bır alakası yokmus sanada gıt gorus konus demıs acıkcası o sızn olayınıza karısmak ıstememıs kendınız cozun dıye sankıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…