Asagilandim mi ben simdi? :(

Arkadaşlar bu konuyu açarken internetim yalnızca telefondaydı. Şimdi hepinizin cevaplarını tek tek okuma ve cevap verme fırsatı bulabildim.

Evet aynen öyle. Ben ondan korkuyorum. Sonuçta ailesi diyoruz mesela ama burada okuyorum bazı konuları. Eşimin ailesiyle sorunlarım var ama eşim gerçekleri görüyor, bana da sahip çıkıyor diye yazanlar oluyor. Ama sanırım benim erkek arkadaşım öyle bir eş olmayacak. Bundan emin olsam tamamen silerdim ama emin de olamıyorum ki.

Hayır kırılmadım. Sizin gibi düşünen çok var etrafımda. Herkes diyor yine mi klavye, yine mi yazkızım olmaya çalışacaksın diye. :) Fakat benim a kadrodan atanma ihtimalim bu yıl oldukça düşük. Yani alan dersleri sorulan sınavlarda başarılı olacağımı sanmıyorum. Zaten bu işi bir süreliğine düşünüyorum. Ben yine üniversite okumaya devam edeceğim, hayalim olan hukuk fakültesinden mezun olmak istiyorum, hakim olmak istiyorum. Ben özel sektörde çalışsam, örneğin bankacı olsam, yada çok çalışıp uzman yardımcısı falan olsam hayallerim öyle kalacak. Ağır bir tempoyla çalışırken başka hiçbir işle meşgul olamam, işyüküm bana yeter. Ama Yargıtay adliyeler gibi de değil. Ve nedense orada çalışma düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor. Ne olarak çalıştığımı bile önemsemiyorum şu an.

İnşallah sen de olabilirsin. :)

Aslında kardeşinin lafına alınmam değildi konu, ki ona da alındım yalan söyleyemem. Hiç hoşlanmam etrafımdaki insanların bana çokbilmişlik yapmasından, bir şeyleri küçümsemesinden. Ailesinde de var ne yazık ki böyle insanlar. Kavgamızın başlangıcı o konu oldu ama aslında beni rahatsız eden erkek arkadaşımın tavrıydı. Ve evet gerçekten anlayıp dinlemeden diğer taraf haklı diyor. Yani bana bu lafı başkası etse ağzının payını verirdi. Ama kardeşin dediğim an gerisini dinlemiyor bile.

Kardeş desin beni sana mı şikayet etti diye. Bunda sorun yok bana göre. Bir şekilde ayıp ettiğini anlasın da ne şekilde anlarsa anlasın diye düşünürüm. Ben onunla konuşsam ki sonuçta şu an o çocuk için elalem konumundayım, bence daha çok kırılırdı kalbi. Teşekkür ederim son cümleleriniz için de. Amin.

sevgilinizin burcu ne ?

Terazi. Ama dengesiz terazi. :)

Teşekkür ederim. Ben de babamın tavrına kızıyordum. Evlendikten sonra girerim işe, ne olur sanki diyordum. Ama iyi ki koymuş böyle bir şart.

Canım, karşımdaki küçük ama yaşıtlarına göre çok olgun bir çocuk. Onu elbette ki göz önünde bulundurdum.

Son düzenleme:

Elbette ki gerçek suçlu kardeş değil. Onu birinin güzellikle uyarması gerekiyordu bir daha tekrarlama, üslubun çirkin oldu diye. Benim asıl kızdığım abisi. Bu arada konunun başında belirtmiştim aslında. Adliyede değil Yargıtayda çalışacağım. İstesem de yapamam amelelik, çünkü duruşma bile yok adliyelerdeki gibi Yargıtayda. :)

Teşekkür ederim. Amin. :)

Hayır katiplik hayallerimin mesleği değildi ama erkek arkadaşım hayatımda yokken de çok çabalamıştım. İstiyorum. Herhangi bir iş olsun diye değil, hayallerime ulaşana kadar çalışmak istediğim iş diye düşünüyorum. Yani sırf nişanlanabilmek için değil bu isteğim. Ama sınavlardan çok yoruldum. Bir süre rahat bir işte çalışmaya ve dinlenmeye ihtiyacım var.

Teşekkür ederim. Ayrıntılıca düşüneceğim.

daha mesleğiniz bile olmamış katiplik niye bu kadar alınıyorsunuz ki , kazanamayadabilirsiniz siz kazanmış da ezikliğini bile yaşamaya başlamış gibi davranıyorsunuz

Sorun da o aslında. Daha mesleğim bile olmamış, defalarca uğraşıp elde edemediğim emek verdiğim bir mesleği küçümsüyor insanlar. Onların amelelik dediği iş için ben öyle çok emek verdim ki...

Teşekkür ederim. :)

Elbette idealim değil. Sadece bir süreliğine yapmak istediğim ve Allah biliyor ya çok da istediğim bir meslek.

Teşekkür ederim yorum için. Liseli herhangi bir liseli değil evet, cin gibi her şeyden haberi var. Sadece ben bu meslek küçümsemesinin kendine ait olmadığını, birilerinden kulağına çalındığını düşündüm.

​Erkek arkadaşınız ne iş yapıyor.

Merhaba canım, yorumun için teşekkür ederim. Aşağılanmamak benim elimde ama onu nasıl yapacağım bilemiyorum. İlk girişime böyle bir tepki verdim diye olaylar buraya kadar geldi. İleride ne yaparım hiç bilmiyorum

Teşekkür ederim yorum için. Dikkate alacağım.

Konu karmaşık değil aslında ama benim ne istediğimi ne beklediğimi bilmeden celallanmesi sinir bozucuydu. Ve ben nedense ailede konuşulduğuna emin gibiyim. Çünkü daha ilişkimizin başında, hatta o zaman sadece arkadaşken ailesinden başka biri de yüzüme karşı katiplik nedir yaa onu mu amaç edindin demişti. Onu da çok saygısızca bulmuştum.

Çekememek midir bilmiyorum ama herkes fikir yürütüyor bu konuda ve hepsi saçma buluyor. Ne gerek var zaten bizim paraya ihtiyacımız yok, istediğin gibi yaşayabileceksin düşüncesindeler. İnsan sadece para kazanmak için çalışmaz, anlatamadım bir türlü.

Amin canım, teşekkür ediyorum.

Annesi babası değil de diğer kardeşlerinden şüpheleniyorum ben. Benim de bu konuyu halletmem hoş olmazdı diye düşündüm, sırf haberi olsun diye söyledim erkek arkadaşıma. Abartan o oldu bence.

Çocuk kendine onu mu layık görüyorsun cümlesinde senin çok daha iyi yerlere layık olduğunu belirtmek istemiş

Öyle düşünmüş olabilir ama öyle belirtmedi. Ki zaten konu artık çocuk ve benim meselem olmaktan çoktan çıktı.

Sevgilimin oldukça iyi bir mesleği var. Katiplikten alacağım maaşı ikiye katlayan maaşı var falan. Birçok mesleğe karşı, çok seçici davranıyor burada çalışmana razı değilim ilerde diye. Ama katipliği o da onaylıyor. Masabaşında olacaksın en azından diye. Onun lafları değil yani amelelik falan.

kardeşinin saçma bir konuşması yüzünden ilişkini mi bitireceksin cnm yaa.büyütme bence bu konuyu evlenince insan erkek tarafının ailesinden bunun gibi daha neler duyuyor.sen her söylenileni takarsan kafana ne ilişkinde ne de evliliğinde mutlu olamazsın :)

guncel konunuzu okurken merak edip diğer konulariniza bakayım dedim..konudaki ilk msjinizi okumak yetiyor bugun yaşadıklarinizi anlamak icin..

Canim ex buralardayken, nickini biliyorken, eski konularının falan da okunmasından rahatsiz olurken bu konuya da yorum yazip güncel tutmak istemem ama madem güncellenmiş ben de yazayim istedim.
Sanirim bu konunun üzerinden biraz geçtiği icin unutmussun ama bak bu konuda yaşananlar bugünün habercisiymis. Hatta cok ilginç geldi bana bazi yorumlar resmen bugun yaşananların olacagini soylemis.
Yani bu yaşananlar bugun yaşanmasa, sen ilerde "kocam beni hic anlamadan dinlemeden ailesini savunuyo, hic arkamda durmuyo. " diye konu acacaktin. O zaman üzüntün kat kat fazla olacaktı ve geri dönülmesi daha zor bi durumda olacaktın. Daha onceden defalarca söylendigi gibi verilmis sadakan varmışta erkenden gordun gercekleri.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Canım ben diğerleri gibi düşünmüyorum açıkçası belkide sevgilin senin işini istemediği için öyle söyletmiştir kardeşine ama kardeşide kendi söylemişse ayıp bi insanın mesleğiule alay edilir mi hele siz evlenmeyi düşünüyorsunuz hemen kardeşini korumasıda yanlış sana keşke rahatsız olduğunu söyleseydin deyip kardeşini sana söylemeden uyarsa daha hoş olurdu o nasıl bir tavır babane git kendin söyle demek. Ayrıca asla ve asla daha evlenince neler duyacaksın demek çok çirkin bi tavır evlilikte saygı olmadımı o duyduğumuz çirkin şeyler yaşanıyor işte. Eşin yeri gelecek seni ailesine karşı savunacak karşısında duracak. Sonuç olarak iş senin işin sen mutlu olacaksın yada sen zorluk çekeceksin bi lise talebesinin lafıyla canını sıkma ama şu sevgilini biraz daha dikkatli incele derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…