Arzum merhaba,
ben de operasyon geçirip bu yaz havuz başına ya da deniz kenarına bol tshirtlerle inmek ve sudan çıktıktan hemen sonra üzerine birşeyler geçirmek istemiyorum. Senin operasyonunun üzerinden baya geçmiş ancak merak ediyorum bu ameliyatın maliyeti ne oldu sana?
arzum 'cum teşekkür ederim içimi bir nebze rahatlattın ama hala korkmaktayım yarın dr ile randevum var zaten biran evvel çözüm bulunsun istiyorum....Meme dokusu az olan bölgede bu sorun olabiliyor malesef..Ama genelde çok daha ileri zamanlarda bu durum kendini belli etmeye başlıyor.Protezin dalgalanması durumu bu,benimde başıma gelmişti.Sag gögsümün üst kısmında meme dokusu çok azdı,zaman sonra parmak parmak dalgalanmalar olmuştu ve çok canımı sıkmıştı bu durum..Doktorum beklememi istedi,zamanla oluşacak zararsız,hatta yararlı olan kapsül durumu bu görüntünün önüne geçebiliyor çünkü..Biraz yok olmuştu ama tamamen yok olmamıştı..Doktorum o bölgeniye deri altına dolgu yaparak bu problemin önüne geçebilecegimizi söylemişti..Bu istenirse vücut dolgusu için kullanılan Hyalüronik asitle yada kendi vücudumuzdan alınacal yag enjeksiyonuyla olabilirmiş..Ben kendi vücudumdan alınan yag ile dolgu yaptırdım,yani deri altını doldurdukki protezle deri arasında bir katman oluşsun..
Sonuç...MuhteşemKesinlikle o görüntü ortadan kalktı..
Kas altı yönteminde bu durumun olma ihtimali çok düşüktür.Senin için ne yapılabilir?Birşey demek için kesinlikle erken bir süre.En az 6 Ay geçmesi gerkiyor.Eğer geçmezse ve bu problem dahada ilerlerse bana yapıldıgı gibi o bölgeye enjeksiyonlarla dolgu yapılabilir..Bu sorunu forumda birçok kişi yaşadı ve işelm yaptırdı,sonuçtan memnunlar kafaya takma sakın.. Doktorunla her zaman iletişimde ol,bu durumu doktorunada bahset ve talip altında ol canım..Gereken herşey doktorun yapacaktır zaten,kendini bunun için üzme şimdi.
Yara kabuguna dokunma sakın,kalıcı iz yapar..Benim kesi yerim için doktorum Mavi Bapanthen krem vermişti..Sen herhengi birşey kullanıyormusun?
arzum hanım mrb meme büyütme ameliyatında buradan okuduğum kadarıyla en tecrübeli sizsiniz,umarım banada yardımcı olursunuz bende 18 gün önce meme büyütme ameliyatı oldum kas üstü .son üç güne kadar çok rahattım hiç sıkıntı yaşamadım,ameliyattan üç gün sonrasıda işime döndüm,üç gün önce gögüslerimde aşırı yanma,batma değişik bi ağrı tarif etmek bile zor,görünüşte bi sıkıntı gözükmüyor ama ister istemez canım sıkılıyor ve geçmiyor,bu tarz sorun yaşayanlar,yada sizdede oldumu?yanıtlarsanız sevinirim
arzum 'cum teşekkür ederim içimi bir nebze rahatlattın ama hala korkmaktayım yarın dr ile randevum var zaten biran evvel çözüm bulunsun istiyorum....biliyorsun ben zaten çok zayıftım 173 cm,45 kiloydum meme dokusu hiç yoktu oğlan çocuğu gibiydim şuan bişey kullanmuyorum yara kabukları ile alakalı ama yarın dr'm bir krem verecekmiş ameliyat izlerini yok eden adı: Xeragel™ diye %90'ını yok ediyormuş yeni ameliyatların eski ameliyatların%65 ini yok ediyor... internetten bulabilirsin ) ama şuan derdim kesinlikle şu dalgalanma olayı... ((
Canım,kas üstü yöntemide olsa bu tür ağrılar,yanmalar,batmalar olması normal..Birde ameliyattan sonra kendimizi iyi hissedince haliyle iyileştiğimizi,iyi olduğumuzu düşünüyoruz ve kollarımızı biraz zorluyoruz sanırım..İlk bir haftayı genelde istirahat ederek geçirmek gerekiyor,dışaıya çıkmadan evde yavaş hareket ederek bu süreci geçirmek gerekiyor..
Uyuşukluklar geçtikçe ve ödemlerde azaldıkça gögsümüzdeki ağrıyı hissedebiliyoruz aslında.His geri geliyor,kesilen dokular kendini yeniliyor ve agrılar,batmalar,elektirk çarpması gibi ağrılar hissediyoruz,bunlar normal olan şeyler..
Ama gögsümüzde kızarıklık,dayanılamayacak ağrı yada aşırı rahatsız eden şişlik olursa bu yolunda gitmeyen bir durumun olduğunu haber veriyor bize..Diğer,senin anlattıgın gibi ağrıların olası normal yaniİçin rahat olsun
Tabiki bizdede oldu bu şikayetler,ilk bir ay kadar oluyor bu tür şikayetler zaten.Düzenli doktor kontrollerine gitmek,yaşadıgımız sıkıntıları doktorumuzla paylaşmak şart
Çok geçmiş olsun,umarım istediginiz görüntüye kavuşmuştursunuz ve mutlu güzel bir süreç geçirirsiniz
arzum77 valla sen bu sayfanın güzin ablası gibi olmuşsun inanılmaz iç huzur veriyorsun çooook teşekkürler)bebanten olayı süper oldu kabuklar kaşınıyordu iyi geldi )inşallah dediğin gibi olurda bu kasaltından olduğum ameliyatın faydasını görürüm
çok teşekkür ederim Arzum, seni sitenin pisikoloğu ilan etmek lazım,doktorlar bile senin kadar rahatlatmıyor.Sanada sağlıklı,mutlu sıkıntısız günler,seneler diliyorum cnm
merhaba arkadaşlar bu yaz ben de ameliyt olmak istiyorum ama hala daha kafamda soru işaretleri var aklım karışık amelyttan sonra his kaybı yaşayan var mı? forumda da yeniyim resimlerinizi merk ediyorum ama kota sınırı var sanırım(
Emin ol,ameliyat olana kadar kafanda hep soru işaretleri olacaktır
Ameliyat olupta herseyi birebir yasayinca anlayacaksın dogruyu ve yanlısı..Ameliyat olan herkes farklı süreçler geçiriyor.Ama doğru olan şu ki bu ameliyattan sonra kesinlikle zamana ihtiyac olduğu.Hersey bir anda harkulade olmuyor.Ameliyattan sonra ödemler oluyor,protez tam olarak yerine oturup yerlesmedigi icin bazı sorunlar olabiliyor.Ama zamanla tabiki düzeliyor bu sorunlar.Bazi sorunlar ise zaman sonra ortaya çıkabiliyor tabi.Cunku ödemler bazı sorunların önünü örtüyor ve göğsün gercek sekli ortaya ciktikca sorunlar kendini gösteriyor..İyi bir cerrah,doğru yöntem ve protez tip,boyutu ile birleşince çok ufak kusurlarla birlikte harika bir sonuçta olabiliyor tabi
Hissizlik durumu genelde geçici oluyor.Ameliyattan sonraki ilk 6 ay-1 sene gibi bir süreçte göğsün bazı bölgelerinde hissizlik olabiliyor.Ama genelde geçici olan bir durum bu.Bircok arkadasımız ilk zamanlar panik oldular bu durumda ama zamanla geçtiğiniz görünce rahatladılar tabi .. Örnegin meme ucu kesisi ile ameliyat olunduğunda meme ucu hissizligi olacağını söyleyen,yazan çizen birçok kişi var.Ben meme ucu kesisi ile ameliyat oldum,doktorumda bu konuda uzman başarılı bir doktordu tabi kesinlikle hissizlik olmadı
bekar olduğum için zaten meme ucu kesisi düşünmüyorum süt kanallarına da zarar verebiliyormuş çünkü. of ben de biran önce ameliyt olup şu durumdan kurtulmak istiyorum sizler gibiçünkü sanırım en zor süreç şu süreç kararsızlık, soru işaretleri, korkular falan filan ... :/
Meme ucu kesisinde süt kanallarının zarar gördüğünü sôylüyor bazı doktorlar yada kişiler.Aslında uzman ellerde yapıldığında bu riskte yok.Meme ucu halkası yarım daire seklinde kesildiğinde deri altından protez için açılacak cebe ulaşılıyor.Yani meme dokusu ortadan kesilipte cebe gidilmiyor.Meme ucu zaten zarar görmüyor bu keside.Biliyorsunuzki süt kanalları sadece meme ucuna bağlıdır,oradan süt gelir..Çevresindeki kahverengi halkadan degil
Hayırlı kararlar verirsin inşallah,ne diyelimZor,sıkıntılı bir süreç
inş canım gerçkten öylepeki senin kas altı mı oldu ben zayıfım sanırım kas altı daha iyi oluyomş bu durumda ama onun da ağrısı fazlaymış.senin nasıldı kas altı mı ağrın falan çok muydu
inş canım gerçkten öylepeki senin kas altı mı oldu ben zayıfım sanırım kas altı daha iyi oluyomş bu durumda ama onun da ağrısı fazlaymış.senin nasıldı kas altı mı ağrın falan çok muydu
Yeri gelmişken sormak istedim de. Kas altı olduğunda iyileşme süresi nedir ki? ne zaman iş hayatına geri dönebiliriz?
merhaba benim sorum ameliyat olduktan sonra benim doktorum masaj filan yapmadı bana da söylemedi masaj yapmamı,,bu masajın nasıl etsi oluyor birde aradan zaman geçti ama ne şekilde maaj yaptınız yinede yapsam etkili olur mu