artık vaz mı geçmeliyim ? farklı görüşlere ihtiyacım var..

ben de tam tersi onu ne kadar sevdigimi onunla olmak için çok şey feda edebilecegimi haykırmak istiyorum ona. bunun ne gibi bi sakıncası olabilir ki sizce ?

Sen sadece tepkisini ölçeceksin. Seviyorum gibi laflar edersen adamın egosu tavan yapar döneceği varsa da dönmez. Nasıl olsa seviyor bekler mantığıyla. O yüzden sen sadece duygularını yoklayacaksın. Baktın olmuyor yoluna bakacaksın. Asla onsuz yaşayamam diyerek şartlandırmışsın kendini. Bal gibi de yaşanıyor valla yeter ki kararlı ol.

Diğer yorumları okumadım ama yazdıklarından anlaşıldığı üzere o senin onu sevdiğini biliyor ve seni cepte olarak görüyor. Ne seni tamamen hayatından çıkarıyor ne de hayatına dahil ediyor. Bu seni daha çok yıpratır. Bence evrene sal gitsin. Çok üzülürsün biliyorum ama zaman herşeyin ilacı. Eğer bu şekilde devam edersen ilerde inan daha çok üzüleceksin.

bu çocuk seni sevmiyo ne yazıkki önce bunu bi kabul et...
asla seni üzmek değil niyetim ama değmez bu kadar uğraşmana...
allah herşeyin hayırlısını versin...

Bir de şunu eklemek isterim. Kaçan her zaman kovalanır. Onu tamamen kaybetmemek için sosyal ortamlarda, telefonda, vs konuşarak onu kendine bağlayamazsın.
Yapacagin en buyuk hata onun senin uzuldugunu gormesi ve senin onsuz yasayamayacagin mesajini vermendir. Bu davranislarinla verdigin “mesaj “benim hic gururum yok, kendime guvenimde yok, ben bir zavalliyim, ben tek basima sensiz bir hicim ve bana istedigin gibi davranabilirsin" demektir. Sen olsan boyle birine saygi duyarmisin? Tabiiki Hayir. O halde O’nun seni red ettigi gibi ayni sekilde sen de O’nu red et. O’na bende seni istemiyorum seklinde davran.( gidip yuzune soyleme tabiiki, davranislarin boyle gostersin) Bu demek degilki erkek arkadasin veya sevgilini istemiyorsun ve o'nu birakiyorsun. Tavsiyem en az 3 veya 4 hafta kesinlikle ve kesinlikle iletisime gecme.Telefon, email,sms, ne yapiyorsan , hepsini kes) Rica etmek, yalvarmak, gel bir daha deneyelim demek, mantikli fikirler sunmak erkeklerin bir kulagindan girip oburunden cikar. Mantik yolu ile veya seni cok seviyorum demekle o kisiyi geri getiremezsin. Cunku seven sensin.Ve o nun icin bunun hic bir onemi yok.O senden ayrilmayi kafasina koymus.Ve sevdigini soylerek bunun degisimini saglayamazsin. Ve sen aradikca ,yalvardikca aslinda erkek arkadasini tamamen kendinden uzaklastiriyorsun. Unutma kacan kovalanir. Bu 3-4 haftalik zaman icinde kendinle mesgul ol.Yapmak istediklerini yap. Bu belki bir hobi,belki sacinin rengini veya modelini degistirmek, belki eski arkadaslarla bir araya gelme.Veya uzun zamandir yapmak istediginiz diet veya uzun suredir yapamadiginiz diger sehirdeki akraba ziyareti vs vs.. Ama mutlaka ve mutlaka kendi uzerine yogunlas.Evet, kolay olamayacak senin icin tum bunlari yapmak, o kisiyi hic aramamak.Ama ise yarayacagini goreceksin. Sadece bu sure icinde sabir. Sen ondan uzakta durdukca o seni ozleyecektir. ve top senin elinize gececek.

Son düzenleme:
Bir de şunu eklemek isterim. Kaçan her zaman kovalanır. Onu tamamen kaybetmemek için sosyal ortamlarda, telefonda, vs konuşarak onu kendine bağlayamazsın.
Yapacagin en buyuk hata onun senin uzuldugunu gormesi ve senin onsuz yasayamayacagin mesajini vermendir. Bu davranislarinla verdigin “mesaj “benim hic gururum yok, kendime guvenimde yok, ben bir zavalliyim, ben tek basima sensiz bir hicim ve bana istedigin gibi davranabilirsin" demektir. Sen olsan boyle birine saygi duyarmisin? Tabiiki Hayir. O halde O’nun seni red ettigi gibi ayni sekilde sen de O’nu red et. O’na bende seni istemiyorum seklinde davran.( gidip yuzune soyleme tabiiki, davranislarin boyle gostersin) Bu demek degilki erkek arkadasin veya sevgilini istemiyorsun ve o'nu birakiyorsun. Tavsiyem en az 3 veya 4 hafta kesinlikle ve kesinlikle iletisime gecme.Telefon, email,sms, ne yapiyorsan , hepsini kes) Rica etmek, yalvarmak, gel bir daha deneyelim demek, mantikli fikirler sunmak erkeklerin bir kulagindan girip oburunden cikar. Mantik yolu ile veya seni cok seviyorum demekle o kisiyi geri getiremezsin. Cunku seven sensin.Ve o nun icin bunun hic bir onemi yok.O senden ayrilmayi kafasina koymus.Ve sevdigini soylerek bunun degisimini saglayamazsin. Ve sen aradikca ,yalvardikca aslinda erkek arkadasini tamamen kendinden uzaklastiriyorsun. Unutma kacan kovalanir. Bu 3-4 haftalik zaman icinde kendinle mesgul ol.Yapmak istediklerini yap. Bu belki bir hobi,belki sacinin rengini veya modelini degistirmek, belki eski arkadaslarla bir araya gelme.Veya uzun zamandir yapmak istediginiz diet veya uzun suredir yapamadiginiz diger sehirdeki akraba ziyareti vs vs.. Ama mutlaka ve mutlaka kendi uzerine yogunlas.Evet, kolay olamayacak senin icin tum bunlari yapmak, o kisiyi hic aramamak.Ama ise yarayacagini goreceksin. Sadece bu sure icinde sabir. Sen ondan uzakta durdukca o seni ozleyecektir. ve top senin elinize gececek.

iyi yazmışsın hoş yazmışsın arkadaşım ama zaten 2 haftayı geçik bi süredir iletişimi kestim ben kesince o da kesti ne gelen var ne giden 20 gündür. Ben beni unutmasından korkuyorum kendimi sürekli ona göstermek hatırlatmak niyetindeyim çünkü bi kere bensizlige alışırsa bi daha istemez bence. artık ne dogru ne yanlış ayırt edemiyorum zaten zamana bırakıcam hayırlısı olsun dicem ama duramıyorum bakalım neler olucak ya ben bu aşktan ölücem artık ya da mutlu sona ulaşıcaz :) çok sagolun sizi bilgilendiricem gelişmeler hakkında

bu çocuk seni sevmiyo ne yazıkki önce bunu bi kabul et...
asla seni üzmek değil niyetim ama değmez bu kadar uğraşmana...
allah herşeyin hayırlısını versin...

nasıl bu kadar emin olabiliyosunuz ki sevmedigine ? bi kadın hissetmez mi ya ben hissediyorum o elektrigi o enerjiyi alıyorum ondan zaten bu yüzden çabalıyorum. iki insan birbirini seviyo diye her koşulda birlikte olamazlar ki elbette ki sorunlar olur ayrı kalabilirler bununla sevgi ölçülmez bence. onun sevgisi benim kadar büyük degil farkındayım ama onun da içinde bana karşı bişeyler var eminim

Diğer yorumları okumadım ama yazdıklarından anlaşıldığı üzere o senin onu sevdiğini biliyor ve seni cepte olarak görüyor. Ne seni tamamen hayatından çıkarıyor ne de hayatına dahil ediyor. Bu seni daha çok yıpratır. Bence evrene sal gitsin. Çok üzülürsün biliyorum ama zaman herşeyin ilacı. Eğer bu şekilde devam edersen ilerde inan daha çok üzüleceksin.

o evrene salma olayını ben çok denedim ama olmuyo ben salamıyorum yani :D kendi kendime düşündüm onu hayatımdan şu an tamamen çıkarsam kazancım ne olur çıkarmasam ne olur diye. inanın ondan tamamen ayrı kalmak fikri korkunç nerde nasıl iyi mi kötü mü bunları bilmemek korkunç . o yüzden ne kadar zavallıca olsa da onunla arkadaşça olsa da konuşarak ondan haber almak en iyisi . allahtan ümit kesilmez

bir şey diyeyim mi çok içten diyeyim hatta, vazgeç. çünkü seninle yakın olmasına yakın, umut vermeye de devam ediyor ama sorumluluk kısmına yani bu işin adının konması kısmına geldiğinde onu istemiyor. davulun sesi uzaktan hoş gelir misali, uzaktan uzaktan seviyor kendince, ya da sever gibi yapıyor artık orasını bilemem. bir de 5 aydır senden ayrı kalabildiyse zaten daha düzelmez o. zamanını öldürdüğünle bakarsın. birini bulsan onu da baltalayacaktır muhtemelen, aklını çelmeye çalışır onlara da kanma, bu adamdan sana hayır yok.

Arayıp sormuyor diye ayrılmışsınız, ama ayrıldıktan sonra saatlerce konuşmuşsunuz.Garip geldi bana.Ama şöyle de bir durum var, bazen gerçekten insan kafasında bir yerlere oturtamıyor karşısındakini.Ben senin yerinde olsam biraz uzaklaşırdım ondan.Biraz kafasını dinlemiş olur, bakarsın bir yerlere bile oturtabilir seni yokluğunda.

Hayat senin hayatın. Sen karar vereceksin tabi. Ama benim fikrimi sorarsan o seni cepte biliyor ve seni ikinci bir opsiyon olarak görüyor. Ne seni tam olarak hayatına dahil ediyor, ne de hayatından tamamen çıkarıyor. Opsiyon olmaya razı isen sen bilirsin. Bence sen körkütük aşık olmuşsun ve bu aşk senin kendine güvenini yitirmene neden olmuş. Onsuz yaşayamam moduna girmişsin.Oysa sen daha önceden o olmadan da yaşayabiliyordun. Tabi ki onsuz da yaşayabilirsin. Yeniden kendine güvenini kazanman lazım. Bak o zaman sen onu istemeyeceksin ama o peşinden senin koşacak bu kez. Ne zamana kadar ikinci planda olmaya katlanacaksın ki? Hayatında o olduğu sürece de daha iyilerini hayatına dahil edemeyeceksin. Değer mi?
Şu an senin için ne desek boş, arkadaşım. Yaşayıp görmen lazım. Sana tavsiyem kendine güven. Özgüvenini yeniden kazan. O zaman olaylara başka pencereden bakacaksın, daha doğru adımlar atacaksın. Kendine güvenin olursa başaramayacağın şey olmaz. Bak sana nasıl geliyor o zaman.

iyi yazmışsın hoş yazmışsın arkadaşım ama zaten 2 haftayı geçik bi süredir iletişimi kestim ben kesince o da kesti ne gelen var ne giden 20 gündür. Ben beni unutmasından korkuyorum kendimi sürekli ona göstermek hatırlatmak niyetindeyim çünkü bi kere bensizlige alışırsa bi daha istemez bence. artık ne dogru ne yanlış ayırt edemiyorum zaten zamana bırakıcam hayırlısı olsun dicem ama duramıyorum bakalım neler olucak ya ben bu aşktan ölücem artık ya da mutlu sona ulaşıcaz :) çok sagolun sizi bilgilendiricem gelişmeler hakkında

Aramayınca seni unutmaz merak etme. Hatta merak eder, bu kıza ne oldu, neden aramıyor diye. Unutursa da yapacak bir şey yok, seni sevseydi unutmazdı zaten. Kaybetmemek için uğraşırdı. Bırak gururun kalsın hiç değilse.

Ben de tek edildim arkadaşım. Eşim oğlumla beni terk etti. Bizim durumumuz daha kötü. Ama inan ölmüyorsun. Yaşıyorum ve onsuz da yaşayabileceğimi anladım. Kendime güveniyorum çünkü, bunun için çok uğraştım. Şimdiye kadar yapamadığım şeyleri yaptım, kitap okudum, hobilerimi yaptım, saçımı değiştirdim, kendime bakmaya başladım, eski arkadaşlarımı ziyaret ettim.... Ne çok ihmal etmişim kendimi bunu fark ettim. 4 ay oldu arkadaşım. 4 aydır o aramıyor, ben de aramıyorum. Aramayacağım da. Ölmedim de. Neden bu kadar güçsüzsün ki? Bir tek o mu var dünyada? Neden kendini bu kadar küçümsüyorsun, onu bu kadar göklere çıkarıyorsun gözünde anlamadım. Bir tek sen değerlisin. Bu hayata bir daha da gelmeyeceksin. Değer mi egosu tavan yapmış biri için ömrünün en güzel yıllarını harcamaya? Beni unutmasın diye sadece sesini duymak için, iki çift laf için kendini küçültmeye, onun egosunu şişirmeye. Sen bu kadar basit misin? Gel deyince geleceksin, git deyince gideceksin. Daha ne kadar ikinci planda kalmaya razı geleceksin. Sen bilirsin.
Ben ölmedim, merak etme sen de ölmezsin. Sadece kendi değerini anlaman için yazdım. Kıymet bilmeyene kıymet verilmez. Kendi kıymetini bil. Kendini bu kadar heba etme. Önüne daha kimbilir kimler çıkacak. Bak benim koca gitti, ben beklemiyorum ama. Kendi bilir. Oğlumu ve beni üzmeye hakkı yoktu. Herşeyin bir bedeli var.
Sana tavsiyem kendini sev....

Son düzenleme:
Canım sanırım yaşın biraz genç. Seni çok iyi anlıyorum. Vaktiyle senin hissettiğin duyguları aşağı yukarı bende yaşadım. Yıllar geçsede unutuluyor mu hayır. Ama İnan bir kaç kişinin yazdığı yorumu gördüm. Sonuna kadar haklılar. Eğer gerçekten sevse kafasında soru işaretleri olmaz. Sen böyle arayıp sordukça, İnan cepte olacaksın ve onun gözünde bir degerin olmayacak. Hiç arama sorma, bırak merak etsin. Erkekler bir kızı cepte olduğunu düşündüğü sürece değer vermez, biraz ulaşılmaz ol, merak etsin seni. Seviyorsa dayanamaz zaten arar. Sabır göster ve bekle.

Aramayınca seni unutmaz merak etme. Hatta merak eder, bu kıza ne oldu, neden aramıyor diye. Unutursa da yapacak bir şey yok, seni sevseydi unutmazdı zaten. Kaybetmemek için uğraşırdı. Bırak gururun kalsın hiç değilse.

çok sagol arkadaşım kafamda bi ışık yaktın valla bundan sonra aramak istedigimde tek düşünecegim sevseydi unutmazdı o arardı olucak ve bu yüzde yüz dogru bi teori. bak bana ben seviyorum unutmuyorum o da seviyosa unutamaaazz . önümüzdeki günlerde onu bi denicem bu testi de atlatamazsa bitmiştir zaten dogum günüme çok az zaman kaldı bi kaç gün önce facemi de dondurucam ki ordan görüp aramasın diye öyle herkes kutlar yani. önemli olan dogum günümü bilmesi aklında olması. zaten aramazsa bu bence bana verdigi degerin büyük bi göstergesi (yanlış da düşünüyo olabilirim ) çünkü ben ona dogum gününde neler neler yapmıştım yani . eger bana bi telefonu bile çok görürse bitmiştir yani umrunda bile olmadıgım bi adam için daha fazla üzülemem dicem.

Ben de tek edildim arkadaşım. Eşim oğlumla beni terk etti. Bizim durumumuz daha kötü. Ama inan ölmüyorsun. Yaşıyorum ve onsuz da yaşayabileceğimi anladım. Kendime güveniyorum çünkü, bunun için çok uğraştım. Şimdiye kadar yapamadığım şeyleri yaptım, kitap okudum, hobilerimi yaptım, saçımı değiştirdim, kendime bakmaya başladım, eski arkadaşlarımı ziyaret ettim.... Ne çok ihmal etmişim kendimi bunu fark ettim. 4 ay oldu arkadaşım. 4 aydır o aramıyor, ben de aramıyorum. Aramayacağım da. Ölmedim de. Neden bu kadar güçsüzsün ki? Bir tek o mu var dünyada? Neden kendini bu kadar küçümsüyorsun, onu bu kadar göklere çıkarıyorsun gözünde anlamadım. Bir tek sen değerlisin. Bu hayata bir daha da gelmeyeceksin. Değer mi egosu tavan yapmış biri için ömrünün en güzel yıllarını harcamaya? Beni unutmasın diye sadece sesini duymak için, iki çift laf için kendini küçültmeye, onun egosunu şişirmeye. Sen bu kadar basit misin? Gel deyince geleceksin, git deyince gideceksin. Daha ne kadar ikinci planda kalmaya razı geleceksin. Sen bilirsin.
Ben ölmedim, merak etme sen de ölmezsin. Sadece kendi değerini anlaman için yazdım. Kıymet bilmeyene kıymet verilmez. Kendi kıymetini bil. Kendini bu kadar heba etme. Önüne daha kimbilir kimler çıkacak. Bak benim koca gitti, ben beklemiyorum ama. Kendi bilir. Oğlumu ve beni üzmeye hakkı yoktu. Herşeyin bir bedeli var.
Sana tavsiyem kendini sev....

bayıldım size ya ne kadar güçlü bi kadınsınız. ayrıca o sizin eşinizdi yani benim onunla paylaştıklarımın 10 katını yaşamışsınızdır eşinizle. ayrılınca benim çektigimden 10 kat fazla acı çekmişsinizdir belki. harikasınız ne denir . ama şu da var ki siz her şeyi yaşadınız içinizde hiç bişey kalmadı bense yarım kaldım resmen doyamadım kana kana sevemedim onu belki de bundan canımın yanması bu kadar.ama çok haklısınız ben de artık beklemicem 5 aydır bekledim de noldu yok yook. tavsiyelerinizi degerlendiricem sagolun. zaten buraya konu açmadan önce daha bitik durumdaydım arkadaşların tavsiyeleri yüregimi ferahlattı yol gösterdi sagolsunlar..

Canım sanırım yaşın biraz genç. Seni çok iyi anlıyorum. Vaktiyle senin hissettiğin duyguları aşağı yukarı bende yaşadım. Yıllar geçsede unutuluyor mu hayır. Ama İnan bir kaç kişinin yazdığı yorumu gördüm. Sonuna kadar haklılar. Eğer gerçekten sevse kafasında soru işaretleri olmaz. Sen böyle arayıp sordukça, İnan cepte olacaksın ve onun gözünde bir degerin olmayacak. Hiç arama sorma, bırak merak etsin. Erkekler bir kızı cepte olduğunu düşündüğü sürece değer vermez, biraz ulaşılmaz ol, merak etsin seni. Seviyorsa dayanamaz zaten arar. Sabır göster ve bekle.

evet 19 yaşındayım ve daha önce böyle yogun duygular yaşamadım ya kara sevdaya tutuldum galiba :) sizde mi yaşadınız? inanın tek olmadıgımı bilmek güzel . ben onu aramam sormam bagrıma taş basarım ama nasıl yüregimden söker atarım bilmiyorum. ben ilerde evlendigimde aklıma onun gelmesini içimi acıtmasını her aklıma geldiginde canımı yakmasını istemiyorum biliyorum ki gerçek sevgi unutulmaz o yüzden onu kazanmak için bu kadar çabalıyorum. büyük aşkımla evlenmek istiyorum ya kimseyi bi daha bu kadar sevemem ki ben :(

seni bi köşeye almış nasıl olsa varsın seviyosun diye kendi hayatını yaşıyo senlede konuşuyo ümit veriyo ama 1 adım gelmiyor gelmeyecekte sen bunu kendisiyle konuş ya devam edin yada tamamen çıksın hayattan yalansız sevmiyorum desin bence açıkça belli ama konuşmanda fayda var

bayıldım size ya ne kadar güçlü bi kadınsınız. ayrıca o sizin eşinizdi yani benim onunla paylaştıklarımın 10 katını yaşamışsınızdır eşinizle. ayrılınca benim çektigimden 10 kat fazla acı çekmişsinizdir belki. harikasınız ne denir . ama şu da var ki siz her şeyi yaşadınız içinizde hiç bişey kalmadı bense yarım kaldım resmen doyamadım kana kana sevemedim onu belki de bundan canımın yanması bu kadar.ama çok haklısınız ben de artık beklemicem 5 aydır bekledim de noldu yok yook. tavsiyelerinizi degerlendiricem sagolun. zaten buraya konu açmadan önce daha bitik durumdaydım arkadaşların tavsiyeleri yüregimi ferahlattı yol gösterdi sagolsunlar..

İnan ben de herşeyi yaşamadım onunla. Benimki de yarım kaldı. Biz flört ederek evlendik. 11 yıl oldu. 8 yaşında bir oğlum var. Hala onu ilk günkü gibi seviyorum ama gitti ise artık beni sevmiyor demektir. Seven insan gidemezdi çünkü. Ne yapıyım, ömrümü onu bekleyerek geçiremem ki. Kendimi üzmek onu geri getirmez ki. Sen bir de oğlumun ne halde olduğunu tahmin et. Eşim kafasına koydu ve gitti. Oğlunu bile düşünmedi. Ama hayat devam ediyor. O bizi umursamıyorsa biz de onu umursamayız. Bıraktım ben, o hayatını yaşıyor şimdi. Kendimle uğraşmaya başladım. Kendime yeniden güvenim geldi. Okumak isteyip fırsat bulamadığım kitaplarımı okudum, hobilerimi yaptım, kendime birşeyler aldım, saçımı değiştirdim... Daha bir sürü şey yaptım onu unutmak için. İlk zamanlar ben de senin gibiydim. Ama baktım ömrüm gidiyor, ben onu beklerken yaşlanıyorum, o ise hayatını yaşıyor, ne zaman döneceği ya da dönüp dönmeyeceği de meçhul. Oysa benim ömrüm gidiyor. Kimsenin benim değerli vaktimden çalmasına izin veremezdim. Kendine gel dedim sonra. Ondan önce sen onsuz da yaşayabiliyordun dedim. İnan ölmüyorsun. Ne mi oldu? Tam ben kendimi yeniden buldum, şimdi o yavaş yavaş birşeyleri bahane ederek aramaya başladı. Bugün bana Pazartesi görüşelim dedi. Eskiden olsa atlardım hemen, olur derdim. oysa "konuşacak birşey yok" dedim. Şimdi o debelensin. Yeniden başlamasak da önemli değil. Eskiden o beni istemiyordu, ki gitti, şimdi ben onu istemiyorum. Beni ve oğlumu üzmeye hakkı yoktu.
Seni de üzmeye hakkı yok erkek arkadaşının. Bırak seni üzmeyenler yanında olsun, seni üzenler ise gitsin.
unutma sen kendini sevmezsen, başkası niye sevsin seni. Önce kendini sevmeyi öğren. Kendi değerini bil, kendini sev. Gideceği varsa da gitsin, boşver.

Son düzenleme:
canım benim benim de başımdan geçti,ben eminim ki bu insan seni sevmiyor seven kişi zaten senin bunca yakarışına fırsat vermez senin arkanda dolanan kendisi olur.Aileydi başka bişeydi bahane,böyle sözler karşısında üzülüyor kederleniyorsun belki ama canım benim böyle erkeklere meydan vermeyinn..

Back